אולמרט בשיחה עם זקן: ברק לוקח שוחד בעשרות מיליונים בעסקאות נשק
בהקלטות שנחשפו בחדשות ערוץ 10 אומר ראש הממשלה לשעבר על שר הביטחון בממשלתו: "הוא מחביא את הכסף בשווייץ, הוא יגמור בבית סוהר"
איך שלא מסובבים את זה, זה נשמע לא טוב. אם אולמרט אומר שקר במודע לראש לשכתו, הוא מניח שזה נשמע אמין באוזניה ומתאים לתמונת העולמה, ששר הביטחון מקבל אחוזים מכל עסקה. אם אולמרט לא משקר, אלא הוטעה ולא עשה עם זה כלום, גם זה מצביע על אקלים שמעודד שוחד. על האפשרות שאולמרט אומר אמת אין סיבה להאריך.
מצד שני התפרסמו לאחרונה תאורים של האמצעים ש Northrop Grumman השתמשה לקידום מערכת הלייזר שלה. למי שפיספס, היא שילמה והבטיחה הרבה כסף לאנשים שיכלו להשפיע על קבלת ההחלטות.
לא היה פרסום של שוחד ממש, אך לחץ על שר הביטחון דרך חבר שהובטח לו כסף לא נמצא רחוק מזה.
מצד שלישי, מניסיוני האישי, לא ראיתי זכר לשחיתות במערכת.
אני מודע רק לסיפור של רמי דותן מלפני הרבה זמן, והיחס אליו הוא כאל תפוח רקוב בודד.
אם יש בסיס להאשמות של אולמרט, והמערכת מושחתת ומי שיודע שותק או מושתק, זה לא נסבל.
בניגוד למערכות אחרות, מערכת הביטחון בישראל לא תוכל לתפקד ביעילות אם יש חשש שהצמרת מושחתת. כי ביטחון זה אנשים, וברגע שייאבד האימון במערכת ויתחלף בציניות, הנזק יהיה עצום. דוגמאות יש למכביר אצל שכנינו ומדינות נכשלות אחרות.
חייל שלא יילחם למען מפקדים מושחתים, מהנדס שלא ייקדם פרויקט חשוב, וכו"ל.
זה לא דיון פוליטי, ובטח שיותר קשור לביטחון מצורות חדשות של סתרשף או כדומה...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי luben_gulu שמתחילה ב "כדאי שתבדיל בין עמלות לשוחד"
אהוד ברק היה מעורבב טוב טוב עם התעשיות בארץ, ופתאום הוא הפך להיות המתווך הכי תותח בישראל.
כל הסיפור לא מריח טוב (בלשון המעטה).
*אני בלי קשר לא מופתע מכל עניין השחיתויות, הנושא הזה נטחן עד דק והעובדות בשטח מראות שאם יש לך מספיק כסף כדי להצתייד בסוללת עו"ד מהטופ, רוב הסיכויים שגם אם לצד התובע יהיו ראיות מוצקות, אתה תוכל לשרוד את המשפט עם עונש מינורי או אפילו זכאי לחלוטין (ראה ערך "ראשונטורס").
האבסורד הוא שגם בתביעה הנוכחית (למרות הראיות המוצקות מאוד של עבירות השוחד בקלטות של זקן) אולמארט היקר כלל לא מואשם בעבירות שוחד, אלה רק בהפרת אמונים וקבלת דבר במרמה.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי luben_gulu שמתחילה ב "מה זה מעורב טוב טוב? יש לך פרטים?"
תהיה בטוח שמעבודתו כרמטכ"ל ושר ביטחון הוא לא היה מצליח לצבור מספיק הון בשביל לצאת למסע הרכישות הקיים שלו (דירות בשווי עשרות מליוני שקלים).
מבלי להיכנס לענינים הפרטים שלו, גם את הדירה בכוכב יאיר הוא למעשה "הפסיד" אחרי הגירושים שלו.
בשורה התחתונה הוא הרוויח הון עתק מגישור \ תיווך בעסקאות נשק זרות, אם זה היה בתקופת כהונתו כשר ביטחון או רמטכ"ל אז הרי שמדובר בעבירות, ועליו לשאת בתוצאות.
או לפחות לדאוג להביא עו"ד במליוני שקלים שידאגו (כמו תמיד) להוציא אותו זכאי.
ימים יגידו..
אפשר גם להגיד שאולמרט הוזן במידע כוזב\שמועתי על ידי אנשים שלא אהבו את ברק, בין אם את סגנון ניהולו או החלטותיו והחליטו להזיק לו בכל דרך אפשרית.
אם מסתכלים על מה שפורסם עד כה בפרשת הרפז, זו אפשרות סבירה ביותר.
סביר להניח שמבקר המדינה יתערב כאן באיזשהו אופן כדי לבדוק את הטענות שכן, אם ראש המוסד ואישים ביטחוניים אחרים אמרו דברים כאלו ללא גיבוי מוצק (הוכחות) וללא דיווח מתאים, העץ רקוב לגמרי.
מה עם ביבי, אולמרט ושרון?
איך אתה מסביר את ההתעשרות שלהם?
אני מבין שיש לך משהו אישי נגד ברק (כמו לאולמרט) אבל ללא הוכחות אתה סתם זורק טענות לאוויר.
זה ידוע שאולמרט שנא את ברק, אז הוא גם ליכלך עליו - אז מה? זה אומר שזה נכון?
בוא לא נשכח מי עבריין מורשע ומי לא.
חוץ מזה, הנוכל הזה (אולמרט) כבר לפני כשנתיים פירסם "פרק מספר שהוא הולך להוציא" שעסק כולו בליכלוך על ברק.
חלפו שנתיים והספר לא יצא.
הוא פשוט רצה ללכלך עליו וחיפש ומצא דרך.
תן בבקשה דוגמה לעיסקת נשק משמעותית מתקופת ברק עם ספק זר (או שאתה מאשים גם את התעשיה הביטחונית בארץ במתן שוחד?).
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי luben_gulu שמתחילה ב "כדאי שתבדיל בין עמלות לשוחד"
גם עמלה זה בעייתי במיוחד שהמקור שלה לא מוצהר. עצם זה ששר הבטחון היה קשור בקשרים עסקיים של מיליוני דולרים עם חברות בטחוניות זה חתיכת ניגוד אינטרסים. העובדה גם שמקור הכספים לא הובא לידיעת הציבור יוצר מראית עין בעייתית ביותר.
נערך לאחרונה ע"י double_o בתאריך 08-11-2014 בשעה 20:39.
לא הכל בחיים זה נשק וייעוץ בטחוני.
תגגל קצת על שדות הגז של עזה ובריטיש גז (פרשיה שבדיוק אחריה ברק הפך מבעל בית בכוכב יאיר לאחד שקונה ובונה בכפר שמריהו כמו טייקון) או על מארק ריץ'.
זה לא ממש קשור לפורום הזה, ואף אחד לא באמת חקר את ברק ברצינות, אבל לא הכל צבא וביטחון. יש כסף מסריח בעוד הרבה תחומים.
"הוא יגמור בבית סוהר, תזכרי מה שאני אומר לך, שולה... היה אצלי ראש המוסד... כולם באים אליי... הוא לוקח שוחד במיליונים ובעשרות מיליונים. אין עסקת נשק שישראל עושה... כולם מדברים על זה"
כלומר בהנחה שלא מדובר בהמצאה מופרכת וחסרת בסיס של אולמרט שהוא מספר לזקן בשיחה אישית (אני תוהה אם בכלל יש סיבה יש לו לעשות את זה, אבל שיהיה), השמועות האלו שאולמרט מדבר עליהן סביב שר הביטחון היו בחזקת "כולם מדברים על זה", מה שאומר שקשר השתיקה במידה והתקיים אפף את כל הצמרת הביטחונית.
מעניין הקלטת הזאת לבדה היא מספיקה כדי לפתוח בחקירה של הנושא.
ניגוד למערכות אחרות, מערכת הביטחון בישראל לא תוכל לתפקד ביעילות אם יש חשש שהצמרת מושחתת. כי ביטחון זה אנשים, וברגע שייאבד האימון במערכת ויתחלף בציניות, הנזק יהיה עצום. דוגמאות יש למכביר אצל שכנינו ומדינות נכשלות אחרות.
אפשר להזכיר שבאותה תקופה ממילא לא היה אמון רב בין הרמטכ"ל וסביבתו לברק (פרשת הרפז היתה באפריל 2010). אם הרמטכ"ל חש שברק מנסה להכפיש אותו, צריך גם שיחשוב שהוא מושחת?
ומצד שני- אולי זה הרקע; אולמרט העצים שמועה שלא האמין בה בעצמו, כי חש שברק מתנכל למי שהיה אמור להיות בן טיפוחיו. אינני יודע.
מלחמת האהודים: המדינה אינה רשאית להניח לטענת אולמרט לרחף בחלל
אולמרט טוען שברק סוחר נשק מושחת? ברק מוכרח לתבוע דיבה, והיועמ"ש חייב להציע לאולמרט עסקה: הבא ראיות ולא תואשם בהדחת העדה זקן
ציטוט:
התעשרותו המהירה להפליא של אהוד ברק היא עובדה; מקורות כספו הם מחוללי השמועה. הוא חף מפשע, אם כי לא מבצע, עד שיוכח אחרת, אבל החשדנות העממית כלפיו מבוססת על סקרנות שטרם באה על סיפוקה. אילו נכסים הביא ברק ליוזמותיו העסקיות, כך שהצליח לשכפל אותם פי כמה וכמה? האמנם העצות הסודיות שהוא מוכר ללקוחותיו שוות להם עשרות מיליוני דולרים, כאשר אלה הגלויות ששיווק למדינת ישראל בשכר של שר גרמו ליותר נזק מאשר לתועלת? או שמא הם גומלים לו על שירותים אחרים, בעבר או בהווה?
גם אהוד אולמרט שמע את שמועת ברק. שמע והשמיע. מיחזור שמועה בשיחה עם שותפה לקשירת קשר פלילי, עדיין אינו מקפיץ אותה אל מעבר לסף העובדה. לכך אין די גם בהקלטת הלחישה ובשידורה. כל מי שהקשיב להאזנות־סתר, או שקרא את תמליליהן, יודע כמה נפוצות בהן שגגה והשמצה. עד שההקלטה נחשפת, הקורבן אינו יודע כלל מה נאמר עליו וממילא אינו יכול להתגונן מפני הקלון שהוטח בו מאחורי גבו. ההקלטה מביאה לכל היותר מודיעין גולמי, שארוכה הדרך ממנו למודיעין מעובד, לחומר־חקירה, לכתב־אישום ולהרשעה.
אולי אני תמים, אך נראה לי שמערכת הביטחון לא מושחתת, אלא זה רק ניסיון מצד החבורה הכי מושחתת (שנחשפה עד היום) לשכנע את עצמה שכולם מושחתים.
אני מאוד מקווה שלטענות האלה אין שחר. זה רגיל בעולם שהפוליטיקאים מושחתים, אבל רמטכ"ל צה"ל שהוא מושחת - זה כבר כתם שחור כבד מידי, בתפקיד שנדרש שימלא אותו אדם ערכי וישר. וזה לא משנה אם ברק נהיה מושחת רק אחרי שסיים לכהן כרמטכ"ל, אני עדיין רוצה לחשוב שאלה שממונים לתפקיד הם אנשים ערכיים וישרים שחונכו ראוי בבה"ד 1 ובשירות בצה"ל.
https://www.haaretz.co.il/news/law/1.6164026 במשטרה חושדים שמנהל אגף במשרד פעל במשך שנים יחד עם שלושה קבלנים, שקיבלו תשלום על עבודות שלא בוצעו או בוצעו בחלקן. הם חשודים בשוחד ובקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות
https://www.globes.co.il/news/artic...?did=1001245413
החשדות על הפעלת לחצים להתפקדות פוליטית: "לא מתביישים בפעילות הזו" ● העבודה בצלו של אבא, השר חיים כץ: "כל בוקר קמתי כדי להוכיח שאני בזכות עצמי" ● והמאבק בקיצוצים: "הייתי רוצה לראות התייעלות בהנהלה" ● יאיר כץ, יו"ר ועד העובדים בתעשייה האווירית, מסכם שנה סוערת ● ראיון בלעדי
https://www.themarker.com/career/.premium-1.6314807
משרד המשפטים קבע כי "תוספת הרמטכ"ל" — שהגדילה את הקצבה של אנשי הקבע ב-15% - ניתנה במשך עשרות שנים ללא סמכות ■ המשרד הורה לצה"ל להפסיק את התוספת בתוך חצי שנה, ואף שוקל לשלול אותה באופן רטרואקטיבי ■ ההחלטה נולדה בעקבות מאבק שניהלה התנועה לאיכות השלטון - ומשרד הביטחון כבר מערער עליה
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "הרמז מופיע בכתבה :הטיית מכרזי..."
אל"מ יגאל בן עמי, מפקד בסיס הקריה, נחקר בעבירות שחיתות אל"מ יגאל בן עמי נחקר בימים האחרונים במצ"ח וביקש להקדים את פרישתו מצה"ל ● עו"ד אל"מ (במיל') אבי עמירם המייצג את בן עמי מסר בתגובה: "הקצין נדהם מהחשדות נגדו והוא מכחיש אותם נחרצות" https://www.globes.co.il/news/artic...?did=1001250398
https://news.walla.co.il/item/3380693 העובד הודה בהסדר טיעון כי יחד עם עובד נוסף, קיבלו אחזקות סמויות בחברות למכירת ציוד לגופי ביטחון - ובתמורה קידמו עסקאות איתן במיליוני שקלים. הוא הורשע בין השאר בלקיחת שוחד, קבלת דבר במרמה, גניבה, הפרת אמונים וכן בהלבנת הון ומס
יותר מ-20 חשודים נחקרו בעבירות נגד ביטחון המדינה במסגרת פרשה שפוצחה במשטרה ובשב"כ. במהלך החקירה התברר כי החשודים קיבלו הנחיות מגורמים הקשורים במדינה זרה בתמורה לכספים בהיקפים גדולים ולטובות הנאה.
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי ILE שמתחילה ב "יוצאי התעשיות הביטחוניות סחרו בטילים עם מדינה באסיה באופן בלתי חוקי"
פרטים נוספים:
החשד: הישראלים סחרו בנשק עם יריבה של ארה"ב
"רגישות מעצמתית": איפול הוטל על זהות המדינה באסיה שעבורה הישראלים שנחקרו פיתחו מערכות טילים - על פי החשד תמורת עשרות מיליוני דולרים. יותר מ-20 נחקרו בחשד לעבירות על ביטחון המדינה. אחד החוקרים השווה את המקרה לפרשת נחום מנבר, בשב"כ הביעו חשש ממשי שהטילים יגיעו למדינת אויב
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "אותה יריבה של ארה"ב - במקרה סין?"
כן.
"בכל מקרה, זה מחזק את הטיעון האמריקני נגד מעורבות של אותה מדינה ברכש ובתשתיות. האמריקנים יוכלו להשתמש בזה כטיעון לשכנע את ישראל לדחוק את אותה מדינה ממכרזים ממשלתיים." זוכר את אזהרת פומפאו בהקשר למעורבות סין ברכש חברות וביצוע פרוייקטים בישראל? מכל מקום, שי כבר יכול לומר שנמל חיפה ב"ידינו".
ועל האנשים האלה אנו מטילים יהבנו כאזרחים. והפעם אין הצדקה, המזמינים אינם בדווים.
https://www.ynet.co.il/economy/article/rJ5G7rt11O המפכ"ל, הרמטכ"ל ונציב השב"ס כיכבו בדו"ח השכר במגזר הציבורי ל-2019. הבעיה: אלה היו בכלל קודמיהם בתפקיד שכבר ישבו בבית, וזכו לשכר השערורייתי במשך 9 חודשים לאחר הפרישה. מי החליט שזה מגיע להם? הגופים בעצמם. כך למדו בשב"ס מהמשטרה, שלמדו מצה"ל - שם המציאו "תקופת הסתגלות" ארוכה יותר מכל אחד אחר. פרשנות
https://www.ynet.co.il/economy/article/BkjT6rD7d רס"ן ש' יקבל תוספת של חצי מיליון שקל לאחר שאכ"א נענו לדרישתו לקבוע שהתגייס בשנת 1996, ולא שלוש שנים לאחר מכן - אחרי התיקון בחוק מפנסיה תקציבית לצוברת. רס"ן ע' חזרה לצבא אחרי תקופה קצרה באזרחות, אך כעת לפי דרישתה נהפכה תקופה זו לחל"ת - וגם היא תקבל עוד חצי מיליון שקל. צה"ל: "לעיתים יש מקום לתיקון טעויות"
https://www.ynet.co.il/news/article/ByDNnrC7d חקירה סמויה התנהלה בחודשים האחרונים נגד הנגד שקיבל לכאורה תשלום מהורי חיילים ובתמורה דאג לשיבוץ במקצוע צבאי נוח. הוא נעצר ועשרות חיילים וקרובי משפחותיהם נחקרו
https://www.ynet.co.il/news/article/BkPYhKsi00 ל-ynet נודע כי מצ"ח ניהלה חקירה חשאית ביחידת הקומנדו של חיל האוויר, שכללה איכוני טלפונים. החשד: דיווח מוטעה על מיקומם והטבה לא חוקית בשכרם. מפקד שלדג סא"ל י', קצינה בדרגת סרן ונגדת בשלישות יועמדו לדין משמעתי. בצה"ל שוקלים לדרוש ממאות לוחמי היחידה בקבע להחזיר הכספים. דובר צה"ל: "הנהלים לא הוכרו"
לפי מדיניות שהשתרשה באכ"א, ליחידות העילית שבסיס האם שלהם עורפי, כמו שייטת 13 שבעתלית וסיירת מטכ"ל שבסירקין ליד פתח תקווה, ניתן עד לאחרונה אישור חריג מאגף כוח אדם להעניק לאנשי הקבע תוספת שכר
זה מה שכתוב. אני לא מבין מזה כלום.
- היי,זה אמיתי מאכ"א. כל אנשי הקבע של שלדג מדווחים על רמת פעילות א׳+ למרות ששינינו את התנאים. העברתם להם את הנהלים החדשים, נכון?
מירית משלישות חה"א: בטח. נראה לי.
אמיתי: תודה, ביי (מתקשר למצ"ח להתחיל בחקירה סמויה) 🙄
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[QUOTE]לפי מדיניות שהשתרשה..."
אני מבין נכון, שמבחינת צה"ל לוחם בשלד"ג הוא לא רמת פעילות א אם הוא לא יושן בבסיס, אבל טבח באותה יחידה שיושן בבסיס הוא כן רמת פעילות א'?
אם זה המצב, די ברור למה המפקד התעלם מהפקודות.
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "אני מבין נכון, שמבחינת צה"ל..."
יש לסיפור הזה שתי פנים:
- לוחמים בקבע שלא ישנים בבסיס את מינימום הלילות הקצובים בפקודה. לטעמי זו קטנוניות, כי אני די בטוח שבתקופות מסויימות הם ישנים גם שבועיים רצוף בבסיס אבל את זה אף אחד לא סופר. וזה בלי לספור את הפעילות עצמה, לך תדע לכמה זמן הם נעלמים אז לגזרה או מדינה או יבשת אחרת.
- תומכי לחימה שגם הם ישנים בבסיס חלק מהזמן. חלק מהתומכים האלה גם הם יורדים לשטח בפריסה מבצעית ולא רואים בית או בסיס, וגם את זה אף אחד לא סופר.
בסופו של דבר, על פניו נראה שמישהו החליט להסתכל דרך החור של הגרוש גם במקום הכי קטנוני וכפוי טובה רק בשם ספירת חרוזים. עצוב ומקומם כאחד
אני לא חושב שזו השאלה.
אפשר וראוי להתווכח האם הסטנדרט שנקבע לקבלת רמת פעילות א פלוס היא צודקת. זו שאלה אחרת.
השאלה שעוסקים בה היא האם מוצדק שצה"ל מנחה הנחיה מסוימת, ויחידה בוחרת על דעת עצמה שלא לציית לה.
סא"ל י', שעמד במרכז החקירה על ניפוח שכר לוחמים ביחידתו, בראיון מיוחד ל"ישראל היום" • "נכוויתי מהכתבה עלינו שיצרה נזק גדול, אנשים נותנים את חייהם ואז השם שלהם מרוח וקוראים להם גנבים" • הראיון המלא ביום שישי במוסף "שישבת"
https://www.ynet.co.il/news/article/rjooqkusq ראש המנהל האזרחי תת-אלוף פארס עטילה מינה לאחרונה את בעלה של גיסתו, רב-סרן שלא קודם בשנים האחרונות, לראש מנהלת התיאום והקישור בגזרת בית לחם. מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, אישר את המינוי ולא דרש להימנע מניגוד עניינים. בעקבות פניית ynet: "המינוי ייבחן"
https://news.walla.co.il/item/3558660 הוארך מעצרם של 15 חשודים בפרשת השוחד והטיית המכרזים בשווי מאות מיליוני שקלים לטובת משפחת הפשע מהצפון, אבו לטיף. נציג המשטרה הסביר כי החשודים קיבלו מידע פנים והטבות שונות בתיאום עם גורמים במשרד הביטחון. "הפרשייה מורכבת, מסועפת ורגישה"