לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-06-2023, 14:22
צלמית המשתמש של דגני בוקר
  משתמש זכר דגני בוקר דגני בוקר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.02.18
פיגוע 03.06.2023 פיגוע קשה בהר חריף - מחבל מצרי פותח באש על כוח צבאי, 3 הרוגים

הבוקר בתאריך 03.06.23 אירע אירוע חריג בגבול בין ישראל למצריים, מפרטים שעולים ופרוסמו בתקשורת הישראלית, מחבל מצרי לבוש בגדים של שוטר/ משמר הגבול המצרי, מצליח לחודר לתוך שטח ישראל,סמוך לק.ד 203 . מגיע עד לעמדה של כוח צה"ל שהיה מורכב מלוחם ולוחמת מגדוד ברדלס, הורג אותם ומסתתר בשטח.
לאחר שאין מענה מהכוח הצבאי, לאחר כשעה וחצי למקום מגיע קצין מגדוד ברדלס, מזהה את שתי הלוחמים הרוגים ומעדכן את הכוח צה"ל.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
צה"ל מפעיל פקודות חירום, למקום מוקפצים כוחות בטחון נוספים.
הכוחות מתחילים בסריקות, במהלך הסריקות, המחבל פותח באש לעבר הכוחות, לוחם נפצע מהתהקלות, שאר הכוח מגיב מהירות והורג את המחבל, לאחר בדיקות נוספות צה"ל מכריז כי האירוע נגמר. לקראת השעה 14:00 דו"צ מדווח כי ישנו הרוג נוסף מכוחות הבטחון כתוצאה מהתהקלות עם המחבל.

https://news.walla.co.il/item/3583584
https://www.mako.co.il/news-militar...0&pId=173113802

לציין כי מס' שעות לפני כן סוכלה הברחת סמים בקרבת מקום וכרגע לא ידוע אם ישנו קשר בין שני האירועים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-06-2023, 20:08
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דגני בוקר שמתחילה ב "03.06.2023 פיגוע קשה בהר חריף - מחבל מצרי פותח באש על כוח צבאי, 3 הרוגים"

בעבר עשיתי שם קו מילואים.
המקום והאזור הם קלאסיים להתמודדות צבאית.
המפקדים הבכירים (מח"ט מג"ד) קובעים את תנאי המוצא להתמודדות- כח אדם מול משימות.
אישורים או הגדרות של איוש עמדות ומקומות.
שיקול הדעת שנשאר למפקדי פלוגות ומפקדי מחלקות מצומצם עד לא קיים.
והחיילים- מתמודדים קודם כל עם הגדרות המפקדים, אח"כ עם מזג האויר ואז עם השטח.
ובסוף- עם האויב.
בעיני נראה נורא.
עצוב ומכעיס.
שישי בלילה, עולים ב-2100 לשתים עשרה שעות.
אובך, רוח, עומס חום.
עצוב ומכעיס.
ובסוף- איך נראה צה"ל הגדול? מקפיצים ימ"ס וימ"מ.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 03-06-2023, 22:11
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דגני בוקר שמתחילה ב "03.06.2023 פיגוע קשה בהר חריף - מחבל מצרי פותח באש על כוח צבאי, 3 הרוגים"

נורא!

עוד נשמע הרבה פרטים על הנהלים ומה קרה באירוע, אבל ממידע ראשוני נשמע שאנחנו מתנהלים בגבול כמו בימי הגנרל אלנבי - חייל שוויש זרוק בר בשטח 12 שעות עם צילייה במקרה הטוב, אם קורה משהו אין קשר או תגובה במשך שלוש שעות ומוצאים את החיילים מתים לאחר שעות כאילו היו בסוף העולם או באיזה מוצב נידח באפגניסטן, ואז צריך להקפיץ מיוחדות כדי לבצע סריקה.

יכול להיות שזה בלתי נמנע שתוקף יוזם בסוף ימצא פירצה כשהמוכנות נמוכה, אולי אפילו אספו מלמ וזיהו את העמדה הזאת כתורפה, וייתכן שזו סתם טעות אנוש ואי מוכנות ברגע האמת לאחר שיגרה שוחקת, אבל אסור לקבל את זה כלגיטימי.

יהי זכרם ברוך

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

ישן 04-06-2023, 07:49
צלמית המשתמש של דגני בוקר
  משתמש זכר דגני בוקר דגני בוקר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.02.18
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "לפי הדיווחים ה אחרונים -לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי helpy4
לפי הדיווחים ה אחרונים -לא יודע מה באמת קרה שם
אף פעם לא שמרתי 12 שעות רצוף? זה נכון מה שמדווחים?
מה קרה ל4 -4 ?
עירנות טובה זה כשאתה שומר לבד ולא עם עוד חייל ( ואם אתה עם חיילת אז מטבע הדברים גם משוחחים יותר ופחות מפוקסים)
אין ספק שזה מתוכנן ולא נראה כמו חייל "שהשתגע"

לגבי משך השמירה, סברות רבות, חוץ מלעלות אותן, אי אפשר להיכנס לראש הפיקוד אשר קבע או החליט.

1) מדובר בסופ"ש, העדיפות לעלות את אורך השמירה בכדי להקטין את הסד"כ השומר ולאפשר ליותר לוחמים לצאת הביתה.
2)סוגיות לוגיסטיות - העמדות מרחוקות אחת מהשניה ובכדי להגיע לכל עמדה צריך להוציא רכב אשר מבצע פיזור ואיסוף לוחמחים כאחד.
3)כוח אדם מול הדרישה המבצעית - יש יותר עמדות לאייש ופחות כ"א, ואז כל 300-500 מטר מוקמת "עמדה"

צר לי אבל אני מתקשה להבין איך מצפים מלוחם להיות "איכותי" 12 שעות בתת תנאים שהוצגו ולתת מענה לשלל המקרים והתגובות שיכולות לקרות. אם הפיקוד אפשר מצב שכזה, כנראה שכל עמדה שכזאת היא "עמדת סרק" אין לה באמת יעוד, אי אפשר לשכוח שהתא שטח הזה מגובה באמצעים ויזואלים אחרים.

זכור לי כאשר בחגים שצה"ל פותח את כביש 10, הייתי מנצל את המצב לנסיעה על הכביש היפיפה הזאה, הייתי רואה את הכוחות צבא מרוכזים בנק' שולטות אבל בקבוצה של 4 לוחמים לפחות וזאת עוד באור יום.
צר על הלוחמים ועל המשפחות השכולות.

ישן 04-06-2023, 09:49
  ariel_zuk ariel_zuk אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.15
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "לפי הדיווחים ה אחרונים -לא..."

כששירתתי תמיד דאגו לשים לפחות שני שומרים כדי שישאירו אחד את השני ערים, כל עוד ניתן לעשות זאת, או למגן את העמדה מספיק כדי לתת לשומר מספיק זמן להתעשת.
אבל באופן כללי, בצה"ל לא לוקחים את השמירה ברצינות. יש היום טכנולוגיות זולות וזמינות שניתן ליישם כדי לייעל משמעותית את משימת השמירה, וגם להגביר את המודעות המצבית של השומר, בייחוד בלילה.
מצלמות יום, תרמיות, מגבירות אור, הגברת שמע באזורי מפתח או מיקרופונים על העמדה, גלאי מגע, מגנומטרים... רק לקנות ולהרכיב לפי הצורך הספציפי לכל עמדה/אזור. האדם הממוצע יכול לקנות לפחות את רוב הדברים האלה ולבצר את הבית. הבעיה שהרוב לא יודעים כמה זה זמין וזול היום.
ישן 04-06-2023, 10:49
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.03
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "כששירתתי תמיד דאגו לשים לפחות..."

יש הבדל בין התקנה של חיישנים בבית הפרטי שלך לבין התקנה שלהם במספר רב של עמדות שחלק גדול מהן זמניות, שלא נהנות מאספקת חשמל, שהחיילים שמאיישים אותן מתחלפים כל הזמן וההבנה שלהם בתפעול מערך החיישנים האלה ובתחזוקה שלו נמוכה. התוצאה הצפויה היא שחלק גדול מהחיישנים שאתה מתאר יהיו לא פעילים חלק ניכר מהזמן בגלל תקלות או מחסור בסוללות, או יושתקו בגלל התרעות רבות חסרות בסיס (כל מי ששירת בגזרה שבה יש גדר שנותנת התרעות יודע מה רמת הרצינות שמיוחסת להתרעות האלה). כדי שבאמת מערך חיישנים כזה יתן תפוקה צריך מאמץ לוגיסטי ופיקודי לא קטן; העלות של החיישנים עצמם היא החלק הקטן בסיפור - וגם העלות הזו, אם רוכשים רכיבים בסטנדרט צבאי ולא בסטנדרט עלי אקספרס, היא לא כל כך קטנה. וכל זה, כמובן, בלי לגעת עדיין בשאלה האם החיישנים האלה מיועדים לאבטחת השומרים עצמם או לשיפור ההגנה על הגבול.
ישן 05-06-2023, 22:09

בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי ninesouls שמתחילה ב "על הזלזול אני מסכים אתך. ועם..."

מצלמה תרמית ו-HD אתה יכול לקנות בכמה עשרות אלפי דולרים, או בכמה מאות שקלים. כדי לנטר למרחק של עשרות מטרים עד מאות בודדות של מטרים מהעמדה, מספיק את הדבר הכי זול שתמצא. אתה לא צריך פה תרמי דור ג' עם זום אופטי של x20 ושיכול לראות מתי המצרי הממוצע מפליץ ממרחק של קילומטר ולעשות על זה outline.
אלגוריתם זיהוי תנועה עולה בערך שעה של שיחה עם איש תוכנה על איך מעבירים קובץ דרך צה"לנט, כי זה כבר נכתב עבור הרבה דברים בצה"ל.
כדי לחבר את הכל למחשב ומסך בבוטקה + לחבר דברים על תורן, אתה רק צריך לתאם עם אבי והוא יבוא מחר ב-7 בבוקר אז תהיה זמין.

המ"מ משתמשים ברחפנים מאלי אקספרס (מותאמים) כדי לבצע פעולות מסווגות במקומות מסווגים, ועכשיו גם חיל ירוק.
רפ"ט שמים שבשים סיניים נגד רחפנים על טנקים (ירד בינתיים מהפרק אבל זה היה התכנון).

אם תסתכל על איך מתנהלות יחידות יותר מתוקצבות, אתה תראה שיש שם נטייה לקנות מוצרים מוגזמים בעלות וביכולות שלהם, אבל שם מה ששמתי לב זה שככל שמגיעים לכח אדם יותר מנוסה ויותר מקצועי, שם הנטייה דווקא על מוצרי לואו קוסט.
בפן האנושי, ככל שתשים לשומרים יותר גירויים כאלה, ועם חשיבה על הנדסת אנוש ולא צפצופים מעצבנים של מובילאיי, אז השומר יתן יותר תשומת לב לשמירה.

נערך לאחרונה ע"י ariel_zuk בתאריך 05-06-2023 בשעה 22:33.
ישן 04-06-2023, 19:24
  mars_man mars_man אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.10
עבדים מפריעים לקדמה טכנולוגית
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "מזכיר שמערכות לניטור חכם של..."

יש סיבה שמנוע הקיטור פותח בסביבה בה לא היו עבדים זמינים ולא ברומא העתיקה בה היה צעצוע.
לצה"ל יש עבדים (מרצון) משלו - חיילי חובה שניתן להתייחס אליהם גרוע.
אני תומך בצבא מקצועי בדיוק בגלל הסיבה הזו - אם לצה"ל לא היו חיילי חובה שניתן לנצל ואפשר לשים במשמרות של 12 שעות במדבר ואחרי שהם מתים לעשות (עוד) תחקיר, היו הרבה פחות חיילים ששומרים על כלום בגבול, הרבה יותר טכנולוגיה ותנאים נאותים.
הייתי בשירות קרבי בצה"ל הירוק ומכיר מקרוב את הבעיות הבסיסיות שלו שלא תוקנו עשרות שנים.
את ילדי אני מנסה לכוון לתרומה משמעותית בתפקידים בהם הסיכון העיקרי הוא קפה רותח.
אני רוצה לציין לרעה גם את הרמה המוסרית הנמוכה של קציני צה"ל הבכירים - אם הם לא אידיוטים הם יודעים כבר את רוב הבעיות שהעלה התחקיר. לא ראיתי אף בכיר שפוצה את פיו על מצבו של צה"ל הירוק חוץ מבריק (לא מסכים עם חלק מהמסקנות שלו, אבל הוא לפחות לא שותק כמו דג).
כנראה שביקורת על המערכת לא תעזור לתפקיד מפנק אחרי השחרור.
ישן 04-06-2023, 23:38
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "[QUOTE=סירפד]רחפנים מתאבדים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי avifresh
הרי פורסם שרחפן צה"ל איתר את המחבל, אז הטווח דומה, לא?

יש הבדל בין רחפן חוזי פשוט שהוא מוצר COTS לבין רחפן מתאבד שהוא כבר מוצר הרבה פחות נפוץ וגם מופעל כאמל"ח על כל ההבדלים הכרוכים בכך. בנוסף, באירוע מתגלגל שמימדיו לא תמיד ברורים בפרק הזמן הראשון (פיגוע כביש 12 הוא דומה מצויינת) אני לגמרי יכול לראות תרחיש שבו מחבל קוף חוטף ראשון את האמל"ח יוקרה שבמצאי מוגבל ורק לאחר מכן מגיע הגל השני והכבד יותר.
ציטוט:
פורסמו כתבות שלפיהן זה כן מבצעי.

ושוב, בקו הגבול הכי ארוך שיש לנו אי אפשר לפרוס אמצעי כזה בכל פלוגה בקו "רק שיהיה". כל מי שמכיר את תחלואי הלוגיסטיקה הצה"לית ומלחמות היוקרה שלו כנראה מבין שזה רעיון נהדר אך די תלוש מהמציאות.
ציטוט:
לזה בדיוק כיוונתי - למה לא היו זמינים בכל גזרה שיש בה פוטנציאל לפיגוע (שזה בערך בכל מקום...). תגובה מהירה יותר מלחכות למסק"ר ו/או זיק.

אותה תגובה כנ"ל. פיתרון אפשרי שחשבתי עליו מאז האירוע הוא "כטב"מ מאוייש" - לחמש את מטוסי החוזי המאויישים של ח"א באמל"ח של כטב"מ (מכחולית וכו') כגיבוי למסק"ר. מדובר בהוספת פודים במשקל עשרות ק"ג, אולי 100 וקצת - לא משהו שאמור להכריע מטוס כמו צופית.

ישן 04-06-2023, 22:13
  Assaf B Assaf B אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.04.14

חייבים מסק"רים?
אם הגיע כוח הכוננות לאזור וקיבל מידע (מתצפיות / רחפן / וואטאבר) שיש מחבל או שניים בשטח, מדוע הוא חייב לחכות למסק"רים ? אמנם עברו כמה שנים אבל הייתי פעם חירניק אהבל וממה שאני זוכר כוח כוננות בגודל של כיתה / מחלקה אמור להיות מסוגל להתמודד עם אירוע כזה ולא צריך תמיד סיוע ברמת האוגדה או הגיס (מטוסים, תותחים, תצפיות ומה לא) כדי להתמודד.

צריך להבחין בין חתירה למגע לבין פזיזות. אני לא טוען שנכון "לסכן סתם" חיילים ירוקים בשטח אבל גם יכולות להיות מגבלות אחרות על המעטפת שתמיד רוצים שתהיה. סתם ניחוש בשליפה: הזמן בעמדה של הרחפן / מל"ט / מסוק מוגבל בגלל דלק / מזג אוויר בעייתי ולאחר שיסתיים יש חשש שהמחבלים ישנו פריסה או יצליחו לחמוק ולכן עדיף ליזום ולתקוף עכשיו ולא לחכות.

לא יודע מה הלך שם, לא יודע אם פעלו נכון או לא. אנחנו יודעים מעט מאד וצריך להשתדל לשים לב שאנחנו שואלים שאלות טובות ולגיטימיות ולא עונים עליהן מהלב ולא מהראש.
בשורה התחתונה פשוט מרתיח שילדים נהרגו.
ישן 05-06-2023, 21:00
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "אם כבר העלתה דוגמה לטיפול לא..."

אני כל פעם מתקומם על הסגנון שלך, וגם על רוח הדברים. מקווה שתעדכן את הגישה והיחס.

אם אתה מספיק להתמקם כדי להגן ולהמתין לכוח שיבוא לחפש אותך, אז יש לך יתרון מסוים.
לכוח שלנו שמגיע להגיב לחדירה או פיגוע- יכולים לעמוד יתרונות אחרים.

צה"ל ידע להציב מארבים (אתה ממתין לכוח שיגיע ונערך להפתיע)
וצה"ל גם ידע (פה ושם) להוציא פשיטות, ואפילו לבצע קרב התקדמות (אני נכנס לשטח בלי ידיעה ברורה אודות האויב ומיקומו, ויודע ליצור מצב שיאפשר לי לעבור להתקפה).
זה הכי קשה לעשות.
בעצם כוח שמגיב לפיגוע או חדירה הוא כוח שעושה קרב התקדמות בקטן ומהר.
אז חייב המפקד לשקול מהר: אבטחה על חשבון מהירות או מהירות על חשבון אבטחה?
אז חייב המפקד להיות מקצוען מספיק כדי לייצר לעצמו מהר תמונת מצב (כלשהי), כדי לעשות מהר הערכת מצב (כלשהי), כדי להחליט מה על חשבון מה.
כשאתה ימ"סניק במסעדה בחדרה ויש ירי ברחוב, אז כנראה שמהירות על חשבון אבטחה.
כשאתה כיתת כוננות שמגיבה לאירוע של שני חיילים הרוגים בהר חריף- אני הייתי הולך על אבטחה על חשבון מהירות, ותצפית על חשבון תנועה.
וככה התאמנו לעשות כשעשינו קו מילואים בהר חריף לפני כמה שנים.
אבל זה אני,
מה אני יודע.
אני לא מח"ט או אלוף פיקוד.
סתם אחד מאיזה גדוד.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 05-06-2023, 21:42
צלמית המשתמש של סיורניק

בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי רגב06 שמתחילה ב "אני כל פעם מתקומם על הסגנון..."

באבטחת מתקנים יש לעיתים עיקרון של תגובה לגירוי המיידי, כלומרמגיבים לאיום שידוע בוודאות ועכשיו מאיים( מחבל יורה שאני רואה בעיניים או מדיווח ), ולא לאיום תיאורטי שאולי קיים ואולי לא ( מחבל נוסף שמסתתר ומחכה לפגוע). סיכול ושיבוש תכנית היריב במהירות על חשבון אבטחה והתקדמות איטית ומאובטחת.

בסריקות חי"ר נגד אויב בשטח פתוח העיקרון הזה לא ממש תופס, מארב הוא דפא שתמיד קיימת, וכל עוד המחבל הבודד שנראה בעין לא מאיים ישירות על הכוח או על אזרחים, לא חובה להסתער קדימה על חשבון אבטחת הכוח, למרות עקרון החתירה למגע צריך לפעול נכון ולנצל את היתרונות שלנו בתמרון, קשר ואש. רכב הסיור לא חייב לפרוק ממש על האף של המחבל או תחת הכוונות שלו.

אני כן יכול לראות מצב של איבוד מיקום המחבל והתקרבות יתר על המידה, טעות בניווט וכו' שמביאים את הכוח למיקום נחות.

המציאות היא חזקה מכל תיאוריה וגם לוחמי על כמו פסקל אברהמי ז"ל נהרגו בשטח שהוא לא פשוט, גם אם יש רק מחבל אחד

ישן 15-06-2023, 16:11
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "באבטחת מתקנים יש לעיתים..."

אברהמי ז"ל נהרג לאחר שהפיקוד על האירוע החליט שהאירוע הסתיים וניתן להתקפל מנהלתית.
אולי יש בכך שגיאה מבצעית של שליטה בתמונת המצב ובעקבותיה מתן פקודות שגויות.

זה אומר שלמעשה גם הוא, כלוחם, נפל עקב החלטות של פיקוד שהביאו אותו להימצא במצב בו כל כישורי הלחימה שלו לא באו לידי ביטוי.

ישן 05-06-2023, 13:32
צלמית המשתמש של helpy4
  משתמש זכר helpy4 helpy4 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.05.11
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "הממצא העיקרי של הוועדה שבדקה את התרסקות מעבורת החלל קולומביה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי רם אדמון
התייחס לתרבות הארגונית, לא לפיסת הקצף, כל זמן שנתייחס יותר לתוצאות הקצה, ולא לגורמים המייצרים כשלים, יהיה קשה לנו לצמצם הכשלים. ובהקשר, יפה לשמוע כי הרמטכ"ל מכריז על הקמת צוות תחקור מערכתי אשר יבחן את התפיסה המבצעית והמערכתית להגנה בגבולות של שלום.....יפה שיש שם מישהו המבין כי יש צורך לצאת מהמיקרו

באמת עם הרבה צער אבל חייב לציין
מדברים פה על פתרונות תעופתיים כטבמים ורחפנים ומלטים שלא היו מעורבים ולא מדברים על הפיל שבחדר
רמת החיילות של קרקל או החיר גבולות או מה שזה.
בנוסף - מה היה המיקום שלהם ביחס לפירצה
ממתי הפירצה? מאותו לילה או עוד קודם

מלבד זה אני קצת לא מבין - בנו שם מוצב ברמה של מעוזי קו ברלב ושמו שני גפרורים וזהו<?
ישן 05-06-2023, 18:02
  ענקנמן ענקנמן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.05
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "[QUOTE=רם אדמון]התייחס לתרבות..."

גם אם היו שמים שם שני קצינים מסיירת מטכ"ל למשמרת של 12 שעות, פעם אחר פעם, הארוע היה נגמר אותו דבר. יש פה כישלון של החיילים, אבל עיקר הכישלון זה במעטפת. מישהו קיבל את ההחלטה להקים עמדה בלי קשר עין עם עמדות אחרות, מישהו החליט שזה בסדר לתקוע שם שני חיילים לכל הלילה, מישהו חשב שאזיקון פלסטיק זה פתרון טוב לשער של גדר מערכת, מישהו לא הזיז את התחת במשך שלוש שעות מאיבוד קשר עם עמדה מבודדת, מישהו לא הצליח לנהל קרב בלי אבדות מול מחבל בודד חמוש בקלאצ', מישהו החליט שאם המסק"רים מקורקעים, לא צריך להחזיק אחד בכוננות למקרה של ארוע אמת. אין שם דבר אחד שנעשה כמו שצריך. זה לא כישלון נקודתי, זה כישלון של כל המערכת.

נערך לאחרונה ע"י ענקנמן בתאריך 05-06-2023 בשעה 18:22.
ישן 05-06-2023, 22:10
צלמית המשתמש של סיורניק

בתגובה להודעה מספר 62 שנכתבה על ידי Nargila Dwarf שמתחילה ב "יפה כתבת."

הטרמינולוגיה בעייתית, כי חייל אויב זה כזה שנשלח לשם כמשימה צבאית על ידי צבא אוייב תחת פקודות והיררכיה, בהנחיית הדרג המדיני של מדינת האויב.
לפחות במקרה הזה המצרים לא לוקחים אחריות על הפעולה, אז באופן רשמי בעייתי לקרוא לו חייל אויב.
כשיש חייל אויב, זה מחייב התייחסות למערכת שמעליו כצבא אויב ולפעול בהתאם.

זה כמו לומר שאם חייל צד"ל פתאום התגלה כמחבל וירה עלינו, אז צד"ל נחשב צבא אויב.
ההחלטה על כך צריכה להיות מדינית, לדוגמה האינטיפאדה השנייה התחילה ברצח חיילים על ידי שוטרים פלסטינים שכביכול עבדו איתנו, ורק לאחר שהממשלה החליטה ששיתוף הפעולה נגמר אז התייחסו אליהם כאויב.

ישן 06-06-2023, 01:39

בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "[QUOTE=רם אדמון]התייחס לתרבות..."

האחד לא שולל את השני, ושניהם סימפטומים של אותה מחלה.
למה לא מאבטחים את הגבול עם גדר חכמה וגיחות של כטב"מים? כי לצה"ל לא אכפת מהגיזרה הזאת.
למה רמת החיילות בקרקל נמוכה? כי לצה"ל לא אכפת מהגיזרה הזאת.
במקרה, יוצא גם שהראשון תומך בשני. כלומר, אם באמת היו מאבטחים את הגבול בצורה טכנולוגית ולא פרימיטיבית (כי לאבטח 200ק"מ עם רק הרבה זוגות עיניים נשמע מאוד הגיוני), אז גם היו מוצאים לחי"ר גבולות שימוש יותר טוב, או לפחות יותר יעיל בכח אדם. היו יכולים לאמן אותם להיות כח לוחם יותר טוב, כך שתגובות למקרי חירום יהיו יותר טובות. או לספק להם ת"ש יותר טוב כדי שהמוטיבציה להתגייס לשם לא תהיה בפח.
ישן 06-06-2023, 14:37
צלמית המשתמש של yishain11
  yishain11 yishain11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.08.05
נקודה אחרת למחשבה - מה תרחיש הייחוס?

רבים וחכמים ממני כתבו בפוסט הזה על העירנות של החיילים, המיקום של העמדה, הבאת כוחות מקצועים או שימוש באמצעים טכנולוגיים.
רציתי להאיר נקודה אחרת - האם ייתכן שהכשל בכלל נבע מהגדרת המטרות?
האם החיילים בעמדה על גבול מצריים נמצאים שם מתוך הבנה שהם או אזרחי הארץ הם מטרה לתקיפה, ולכן עליהם להיערך לכך בהתאם?
אם כן - אז אכן יש כאן כשל חמור, מכל הטעמים שהעלו כאן.
אבל אם נניח הנחה אחרת - תפיסת ההפעלה בגבול מצריים היא שבסבירות גבוהה על החיילים לעצור מסתנני עבודה/פליטים או מבריחי סמים, ובסבירות נמוכה מחבלים שמחפשים לגבות קורבנות.
בהתאם, כל תכנון העמדות, הקצאת כוח האדם וכל ההיערכות היא לא למחשבה שאני צריך למנוע עכשיו כניסה של מחבלים, אלא למנוע הברחות סמים וכדומה, משהו שגם אם נכשלים בו - זה לא טוב, אבל גם לא נורא, ולכן ההקצאות והעמדות נראות כמו שהן נראות.

אם נקבל את ההנחה השניה, האם זה כשל? הרי סטטיסטית בגבול מצרים יש יותר סמים ומסתננים ממחבלים, ותמיד צריך להתכונן לתרחיש ייחוס סביר, ולא לצוללות בואדי.
אומנם אפשר לומר שגם אם רוצים לסכל הברחות אז לשים חיילים במשמרות של 12 שעות באיזה חור עם צילייה זה לא שיא התפוקה המבצעית, אבל לפחות זה מספק איזה הסבר מדוע לא היה יחס רציני ומקצועי ומחמיר יותר.

ישן 09-06-2023, 10:51
צלמית המשתמש של סירפד
מנהל פורום צבא ובטחון

לא, זה לא סביר
בתגובה להודעה מספר 72 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "יש הרבה היסטריה על ה12 שעות..."

לא יודע כמה ניסיון יש לך בשמירות, ובמיוחד בשמירות באתרים כאלה. האפקטיביות של השומר יורדת אחרי כמה שעות, בגלל זה שומרים בזוג. האובדן המעשי של האפקטיביות בחור כזה ובתנאים כאלה עומד לטעמי על 6-8 שעות, ואם זה קורה אחרי אירוע כמו סיכול עסקת הסמים מוקדם יותר באותה משמרת אז יש מצב שעוד פחות (נפילת מתח/אדרנלין, תחושת אופוריה).

כשל נוסף שלא ברור לי בשום צורה הוא אובדן הקשר עם העמדה שלא קיבל מענה במשך זמן ממושך כל כך. אני לא גיבור מקלדת והאחרון שמחפש לראות ראשים מתגוללים, אבל לטעמי במקרה הזה מישהו חייב לחטוף וחזק על זריקת הזין והחובבנות שבה העניינים שם מתנהלים. כמו שכבר נאמר כאן, זה יכל בקלות להיגמר בגלעד שליט 2+3.

ישן 09-06-2023, 11:10
צלמית המשתמש של תבור - tar 21
  משתמש זכר תבור - tar 21 תבור - tar 21 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.10.09
בתגובה להודעה מספר 78 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "כשמסתכלים מנקודת המבט של חפ"ש..."

זה נכון גם אם מדובר בחייל בודד.. אבל אם מדובר בשני חיילים אפשר גם לבצע את המשימה כמו שצריך וגם לא להגיע לשחיקה. האחריות של המפקדים במצב כזה היא להגיע לבדוק מה המצב בלי התרעה מראש,לעלות באופן תכוף יותר בקשר וכדו.בכל אופן הנקודה שלי היא שביקורת על מחדלים צריכה להיות מדוייקת ולא מתלהמת - אי אפשר לדבר פה על "12 שעות בעמדה" כי ככל הנראה אף אחד גם לא ציפה מהלוחמים לעמוד 12 שעות בעמדה.
לא רואה טעם להמשיך לחפור על זה מעבר,בסוף זאת לא נקודה מאוד חשובה וכנראה שהמחדלים היו בעוד רמות,אבל כמו שאמרתי - לדעתי תמיד חשוב לדייק ולא להיסחף לזעם צדקני שבסוף מוביל רק לכסת"ח ולא להפקת לקחים אמיתית.

נערך לאחרונה ע"י תבור - tar 21 בתאריך 09-06-2023 בשעה 11:12.
ישן 09-06-2023, 18:13
  ענקנמן ענקנמן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 79 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "זה נכון גם אם מדובר בחייל..."

בדיעבד אנחנו יודעים, שזה היה טעות לצפות משני החיילים האלה לעירנות למשך 12 שעות. כי עובדה היא שהם לא היו ערנים ונורו בלי שהספיקו לדרוך את הנשק. עכשיו, אתה טוען שהחיילים האלה היו גרועים במיוחד, וכל זוג אחר של חיילים באותם תנאיים היה מתפקד טוב יותר?
אז לא, כנראה שאתה טועה. אם החיילים היו עולים לעמדות אחרי שבוע מנוחה בבית הבראה, אולי היה ניתן לצפות מהם לעירנות, אבל זה לא המצב בצה"ל. חיילים עולים לעמדות כשהם כבר עייפים ושבוזים. סבב שינה פוטר חלק מהבעיות, אבל יוצר בעיה חדשה: זוג עיניים אחד רואה פחות משני זוגות וגם נוטה להירדם כי אין מי שישמור עליו ער. בעמדה בסיסית, כשחייל אמור להסתכל לכיוון מסוים ויכול לצפות לתגבורת תוך מספר דקות אפשר לשים שומר אחד. בעמדה מבודדת שצריכה הגנה היכפית שומר אחד זה לא מספיק. גם בעמדה בסיסית, בידיעה שהמשמר היא קצרה יחסית ושבודק עלול לצוץ כל רגע נרדמנו בעמידה או ישיבה, אז בטח שהחיילים ירדמו בעמדה מבודדת.

ישן 07-06-2023, 11:19
  MaRTyR MaRTyR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.08.04
דורון ‏קדוש: עדויות וגילויים חדשים מהפיגוע בגבול מצרים מעלים פערים מטרידים

�¢�“�•�™�•�× �•�’�™��•�™�™� �—�“�©�™� ��”�₪�™�’�•�¢ �‘�’�‘�•� ��¦�¨�™� ��¢��™� �₪�¢�¨�™� ��˜�¨�™�“�™� �‘�™� �”�’�¨���” �©�¦�”"� ����¨ �¢�“ �›�” ��¨�¦�£ �”��™�¨�•�¢�™�, ��‘�™� ��” �©����₪�¨�™� �”��•�—��™�, �”��•�—��•�× �•�”��₪�§�“�™� �‘�’�“�•�“ �‘�¨�“���, �—��§� �”�™�• �‘�©�˜�— �‘��”�� �”�₪�™�’�•�¢ �•����₪�¨�™� ���§�•�¨ �¨��©�•�.
�”�‘�•�§�¨ ��¦� @efitriger �”�‘��*�• ��× �”�×�—�§�™�¨ �”���, �›� �”�₪�¨�˜�™� �›�� �‘�©�¨�©�•�¨ >>

— �“�•�¨�•� �§�“�•�© | Doron Kadosh (@Doron_Kadosh)
לצפייה בציוץ המקורי באתר Twitter, לחצו כאן.

1/ ��₪�™ ��•�—��™� �©�*�›�—�• �‘��™�¨�•�¢ �”�”�™�×�§��•�× �©�‘�• �*�₪� ���"�¨ ��•�”�“ �“�”� �–"�, ��₪�§�“ �—�˜�™�‘�× �₪��¨�, ��"� �¢�™�“�• ���¢�“ - �©�”�—�₪"�§ �©��• �”�™�” �‘�§�• �”�¨��©�•� ��•� �”��—�‘� - �›�� �� �*�›�— �‘��§�•� �‘��•�×�” �”�™�×�§��•�×, �•�”�™�” �‘��§�•� ��—�¨. �¨�§ ��—�¨�™ �©�”�§�©�¨ �©��• ��•�”�“ �*�”�¨�’, ��₪�§�“ �”�—�˜�™�‘�” �”�’�™�¢ ���§�•� �•�”�—� ��©� ��*�”� ��× �—�™��•�₪�™ �”��© >>

2/ �‘�¦�”"� �˜�¢�*�• �›�™ �”�”�—��˜�” ��¦��¦� �˜�•�•�—�™� �•��”�×�§�¨�‘ �� �”��—�‘� �”�×�§�‘��” ���—�¨ �©�’� �›�©�”�¨�—�₪� �–�™�”�” ��•�×�•, �� �”�™�” ��™��•�× �©�”�•� �—��•�©. �¢�“�•�™�•�× �”��•�—��™� ����₪�¨�•�× �©�›�‘�¨ �‘�×�—�™��× �”��™�¨�•�¢, �•�¢�•�“ ��₪�*�™ �©�”��—�‘� �₪�×�— �‘��© - �"�›�™�× �‘�’�“�•�“ �–�™�”�×�” ��× �”��—�‘� �—��•�© �‘�*�©�§ ��¨�•�, �•�� �”�™�” ���₪�§ �©��“�•�‘�¨ �‘�“��•�× �—�©�•�“�” >>

4/ �—�"� �”�×�¦�₪�™�•�× �¢�‘�“ �›�‘�©�’�¨�” �•�� ��•�×�¨�” �›� �×�§��” �˜�›�*�™�× �‘��¦���•�× ��• �‘�©��¨ �”���¦�¢�™�. ��� �©�‘�“�§�•�× �©�‘�”� �—�“�¨ �”��—�‘� ��©�˜�— �™�©�¨�� - �”�×�¦�₪�™�•�× �”�×��§�“�• �‘�*�§�•�“�•�× ��—�¨�•�× �‘�’�“�¨ �©�”�•�’�“�¨�• ��”�, �•�*�—�©�‘�•�× ��™�•�×�¨ �‘�¢�™�™�×�™�•�× �›�™ �©� �™�© �™�•�×�¨ �”�‘�¨�—�•�×. �‘��©� 20 �“�§�•�× �”���×�›��• �”�×�¦�₪�™�•�× �¢� ��•�×� �*�§�•�“�•�×, �•�›� �”��—�‘� �—��§ �’� ��”� >>

5/ ��•�—��™� �•�§�¦�™�*�™� �”��©�¨�×�™� �‘�’�–�¨�” ��¢�™�“�™� �›�™ �—��§� �”�’�“�•� �›�� �� �™�“�¢�• �¢� �§�™�•�� �©� ��•�×� "��¢�‘�¨�™ �—�™�¨�•�", �©�“�¨� ��—�“ ��”� �—�“�¨ �”��—�‘�. �”�™�” ��™�“�•�¨ �©�‘����’�¨�×�• �”��•�—��™� �� �”�›�™�¨�• ��× �*�§�•�“�× �”�×�•�¨�₪�” �”��©��¢�•�×�™�× �”�–�• - �•��›� �’� �� �™�“�¢�• ��”�™�¢�¨� ��•��” �‘�”�×�� >>

6/ ��™� �›� ���¦� �©��¢�™�“ �¢� �›� �©�©�*�™ �”��•�—��™� �©�*�”�¨�’�• �‘�¢��“�” 203, ��™�” �‘� �*�•� �•��•�¨�™ �™�¦�—�§ ��™��•�– �–"�, �*�¨�“��• �‘�©��™�¨�”. ��”�₪� - ��™��•�– �©��— �‘-6:30 �”�•�“�¢�•�× ��›��” ��—�‘�¨�™�•, �–�� �§�¦�¨ ���•�“ ��₪�*�™ �©�*�•�¨�” ���•�•�×. �›� �”���¦��™� ��¢�™�“�™� �©�”�™�• �¢�¨�*�™�™�. �”��—�‘� �”�₪�×�™�¢ ��•�×� ��¦�“ �™��™� - �‘�–�� �©�”�™�• �×�—�× �”�¦�™��™�™�” �©� �¢��“�× �”�©��™�¨�” >>

7/ �‘�¦�”"� ���™�₪�¨�• �›�™ ��₪�™ �”�*�”��™�, �™�© ��¢��•�× �‘�§�©�¨ �›� �©�¢�” �‘��”�� �”�©��™�¨�”. ��•�—��™� �•�§�¦�™�*�™� �‘�’�“�•�“ �‘�¨�“��� ����₪�¨�™� �›�™ ��™�*� ��›�™�¨�™� �©�•� �*�•�”� �›�–�”. ��”�₪�, �”�*�•�¨��” �”�™� �©�‘�›� �©��™�¨�” �¢�•��™� �‘�§�©�¨ �‘�¢�¨� �₪�¢��™�™�-�©��•�© �‘��™��”, �•��¢�™�×�™� �›�� ��. ��” �©�§�¨�” �‘��•�×�• ��™��” - �©�� �™�¦�¨�• �§�©�¨ �¢� �”��•�—��™� �‘��©� 5 �©�¢�•�× - �� �”�™�” �—�¨�™�’ >>

8/ ��₪�*�™ �›�—�•�“�©�™�™� �”�×�§�™�™� �‘�’�“�•�“ �‘�¨�“��� �₪�•�¨�•� �§�¦�™�*�™� ��›� ���’� �”�₪�™�§�•�“. �”� ��₪�™��• �‘�™�§�¨�• �‘�¢�¨�•�¥ �”�*�—� ���*�• �—�“�¨ �”��—�‘�, �•�©� ��’"�“ �‘�¨�“��� �©��¢ �˜�¢�*�•�× �§�©�•�× ��¦�“ �₪�§�•�“�™�•: "�—�™�™��™� ��×��•�*�*�™� �©�§�©�” ��”�, 12 �©�¢�•�× �‘�¢��“�” �–�” �‘��×�™ ��₪�©�¨�™, ��§�‘��™� �˜��₪�•�*�™� ��—�™�™��™� �©�¨�¢ ��”� �•�� ����•�’��™� �™�•�×�¨ ��¢�©�•�× ��× �”��©�™��•�× �”���”" >>

9/ �•���¨�•�× �”�˜�¢�*�•�× �”�§�©�•�× �•�”��–�”�¨�•�× �©�*�©��¢�• ��¦�“ �”��₪�§�“�™� �‘�’�“�•�“, �� �*�¢�©�” �“�‘�¨. �—�™�™��™� ����₪�¨�™� �©�“�‘�¨ �� �”�©�×�*�”. �‘�*�™�’�•�“ ��˜�¢�*�× �¦�”"� �©��©��¨�•�× �©� 12 �©�¢�•�× �™�© �¨�§ �‘���•�₪�™ �©�‘�•�¢ �‘�©� ��—���•�¨ �‘���“"�›, �•�©�� �×��™�“ �”�¢��“�•�× �‘�’�‘�•� ���•�™�©�•�× - �”��•�—��™� ����₪�¨�™� �©���” ��©��¨�•�× �§�‘�•�¢�•�×, 24/7, �‘��™�•�© ��� �©� �”�¢��“�•�× >>

10/ �¨�¦�£ �”�¢�“�•�™�•�× �”���” ��¢��” �©���•�× �§�©�•�× �‘�™�—�� ��”�×�*�”��•�× �”�“�¨�’�™� �”�₪�™�§�•�“�™�™� �‘�’�“�•�“ �•�‘�—�˜�™�‘�”, ��₪�*�™ �”�₪�™�’�•�¢ �•�‘��”��›�•. �•�™�•�×�¨ ��›�, �”�–��–�•� �‘�”�×�¨�¢�•�× �”��₪�§�“�™� �¦�•�¨�, �•�”�₪�¢�¨ �‘�™� �”��¦�™��•�× �”��‘�¦�¢�™�× �•�”�*�•�¨��•�× �‘�’�‘�•� ��¦�¨�™�, ��‘�™� �™�×�¨ �”�’�–�¨�•�× �‘�”� �₪�•�¢� �¦�”"� - �‘��×�™ �*�×�₪��. �‘�”��©� �*�‘�™� �₪�¨�˜�™� �*�•���₪�™�. ���•�£ <<<

ישן 09-06-2023, 08:26
  assaf tolko assaf tolko אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.06.06
בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "לא נראה שזה משתפר. לא מבין..."

לא שאני חושב שלשמור בעמדה שנראית ככה במשך 12 שעות (גם אם בצמד כשכל הזמן אחד "נח") הוא משהו תקין בשנת 2023, אבל הטרמינולוגיה הזו של "ילדים" ו"מזלזלים בחיי הילדים שלנו" פשוט חורה לי... אני אבא לשניים, אמנם עדיין לא בגילאי צבא, אבל אני בצבא גם שמרתי בעמדות וטחנתי משימות סטטיות סזיפיות עד בלי סוף. אלה המשימות שעשיתי כ*לוחם* בצבא - לא כילד, לא כנער, לא כחייל אפילו, אלא כלוחם. להיות לוחם בצבא זו בחירה (אף אחד לא נשאר לוחם אם הוא לא רוצה, לא בתקופתי ובטח לא היום בעידן הרשתות החברתיות וה-PC) של גבר או אישה בגירים מעל גיל 18. זו בחירה שטומנת בחובה סיכון חיים תמידי כשבהרבה מהמצבים, על אחת כמה וכמה במשימות אבטחה סטטיות, אם תהיה היתקלות אתה מראש תהיה בעמדה נחותה כי תידרש להגיב להתקפה יזומה של אויב ולא תהיה זה שיוזם את ההתקפה. זה דורש מתח מבצעי תמידי, שבירת שגרה והגדלת ראש, גם במשימות סטטיות ארוכות ושוחקות בתנאים שהם לרוב לא אידיאליים (ציוד, מזג אוויר, תנאי העמדה, עייפות וכו').

אז צריך לתחקר וצריך לשפר, כי האירוע הזה הוא לא טוב לכל אורכו ונראה שיש כשלים במספר רמות ודרגים, ובסופו של דבר 3 לוחמים (לא ילדים) איבדו את חייהם. אבל להגיד ש"הפקירו את חיי הילדים האלה" זו לדעתי זילות בתפקיד שהם בחרו
ישן 09-06-2023, 15:03
צלמית המשתמש של ArmouredDov_D9
  ArmouredDov_D9 ArmouredDov_D9 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.10.03
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי assaf tolko שמתחילה ב "ממש לא, הטרמינולוגיה הזו של..."

יש בעייתיות בטרמינולוגיה הזאת. מצד אחד, רוב הלוחמים הם באמת הבנים שלנו ועם ישראל אוהב אותם מאוד. מצד שני, מדובר בלוחמים בגירים שמשימתם היא להגן על המדינה ותושביה.
הטרמינולוגיה של "הילדים שלנו" מבטאת לעיתים רגישות יתר לחיי חיילים וגורמת לדרג המדיני (ואולי גם הצבאי) להימנע מפעולות קרקעיות, שבהן כמעט בהכרח יש הרוגים גם לכוחותינו, ולהתבסס רק על תקיפות מהאוויר (וקצת מהים ועוד קצת ארטילריה). זו אחת הסיבות מדוע לא היה תמרון קרקעי במבצעים האחרונים ברצועת עזה (כגון "שומר החומות" ואפילו "מגן וחץ"), למרות שהתקיפות האוויריות לבדן לא דיכאו את ירי הרקטות שעמד על מאות רקטות כל יום. יש לציין שבזכות "כיפת ברזל" ירי הרקטות היה "נסבל" ולכן לא היה לחץ ציבורי להפעיל תמרון קרקעי לדיכוי ירי התמ"ס על ישראל.
דף ה-D9 של MathKnight

ישן 09-06-2023, 14:49
  Prototype Prototype אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.12.14
בתגובה להודעה מספר 85 שנכתבה על ידי assaf tolko שמתחילה ב "לא שאני חושב שלשמור בעמדה..."

סליחה אבל זה פשוט שטויות מאצ'ואיסטיות.
אף אחד לא כתב כ"על ילדים של כולנו" "הבנות של כולנו" וכו' וכו'.
ובגלל זה הוזכר שם גם התיאור לוחמ\ת.
הביטוי 'ילדים' נבע שם מפנייה להורים.
גם אם אבא שלך היה המפקד שלך הוא לא יראה בך כ'לוחם שלי' אלא 'בן שלי'
וגם כשהילדים שלך יגיעו לצבא ויחזרו הביתה אתה לא תגיד 'הלוחם שלי הגיע' אלא 'הבן שלי הגיע'.
לא צריך לחפש השתלחויות בכוח. מה נסגר איתכם.
הגיע הקיץ אז באתם להוציא לאנשים מילים מהפה ולחפש ריבים פוליטיים בכוח?

גם אם הבן שלך הרמטכ"ל, הקשר ביניהם הוא קודם כל משפחתי בין אב-לבן.
אז כן, עם כאלו טענות מגוחכות שצפות ששיכות לשנות ה-70 (לצעוק מעמדה לעמדה?!?!), הייתי שם את 'הילד שלי' לפני 'הלוחם שלהם' ודואג לחייו עם מפקדיו הלוחמים הגיבורים לא עושים זאת.
המריחה הממוסמסת הזו כמו "ייערכו תחקירים" או כל שטות שחוזרת על עצמה באירוע כזה שוות ערך למריחה של "החזרנו את עזה לתקופת האבן".
ואנשים ממשיכים לשלם בחיים שלהם.
ישן 09-06-2023, 14:42

בתגובה להודעה מספר 94 שנכתבה על ידי michaelm שמתחילה ב "פוליטיקה"

תודה רבה על ההמלצות החמות ומקווה שתתמודד חזק ולא תיגעל מכמה מילים.
לקחתי את דעתך בחשבון, ממה אתה מציע לי להימנע, והתעלמתי ממנה כי היא לא מעניינת.

ולעניינו,
תוכן ההודעה נועד להביא את מקטע הכתבה מ'החדשות' שפורסם. הביקורת שעלתה מפי החיילים והמצב בגדוד.
זה שבחרת להתייחס לציוץ של איש שאני לא מכיר, זה פשוט מה שקפץ בטוויטר, כתב ולתת לו את מלוא הזרקור והבמה (ואתה היחיד שעשה את זה כאן) זה כבר מראה מי כאן חיפש את לזקק את הפוליטיקה בכוח ולחפש את הריב.

אתה יכול להשחיר לגמריי את ציוץ הטוויטר ולשים רק את הוידאו. אם זה לא היה ברור לך מספיק, אז הנה.
ואם אתה קורא להודעות כמו "לא ניתן לנצח טרור רק בכוח אלא עם תהליכים מדיניים" כהבעת דעה פוליטית לצד זה או אחר - אני מציע לך להפסיק עם השטיפת מוח שאתה חווה והשנאה שממלאת אותך.
אז כאמור, קח את דעתך ו...
ישן 09-06-2023, 23:12
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.03.15
דברים טיפה מתבהרים

בתקשורת אנשים מדברים וחושפים פרטים, וכאן אנשים כותבים וחושפים חשיבה / גישה. אנשים מביעים פה דעתם על ה'שומרים', בלי שאנו יודעים על מה/מפני מה שמרו......כך שקשה לכתוב עניינית. על פי פרטים היוצאים החוצה שכנראה יש בהם יותר מקמצוץ של אמת, החיילים [כנראה בהשראת מפקדיהם] סבלו מהבנה שהשתבשה של מה הוא איום הייחוס, תשומת הלב הופנתה בעיקר למבריחים/מסתננים, ומפגע חמוש היה במקום נמוך בהתייחסות. מה שמחזק הנחה זו הוא החיילים ש'שמרו' ללא מחסניות בכלים [ע"פ כתב צבאי]. בנוסף, היו 'שומרים' נוספים במרחק של 150-200 מ' מהתקרית, שלא היו מודעים למה שקורה. פה הרבה מנתחים את מה שקרה ע"פ הטכנולוגיות שהיו או לא היו, וזה בעיניי מציף בעיה של חוסר מודעות כי בסיס הבעיה הינו ההתייחסות למשימה, היכולת להתנהל נכון. בין השאר כשמתייחסים לאזיקון אנשים מופתעים מכך וחושבים כי באזור המדובר יש בעיה, שכחו כי גדר ההפרדה שעלתה מיליארדים לא הייתה שווה בגלל הפרצות
ישן 12-06-2023, 21:48
  עםהארץ עםהארץ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.12.07
כנראה שזו תמונת המצב האמיתית של הצבא הגדול

חייב להגיד שהאירוע הזה לא עוזב אותי.
עם התפוגגות האבק, וטיפטוף התחקירים - זה מתסכל מרגע לרגע.
היו בתקופה האחרונה (חצי שנה?) מספר שירשורים מעניינים על האם צה"ל הוא צבא מנצח/איכותי? מינוי הרמטכ"ל, השירשורים הקבועים על ה f35, צוללות, ספינות השטח סיירת מטכל/יחידות מיוחדות, פנסיות הרמטכ"ל, ואני לא יכול שלא לחשוב על המתח האדיר שבין אור הזרקורים של יחידות הקצה וההשקעה הניכרת, לבין איך שנראה הצבא הגדול וה"אפור" באמת.

בהייטק נהוג לדבר המון על תרבות אירגונית, איך מנהל יוצר אותה ואיך הוא מטמיע אותה.
המסקנוֹת העיקרית שלי מכל השירשורים הן:
- הלך הרוח (מחשבת העשיה, ותפיסת התפקיד) והעשיה של ראשי הצבא רחוקים שנות אור מהביצוע בשטח. לאדם מחוץ למערכת המילואים כבר 5 שנים זה נראה שיש יותר השקעה בנראות מאשר בעשיה נכונה בהתאם למציאות בשטח
- ראשי הצבא (אוגדונרים וצפונה) בנתק מוחלט מהמתרחש בשטח אים בידיעה ובכוונה, ואם לאו
- הצבא וויתר דה פקטו על מרבית כוחות היבשה שלו
- ההגדרה הבסיסת של לוחם ולוחמה אבדה - עולים למשימה מבצעית ללא מחסנית בכלים מחשש לבטיחות. סירוס האינסטיקנט להגיב לכל דבר חריג צבאית. כבר לא מדבר על דברים הזויים כמו "תחרות" גדודי האיסוף. שלא לדבר על הגינבות מבסיסי צה"ל, זה נראה שזה פשוט לא מעניין אותם.

אפשר לתת דוגמאות נקודתיות למכביר להיפך ממה שכתבתי. הבעיה שכולן תהינה בכוחות עילית למינהן והיא הנותנת. האם אפשר להיסמך רק עליהם?

עד שלא יהיה חריש עמוק במטכ"ל נמשיך לכאוב ולדמם . ולפני זה צריך להיפרד מהנוהג המגונה של אנשי צבא שהם שרי ביטחון, אפס שינוי נראה מהם לא משנה מאיזה צד הם מגיעים.
ישן 13-06-2023, 19:56
  ענקנמן ענקנמן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 108 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "אני חושב שאתה מגזים,ברור שלא..."

צבא היבשה לא מופעל בתימרון מסיבה מאוד פשוטה: אף אחד לא מאמין שהוא יצליח במשימות. כי זה בדיוק מה שקרה בפעם האחרונה שהצבא כן הופעל, ב-2006. ועכשיו זה הפך לסוג של נבואה שמגשימה את עצמה, כי אם הצבא לא יופעל ממילא אין סיבה להשקיע בו.
בכל מקרה, לעומת יחידות אחרות שאפשר לתרץ את הכישלונות שלהם בבט"ש בכך שהן לא נועדו לזה, היחידה שנכשלה בארוע נכשלה בתפקידה העיקרי, בדיוק בתרחיש בישבילו היא קיימת. וזה היה כישלון מוחלט וידוע מראש, שום דבר לא תוכנן כמו שצריך ושום דבר לא עבד כמו שצריך. תמיד יש צירופי מיקרים שיכולים להוליך לאסון, גם ביחידות הטובות ביותר, אבל זה לא המקרה פה. כישלון ברמה כזאת לא יכול להיות מקרי, זה בהחלט מעיד על טיב היחידה ועל טיב הפיקוד והתנהלות בגזרה, וגם הגיזרה הזאת לא קיימת בווקום. זה לא שהמח"ט היה קצין מדהים ופתאום השתגע ותקע שני חיילים למישמרת של 12 שעות בעמדה מבודדת ליד שער בגדר סגור באזיקון. זה כן מעיד על כל הצבא.

ישן 13-06-2023, 20:23
  Doron11 Doron11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.15
בתגובה להודעה מספר 108 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "אני חושב שאתה מגזים,ברור שלא..."

עצימת העין שאתה מדגים כאן לא עוזרת ולמעשה מנציחה את הבעיה.

בשנים האחרונות אנחנו רואים שוב ושוב שחיל הרגלים של צה"ל פשוט לא מצליח להביא תוצאות בלי חיפוי אש משמעותי או יתרון מספרי מכריע. תסתכל על כמעט כל פיגוע עם מחבל חמוש (לא בסכין) בשנה וחצי האחרונות, ויותר מזה-תסתכל על המבצעים הצבאיים האחרונים. צבא היבשה סופג בהם אבדות קשות ומביא תוצאות דלות. אני מעיד כלוחם במילואים שרמת האימונים מביכה. הסיבה שמדינת ישראל לא מגיבה להתקפות של חיזבאללה וחמאס, או מגיבה באופן מתון מאוד, היא פשוטה-האנשים בצמרת יודעים *בדיוק* מה יקרה אם תהיה התנגשות משמעותית בין צבא היבשה לחמאס או חלילה חיזבאללה, ומנסים לדחות את האסון הזה כמה שיותר.

ממליץ לך לשמוע ראיונות עם האלוף בריק או גרשון הכהן. הם יודעים על מה הם מדברים.
ישן 13-06-2023, 20:22
צלמית המשתמש של סירפד
מנהל פורום צבא ובטחון

ריכוז פרסומי צה"ל לסיכום התחקיר

מצורפת אילוסטרציה של נתיב החדירה המשוער של המחבל ממצרים:
https://bit.ly/3P88ci3

מצורף תיעוד זירת האירוע בגבול מצרים מצילומי רחפן:
https://bit.ly/42J5q64

מצורף תיעוד מסיכול ניסיון הברחה אלים בגבול מצרים:
https://bit.ly/42BKhun

מצורפים חומרי ארכיון של סיכולי הברחות סמים ואמל"ח בגבול מצרים:
https://bit.ly/3WPgeOz

מצורף מידע בנושא פעילות אוגדה 80 לשימושכם:
https://bit.ly/43D1epF

מצורפים חומרי ארכיון מפעילות צה"ל באוגדה 80:
https://bit.ly/45NolPU

"אהבתי" את הינדוס התודעה המגוחך של צילום קטע הכביש היחיד בכל הגבול ששופץ ונסלל מחדש, כאילו הוא מראית הכל. פשוט מביך!

ישן 14-06-2023, 08:09
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 124 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "ריכוז פרסומי צה"ל לסיכום התחקיר"

בשגיאות-
חשבתי לכתוב אילו שגיאות עולות רק מתוך מה שכתוב במסמך הצה"לי- מבלי שהייתי באירוע, אך כמי שעשה שם קו מילואים לא מאוד מזמן - שגיאות שעולות רק מקריאת התיאור במסמך במילים של הצבא.
זה כל כך מכעיס.
שלושה הרוגים באירוע שבו פעולות יותר מקצועיות, יותר נכונות, מתוך שיקולים יותר צבאיים ופחות "להעביר את הזמן ולשחק במרדפים אחרי מבריחים".
וכל נושא הגששים באירוע- שווה לפתוח לחקור נורמות ואירועים חריגים קטנטנים משלוש השנים האחרונות, לראות אילו נקודות עולות, ולאיזה מן קו הן מתחברות.
ואלה העונשים?!
על שלושה חיילים, שהתנדבו, שעשו תפקיד, שהתייצבו, שיצאו לפעילות, שעשו את חלקם.
אני יכול רק לדמיין את המצב שבו אתה חושב שאתה שומר ליד גדר פלדה, שלפי מיטב ידיעתך המעבר דרכה דורש חיתוך וניסור רועש, ופתאום מישהו עבר חרש את הגדר ומפתיע בירי עליך.
וזה כשהראש הורגל לחיות בשמירות של 12 שעות!!!
אוי ואבוי.
אז מג"ד ומח"ט ומאו"ג הכניסו את החיילים לנקודת הפתיחה כמעט הכי גרועה לקרב. בהכנה מתמשכת. לא פעם אחת חריגה של הצבה יוצאת דופן ורשלנית.
באופן שיטתי ולאורך זמן.
מרתיח

ישן 14-06-2023, 08:12
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 129 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "כותבים כאן על האירוע ועל..."

אתה לא מזהה איזה רושם ותחושות מייצרים הדברים שלך ואופן הניסוח?
באמת?
איזה מסוק אזרחי תשכור כדי לתת מענה במקום יכולת האפאצ'י?
על איזה ידע אתה מתבסס?
ואם בכלל כמה ימים קודם קרקעו מערך באופן חריג כדי לחסוךתאונה מהסוג שכבר הרג יותר מארבעה אנשי צוות אויר, איך אתה משחרר שוב תגובה ארסית ומתקטננת?
אתה באמת לא מודע לדברים שלך ולסגנון?

ישן 14-06-2023, 10:19

בתגובה להודעה מספר 131 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "אתה מתייחס לסגנון ולמהות...."

רוצה להוסיף,
בשעת לילה, המחבל לא רואה אם זה אפאצ'י או או רובינזון.
גם לא צריך להשכיר, אפשר 'להשאיל' מהמשטרה (או אפילו בלקהוק\ סייפן מחצרים).
ביחד עם צלף שיכול לבצע משימה כזו והיכולות FLIR של כלי המשטרה או הצבאיים, אפשר
א' לקבל עיניים באוויר עם יכולות יירוט למחבל זה או אחר.
ב' גם אם לא יירטת, מסוק ואש מהשמיים מבלי שיש למחבל יכולת להבין מה מי וכמה מעליו בלילה - יישתקו אותו במקומו.

כמובן שכל מי שחושב קצת מחוץ לקופסא הוא מגיב מרושע או כותב שטויות, קל להגחיך את הכותב 'רם אדמון'. אבל בזמן אמת, של קרב, ראיתי את צה"ל מאלתר לא פעם ולא פעמיים. עם דברים הרבה יותר ביזאריים מאשר מסוק משטרה או אפילו בלק הוק שהם כלים שבסופו של דבר בבעלות המדינה.
אבל כנראה שכמו בתחקיר הצה"לי... קצת חסרה התעוזה והגדלת הראש ונמשיך לפעול כמו רובוטים ומה שמחליק לנו 'יהיה בסדר'.
ישן 14-06-2023, 11:11

בתגובה להודעה מספר 132 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "רוצה להוסיף, בשעת לילה, המחבל..."

או שפשוט כוח צבאי שמאומן ומצויד לאין שיעור יותר מהשוטר/חייל/מחבל מצרי הבודד יחתור למגע ויסיים את האירוע.

הרי אם היו מתעכבים כדי ליצור יש מאין הקפצה וחבירה של מסוק אזרחי/הדרכה מחצרים (עם צלף לא פחות!) ובזמן הזה הבחור היה נתקל בסביבתו באזרחים שטיילו באזור (ע"פ עדות המח"ט) והיה הורג אותם, כולם פה היו מבקרים (ובצדק) את צה"ל הגדול שהתחפר בעמדות אל מול מפגע בודד ונתן לו לפגוע באזרחים עליהם צה"ל אמון להגן. וזה תרחיש שנשמע לי סביר הרבה יותר מיצירת כוח מעטפת חדש יש מאין בזמן אירוע אמת ולצפות שהוא גם יהיה אפקטיבי.

עכשיו אני לא אומר שמה שעשו היה הדבר החכם ביותר לעשות - אם העלו מזל"ט שזיהה את עמדת המפגע עד לרמה של לקבוע אם הוא חמוש או לא, עולה שאלה האם לא היה ניתן ליצור תא שטח קטן בו הוא מנותק ולרתק אותו במקומו עד לחבירה של חיה"א/אמצעי אחר לירי מנגד. אבל לכולנו הרבה יותר קל להיות חכמים בדיעבד בניחותא במזגן ולא בזמן שיורים עלינו. מצד שני, רובנו מבינים שכשאנחנו מנתחים דברים בפורום, זה בדיוק מה שאנחנו עושים ועל כן נזהרים מלצאת בהצהרות נחרצות וארסיות. סגנון "גנרל-המקלדת-היודע-כל-בדיעבד" של רם אדמון הוא משהו שקיים פה שנים, ואפילו עכשיו אחרי ש"פורסם" לציבור התחקיר, הדברים שהוא כותב הם מנותקים מצד אחד, ומצד שני כדי לכתוב אותם בכזה ביטחון זה נשמע לי שלכל הפחות הוא קיבל לידיו את התחקיר המלא של האירוע.. אה הוא לא? ממש הלם...

לא כל שטות שמישהו פולט ממוחו הקודח/מסרטים שראה היא חשיבה מחוץ לקופסא

נערך לאחרונה ע"י assaf tolko בתאריך 14-06-2023 בשעה 11:25.
ישן 14-06-2023, 20:13

בתגובה להודעה מספר 134 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "ידידי, אין לי כוח להתווכח..."

ידידי בוא ואגלה לך סוד קטן - אם היית קורא את התגובה שרשמתי (ואת הקודמות), ולא פשוט קובע מי אני ומה אני אחרי ש"הבנת עם מי אתה מדבר", היית רואה שעל זה בדיוק דיברתי - בגלל שכולנו סוג של גנרלי מקלדת מנוחות הכורסא רובנו מבינים שנחרצות ופליטת הצעות בומבסטיות לאוויר הוירטואלי הן דבר שהוא לרוב לא ראוי ולא רצוי, אבל אדון רם אדמון מתנהל אחרת כדרך קבע ועל כן חוטף ביקורות על ימין ועל שמאל מאנשים שונים לאורך דיונים שונים ושנים רבות. עכשיו, אני מבין שבאשכול הנוכחי הוא מתיישב לך טוב עם הפוזיציה שלך ועל כן הגדלת לעשות ממנו אסטרטג שחושב מחוץ לקופסא - אבל זה בעיקר מעיד עליך, לא עליו ובטח לא עליי.

ואם היית קורא באמת קצת לעומק את התגובות שלי היית גם מבין שאני ממש לא מגן על צה"ל באירוע הזה (או באירועים "מחמיאים" אחרים לאורך השנים כאן בפורום).. אבל כמו שאמרתי לך כבר מוקדם יותר בדיון - להתווכח עם אנשים כמוך שבאים מהבית עם האג'נדה זה בערך כמו לשים פול גז בניוטרל, אז כל טוב לך
ישן 15-06-2023, 18:46
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.03.15
בתגובה להודעה מספר 137 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "כשאתה פוסל דעה ללא נימוק, ולא..."

בהפסקה מפעילות במילואים, מתיישבים ומדברים על החיים, ודובי אומר : 'אם הבן שלי היה מופיע עם עגיל הייתי מתחרפן....אבל אני יודע כי הבעיה בראש שלי'. הרבה אנשים שכותבים פה ולא כותבים פה, לא מסוגלים לסבול התגובות שלי, אבל יש להם בעיה לתת לעצמם דין וחשבון אמיתי מדוע זה קורה....והלוואי והבעיה היתה נגמרת כאן, הציבור לא מזהה הבעיה שהינה חמורה, פירושה החלטות לא נכונות. אג'נדות פופוליסטיות. חשיבה מהבטן, תגובות פבלוביות לא תורמות לביטחון [- וזה הכי עדין שלי].............ועוד משהו, אני מרגיש צורך להאיר קטעים נוספים מהמציאות, אך אני מוותר בכדי לא להרחיק, ריחוק בלתי נסבל, ממדורת השבט
ישן 14-06-2023, 11:18
  LightNK LightNK אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.11.12
בתגובה להודעה מספר 132 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "רוצה להוסיף, בשעת לילה, המחבל..."

הרגתם אותי עם הפתרונות שאתם מציעים באשכול הזה.
להעלות מסוק אזרחי + צלף כדי לפגוע במחבל בודד, באור יום, בתא שטח מבודד, אשר מוקף בכוחות, וכבר יש עליו חוזי... אתם רציניים?
למה לא לבקש מהרחפן להוציא נ"צ ולהזמין סיוע ארטלירי של רקטה מונחת GPS (ציניות!!)

לגבי פתרונות טכנולוגים, אתם פשוט לא בכיוון או לא מחוברים למציאות בשטח/צה"ל
1. הגדר הטפשה שיש בגבול מצריים (שהוא בערך 240 ק"מ דרך אגב) עלתה 1.5 מילארד ש"ח!
זה אמור לתת למי שהציע גדר חכמה קצת פרופורציה... זה לא שיש לנו זהב בימ"חים.
הגדר בלבנון/עזה, אשר מתקדמת בהרבה, לא עוצרת הכל (רק לא מזמן הגיע מחבל למגידו, וחדירות באזור עזה הן לא אירוע מיוחד)... גדר היא בסך הכל גורם מעכב, לא משנה כמה חכמה היא.

2. שימוש במזלטים - בלחימה בעזה/לבנון אנחנו לא מצליחים להחזיק שטח קטן בהרבה, אז בשגרה להחזיק את כל הגבול עם מצריים? עזבו עלויות, זה לא ריאלי.

3. כל פתרון טכנולוגי, כמעט תמיד דורש המון כסף (השקעה ראשונית + תחזוקה שוטפת), כח אדם איכותי, ותו"ל מתאים.
לצה"ל אין אף אחד מהדברים הללו בגזרה המדוברת, ולכן רוב הפתרונות האלו לא רלוונטים.

החלקים שלי כואבים בתחקיר:
1. האירוע התגלה רק בחילופי משמרות (עד עכשיו חשבתי שמישהו הלך לבדוק את העמדה)
2. המחבל זוהה כשעה לפני שפתח באש
3. חילופי אש עצמם נמשכו כשעה !
4. התחקיר ישכח, ואני בספק אם יופק ממנו לקח רלוונטי, ועוד יותר בספק אם לקח כזה ייושם בשטח
ישן 14-06-2023, 17:26
צלמית המשתמש של סירפד
מנהל פורום צבא ובטחון

בתגובה להודעה מספר 148 שנכתבה על ידי Origlo שמתחילה ב "יש דבר שתהיתי לגביו, חטיבת..."

הרעיון של טנקים להגנת גבולות הם קומבינה פוליטית לריצוי שדולת הנשים ותומכי הקרביות בצה"ל, בפועל ברור לכולם שכדי לתת כיסוי טקטי מועיל לגבול מצריים יש צורך בחטיבת שיריון שלמה ואולי אפילו שתיים. מאחר ורוב הגבול הוא גבעי/דיונתי עם כביש מערכת מתפתל, כנראה שיחח לטנק הכי קרוב שעות רבות להגיע לזירת האירוע.

הזוי ככל שיישמע, בימים אלה ראוי להעלות את יוזמת "הג'יפ המעופף" של גילגמש מלפני עשור ויותר - כלי טיס בסדר גודל של מטוס ריסוס או מטוס קרב בוכנה מתקופת מלחה"ע-2/קוריאה עמוס בחימוש אויר קרקע וממוגן בצורה סבירה נגד נק"ל, שיוכל להתנייד במהירות לאורך הגבול.

ישן 15-06-2023, 18:42
  tby tby אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.14
בתגובה להודעה מספר 149 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "הרעיון של טנקים להגנת גבולות..."

זוכר אוגוסט 2012 נגמ"ש מצרי ממולכד חודר לישראל ? - בשביל זה יש טנקים, לא בשביל להגן על מדבר ריק.

היכן שאין ישובים או מתקנים סמוכים לגדר, שזה מרבית הגבול עם מצריים כל שצריך תצפית מבוססת חישנים, שתכסה כל מטר. אם יש כסף ל- "עמדה" וצליה ולשומרים לכסות "נקודנ מתה" אז בוודאי יש כסף לעמוד עם מצלמה, סוללה , תקשורת ותא סולארי לחשמל.

צה"ל, או למעשה משטרה (מג"ב ויחידות מיוחדות) צרכים להיות ניידים על הגבול עם רכבים ממוגנים עם מקלע 0.5 ועם קצת תצפית אווירית מכטב"מים קטנים על מנת לתפוס מבריחים בשטח ישראל , לאו דווקא על הגדר, אלא גם בעומק המדבר עד כביש 40 שהם חייבים להגיע אליו

שיקראו קצת על המרדפים בבקעה ,הלקחים והשיטות שפותחו. הסיטואציה דומה והפתרון, כמו אז , כוח מוסק , איתור כיתור וקריאה להיכנע. לא הסתערות אלא ארטילריה.
צה"ל יכול להקצות 2 מסוקים וקצת חי"רניקים מצויידים למשימה בכוננות ברמון לסיכול חדירות והברחות סמים / נשק שלא נעצרו על הגדר, יהיה להם אקשן כמעט כל לילה , אימון לא רע לכולם

אם המשימה תהיה לעצור 90% מההברחות אז כל העניין לא יהיה כדאי וההברחות יפסקו.

צריך לזכור, חיילים בעמדה קבועה הם מטרה ואם הם "סנסור" אז מצלמה תעשה את אותה עבודה ואין שום סיבה "לשמור" פיזית על גדר באמצע המדבר ק"מ רבים מכל ישוב

נערך לאחרונה ע"י tby בתאריך 15-06-2023 בשעה 18:51.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:20

הדף נוצר ב 2.35 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר