בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Ya22 שמתחילה ב "קשה מאוד לקרוא, אין גירסה..."
לדעתי ייצוא המרכבה סימן 4 הוא טעות. גם בגלל פחד לזליגת טכנלוגיות והעתקה, וגם בגלל שצריך לייעד את כל כושר הייצור לציוד חיל השריון הישראלי בכמה שיותר טנקים מתקדמים וכמה שיותר מהר. חבל לבזבז משאבי ייצור על אספקה לצבא זר.
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי bertold שמתחילה ב "קולומביה היא חצי לקוח לסימן 4..."
הוצע לה גם אמרמס (לכאורה נשלל בגלל מנוע טורבינת גז) ולקלרק (לכאורה נשלל מסיבות אחרות). ההצעות שנשארו על השולחן אלה ההצעה הישראלית וההצעה של דרום קוריאה. ההצעות של הודו וסין נפלו מזמן.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "הוצע לה גם אמרמס (לכאורה נשלל..."
האברהמס יקר ממנו ואילו הלאפורד 2 הגרמני עולה פי 2 ממנו. למרות זאת, לדעתי אם מוכרים מרכבה אז צריך במחיר מופקע, כדי שנרוויח ונקבל פיצוי על הטנקים שחיל השריון הישראלי מאבד. אך שוב, אני נגד מכירת המרכבה למדינות זרות, בפרט מכירת סימן 4.
ללא ספק יש למרכבה לקוחות בחו"ל סין מאוד רצתה לקנות אותה אבל נורא קשה לי להאמין שימכרו טנק שכמעט כל חלק בו סודי לחלוטין אולי הם בילבלו את המרכבה עם הסברה?
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "לא נראה לי שארה"ב תרשה למכור את המרכבה לסין"
ועם ההארפי .
ומה זה לא "תרשה?" , אם כל הכבוד לזה שאנחנו שואלים את האמריקאים מה מותר ומה אסור ,
אנחנו לא מדינה של "ילד קטן" (אני מדבר על ההשפעה של ארה"ב, ולא לילד קטן אחר )
מבחינתי שיתוף פעולה עם סין יכול ליהיות מעולה ואף חשוב לישראל.
לארה"ב יש כוח רב והיא יכולה להפעיל לחץ מספיק חזק בשביל לגרום לביטול עיסקאות. כמו כן, במרכבה 4 יש טכנולוגיה ורכיבים אמריקאים, דבר שמבחינתם יכול להוות עילה לגיטימית נגד המכירה - כדי לא לאפשר זליגת טכנולוגיה סודית - למעצמה היריבה.
אם זכרוני אינו מטעני, בהרבה מקרים בעבר (לאו דווקא חברות ישראליות - חברות בריטיות ואיטלקיות דווקא) שלא יכלו למכור מערכת עם מכלולים (כגון מנועים) אמריקאים, מכרו אותה עם חלקים חליפיים.
ככה שבהחלט אפשרי שתיוצא גרסא (אולי עם שם-מותג אחר, בדומה למקובל במערכות שונות בשוק) בה יושתל מנוע שירכש בנפרד, בהנחה שיש אחד כזה בשוק בכלל....
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "אם זכרוני אינו מטעני, בהרבה..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עבדול אלהזרד
אם זכרוני אינו מטעני, בהרבה מקרים בעבר (לאו דווקא חברות ישראליות - חברות בריטיות ואיטלקיות דווקא) שלא יכלו למכור מערכת עם מכלולים (כגון מנועים) אמריקאים, מכרו אותה עם חלקים חליפיים.
את אומר שהאמריקים מנעו מחברות בריטיות ואיטלקיות לייצא אמל"ח עם מערכות מתוצרת אמריקאית?
In 1977, Libya tried to buy 20 G.222s, but the U.S. Government, who had imposed an embargo on the supply of military equipment to Libya, vetoed the sale of T-64 engines. To get around this restriction, Aeritalia developed a version of the G.222 powered by the Rolls-Royce Tyne engine, and with other US supplied equipment replaced by European equivalents to avoid boycotts, the more powerful Tyne engine giving better "hot and high" performance.[9] An order of 20 Tyne powered aircraft for Libya followed.
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות
חבר מתאריך: 17.07.05
הודעות: 6,249
איני יודע אם, מתי והיכן זה קרה
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ralf שמתחילה ב "[QUOTE=עבדול אלהזרד]אם זכרוני..."
אבל כל רכש של רכיב שיש לו קונוטציה צבאית כלשהי דורש הצהרת משתמש ושימוש סופי. חריגה מהאישורים גורמת לתגובה בוטה וחמורה של האמריקאים. אף אחד לא מסתכן בכך.
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "[QUOTE=Xenir]
מבחינתי שיתוף..."
מכירת המרכבה תאפשר "reverse engineering", העתקה וזליגת טכנולוגיות. זה לא מופרך שמסין זה יכול לעבור למקומות כמו רוסיה, מדינות אסיה, איראן ומשם לחיזבאללה. במלחמת לבנון השנייה ראינו שברשות חיזבאללה יש אמל"ח סיני: רקטות 122 מ"מ לטווח 40 ק"מ וטיל נגד ספינות C-802 שפגע באח"י חנית.
מה זה "לא תרשה"? זה לחץ עז שמביא לביטול חוזה חתום עם מדינה אחרת, הגורר לאחר מכן תשלומי פיצויים (על חשבונך וחשבון כולנו) וביטול עסקאות עתידיות עם אותה מדינה, ונזק נוסף.
"לא תרשה" זה גם לא לאפשר למנכ"ל משהב"ט להגיע לפגישות עבודה בפנטגון, וכיו"ב. אז אולי לא נחמד לך לחשוב על ישראל כעל "ילד קטן" שמורים לו מה לעשות, אבל החיים קצת יותר מורכבים.
אפשר למכור מה שרוצים, אם זה מתוצרת ישראל ולא מכיל מרכיבים מפוקחים אמריקאים. אם זה מכיל מרכיבים כאלה - צריך אישור של מחלקת המדינה או מחלקת המסחר [תלוי בסוג הציוד] ואם אין אישור - לא יהיה אפשר לצייד את הטנקים באמצעים האמריקאים ולייצא אותם. ככה זה.
ביורו סאטורי כנראה יחשפו עיסקאות שכבר בוצעו בעבר ובתערוכה יערכו טקסים רשמיים, כשעל העיסקאות יחתמו בדרג גבוה יותר (שרי ביטחון, למשל).
במהלך התערוכה ולקראת התערוכה אנחנו נראה הודעות לעיתונות בסיגנון הנ"ל ו"הדלפות"...
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
הערכה שלי, אם ייחתם חוזה ליצוא המרכבה זה לא יהיה בדיוק אותו טנק שנקלט בצה"ל. הטנק יותאם לצרכי הלקוח ובהתאם למדיניות יצוא הטכנולוגיות שלנו. זה לא אומר שנייצא טנק נחות אלא פשוט טנק מעט שונה.
אז למעשה מה שאתה אומר זה שהפיתוח נדרש בכדי ליצור "גרסת יצוא" של המרכבה 4?
(זה רעיון מעניין אני בכלל חשבתי שהמילה פיתוח נכנסה כי רוצים לעשות מה שעשו בהרבה פרויקטים אחרים כשהוציאו אמצעי מתקדם למכירה לחו"ל וזה מימון פיתוח הדור הבא בכסף שהתקבל עבור צה"ל).
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "אז למעשה מה שאתה אומר זה..."
זה גם נכון.
יש כמה וכמה פרוייקטים בטחוניים אחרים שפיתוח נגזרות מתקדמות יותר שלהם התאפשר בזכות מימון ממשקיע זר.
לעיתים המשקיע הזר הוא זה שלמעשה גרם לפרוייקט כולו להגיע לכדי מימוש מאשר להשאר על הנייר. (הן מבחינה תקציבית והן מבחינה פוליטית).
האם פורסם אי פעם במפורש שקיימת "גירסת ייצוא" למוצרים ישראלים בעלי יכולות פחותות ממקביליהם המקומיים? (בדומה לגירסאות הייצוא של ציוד רוסי,לדוגמא).
_____________________________________
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "אז למעשה מה שאתה אומר זה..."
בעודי מחפש דוגמאות לגרסאות ייצוא ייעודיות לנשק ישראלי, נתקלתי בציטוט של תא"ל ירון לבנת, ראש מנת"ק שאומר מפורשות את מה שהערכתי בפוסט הקודם:
ציטוט:
Livnat said the export version of the Merkava would be available with a systems suite customized to meet particular needs as well as meet Israeli sensitivities to technology transfer
.
הציטוט, אגב, מתוך כתבה לא מבוחבטת על התערוכה שהופיעה ב
-defense news :
הרי גם הסימן 3 נחשב לטנק מוביל ומתקדם וכך גם יימנע החשש מזליגת הטכנולוגיה החדשנית של המרכבה 4(כלומר המרכבה החדישה ביותר תישאר בידיים ישראליות בלבד ואילו הגרסא המעט פחות מתקדמת תועמד למכירה וייצוא)
לצ'כיה יש גם סרטון של הטנק הזה ביו טיוב הוא נראה יותר כמו סימן 2 וזה גורם לי לשאול למה לא להציע את הגרסאות המתקדמות של הסימן 2 למכירה?
אגב העם המרכבה סימן 2 נמצאת בשימוש רק במילואים?
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי yairbe5 שמתחילה ב "אני זוכר שקראתי שישראל נתנה במתנה טנק מרכבה סימן 1"
עם כל הכבוד למרכבה סימן 2 (שעוד קיים במערך הסדיר), למה שמדינה כלשהיא תרצה לרכוש טנק בן יותר מ25 שנה, כשמדינות אחרות מציעות טנקים חדישים בהרבה.
אתה היית קונה היום מוצר מאמצע שנות ה-80, אפילו אם הוא היה הטוב ביותר באותה תקופה יחסית למתחרים באותה תקופה?
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי yairbe5 שמתחילה ב "אני זוכר שקראתי שישראל נתנה במתנה טנק מרכבה סימן 1"
עד כמה שזכור לי, ישראל העבירה לצ'כיה מרכבה סימן 1ב' לטובת מוזיאון רק"מ, כאות תודה על אספקת הנשק שצ'כיה העבירה לישראל במלחמת העצמאות. אני בספק אם הטנק הזה כולל מערכות בק"ש, אמר"לים, קשר מוצפן או כל דבר מסווג אחר.
אני לא רואה סיבה לייצא גרסאות ישנות של המרכבה משום שקו הייצור שלהן אינו פעיל, ומאחר ועד כמה שידוע לי עדיין יש לנו בסד"כ המילואים מג"חים (ואפילו שוטים ראיתי עד לפני כמה שנים), כל מרכבה ישנה שמוחלפת אצל הסדירניקים במרכבה 4 עדיף שתעבור למערך המילואים.
ובכלל, ההצדקה לייצוא היא לא רק להשיג מטבע חוץ אלא בעיקר לספק הזמנות לקו הייצור של המרכבה 4 ולספקי המשנה של רכיביו כדי להצדיק את המשך הייצור ושימור היכולות.
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי yairbe5 שמתחילה ב "אני זוכר שקראתי שישראל נתנה במתנה טנק מרכבה סימן 1"
מדובר בטנק בודד שניתן למוזיאון טנקים בצ'כיה - לצרכי תצוגה בעיקר (למרות שהטנק כשיר גם לבצע הדגמות, נסיעה וירי) - ולא לצרכים צבאיים. מיכאל בטח יכול להרחיב על זה.
The Merkava 4 is slightly larger than the Merkava 3 Baz, which has been in service with the IDF since 1990. The Merkava 3 is offered for export by SIBAT based in Tel Aviv. The Merkava 4 is not offered for export but the systems and components are exported.
בתגובה להודעה מספר 57 שנכתבה על ידי edge540 שמתחילה ב "קשה לעכל את זה שבאמת מעוניינים למכור את הסימן 4"
כשאתה אומר "הטכנולוגיה של המרכבה 4" למה אתה מתכוון?
טנק הוא פלטפורמה לטכנולוגיות. יכול להיות שפריט מסוים בטנק עדיין נחשב לאסור חשיפה ויצוא ופריט אחר דווקא כן. בגלל זה כשמדברים עלי יצוא המרכבה 4 לא מדברים על יצוא הדגם הנמצא בשירות צה"ל אלא על התאמתו ללקוח, ההתאמה הזו תכלול מן הסתם גם החלפה של חלק מהמכלולים למכלולים מקבילים שאינם מסווגים.
משרד הביטחון מנהל מו"מ למכירת הטנק המתקדם מרכבה "סימן 4", בכפוף לאישור האמריקנים
ישראל הולכת ומבססת את מעמדה כאחת מיצואניות הנשק הגדולות בעולם: לאחרונה פתחו בכירים במשרד הביטחון במשא ומתן מתקדם עם כמה צבאות זרים למכירה של הטנקים המתקדמים ביותר שהיא מייצרת, מרכבה "סימן 4". עוד על הפרק: המשוריינים שפתחה על בסיס טנק המרכבה, המכונים נמ"ר.
בנוסף בכתבה מופיע המשפט התמוהה והדי נפוח הבא:
ציטוט:
גורמים המקורבים לפרויקט אמרו כי הגרסה האחרונה של הטנק תהיה האחרונה - היא כל כך טובה, שלא יהיה צורך בפיתוח של טנק מרכבה "סימן 5".
לרגע זה נשמע כמו בדיחה, מה לעשות שהטכנולוגיה והדרישות שבשדה הקרב בזירות השונות לעולם לא עוצרת ויש גבול לכמה שניתן לשנות ולשפר פלטפורמה קיימת שלבסוף לא תהיה רלוונטית.
אולי לא ייצרו מרכבה 5 (ואני מאוד מקווה שכן) אבל תמיד יהיה צורך להחליף את הפלטפורמה הקיימת ולהכניס לשירות פלטפורמה ע"ב טכנולוגיה עדכנית יותר.
מה גם שכבר כעת למרכבה 4 יש לא מעט ריג'קטים והצעות לשיפור שבאות מהשטח.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 01-11-2010 בשעה 19:21.
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "(שוב) מו"מ מתקדם למכירת המרכבה 4 והנמר לצבאות זרים"
אם לא יגדילו את כושר הייצור, אז זה לא טוב. המטרה של משרד הביטחון צריכה להיות לצייד מהר ככל האפשר את כל חטיבות השריון הסדירות במרכבה סימן 4 עם "מעיל רוח", אחר כך את חטיבות המילואים. זה ייקח הרבה זמן וידרוש הרבה משאבים וטנקים, כך שלא נוכל להרשות לעצמנו למכור אותם לצבאות זרים.
בקשר למשפט האחרון שציטטת, הוא כנראה מתכוון לומר שהטנק כמו שהוא ישתנה ויהפך לפלטפורמה אחרת כגון טנק לש"ב או טנק בלתי-מאויש. שיפורים למרכבה יהיו בצורת מרכבה סימן 4ב וכו' ולא כסימן 5.
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "אם לא יגדילו את כושר הייצור,..."
אין כזה דבר לא ישתנה, כמו שכתבתי, לא הטכנולוגיה ולא הזירה קופאות של שמריהן.
יש פלטפורמות שמחזיקות הרבה זמן אבל אין פלטפורמה שלא צריך לעבור לגרסה מתקדמת יותר שלה עם הזמן.
אני לא חושב שיש מישהו שיכול לומר בוודאות איך יראה הטנק עוד 10 שנים, לראיה המרכבה 4 ב' שנאלצו לייצר אותה כתת דגם נפרד ע"מ שניתן יהיה להתקין עליה מעיל רוח, וזה בטנק החדיש ביותר שנכנס לשירות מבצעי לפני כשנתיים!!
יש גבול לשו"שים שניתן להכניס בדגם קיים.
בקשר לייצור אתה צודק, אבל בהסכמים כאלו לפעמים ניתנים גם רשיונות ייצור או הרכבה אצל הלקוח.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
אני לא מסכים בכלל אם הקביעה הזאת שלא תיהיה מרכבה 5
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "(שוב) מו"מ מתקדם למכירת המרכבה 4 והנמר לצבאות זרים"
מה אם העולם יעבור לתותח בקליבר 140 מילימטר ( כמו התותח החדש של ריינמטל ) שלא דורש התפתחות טכנולוגית או תותח חשמלי / כימי על פי שיטות המפותחות כיום ברוסיה / ארה"ב
אף פעם אל תגיד אף פעם אבל מה אפשר לצפות מעיתונאים חובבניים
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "(שוב) מו"מ מתקדם למכירת המרכבה 4 והנמר לצבאות זרים"
ירון ליבנת אמר שתוך כמה שנים יפתחו טנק שהוא שוקל פחות ועם צוות קטן יותר. נ,ב,למה צריך אישור מהאמריקאים לייצא את הטנק? ואני יודע שהקולומביאנים מתעניינים בו.
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "ירון ליבנת אמר שתוך כמה שנים..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי FRESHMAKER
ירון ליבנת אמר שתוך כמה שנים יפתחו טנק שהוא שוקל פחות ועם צוות קטן יותר. נ,ב,למה צריך אישור מהאמריקאים לייצא את הטנק? ואני יודע שהקולומביאנים מתעניינים בו.
אם אני לא טועה, חלק מרכיבי המרכבה מיוצרים בארה"ב (מנוע או ממסרת או שניהם) ונרכשו בכספי סיוע, ולכן זקוקים לאישורם.
אפשר לחשוב על זה כך: אנחנו מתחרים איתם עם חוזה, והם מממנים חלק מההצעה שלנו.
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "(שוב) מו"מ מתקדם למכירת המרכבה 4 והנמר לצבאות זרים"
שאלה אולי קצת טיפשית אבל סתם מתוך סקרנות ובורות -
קיים מצב שיימכרו מרכבות שכבר נמצאות בשימוש - "יד שנייה" - כדאי לעשות מקום למרכבה עם מעיל הרוח? ובכללי, זה דבר שעושים? (מתכוון למכירת טנקים יד שנייה)
בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי חםדקפי שמתחילה ב "שאלה אולי קצת טיפשית אבל סתם..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי חםדקפי
ובכללי, זה דבר שעושים? (מתכוון למכירת טנקים יד שנייה)
כמובן.
למשל, חלק נכבד מטנקי ה M4 "שרמן" הישראלים על נגזרותיהן השונות נמכרו למדינות (בדרום אמריקה בעיקר אם אני לא טועה). וזה אחרי שישראל קנתה אותם יד שנייה.
יש מדינות שמשכירות (ואני בטוח שיש מונח נכון יותר) טנקים למדינות אחרות.
אם אני לא טועה, הקנדים משתמשים באפגניסטן בטנקים שהושכרו מגרמניה.
בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי חםדקפי שמתחילה ב "שאלה אולי קצת טיפשית אבל סתם..."
אני בספק.
כשרוצים "לפנות מקום" פשוט מעבירים את הכלים לעוצבות מילואים. צריך לזכור שעדיין רוב הסד"כ של צה"ל זה מילואים, ואני לא רוצה לדעת איזה טנקים מיוה"כ עדיין יושבים בימ"חים.
היגיון נוסף בשיטה הוא שמילואימניקים צעירים לא יצטרכו לעבור הסבה למג"חים (או עד לפני כמה שנים לשוטים) אלא להמשיך לשרת על כלי יחסית דומה לזה שעליו הוכשרו בסדיר.
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "(שוב) מו"מ מתקדם למכירת המרכבה 4 והנמר לצבאות זרים"
ישראל הולכת ומבססת את מעמדה כאחת מיצואניות הנשק הגדולות בעולם: לאחרונה פתחו בכירים במשרד הביטחון במשא ומתן מתקדם עם כמה צבאות זרים למכירה של הטנקים המתקדמים ביותר שהיא מייצרת, מרכבה "סימן 4". עוד על הפרק: המשוריינים שפתחה על בסיס טנק המרכבה, המכונים נמ"ר.
לדעתי מדובר כאן בטעות פנאטית ביותר.
אפילו סוג השריון של המרכבה חסוי (אין הכוונה שריון מודולארי),אז מוכרים אותו לצבאות זרים?
מה בדבר כל המערכות,כל הטכנולוגיה שיפתחו לעיני כל?
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי ofirms שמתחילה ב "לראשונה - ישראל תמכור את טנק המרכבה לצבאות זרים"
אולי לא ימכרו את המרכבה 4 אלא את המרכבה 3 ?
אולי מוכרים רק "חבילות שידרוג" על בסיס המרכבה?
אולי הסודות של המרכבה כבר אינם סודות של ממש? כלומר, כאשר נמכור נקח בחשבון כי כל פרטי הטנק הועברו לאויב בדרך זו או אחרת? על אחת כמה וכמה, כאשר מדינות רבות ירצו העברת טכנולוגיה / פיתוח מקומי של הטנק הישראלי.
אולי מוכרים את הטנק לאחת ממדינות נאט"ו החדשות (מזרח אירופה)? רומניה, צ'כיה, קרואטיה.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה". סון טסו - אומנות המלחמה
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "(שוב) מו"מ מתקדם למכירת המרכבה 4 והנמר לצבאות זרים"
בקשר לסיווג המרכבה וסכנה להעברת הטכנולוגיה: יש לדעתי 2 אפשרויות שונות:
א: מכירת הטנק לאחר החלפת הציוד האלקטרוני המסווג שבשימוש שלנו לציוד מקביל מחברות מחו"ל והשארת המיגון המודולרי המסוווג שנימצא בשימוש גם בגירסה הישראלית (לדעתי חיסרון)
ב:מכירת הטנק לאחר החלפת הציוד האלקטרוני המסווג שבשימוש שלנו לציוד מקביל מחברות מחו"ל והחלפת המיגון המודולרי המסוווג למיגון סטנדרתי שלא פוגע בסיווג של שריון שלנו (אותה הדוגמה כמו עם האברהמס M1 שנימכר למצרים ללא שיריון הDU)
אז מכאן נישאלת השאלה:
במידה ומוכרים את הסימן 4 לאחר שהחליפו בו את כל האלקטרוניקה לציוד מחברות זרות מחול והחליפו את המיגון למיגון פחות מיתקדם . האם עדיין הפגיעה בסיווג הטנק עדיין גדולה? כלומר מה הסיכון במכירת התובה של המרכבה לצבעות זרים (כי את האלקטרוניקה המסווגת והשיריון המסווג יפשיטו ויחליפו באחר)
בתגובה להודעה מספר 80 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "זוכרים מה אמר לנין על מדינות..."
לנין גרם נזק בל ישואר לרוסיה המודרנית שהיתה יכולה להיות מעצמה אירופית כלכלית וצבאית ברמה של צרפת או גרמניה ובמקום זאת הוא והאידיוטיאליסטים הקומניסטים שלו גררו את רוסיה בבוץ 80 שנה ועד עכשיו היא סובלת ממורשתו המקוללת
רוסיה בתקופת הצאר הייתה מדינה מפגרת לחלוטין,ברובה אגררית ועם תעשיה מועטה וחלשה. הדבר בא לידי ביטוי גם ב"הישגים" הצבאיים של רוסיה במלחמת רוסיה-יפן ובמלחמת העולם הראשונה. עם כל חטאיהם (המרובים והחמורים עד מאוד) לנין וסטלין אחריו זינקו את רוסיה (אז כבר בריה"מ) דורות קדימה והפכו אותו למעצמה מתועשת עם ציבור משכיל יחסית. המחיר היה עצום אבל קשה להתווכח עם התוצאות.
ראשית, כפי שקגנס ציין, לנין הקפיץ את רוסיה שנות אור קדימה, ממדינה מפגרת ונחשלת למדינה מודרנית ומפותחת. זה שאחרי זה הכלכלה הקומוניסטית הצעידה את ברה"מ בקצב של "במקום דרוך" עם מעט "שיפור עמדות לאחור" לא קשור לכך.
מעבר לזה, כמו שאמר דנג, לא משנה אם החתול לבן או שחור כל זמן שהוא תופס עכברים - ובהשאלה, משפט חכם, גם אם נאמר על ידי איש טיפש, עדיין יהיה משפט חכם...
Israel Offers Merkava IV Tanks to Colombia. Contacts for the UAV deal with the South American country have been renewed.
Israel has offered the procurement of Merkava Mark IV tanks and Merkava Namer APCs to Colombia.
בתגובה להודעה מספר 86 שנכתבה על ידי סיגו שמתחילה ב "ישראל מציעה את טנק המרכבה סימן 4... לקולומביה!"
יש בזה יתרון אחד גדול: יהיה אפשר להקטין את קצב ההצטיידות בטנקים ובנמ"רים (בגלל קשיי התקציב שצה"ל מתלונן עליהם) מבלי שהדבר יגרום לסגירת קו הייצור, פיטורי מאות או אלפי עובדים, אובדן ידע ובכייה לדורות.
החיסרון: זליגת טכנולוגיה מתקדמת וייחודית לצבאות זרים. לטורקיה של היום, למשל, לא הייתי מוכר מרכבות.
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "יש בזה יתרון אחד גדול: יהיה..."
אפשר יהיה להגדיל את היצוא הצבאי.וחוץ מזה אפשר להחליף את החלקים המסווגים ופורצי דרך בתחומם בחלקים פשוטים יותר(מערכת בק"ש נגיד).מבחינת מיגון אני לא מאמין שיש איזשהו חידוש ענק בעולם הרק"ם.ואם נעזוב את המרכבה 4 אפשר למכור מרכבות 3 בנות 20 פלוס שלא נדבר על מרכבות 1 שאפשר היה לדחוף בזול לאיזה מדינה באפריקה במקום שיירקבו באיזה ימ"ח בלי שימוש וטיפול ראוי.בכלל אני אשמח לשמוע מה הנקודה של אי מכירת מרכבות מיושנות למדינות מרוחקות
אתה מפשט את נושא המסחר הצבאי הבינלאומי במידה בלתי סבירה לחלוטין.
א. כדי לייצא מרכבות או טנקי מערכה אחרים על ישראל לקבל אישורים מהממשל האמריקאי.
ב. לטנקים הללו מרכיבים אמריקאים חשובים ביותר (מנועים למשל - אותם אנו מקבלים ח-י-נ-ם כיום) ועוד תתי מערכות הנשענות על רכיבים וטכנולוגיות אמריקאיות.
ג. יתרה מכך, גם לו הטנק היה כולו כחול-לבן, כולו חומוס ופול אסלים.... גם אז, כמכפיל כוח אזורי רציני, שמורה לארה"ב, כידידה וכספקית סיוע צבאי לישראל בתקציבי ענק, הזכות למנוע או לאשר מכירתו בעיסקאות כאלה. ד. מה פרוש "...לדחוף לאיזה מדינה באפריקה..." - זה לא ממש עובד כך במערכות מסוג זה ובסקאלות מדיניות, צבאיות וכלכליות. וגם אם קיימות מדינות הרוצות בטנק הזה דווקא באפריקה, ויש להן הכסף הדרוש, וישראל עצמה מוכנה למכור להן, ו...ו.... - גם אז חזור לסעיף (א) לעיל.
ה. החלפת המערכות האמריקאיות בטנק כהצעתך - אם רק מבחינה הנדסית, אינה כלכלית ואינה ריאלית. זהו מאמץ פיתוחי יקר ביותר. מי אמור לשלם את מחיר ה- NRE הזה? על כמה טנקי ייצוא תתפרס העלות? מה יהיה מחיר הטנק המוצע לאחר השקעות כאלה? כמה זמן יקח התהליך? - וגם כאן, גם אם המנוע מגיע כולו מקיבוץ או מושב בעמק יזראעל.... ובחינם אין כסף, והחלקים האחרים כולם מייצור מקומי לגמרי, גם אז - חזור לפיסקה (א) לעיל.
ראוי לזכור - אלה אינם רובים או מקלעים או מרגמות. אלה טנקי מערכה שביכולתם להסיט מאזנים גלובליים שלנו אין בהם חלק. לכאורה....
למדינות בחו"ל נמכרים רכבים ממוגנים.בהם זאבים,אבירים,סופות ממוגנות(שלמעשה אלה רכבים אמריקאים עם מיגון ישראלי).החלק העיקרי של הרכבים האלה זה מנוע וגיר תוצרת ארה"ב.האם יש אישור מיוחד למכירת הרכבים (מכירה למדינות מסויימות אולי?) או שהחלקים להרכבת הרכבים נקנו ע"י חברות פרטיות?
או אזרחיים למחצה ולכן אין הגבלות אמריקאיות בנוגע לייצוא שלהם לכל מקום שבו ארה"ב מוכרת רכבים אזרחיים של פורד
מנוע ותמסורת של טנק לאומת זאת הם רכיבים צבאיים בעליל ולכן אנחנו קפופים לתכתיבים אמריקניים
תאורתית אפשר לקנות מנוע באוקראינה או בצרפת ואז למכור את הטנק לאותה מדינת עולם שלישי ששונאת את אמריקה (אבל רוב החברה האלה בד"כ גם לא אוהבים את ישראל )
ראה את הערתי מס' 106 בנושא ה"ייצוא הביטחוני והיתריו" לעיל.
קיימות קטגוריות רשימות והגדרות של רכיבים תחת סעיף ה- Dual Use שלכאורה אינם רגישים, אולם השימוש והמשתמש הסופי שלהם קובעים את רמת רגישותם למתן הייתרי ייצוא צבאי וביטחוני.
ולנושא המנועים מערבות טיבט הרחוקה.... סרקתי וערכתי כאן לטובת הקומבינאטורים, את סעיף VII מתוך תקנות ה- ITAR בפרק 121 העוסק בכך והנקרא:
Part 121 - The United States Munitions List, Enumeration of Articles
(ההדגשה בצהוב בגוף הטקסט הסרוק הינה שלי).
בבקשה:
והערה נוספת - הכוכבית שבסמוך להגדרת התת-פסקות, משמעה כי הפריטים הללו מוגדרים ברמה אף גבוה יותר הנקראת: Significant Military Equipment , אותו מגדיר סעיף אחר בנוהלים - סעיף מס' 120.7
נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 20-05-2012 בשעה 19:50.
היתרי הייצוא הביטחוני נבחנים על בסיס שני פרמטרים עיקריים:
א. משתמש סופי End User ב. שימוש סופי End Use
תקנות הייצוא של אפ"י - האגף לפיקוח ייצוא של משה"בט. מבוססות על ה- ITAR האמריקאי (מבקש להמנע מלהעיר על סייגים וקומבינות למיניהן).
בכל מכירה צבאית (לפי הקריטריונים לעיל) למדינות זרות בה מעורבים חלקים או ידע מייצור זר (ואגב - גם מתוצרת מספר מדינות מערביות אחרות ולא רק מארה"ב !), מתחייב לקבל אישור מהמדינה שמרכיביה נמצאים במערכת. כמובן שאין דין נגד או קבל כדין מנוע טנק או טיל, ולשם בחינת הדברים יושבים פונקציונרים רבים האמונים כל בחינת על בחינתו המדוקדקת של כל היתר והיתר לגופו.
מבחינת החוק התקנות והנהלים, אין שום הבדל אם הרכיבים או החלקים או תתי-המערכות הללו נרכשו ומיוצאים באופן פרטי, ע"י חברה פרטית, ממשלתית, ע"י סוכנות ייבוא-ייצוא או ע"י.... חנות מכולת כלשהיא בפאתי כפר בקצה ערבה צחיחה.... ייצוא ביטחוני הוא ייצוא ביטחוני והוא מוגדר היטב בחוק. הענישה הבינלאומית (ועבורנו - בעיקר האמריקאית) על עקיפת החוקים הללו יכולה להיות כה כבדה (גם אישית אגב!) שכל קומבינה שתעשה - ייצא שכרה בהפסדה לאורך שנים. ראה גם התייחסותו של טל עינבר בהודעה מס' 31 כאן באשכול.
אין זה נכון להתייחס ספציפית לדוגמאות הרכבים שהבאת. ההסבר הקצר הנ"ל מסביר היטב את הנושא.
נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 20-05-2012 בשעה 18:57.
בתגובה להודעה מספר 86 שנכתבה על ידי סיגו שמתחילה ב "ישראל מציעה את טנק המרכבה סימן 4... לקולומביה!"
הדבר היחידי שאני לא מבין הוא מה לקולומביה ולרכש של טנק מודרני ויקר.
הבעיה הביטחונית הקשה ביותר בקולמביה הוא בטחון פנים ומאבקים בפשיעה המקומית.
במה רכש של מספר עשרות של טנקים סופר מודרנים יעזור להם בזה?
יכול להיות (לדעתי) שמדובר ברכש של מרכבות מישנות או השבחה של טנקים ישנים לסטנדרט מודרני על ידי ישראל.
_____________________________________
"לוודא שלא נפסיד זה דבר התלוי בנו, אך ההזדמנות לנצח ניתנת על ידי האויב".
סן טסו
איך אמרו מילות השיר אצלנו ב- 67: "נאצר מחכה לרבין אי..יאי יאי...."
אינני רואה תרחיש שכזה כפי שתארת בלא התערבות ארה"ב להגנת קולומביה. לא הרפוליקאים ולא הדמוקרטים יתנו לזה לקרות. לפעמים אף נדמה לי שהאמריקאים "מחכים" להתפתחות שכזאת.
מצבים גיאופוליטיים שונים בתכלית. אינטרסים אזוריים שונים של ארה"ב. מערך כוחות שונה בתכלית.
ואגב - לי עוד זכורה היטב הרכבת האוירית שהגיעה אלינו ב- 73......מארה"ב, זכור לי גם הצי השישי שהועמד בכוננות-על מול כוונות הסוביטים להתערב מולנו להצלת הארמיות השנייה והשלישית המצריות בסופה של מלחמת יוה"כ גם כן....
אל נא תזלזל במדיניות האמריקאית. לא מוצע להשליך אבנים לבאר ממנה שותים שנים על גבי שנים....
אני טוען שלך אין שום סיבה לזלזל במדיניות של קולומביה. קולומביה שוקדת כבר שנים על רכש טנקים מודרניים, על אף הקושי התקציבי הוקצא מימון לעסקה עתידית עם מי שתזכה. קולומביה טוענת שסיבה לרכש טנקים היא ההתחמשות של וונצואלה, ואילו אתה טוען שאתה מבין את מצבה הגיאופוליטי ואת הצרכים הבטחוניים של קולומביה יותר טוב מאלה שעומדים בראשה, ושבעצם קולומביה לא זקוקה לרכש הזה, כי ארה"ב ".....השלם את החסר.....".
_____________________________________
או"ם שמום.
נערך לאחרונה ע"י Taurus84 בתאריך 19-05-2012 בשעה 20:06.
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
זילזול או לא זילזול
בתגובה להודעה מספר 114 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "לא הייתה לי שום כוונה לזלזל..."
זו נקודה משנית אם כי נובעת מהניסוח שלך ב"דוגמא" שהבאת.
קולומביה מתקצבת הצטיידות צבאית במרכיבים כאלה בעיקר בשל התמריץ האמריקאי לכך. ארה"ב מחזיקה שם כוחות, לטובת האינטרסים האזוריים האמריקאים הן מול קארטל הסמים והן מול התפשטות אפשרית קומוניסטית מעבר לגבולות ונזואלה. ומשם לפי החשש - דרומה.
ארה"ב מסייעת לקולומביה בתקציבי FMS, ומסייעת לצבא הקולומביאני לא רק במניעת סרטן הריאות והפצת הסמים כלפי צפון.... קולומביה חזקה ויציבה היא אינטרס אסטראטגי אמריקאי ביבשת דרום אמריקה. לנו אין בו עניין של ממש.
אני, ידידי, לא מבין כיצד הגעת למסקנך שאני יודע טוב יותר מהקולומביאנים מה הם אמורים לעשות... את הצד האמריקאי במשוואה אני מכיר "קצת יותר טוב...." והוא צד רציני במאזן הכוחות האזורי בדרום אמריקה.
ראוי לעיין בפרטי "Plan Clumbia" כמו גם באמנות - SADC.....שארה"ב תומכת בהן.
נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 19-05-2012 בשעה 20:51.
קולומביה אומרת שהיא צריכה טנקים כנגד ההתחזקות של וונצואלה. אני בטוח שבקולומביה יודעים לקחת בחשבון את האינטרסים של ארה"ב ואת הכוונות המוצהרות או הלא מוצהרות של ארה"ב לסייע לה במידת הצורך, ובכל זאת קולומביה אומרת שהיא צריכה טנקים כנגד ההתחזקות של וונצואלה. האם זה קשור לתמריץ האמריקאי, או לחשש שארה"ב לא תממש את ההבטחות - אינני יודע ואין לי דעה בנושא.
בכל מקרה אני נוטה להאמין לקולומביה, כשהיא אומרת שהיא צריכה טנקים כנגד ההתחזקות של וונצואלה. האם זה נקרא התעלמות מארה"ב במשוואה האזורית בדרום אמריקה?
_____________________________________
או"ם שמום.
נערך לאחרונה ע"י Taurus84 בתאריך 19-05-2012 בשעה 21:22.
קולומביה נוקטת באמצעים לחיזוק ולחידוש צבאה כמדינה ריבונית. כך עושה קנדה, כך נוהגת שוויץ, כך נוהגת אוסטריה, ונורבגיה ושבדיה ו.....). לא בהכרח יש למודרניזציות כאלה סיבות ממשיות נקודתיות מבחינת "אוייב בשער".
תרוץ החשש מונזואלה בקולומביה, הינו תרוץ שמיש מאד כלפי פנים - בתוכה של המדינה, כלפי המתנגדים במדינה להקצאת תקציבים לרכישות כאלה במדינה שמרבית אוכלוסייתה אגב אינה ברמת חיים כלכלית גבוה במיוחד.... בשם הביטחון להמונים ניתן לעשות דבר או שניים....
לארה"ב אינטרס חזק מאד באזור והוא בין היתר מבוסס על שמירת איזון וסיכול מגמות התפשתות "מהפכות" ביבשת. המגמה הזאת כוללת הצבת מחסומים אפשריים כלפי קובה, כלפי סין כלפי הרוסקים, והאירנים גם כן. קל יותר לממשל האמריקאי להעביר נושאי התחמשות וסיוע כאלה למדינה כמו קולומביה בתוך קולומביה עצמה, ושבחלקם הגדול מתוקצבים ע"י הממשל הארמריקאי עצמו, כגורמי התרעה אזוריים, מאשר לשלוח כוחות אמריקאים לעימותים.
המצב הזה אינו נבחן בשחור ולבן כמובן. להתחזקות השלטון הקולומביאני יש לו גם מטרות פנימיות וגם התרעתיות חיצוניות. אבל - במידה ומדינה כונזואלה או שליטה לא יקראו היטב את המפה (קורה...) האסטראטגית , וכוחות משם יתקפו במגמת פלישה נניח (ואנו מדברים כאן על טנקים!), אין ספק בארה"ב שתהייה התערבות אמריקאית של ממש להגנת קולומביה. אם בהפעלת אוויריה, ואם בהפעלת כוחות קרקעיים וימיים.
חימוש צבא קולומביה בשריון רציני לכשעצמו יהווה אמנם מכשול - תלוי בעצמתה הנגדית של ונזואלה באותן ההתכתשויות. ארה"ב , בשני בתי הקונגרס, בשתי המפלגות המובילות ובציבור עצמו, רגישה מאד לדבר ויש בוושינגטון המייחלים לכך שצ'אוס יעשה הטעות כלפי קולומביה. עם טנקים באזור או בלעדיהם.
בתגובה להודעה מספר 86 שנכתבה על ידי סיגו שמתחילה ב "ישראל מציעה את טנק המרכבה סימן 4... לקולומביה!"
כך כתבתי לפני שנתיים:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוסיפון 5.6.10
ביורו סאטורי כנראה יחשפו עיסקאות שכבר בוצעו בעבר ובתערוכה יערכו טקסים רשמיים, כשעל העיסקאות יחתמו בדרג גבוה יותר (שרי ביטחון, למשל).
במהלך התערוכה ולקראת התערוכה אנחנו נראה הודעות לעיתונות בסיגנון הנ"ל ו"הדלפות"...
שוב מתקיימת תערוכת יורוסאטורי (11-15.6.12) ושוב מפוזרות אותן שמועות.
ייתכן שבתערוכה יחתמו עיסקאות "חדשות" ויכול להיות שלא.
מה שבטוח זה שעד התערוכה אנחנו נזכה להרבה ידיעות על מכירות בסכומים עצומים, של מוצרים יבשתיים, למדינות עלומות.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
יוסיפון, לא היו שום הצהרות ביורוסאטורי של אז (2010), בהתאם לציפיות שיצרת. אולי השנה? אני מסופק.
מדינת ישראל מעוניינת במכירת פלטפורמת נשק עיקרית, ומוצלחת מעבר לנתוני הצריכה העצמית ומעבר למיגבלת ההתעצמות ובניית הכוח.
מנת"ק נמצא היום במגמת מבט החוצה, ומדינות אחרות כולל ארה"ב , מתבוננות ביכולות בניית הטנק הישראליות בנפש חפצה.
מעבר למגבלות שמיקיטל ציין, ולתוכניות האזוריות, יש במכירה גם מקפצה למימון תוכניות פיתוח להמשך , ומקפצה להכרה צבאית מיסחרית בפלטפורמת הטנק/נגמ"ש כבד.
ארה"ב בעצמה, בוחנת את הנמ"ר כחלק מפרוייקט ה-GCV, והלוואי שנזכה לראות את המהפיכה הזו מתרחשת מול עינינו.
ישראל פיתחה מטוס, ומכרה אותו, פיתחה סטי"ל ומכרה אותו, וכן מערכות נשק עיקריות אחרות. למרות התעשיה הטנקאית שהינה חוד חנית טכנולוגי, ישראל לא מכרה פלטפורמת רק"ם מסוג מרכבה 4 או הנמ"ר.
כדאי לפנטז מה יקרה לליין המרכבות והנמרים שעומד בפני סגירה או צמצום, כאשר אופצית היצוא תיהפך להיות רלוונטית.
צריך להירגע לדעתי, מפני הפחדים והחששות בגין הזליגה הטכנולוגית/צבאית. מרבית המדינות המיצרות טנקים נמצאות בשפיץ של המיגון, השרידות, כוח האש, הטנקיוניקה ויכולת ההשמדה. אין גזירה שווה בין פסגות הטכנולוגיה שקיימות בטנקים שבשורה הראשונה, ומאידך, מרביתם לא יעמדו בפני איום נ"ט במיתאר רווי המצוייד בחודרנים המעודכנים.
אגב - תגובתך ככלל נכונה מאד. כולל הצעת ה"פינטוז".... כולנו מקווים שניתן יהיה לייצא את הטנק הזה. אין נביא בעירו אולם קשה לי לראות מתאר שבו האמריקאים יתירו לישראל למכור מרכבות ולוא דוקא בשל המצאות חלקים ותתי מערכות אמריקאים בטנק עצמו.
האופן היחיד בו מיתאר כזה יתכן להערכתי הוא דרך חברה אמריקאית שלא רק תהיה ה- Prime אלא אף תוסיף Added Value שלה עצמה. חברה שכזאת לא יכולה להיות ייצרן המנוע אלא תהיה צריכה להיות ייצרן מוכר בתחום מערכות לחימה מתניעות-משורינות.
כל מעבר שכזה דרך חברה אמריקאית כמו BAE למשל, יעלה את המחיר במונים רבים. ולו רק בשל הוספת רובד של G&A, של Burden ושל רווחים.
בכל מתאר שכזה, קיים גם משתנה נוסף והוא ה- M1 האמריקאי הזקוק גם הוא ל"מנת קופאין" בייצור.
אני גם מסכים עם דעתך בנושא אותו ציינת בהקשר הייתרונות הטכנולוגיים, החשש מזליגת ידע טכנולוגי, ומערכות הנ"ט הזולות יחסית בעולמנו הקטן.
לא טעיתי.
אתה יודע טוב ממני שמשהו היה אמור לקרות ביורוסאטורי 2010, נערכו הכנות שונות, אך מישהו קיבל רגליים קרות.
אני מאמין שמה שלא קרה אז, כבר לא יקרה גם השנה.
אבל, יש שמץ של סיכוי להפתעה וידיעות כאלו בחדשות יכולות להכין את הקרקע להפתעות כאלו.
אני בהחלט מסכים עם מה שאתה אומר: כשהאופציה לייצא מרכבות ונמרים תהפוך לרלוונטית, יוכלו להתגשם כמה פנטזיות ואפשר להפסיק לפחד מזליגות מידע
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
לא כל הצהרה ביורוסאטורי, או בתעורכה מרכזית אחרת, חייבת לבוא ישירות לציבור מצד החברה או הקונסורטיום המייצר עצמו. יש הזלגות מכוונות לעיתונות שמאחוריהן מגמות כאלה או אחרות (בחינת תגובת שוק מבלי לבצע פנייה בפרהסיה המצריכה רשיונות והרשאות היא דרך שיווקית בה משתמשים בכל העולם. יש גם סיבות אחרות חלקן תחרותיות, חלקן אף פוליטיות פנימיות ותקציביות....).
ברברה בדרך כלל אינה ממציאה דברים ואינה "מברברת" סיפורים..... והיא לא רק מדברת אנגלית....
נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 20-05-2012 בשעה 21:47.
...אז אתם אומרים שהפעם לא כדאי לוותר על מסיבת העיתונאים ה"רשמית" של משרד הבטחון ביורוסטורי..?? (לפני שנתיים היתי עסוק בשיעור איטלקית ולא שמתי לב לשעה)
גם השנה כ-ו-ל-ם מפציצים בהודעות לעיתונות בחודשיים שלפני התערוכה. חלק רק כדי ליצור באזז וחלק כי באמת יש להם מה לומר. לא להתרגש, זו מתקפת יח"צ מתוזמנת היטב, שמטרתה ליצור אווירת "דירות אחרונות בפרוייקט, הנחות לחותמים עד סוף מאי".
בתגובה להודעה מספר 126 שנכתבה על ידי asafk.asafk שמתחילה ב "...אז אתם אומרים שהפעם לא..."
קרא בעיון את הערות יוסיפון, מיקיטל ומיכאל.
מנסיוני הדל - תפיק בעתיד הרבה יותר מהמשך לימודי האיטלקית (ספרדית?סינית?) מאשר מקריאת ההודעות לעיתונות ו/או האזנה למסיבות העיתונאים ב EuroSatory.
אסף לא באמת התכוון ללמוד איטלקית (אם כי אני בחלט ממליץ להשקיע גם בשפה הזו, לך תדע מתי תיתקל
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.), אלא שבתערוכת יורוסאטורי הקודמת, במקום להקשיב לנאומים בביתן הישראלי הוא הלך לנסות לפטפט עם דוגמניות איטלקיות שקישטו איזו משאית איווקו (או אינטרנש?) ממוגנת.
את הכתבה שלו על כלי הרכב בתערוכת יורוסאטורי 2010, אפשר לקרוא כאן.
כולל התמונה של שתי האיטלקיות .
שלב 2 של תכנית "יבשה 400" או "LAND 400" של הצבא האוסטרלי, הושלם, וכעת משעוברים לשלב 3 שהוא נגמ"שי חי"ר, או נגמ"שי לחימה (תלוי בדובר), החברות הגדולות מתחילות להציע את הרק"מ שלהם ומפתחות קשרים תעשייתיים כדי לעמוד בכל מני דרישות יצירתיות של הצבא האוסטרלי.
הנגמ"שים המוצעים לעת עתה הם:
1)CV90 של BAE.
2)Puma של PSM.
3)Lynx KF41 של Rheinmetall.
4)Ajax של חברת GDLS.
5)Boxer של ARTEC.
6)K21 של Hanwha Techwin.
הדרישות הרשמיות עדיין לא פורסמו אך נדרשת רמת מיגון גבוהה, רמת ניידות גבוהה, וכוח אש גבוה.
כמה גבוה? בשלב השני שהתמקד בנגמ"שים אופניים לסיור קרבי דרשו את הנגמ"ש הכי ממוגן, הכי קטלני, והכי חזק ומהיר בעולם, שהיה זמין בזמן ההרשמה.
מיגון - רמה 6 בסטנדרט 4569 של נאט"ו, אשר קובע כי על החלק הקדמי של הרק"מ להיות ממוגן מפני פגזי ח"ש 30ממ ממרחק של חצי קילומטר.
על הצדדים והחלק האחורי להיות חסינים למק"כ 14.5ממ ממרחק 200 מטרים.
על הגחון להיות ממוגן מפני מוקשי נ"ט עם מילוי חומר נפץ במשקל 10ק"ג או מתחת לגלגל/זחל או מתחת לגחון.
כלומר, בשביל הנמר זו בדיחה. הוא נגמ"כ אחרי הכל.
ניידות - פה נופל במעט הנמר. הוא אמנם מחזיק במנוע החזק ביותר אך יש לו יחס כוח סוס למשקל יחסית נמוך, והמנוע עצמו ישן ונקנה רק מכיוון שהוא זול (פי 3 יותר זול ממנוע הסימן 4) ומכיוון שהנמר גבוה מהסימן 4 כלומר עדיין ניתן לשים כמות נכבדת של שריון.
בנוסף יכולת נשיאה של 9 אנשים אולי לא נדרשת, אך מתקבלת בברכה ומחזיקה ביתרון לעומת 6 ו-8, והאוסטרלים טוענים כי ניתן יהיה לנייד כך בעלי תפקידים מיוחדים.
כוח אש - תותח 30ממ, בדיוק מה שנדרש, 2 טילי גיל 2 שכבר עברו אינטגרציה, והכי חשוב מעיל רוח שהאוסטרלים מתעניינים בו וסביר להניח שיהיו הלקוח הזר השני של המערכת אחרי ארה"ב.
פה נשאלת השאלה - למה סיב"ט לא מציעים את הנמר לאוסטרליה? הפרמטרים שלו הם יותר אידאליים מאשר כל נגמ"ש אחר שהוצע עד כה, בשביל האוסטרלים, לפחות בהסתכלות על המאפיינים שדרשו (לא הייתה דרישה עד כה לנשיאת הנגמ"ש על נחתות).
בנוסף לעובדה כי הציעו לצ'כיה את טנק הסברה במקום המרכבה (מה שהפתיע את הצ'כים), לא נענו לבקשת יוון להציע את המרכבה סימן 3, ועוד סיפורים על מכירות שלא באמת קרו, או שפשוט לא רצו למכור.
יש פה מצב מוזר שהחליטו לפני כמעט עשור שיש מוכנות למכור את טנק המרכבה, ומצד שני מתנגדים בכל הזדמנות בכלל להציע את המכירה.
בהחלט יתכן שכך, היות והוא מבוסס על פיתוח שניזון כתוצאה מנסיון אמיתי בשטח לחימה,
בעוד שחלק ניכר מטנקי המערכה בעולם כיום 2018, נשענים יותר על נסיון מחדר הסימולציות.
לא הרבה צבאות "נהנים" במרכאות מעימות צבאי תדיר במיוחד, ואה-סימטרי כמו זה שמהווה את
שדה הקרב העיקרי בעת המודרנית, בו צה"ל מתמודד אינטנסיבית ב- 30 השנים האחרונות.
לזירת הלחימה של ישראל ותכסית השטח שבו היא פועלת ובכללה רמת הגולן, עזה, והרי לבנון,
המרכבה היא הכלי המותאם ביותר שיש, בטח יותר מאשר האברמס.
האם הוא יהיה אידאלי במלחמה במדבריות ערב ?
יתכן שפחות. אך מדובר פה רק ברובד אחד בלבד של הנושא שהוא משני בחשיבותו.
גם אם הוא פחות אידאלי למדבריות, הוא עדיין יתפקד בהן באופן סביר בהחלט.
המרכבה 4 תוכנן גם לסיני.
כיום מערכת הלוחמה האלקטרונית והחוכמה הסנסורית והמחשובית במרכבה 4 היא בין המתקדמות
ביותר שיש, אולי המתקדמת מכולן וזה כולל גם את האברמס. תעשיית הבטחון הישראלית היא
בשורה הראשונה בתחום הזה, ואויוניקה שידעה לעשות פלאים למטוסים, העבירה ידע יכולת ונסיון
בתחום - גם לעבר פיתוח מערכות הלחימה של השריון אשר באות לידי ביטוי במרכבה 4.
מרכבה 4 החדשה שתצא בעוד שנים בודדות למבצעיות, הולכת להכניס טכנולוגיה חלוצה בלוחמת
שריון ולהציב את המרכבה העדכנית כטנק המתקדם ביותר בעולם באותה עת.
לכן התשובה לשאלה שבכותרת היא, שכנראה המרכבה 4 הוא הטנק הטוב בעולם (בתצורה המתקדמת
שלו) וגם אם בדיספלינות פרטניות הוא נופל מהאברמס (בסעיף כזה או אחר), במכלול הכולל כמכונה
שלמה על כלל מערכותיה ותכונותיה, הוא המוצר (אולי) הטוב מסוגו.
אם מתיחסים גם לעלות שכן זו שאלה מהותית, היות והוא עולה חצי מאברמס, קרי שבמחיר אברמס ניתן
לקבל כמות כפולה של מרכבות 4, השאלה הזו מוכרעת כבר בשלב זה ולפני שנכנסנו לקשקע.
פשוט העניין הוא שפער המחיר הדרמטי מוחץ ומכריע השאלה על הסף.
נערך לאחרונה ע"י nec_000 בתאריך 03-08-2018 בשעה 20:35.
בתגובה להודעה מספר 139 שנכתבה על ידי nec_000 שמתחילה ב ""האם מרכבה 4 הוא הטנק הטוב בעולם?""
אני יכול לתת לך עשרים אלף נקודות מבט שונות שדרכן אפשר לקבוע איזה טנק או כלי רק"מ אחר הוא הכי טוב, ולעשות אנליזה שלמה של כל הפרמטרים הדרושים על כל רק"מ, ועדיין National Interest אפילו לא התיימרו לעשות שום השוואה רצינית.
הם רק לקחו סיסמאות לעוסות שנאמרו על המרכבה ועל האברמס, ומיד קבעו שזה שסיסמאותיו לעוסות יותר, הוא הטנק היותר טוב.
שום השוואה ושום כלום.
מכל מיני סיבות אני כן יכול להגיד לך בוודאות שפרויקט המרכבה הוא כרגע פרויקט הטנק הכי מוצלח בעולם מבחינת יכולות (בפן הכלכלי, טנקי ה-T לוקחים את השלל בגלל כמות הלקוחות).
אבל לפחות שיסבירו למה.
אפילו אם המרכבה סימן 4מ הוא הטנק הטוב ביותר בעולם כרגע, התחרות היא לא על מי הכי טוב, אלא עד כמה הטנק מצליח להתמודד עם האיומים עליו ובו זמנית ליצור איום כמה שיותר גדול על האויב.
אם מסתכלים על זה כך, יש הרבה מה לשפר במרכבה.
מאמר שלא מתחשב בקרבות שריון.
שאלת את עצמך מה יש בחלקו הקדמי של טנק בעל מנוע אחורי?
ומה יקרה לטנק הזה כשמיגון החזית שלו ייחדר ו"מה-שיש-מלפנים-ואיננו-מנוע" ייפגע?
עכשיו,
מה אתה מעדיף לאבד כשהטנק נפגע?
נהג?
מארז תחמושת שמתחיל להידלק או להתפוצץ?
כל מה שיש בתובה של טנק נמצא שם כי צריך, חוץ מהאויר במסדרון האחורי של המרכבה, שמחכה שיחליפו אותו בציוד או אנשים.
טילי נ"ט של ימינו חודרים את השריון כל כך עד שהם עוברים לצד השני של הטנק.
דווקא כאן לשים מנוע וממסרת ונהג בצד זה יופי של פתרון.
בחציית מכשול, חזית כבדה היא יתרון.
אבל הפרט החשוב יותר בעיני הוא ההתעלמות של רוב כלי התקשורת מהתרומה של אלוף מוסא פלד ואלוף ישראל טל ועוד כמה מצביאים
ישראליים לעיצוב האברמס ותורת הלחימה האמריקאית (ולכן גם של נאט"ו) לאחר מלחמת יום כיפור,
בה הוכחה העליונות הישראלית בתחום השימוש בטנקים, ולכן האמריקאים החליטו שגם בעיצוב הטנק יש מה ללמוד מהישראלים.
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
הטיעון למשך תקופה ארוכה היה דווקא שמנוע מלפנים מונע התקנת שריון עבה וחזק מספיק, ובכך ההשוואה היא פחות לצד של מנוע או חימוש אחרי השריון, אלא מנוע שייפגע קודם אחרי שריון שתמיד ייחדר, או להסתכן עם תחמושת מלפנים אבל שריון שרוב הזמן יעצור את האיום.
גם בתקופה ההיא העדפתי מנוע מקדימה, אבל אפשר באמת לראות שלמרכבה סימן 3 פחות או יותר אין שריון על התובה מקדימה. רק חלק קטן מאוד של שריון מרוכב ממש מול הנהג, וכל השאר זה פלדה שלא תעצור שום דבר.
כמובן שהיום הטרנד מתחיל יותר ויותר לזוז לכיוון של מנוע מקדימה, אבל השיקולים היום גם שונים.