28-05-2024, 19:16
|
|
|
חבר מתאריך: 13.07.10
|
|
אני לא מדמיין שום דבר ולא שוכח שום דבר. גם בלבנון רוב הטווחים, רוב הזמן, ברוב המקומות, צפויים להיות קרובים יחסית, קרי בטווחי ה5.56 הקיים. בגיבוי קלעים/צלפים/נגב לטווחים רחוקים הוא מספק, כפי שסיפק כבר עשרות שנים.
זה שצריך לפעמים לירות דרך מחסות וקירות בלוקים...צריך. זה לא אומר ש6.8 או אפילו 7.62 תמיד יספיקו כמו גם שלא צריך בהכרח לשלם על זה במחיר הרכש, ההכשרה, עלות התחמושת, כמות התחמושת וכו' על פני ה5.56 הקיים בכל שאר הזמן.
גם יש עוד שלל פתרונות לירות על מחסות, מעבר לקליע הבודד כשרוצים לחדור מחסה, בטח מחסה מבוטן או קיר של בית ערבי ממוצע שגם 6.8 סביר שלא יחדור.
איכשהו צה"ל בכל זאת הצליח להרוג כמה מחבלים גם עם 5.56.
משום מה...רוב צבאות העולם וגם המארינס והMARSOC האמריקאים לא רואים עדיין צורך בלעבור ל6.8.
אדרבא, אם ממש חייבים...יש את ה7.62 הרוסי/נאטו ממילא. לא חסר רובים, ערכות הסבת קנה או תחמושת זולה וזמינה כזו. אם זה היה עד כדי כך נדרש ומתבקש, אז תפדל, תחלק לכולם קלצ'/RPD/נגב 7/מאג/G3 וכו' ולכאורה תגדיל דרמטית את הקטלניות והיכולת לעבוד בלי חיפוי...
אבל זה לא המצב, לא כאן ולא ברוב הצבאות בעולם, גם בעימותים עם טווחים גדולים יותר מעזה.
אגב תחמושת ועזה, תראה כמה תחמושת יורים שם על כל דבר. בכל סרטון שצה"ל משחרר יורים בלי הפסקה על כל פתח וארון ופח אשפה גם בלי שום אוייב בעין. אם זה נכון או הגיוני זה עניין אחר...אבל לחתוך את התחמושת בחצי ולהעלות את העלות שלה...לא יאפשר לך לירות בכל דבר חשוד או לרתק לאורך זמן ובזול.
גם חיילי צהל ממוגנים עם קרמי רמה 4. זה לא הופך אותם לחסינים לירי לצערנו הרב וזה עוד מול אוייב לא מדוייק ומאומן מספיק. חייל מאומן מאוד עם כוונת מתקדמת ו5.56 יהיה יעיל מספיק גם מול מחבל עם קרמי וקסדה. אולי לא כל כדור יחדור במרכז מסה, אבל אפשר לפגוע גם בשאר הגוף.
היום מגבלת הטווח של ה5.56 היא יותר פקטור של מיומנות והכוונת מאשר הבלסטיקה של הקליע ואת זה בדיוק פותרות הכוונות החכמות החדשות.
לכן - אם הבחירה היא בין M4 לנגזרותיו ששוקל 3 קילו~ עם שפע תחמושת, לבין רובה ארוך ומסורבל יותר ששוקל 5 קילו לפני כוונות, כשעיקר התעסוקה היא בלש"ב...אני בוחר בM4.
אם הבחירה היא בין לשרוף את התקציב על M4 וכוונות חכמות, ארבל, סמארטשוטר, אמר"ל מתקדם וכו', לרובה כבד עם תחמושת חדשה ויקרה - אני בוחר בM4.
לכל פלטפורמה ותחמושת יש את החסרונות והיתרונות שלה. תמיד נרצה הכי טוב, הכי חזק...אבל צריך להתפשר איפשהו ולשקלל גם את כל שאר ההיבטים והתסריטים הנפוצים ביותר.
|