23-10-2022, 12:48
|
|
|
חבר מתאריך: 28.03.11
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי helpy4
ואנחנו רוצים לשאול אותך המפקד - למה אנחנו צריכים לסבול כל כך בשביל להגן על 3 קראוונים של מתנחלים ?
|
מתוך רוח צה"ל:
"מטרת צה"ל היא להגן על קיומה של מדינת ישראל, על עצמאותה ועל ביטְחון אזרחיה ותושביה."
הם אזרחים. הם בתחומי מדינת ישראל. (כיבוש/לא כיבוש לא ממש רלוונטי לסוגיה.)
לי זה נראה די פשוט.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי helpy4
על כל גבעה יש קראוונים ואנחנו צריכים לאבטח אותם יום ולילה - לנו ברור שלא יגורו כאן יותר מ50 משפחות - וכשיש ויכוח אנחנו סופגים הן מהמתנחלים והן מהערבים
|
למען הגילוי הנאות, אני מתגורר כיום בקדומים. יישוב בן 47 שנים שמונה כ5000 תושבים, שאתה תקרא לו "התנחלות". ההתחלה שלו הייתה בדיוק כמו שאתה מתאר כאן - כמה קראוונים על גבעה שהצבא היה חייב לשמור עליה.
אם החיילים בני ה18 באותה תקופה היו אומרים מה שאתה אמרת, "לא נראה לי רלוונטי הסיפור, למה שנשמור פה" אולי לא הייתי מתגורר כאן כיום, וה"גבעה" (בשלב הזה כמה וכמה רכסים) הייתה עוד שכונה בשכם.
אני לא מנסה לנהל דיון פוליטי על נחיצות ההתנחלויות - איש איש בדעתו יחיה, וזה בטח לא המקום. אבל את השאלות הללו אתה יכול לשאול כשאתה אזרח. כשאתה חייל, שאלה כמו שחברך שאל את אלוף הפיקוד דאז פשוט לא רלוונטית, זה לא העסק שלו למה הוא מגן על אזרח א' או ב'. העבודה של הצבא היא להגן על אזרחים. איפה הם נמצאים ולמה הם שם זו בעיה של הממשלה והמשטרה.
לגבי נערי הגבעות שיש להם את החוצפה והטיפשות לצאת נגד חיילי צה"ל - יש לטפל בהם בדיוק כמו בכל אוכלוסיה עויינת אחרת. מעבר לזה שאותם הרבה יותר קל לשפוט במערכת המשפט שלנו, ולכן יש לעכב אותם עד למעצר של המשטרה ולהמשך טיפול של הפרקליטות.
|