15-07-2022, 14:30
|
|
|
חבר מתאריך: 16.07.15
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
מניח שזה רלוונטי בעיקר לאיתן.
|
לא. זה רלבנטי לכולם. המרכבה קיבלה עניין ממספר מדינות, הנמר מלפחות 2 מדינות ממה שידוע לי, והאיתן עדיין לא.
ציטוט:
המלחמה באוקראינה הראתה את הפגיעות של הטנק הרוסי לנ"ט מתקדם.
|
לא, היא לא. זה קצת כמו להגיד ש 1+1 הוכיחו לפני עשרות אלפי שנים שזה 2, אבל רק כאשר לקחו 2 מקלות והציבו אותן מול עיני העולם, רק אז הראו שזה נכון.
הפגיעות של הטנק הרוסי הוראתה לעולם לפני כמה עשרות שנים, וההוכחות הויזואליות התקבלו לעיני העולם גם לפני שנים רבות. אפגניסטן, צ'צ'ניה, סוריה, עיראק, וכו וכו וכו. מה בדיוק ראינו עכשיו שלא ראינו לפני הרבה מאוד זמן, באמת שאין לי מושג.
ציטוט:
אם הטנקים של האוייב פגיעים יחסית, אפשר לבנות את הכוח על תמהיל של נגמ"ש/ נגמ"ש לחימה/ נגמ"ש לחימה עם תותח, כשלכולם הגנה אקטיבית.
|
כלומר אם לאויב יש בעיות בצי הטנקים, עלינו גם ללכת בדרכו ואפילו יותר, ולהיפטר מצי הטנקים שלנו?
יש אימרה ישנה:
"אל תקטע את אויב בזמן שהוא עושה טעות". זה נפוליאון אמר, לא אני. אבל הוא צודק.
אם נקלעת לקרב סכינים והבחור השני נאלץ להילחם ביד אחת, זה מאוד אצילי גם להילחם ביד אחת, אבל כך גדלים הסיכויים שתפסיד. כשהחיים שלך תלויים בזה, אתה תעדיף להראות כבוד על חשבון כושר שרידות?
מה שאני רואה שעשית פה זה לקחת 2 חטיבות או אוגדות שונות, ולהפוך אותן לאחת. זה לא בריא.
נגמ"ש עם תותח בקוטר גדול זה משהו שלא תכניס לכח מתמרן שיש בו כבר טנקים. זה לא הגיוני.
אתה תכניס אלמנט כזה לכח הרבה יותר קל, שטנקים יהיו מעמסה לוגיסטית עליו.
ציטוט:
לאיתן, שבא עם הגנה אקטיבית "מהבית" (שמן הסתם, תוכח בקרב בשנים הקרובות) יש יתרון.
|
איזה יתרון ועל פני מי בדיוק?
|