בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "הפלישה הרוסית לאוקראינה 2022 (7)"
הקסדות הרחבות במיוחד שחיילים רוסיים מצולמים איתם הן הקסדות SSh-68 משנות ה 60 ?
יש יתרון למרחק הגדול בן הראש לקסדה ? על פניו נראה מאוד מקשה על תנועה בעיקר בתוך רכב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "הפלישה הרוסית לאוקראינה 2022 (7)"
מסתבר שיש בעיות ב NLAW. הסוללה שלו מתרוקנת מהר מידי ועושה בעיות במזג אוויר קר. מה שחייב הוספת כל מיני שיפצורים של סוללות חיצוניות.
#Ukraine: As a few of the NLAW launchers delivered to Ukraine by the UK have ran into battery issues (Running out too fast, or not functioning well in the cold), well, as ever, local forces are coming up with solutions.pic.twitter.com/yrDrPEb2hJ
שריונית פינוי רפואי מדגם Saxon של הצבא האוקראיני שנלקחה שלל ע"י הרוסים. ה-Saxon הוא כלי בריטי עתיק משנות ה-60 שהופעל בעיקר באירלנד למשימות בט"ש, ויצא משימוש בסוף הראשון של שנות ה-2000. לאחר היציאה משירות זרועות הצבא הבריטי, חלק מהכלים נמכרו למדינות עולם שלישי ומשטרות ברחבי העולם וחלקם נמכרו לקבלני ביטחון אזרחיים. מתוכם, 75 שריוניות משופצות נמכרו לאוקראינה בשנת 2013 עוד לפני המלחמה, ועוררו מחלקות לאור הטענות שחלק מהכלים היו "שחוטים" וסובלים מבעיות כמו חוסר יציבות וחוסר התאמה לשטחי המדינה. הכלים הופעלו ע"י החטיבות המוטסות של צבא היבשה וכן ע"י הנחתים.
בפועל, הכלים העתיקים התגלו כשימושיים ומוצלחים בהרבה מהצפוי. משקלם הקל יחסית מאפשר להם יכולת תמרון ותנועה בשטחים בוציים בהם כלים כבדים יותר כמו BTR-4 מתקשים להתנייע. כאמור, חלק מהכלים הופעלו כ"מונית קרב" וחלקם לתפקידי פינוי רפואי.
שמח היום בעיר Bryansk וסביבותיה ברוסיה. הלילה עלו באש שני מסופי/מאגרי דלקים/נפט, לפי מקורות אחרים אחד האתרים הוא בסיס צבאי והשמח מאגר נפט. בנוסף, באותו איזור כח עליון פגע בפסי רכבת וגרם לסטיית והדרדרות קטר.
A fuel depot of the Russian Armed Forces (53.218026,34.446157) and Rosneft oil depot (53.225896,34.457019) in the Russian city of Bryansk were on fire last night. pic.twitter.com/xb7BD6xQCn
וידיעה מעניינת מאתמול - רוסיה קיבלה בחזרה טייס קרב (מפציץ - כנראה טייס Su-34, כלומר אולי קרסנויירצב שהופל בתחילת מרץ) שהיה בשבי האוקראיני. אין פרטים ברורים לגבי אופי החזרה, אולם יתכן ומדובר בחילופי שבויים.
אוקראינים מדווחים על הפלת Su-34 באיזור חרקיב. לפחות בוידאו נראה כמו סחרור שטוח בלתי נשלט, למרות שזה לא אמור להיות קטלני עבור מטוס קרב מודרני. אולי נפגע ואיבד שליטה.
The Ukrainian Armed Forces shot down a Russian plane in the #Kharkiv region, according to preliminary data, a Su-34 pic.twitter.com/hsSYAeLToM
ויש לי תחושה שאולי זה לא Su-34, אלא משהו אחר, הרבה יותר מרשים, מה גם שניתן לזהות רק כסא מפלט אחד בפעולה. בינתיים זאת רק תחושה שמבוססת על סקרינשוט באיכות לא משהו...
נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 25-04-2022 בשעה 13:06.
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "אוקראינים מדווחים על הפלת..."
לפחות בוידאו נראה כמו סחרור שטוח בלתי נשלט, למרות שזה לא אמור להיות קטלני עבור מטוס קרב מודרני. אולי נפגע ואיבד שליטה
בסחרור שטוח מה שצריך זה רגע אחד בו יתרכזו כל כך הרבה פרמטרים שיגרמו לכוח המנועים (כוח אופקי) להתגבר על הנפילה (כוח מטה) והמטוס יפרוץ קדימה מתוך הסחרור.
לא פשוט בכלל.. וכן המטוס בהודעה שלך נופל במה שנראה כמו סיחרור שטוח
הסירטון טובים מאיקרוס, בדקה 1:45 נראה בז 223 בסחרור שטוח, מס' 2 מנסה לעזור ללא הצלחה (סיבסוב המטוס עלול לגרום לטייס לאובדן חושים, צעקות כאלה באוזניות יכולות להחזיר אותו למציאות).
הטייס (רס"ן יפתח מור ז"ל) מנסה לצאת מהסיחרור ללא הצלחה, בשלב מסויים הצוות מנסה לנטוש, הנווט מצליח אך ליפתח תקלת כיסא והוא נהרג מקור
בכורה נוספת במלחמה הזאת, בעצם - שתיים. T-90M וכיסוי מקטין שח"ם ופליטה תרמית - Nakidka.
הערה: אני לא לגמרי בטוח אם התמונה צולמה בשטח אוקראינה, שכן T-90M (ללא הכיסוי) כבר תועדו בקרבת הגבול לפני תחילת המלחמה. בכל אופן, היא הועלתה על ידי חשבון מאוד פרו-רוסי.
עריכה: צולם באיזור חרקיב.
האתר Defence Blog מפרסם כי בעת ההסתערות הכיאוטית שערך ב-24.2 הצבא הרוסי על נמה"ת גוסטומל (הכולל את מתחם אנטונוב בו הושמדו מטוסי An-225 ו-124), הופל מסוק קרב Mi-28. זנב המסוק אותר בשדה פתוח, לאחר ששאר גוף המסוק נשרף והושמד לחלוטין.
רכב בושמאסטר של הצבא האוקראיני, תרומת ממשלת אוסטרליה, באימון. מעניין לראות שהוא חמוש במקלע מאג/M240 ומקלע רימונים H&K GMG, שניהם סוג אמל"ח (מערבי) לא נפוץ באוקראינה והמדינות הסובבות אותה.
רוב התיעוד שאנחנו רואים באשכולות מאז תחילת המלחמה הם של הצד האוקראיני, שנוטה יותר להפיץ את התיעוד שלו מהלוחמים בשטח לרשתות החברתיות. הצד הרוסי הרבה יותר ריכוזי וגם יותר מקצועי, רוב הצילומים והסרטים - ויש המון - מתועדים ע"י כתבים צבאיים ועיתונאים מגוייסים. לכן, הם גם מתפרסמים בעיקר בקבוצות שפונות לקהל הרוסי. ניתן לראות שם לא מעט "הכשרת לבבות (ועורכי דין)", כמו סרטים שמציגים את הצבא הרוסי בפעילות הומניטרית. בחרתי להציג פה ציור אחד מתוך סדרה שאמנם מתרכזת בעיקר בשגרת פעילות הלוחמים אך במקרה הזה מציגה סיטואציה שאני מטיל ספק גדול באמינותה.
רוסים משנעים לאוקראינה תותחים נגררים 2A36 Giatsint-B בקוטר 152ממ. מעניין מה הסיבה לזה. מחסור בתומ"תי ונגררי Msta באותו הקוטר?
2A36 Giatsint-B 152mm towed howitzer - a very rare artillery piece D-30 122mm towed howitzer - the most widespread artillery piece in russian army https://t.co/CFIwT6ApA2
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "עם מה יגררו אותם? עם הטיוטות..."
גוררים ארטילריים MT-LB או כאמור משאיות. בקצב שהמלחמה שם הולכת, לא אתפלא אם ישתמשו גם בטרקטורים שלל - זה לפחות כלי אחד שהוכיח את עצמו בצורה בלתי ניתנת להכחשה לכל אורך המלחמה...
מערכת ל"א Murmansk-BN היא מערכת שיבוש וחסימה לטווח ארוך ברמה הדיוויזיונית, ומופעלת ע"י צבא רוסיה בחזית האוקראינית. המערכת עובדת בקונסטלציה יחד עם מערכות ל"א Krasuha-4 ו-Moskva.
מסתבר שגם אוקראינה מפעילה צוותי ציידי רק"מ ע"ג רכב קל, במקרה זה טרקטורוני פולאריס MRZR Alpha נושאים טילי Stugna-P. החלק המעניין בסיפור הוא שבניגוד לרוסים, הואקראינים כנראה חשבו על הקונספט הזה הרבה לפני המלחמה - התמונה התחתונה צולמה במהלך אימון של הצבא האוקראיני בשנת 2019, אם כי אז נעשה שימוש בטילי 9M113 Konkurs רוסיים משודרגים עם כוונות טרמיות Archer TSA-9.
#Ukraine: A curious buggy (all terrain vehicle) armed with a Stugna-P anti-tank guided missile was recently destroyed in the vicinity of Izium, #Kharkiv Oblast. Such vehicles are currently used by many Ukrainian hit-and-run and raid teams in the region. pic.twitter.com/6JW9FbDpLB
תקיפת חי"ר רוסי ע"י רחפן, ואז תקיפת הפינוי שלהם.
אזהרה - גראפי!
לפי זמן נפילת המטען מדובר על גובה של פחות מ-80 מטר.
לא ברור לי איך הם לא שומעים ולא רואים את הרחפן.
בניגוד לסרטים של תקיפת רק"מ בהם ברור שלא שומעים אותו, בסירטונים של תקיפת חי"ר אני לא מבין איך הם לא מזהים ומנסים לירות בו.
השערה: ייתכן ויורטו רחפנים רבים ואנחנו רואים רק את הסרטונים של אלו ששרדו.
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי איש123 שמתחילה ב "תקיפת חי"ר רוסי ע"י רחפן, ואז..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי איש123
השערה: ייתכן ויורטו רחפנים רבים ואנחנו רואים רק את הסרטונים של אלו ששרדו.
אפשרות נוספת היא שגזרת הלחימה רוויה ברחפני תצפית, כך שהחיילים כבר לא מתרגשים מהם ופשוט מתעלמים. וזאת שיטה מצויינת להרדים את המטרות בשיטת "זאב זאב" ואז לתקוף.
באיקטאר 2 אוקראיני תוקף ופוגע בשתי ספינות משמר רוסיות קטנות מסוג רפטור.
#Ukraine: Two Russian Project 03160 "Raptor" patrol boats were struck by Ukrainian Navy Bayraktar TB-2 drones this morning in the Black Sea, claimed to be near Snake Island. It is likely there was heavy damage. pic.twitter.com/eFjGcOdVEP
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "אני סקרן מדוע נתקפו באמצעי..."
טילי ים-ים לא מיועדים למטרות יותר איכותיות אלא למטרות יותר רלוונטיות לגודל, החדירות, ופרופיל המעוף של הטיל. עם כל הכבוד, הפחית שימורים שהותקפה ממוגנת בערך ברמה של נגמ"ש ממוצע לפני תוספות מיגון, כל חימוש ברמה של טיל נ"ט או פגז 40 מ"מ וצפונה יחדרו אותה.
זה ברור לי , ראש של 150 קילו מאדה את הדבר הזה קומפלט,
לא ברור לי למה משאב חיוני בחזית היבשתית שבזמינות נמוכה,
מנוצל למשימה שיש לה כלים יעודיים ולמיטב ידיעתי זמינים.
אולי תהליך השיגור חושף את המפעילים מודיענית?
השאלות ענינו אותי והלכתי לבדוק.
למערכת יש רדאר נייד ונפרסה לפני כשנה.
הטיל תת קולי במהירות של כ900 קמ"ש ומונחה מכם ופנימי,
בעל טווח לא גבוה שמאפשר שיגור כרגע רק מאזור אודסה ודרום המדינה אם המטרות אינן ממש בתוך המפרצים המקבילים לקרים.
אני מניח שנדרש רצף שיגור משמעותי ונעילה שחושפת את הסוללה לאש נ"ס לזמן משמעותי
ודורשת מיסוך ל"א בעוד המל"ט יחסית קשה לזיהוי.
כנראה זה נכס אסטרטגי שנשמר.
מקורות: https://www.popsci.com/technology/n...skva-explained/ https://en.wikipedia.org/wiki/R-360_Neptune https://root-nation.com/en/articles...-ship-missiles/
נערך לאחרונה ע"י jhonny בתאריך 03-05-2022 בשעה 07:51.
רוסיה עושה לעולם הצגות "תחזיקו אותי שלא אגמור אותם"
התקשורת ברוסיה העלו סנריו בלהות של השמדת בריטניה באמצעות חימוש גרעיני וגלי צונאמי
זה בא מהממשל, או מהתקשורת או מהממשל שמשתמש בתקשורת? זה לא משנה, הדברים בחוץ בצורה הכי בוטה https://www.dailymail.co.uk/news/ar...water-nuke.html
התירוץ להצגה הזו הוא כביכול התבטאות של בוריס ג'ונסון בעד אוקראינה/נגד רוסיה והצהרה על בניית כור גרעיני חדש.
הנימה בתגובת רוסיה היא "למה אתה מתעסק איתנו, אנחנו נשמיד אותך.."
מזכיר לי שכילדים היינו מאיימים אחד על השני "חבל עליך, יש לך פרצוף יפה"
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "רוסיה עושה לעולם הצגות "תחזיקו אותי שלא אגמור אותם""
כאילו, זה ממש לא חדש, המם "עפר רדיואקטיבי", בחסות אותו קיסליוב, הוא לפחות בן כמה שנים טובות. הפרופגנדה הרוסית ברמות והצורות השונות שלה השמידה את המערב כבר אלפי פעמים בפנטזיות שלה. אולם, כפי שנוכחנו לגלות, היכולות הצבאיות (הקונבנציונליות) שלהם באמת לא משהו. מצד שני, כמו במקרה של השלב הזה במלחמה נגד אוקראינה - אם הם מדברים על זה ומלבים את הרעיונות האלה, צריך לקחת את הכוונות האלה ברצינות.
צריך לזכור, שקהל היעד המרכזי של הרעש הזה, הוא האוכלוסיה הרוסית, כלומר, זה נועד להכין אותם לתרחישים האלה, לקבל אותם ולאהוד אותם.
הכי מצחיק שבכל הטוק שואו האלו הם יושבים עם מפה גדולה של אירופה ומחשבים כמה שניות לוקח לטיל סרמאט להגיע לערי בירה נבחרות. בטיפושתם כי רבה הם אומרים שעד ללונדון זמן המעוף הוא 200 שניות ומה כבר יכולים הבריטים לעשות ב-200 שניות
שלל שמועות בלתי מבוססות/ ל"פ אוקראיני מהימים האחרונים:
*פוטין מתכוון לעבור בזמן הקרוב ניתוח בביטנו להסרת גידול סרטני. למשך מספר ימים סמכויות השלטון ימסרו למקורבו פטרושב. רצות כבר תיאוריות קונספירציה שמדובר במהלך שקט להחלפה של השלטון.
* הרמטכ"ל הרוסי גרסימוב היה בביקור חשאי באוקראינה, נפצע ברגלו מרסיס ופונה לרוסיה.
*במסגרת חגיגות ה-9 במאי צפוי פוטין להודיע סוף סוף שמדובר במלחמה (נגד כל העולם ואישתו) ולהכריז על גיוס כולל.
לפי הסרטון הזה אפשר להגיד בזהירות רבה שאולי יש דברים בגו. מה גם שהסרטון צולם כנראה מכטב"ם (ניתן להבחין בתצוגת אופק מאוד מטושטשת), אז יתכן ונזכה לראות בקרוב את הסרטון באיכות יותר גבוהה.
The #Ukrainian Armed Forces, with Neptune missiles, hit the "Admiral Makarov" frigate, #Russia's most modern and advanced vessel in her class.
יתכן שזה קשור לתקיפה אוקראינית מקדימה של מערכת נ"מ Tor רוסית באי הנחשים באמצעות כטב"מ באירקטאר.
#Ukraine: A birdie flew past & gave us another angle of the Ukrainian TB-2 strike against a Russian Tor SAM system on Snake Island- another TB-2 was watching no less than 108km (67mi) away.
וגם מערכת נ"מ סטרלה 10 ועמדות פיקוד ותקשורת רוסיות באי הנחשים.
A Russian Strela-10 SAM system was destroyed on Snake Island by a Ukrainian #BayraktarTB2. The blast caused one of the Strela-10's missiles to accidentally launch and fly away. pic.twitter.com/H6vO92mQDa
Utilizing the #BayraktarTB2, the Ukrainian army has destroyed the Russian communication center, a command post, and a military ammunition depot on Snake Island. pic.twitter.com/hPlFGAVq9K
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "וגם מערכת נ"מ סטרלה 10 ועמדות..."
פגיעה בנחתת באי הנחשים. אם זה לא אותו חלק מסדרת התקיפות אתמול, אני פשוט לא מצליח להבין איך יום אחרי יום מתבצעות תקיפות, על פניו בצורה דומה, ללא התאמה של אמצעי / שיטות הגנה וזיהוי.
#Ukraine: A Ukrainian Bayraktar TB-2 drone strike struck and destroyed what appears to be Project 11770 Serna-class landing craft, again at Snake Island. pic.twitter.com/w7qrgzWaPo
מוזרה משהו ההתנהגות של 2 החיילים בירכתיים.
2 חימושים (כנראה קטנים) פגעו בסירה והם נשארים עליה בנון-שלנטיות כאילו הם ידעים שאין חימוש נוסף בדרך ולא מנסים לברוח.
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי איש123 שמתחילה ב "צילום מסך מעכשיו בדיוק.
יש לי..."
אני לא מצליח להבין איך זה קורה. על פניו הרוסים מתנהלים בצורה נכונה. באי היו פרוסות מערכות הגנה אווירית סטרלה 10 לטווח קצר מאוד, מעליהן Tor לטווח יותר ארוך וספינות עם מערכות הגנה לכל הטווחים, שום כלי טיס לא אמור להצליח להתקרב לשם.
אני לא אתפלא אם יתגלה שנאט"ו ביצעה מרחוק לוחמה אלקטרונית על האי בזמן התקיפה ושיבשה את המערכות הרוסיות.
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "אני לא מצליח להבין איך זה..."
הלוואי והדברים כאלה מורכבים ומתוחכמים, מיסוך/שיבוש ל"א של נאט"ו זה השתתפות אקטיבית בלחימה לצד אוקראינה שמשאירה הרבה עקבות ואפשר לתעד אותה.
אתה מכיר איזה מנהיג בנאט"ו שיסכים לזה, כולל ארה"ב? הם כרגע מסתפקים בלהביט ולסייע מרחוק (עד כמה שאנחנו יודעים)
כנראה שהדברים פשוטים יותר, המערכות ו/או ההתנהלות של הרוסקים לא מה שהן מתיימרות להיות.
זה לא ששלחו נחיל טילים משוטטים או ירו מטח טילי נפטון מתוך תקווה שהרוב יושמדו אבל אחד או שניים יחדרו.
ירו טיל אחד או שניים ופגיעה, זו כבר הפעם השניה (האוקראינים מוכיחים שהם יודעים לתצפת, ללמוד, להבין, לתכנן, לבצע ולהצליח).
מה עומד מולם על הספינה? מכ"מ Fregat M2EM המקושר לטילי BUK לטווח ארוך, טילי Igla לטווח קצר ותותח מהיר 30מ"מ AK-630M1-2 אימתני
מה מכל זה פעל? מה זה משנה, ההגנ"א נחדרה (טעות אנוש או טכנולוגיה)
לאוקראינים יש עזרה מודיעינית מהמערב, המערכות של הרוסים פחות טובות מיחסי הציבור, רמת החיילים גרועה ורמת הפיקוד גם כן.
יש כאן גם לקח כללי - ספינות מלחמה גדולות פגיעות לנשקים שעולים חלק מזערי מהמחיר שלהן. למי שהקרנת כוח לא מאוד חשובה לו, לא בטוח שהן השקעה טובה מבחינת עלות/תועלת.
גם אם יש לך מערכות הגנה שאמורות לעבוד (ואף מערכת לא עובדת 100%), פיקוד חכם לא בודק אותן בזמן אמת מול אויב שתמיד יכול להפתיע בצורה כלשהי.
(ואני לא מדבר על איומים של אויבים מתקדמים טכנולוגית כמו צוללות/מטוסים. מולם ספינות מלחמה הן בעיקר מטרות שמנות)
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "מה הסיבה שהאנטנות באלכסון? יש..."
זה קשור לביצועים מיטביים של האנטנה בשידור וקליטת גלים, הסבר מדויק מין הסתם קיים ברשת. זכור לי במעומעם שהיו אנטנות כאלה במספר ספינות מתקופת המלחמה הקרה - אולי בנומ"ט קייב.
האי עצמו נראה היה די מוגן. כטב"מים כמו הבאירקטאר אמורים להיות טרף קל למערך הנ"מ שהרוסים פרסו באי.לא מדובר פה באיזה נשק חמקני מתוחכם, אלא במל"ט די איטי עם טילי נ"ט סטנדרטיים.
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "אני לא מצליח להבין איך זה..."
אני בטוח שזה מה שקרה כאן, ובעוד הרבה מקרים.
רק אתמול גורם אמריקאי הודה שארה"ב עוזרת במודיעין לאוקראינים לטובת חיסול גנרלים.
כמות המטוסים שהם יירטו, הפגיעות בספינות, "תקלות הקשר" בצבא הרוסי - כל אלו מעידים על לוחמה אלקטרונית והעברת מודיעין סיגינטי מהמערב.
כמעט בכל זמן נתון תראה בשמיים גלובל-הוק או אייוקס באזור רומניה (או בים השחור כמו כאן) - ואלו שאנחנו רואים זה רק אלו שמפעילים משדרים.
אני גם לא אתפלא אם יתברר שחלק מהבלגאן בצבא הרוסי נובע מפקודות מזוייפות שמגיע מהמערב (מי אמר רימון 20 ולא קיבל?).
פורסמה גם הקלטת קשר של חייל רוסי שמנסה לקבל סיוע, וכל פעם שהוא אומר את הנ.צ. שלו יש רעש לבן שחוסם אותו.
בשביל לשבש את הקשר הרוסי, האוקראינים לא זקוקים לאמריקאים. בערך כל ערוץ טלגרם רוסי שיש לו נגיעה ישירה או כמעט ישירה למלחמה (כאלה שלוחמים שם או בקשר ודאי עם מי שלוחמים באוקראינה) מתלוננים על רמת הקשר המאוד נמוכה. לפעמים זה מגיע למצבים די אבסורדיים, שהאנשים מאחורי אותם ערוצי הטלגרם רוכשים מכשירי קשר אזרחיים עבור החיילים בחזית (במקרה המאוד ספציפי שראיתי - מכשירי קשר למקרה מילוט עבור טייסי חיל האויר הרוסי).
בשאר המקרים התלונות הן על חוסר הצפנה ועל שימוש בציוד משנות השבעים-שמונים, כאשר מכשירי קשר המודרניים קיימים בכמות מאוד מוגבלת ובעלי איכות מאוד בינונית ומטה. והאוקראינים מנצלים את זה, החל מיירוט שידורים וכלה בשיבוש על ידי חובבי רדיו על ידי הצפת התדרים במוזיקת האבי-מטאל.
דוגמה לתרומה:
מגיע יוני והקרקע בדרום ומזרח אוקראינה מתיבשת ומאפשרת תנועת כוחות במרחבים אין סופיים (במונים ישראליים).
הנחת המוצא שלי שהאוקראינים ניצלו את הזמן ובנו 2 - 3 דביזיות מתמרנות חדשות שמבוססות על טנקי טי-72 ישנים למדי שקיבלו מפולין, כלי רכב משורינים לחיר שקיבלו מהמערב וכוחות נ"ט על רכבים קלים. המרכיב הארטילרי נגרר ברורו אבל יש להם גם כמה עשרות כלים ארטילריים בעלי נידות עצמית.
שתי שאלות עולות, האם להתמקד רק בגזרה אחת בהתקפת הנגד (זו דעתי) ואם כן באיזו? בעיני יש 2 אפשרויות, תקיפה מצפון לדרום מזרח של ריכוז הכח סביב אזיום או תקיפה באזור הנרחב שבין חרסון למריופול במטרה להגיע לים השחור ומשם לפנות מערבה כדי לשחרר את כל האזור של חרסון ולאיים בפלישה לקרים. אני הייתי בוחר באופציה השניה.
א. מה כוחו של חה"א הרוסי- האבדות המפורסמות שלו הן אחוזים בודדים מהסד"כ לכאורה, ובכ"ז נראה שהפעילות שלו כיום מועטה. תעלומה. אולי רוסיה שומרת יחידות בעתודה, מחוץ ל-"מבצע המיוחד"? אם לרוסיה יש עליונות אווירית, אין מה לדבר על מתקפת נגד גדולה.
למשל:
ka-52 helicopters: 9\100 lost
su-25: 8\192 lost
su-34: 7\125 lost
mil-8/17: 6\788 lost
(הכל מויקיפדיה)
ב. כנ"ל לכוחות היבשה- האם רוסיה מחזיקה עתודות קרקעיות?
פרסום רומני,האם ייתכן שישראל חושבת לספק כיפת ברזל לאוקראינה?
לא נשמע הגיוני,למרות ששני הצדדים משתמשים בגרסאות שונות של ה"גראד",נגדו תוכננה המערכת
הכמות שהם ייצטרכו היא די גדולה,מאיפה ייקחו כל כך הרבה? https://stirileprotv.ro/stiri/inter...b6BtRN3PUI b6Q
כמו כן קראתי דיווחים של תושבי בלגורוד הרוסית שהם חוטפים הפגזות.הם די קרובים לגבול,מה האמת המדויקת קשה לדעת,אם זה נכון-האם זה ירי טועה או מדויק?אם מדויק-מה המטרה אם נפגעים בתים אזרחיים?
בתגובה להודעה מספר 81 שנכתבה על ידי iaf-man שמתחילה ב "פרסום רומני,האם ייתכן שישראל..."
הנפצה שרצה ברשת מלפני כמה שנים - לא קרה ולא יקרה. חוץ מזה, אם יש משהו שהאוקראינים מאוד ישמחו לקבל מאיתנו, זה יהיה בתחום הנ"ט הארוך-טווח והחימוש המשוטט.
חבר מתאריך: 16.02.04
לפי ניתוח של ידיד מוהנדס שלי, שאני בהחלט נוטה לקבל,
צורת הפעולה מראה שהם משתמשים בזה כרקטה עתירת מטען - הפיצוץ הסופי הוא כנראה כל המטענים יחד, בלי פריסתם לאורך כמו בצפ"ש.
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)
בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי YGH שמתחילה ב "מאמר חדש שלי באתר 'מערכות' - לקחים צבאיים (זמניים) מהמלחמה באוקראינה."
אני חושב שהמאמר מקיף וטוב, כמה הערות:
1. כמו שלוקחים בחשבון לוגיסטיקה, צריך לקחת בחשבון משאבים.
הצבא הרוסי מתחזק ומפתח יותר מדיי יחידות/מערכות ביחס למשאבים העומדים לרשותו. כדי להגדיל את האיכות הטכנולוגית והאנושית נדרש צמצום בגודלו ובחינת חלופות השקעה בפיתוח פלטפורמות.
2. בנוגע למלטי"ם/מזלטי"ם יש לך אמירות שגויות לדעתי - כלל לא בטוח שקל יותר ליירט מל"ט ביחס למטוס. אומנם הוא איטי ועם פחות או בלי מערכות הגנה, אבל הוא הרבה יותר קשה לגילוי במכ"ם ביחס למטוס, כך שאם אין לך מערכת מכ"ם מתאימה הוא קשה יותר לזיהוי ולכן גם ליירוט.
בנוסף אני חושב שמלטי"ם/מזלטי"ם לא מועילים פחות ממטוסים גם למדינה עם חיל אוויר בכמה היבטים - מלטי"ם זולים הרבה יותר ברכש ותפעול ולכן אפשר לרכוש (ולאבד) הרבה יותר מהם, ניתן לשלוח אותם למשימות התאבדות או בסיכון מאוד גבוה ולא נדרש לחלץ טייס אם הם נופלים.
כמו כן הם טובים בשהייה ארוכה באוויר, מה שמועיל להגנה על כוחות ותצפית על שטחים.
3. המסקנות שמגיעים אליהם מהמלחמה מוטות בשל הפער הטכנולוגי והארגוני מול צבא מודרני -
מול צבא שמזהה ותוקף מטרות בצורה מהירה, ארטילריה לא תשרוד הרבה ובטח לא שיירות של רכבים או טנקים. לרוסים יש מעט חימושים מדוייקים לטווחים טקטיים של עשרות קילומטרים ואין להם יכולת זיהוי מטרות טובה. מול צבא מודרני כל יחידה צבאית בחתימה גבוהה היא בסיכון גם עשרות קילומטרים מקו המגע.
1. דווקא מבחינת מה שהם שולחים לקרב, נראה שהרוב זה מערכות לא חדישות, ולא עודף של מערכות חדישות שיש מעט מהן. מבחינת גודל הצבא - ובכן, גם ככה אין להם עדיפות מול אוקראינה בשטח. שינוי איכות הצבא יחייב בניין כוח אחר לגמרי.
2. במערכות מכ"ם מודרניות מזהים מל"טים ממרחק לא קטן. כמובן בהתאם לגובה טיסה. אבל מל"ט בד"כ לא יכול לטוס בגובה אפס לגמרי - ומעל זה, הוא פגיע. ראינו שהאוקראינים איבדו כנראה כבר יותר משליש מהבייראקטרים שלהם - והרוסים גם מאבדים אורלאנים ואחרים בקצב לא קטן. כמעט כל מערכת נ"מ מודרנית יכולה לזהות מל"ט ממוצע.
לגבי עם חיל אוויר\בלי חיל אוויר: בסופו של דבר, התועלת השולית שמקבלים מעליה מ-0% ל-20% גדולה משמעותית ממה שמקבלים מעלייה מ-80% ל-100%. גם לצבא רגיל יש תועלת בהפעלת מל"טים, אבל התועלת שהוא מפיק מהם נמוכה יחסית מאשר צבא ש*אין לו אלטרנטיבה אחרת* - קיימת, אבל היכולות החדשות מצומצמות *יחסית* ליכולות שמקבל צבא שאין לו מטוסים וקודם לכן לא היו לו מל"טים.
4. לאף צבא בעולם כרגע אין כמות מספיקה של חימושים מדוייקים כדי להשמיד צבא בסדר גודל בינוני. ונזכיר את התוצאות שלנו עם האמל"ח הזה מול חמאס וחיזבאללה - שניהם עדיין שם.
יש סיכון לכל יחידה בחתימה גבוהה, ובוודאי שאם יש לך יכולת טיווח מטווח ארוך מצבך טוב יותר מאשר בלעדיה, אבל היכולת למנוע תמרון ולהשמיד מטרות בזמן תמרון *רק באמצעות חימוש מונחה ארוך טווח* היא עדיין בעייתית ויקרה מאוד - גם בהנחה שיש לך מודיעין זמן אמת דרוש, דבר שארטילריה יכולה לחפות על היעדרו, מפני שהיא אמל"ח סטטיסטי.
בתגובה להודעה מספר 89 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "מאוד לא הגיוני שיפציצו בגובה..."
ציטוט:
מאוד לא הגיוני שיפציצו בגובה כל כך נמוך ויסכנו עצמם בהיפגעות מההפצצה (גם המוביל, אבל במיוחד מס' 2, כפי שנראה בתחילת הסירטון) אלא אם כן מדובר בפצצות נפלם. מעניין אם הסרטון אמיתי...
לא יודע אם הסובייטים הכניסו לשירות משהו מקביל לערכות הזנב לתוספת גרר לפצצות כגון הsnakeye שהאמריקנים השתמשו בוייטנאם כדי שיהיה למטוסים מספיק זמן לברוח בהטלה בגובה נמוך, אבל הdelay בפצצה 2 ו 3 הוא אולי אינדיקציה למשהו דומה, אין לי מושג.
פצצה 1 אכן גורמת לזוז בכיסא באי נוחות.
בכל מקרה, בטרם כניסתן לשימוש של ערכות מהסוג הזה, זה היה חלק מסיכוני המקצוע של טייסי קרב בחילות אוויר רבים (לא יודע אם בשלנו, תגיד לי אתה).
בהתחשב בכך שלחילות האוויר של שני הצדדים יש מחסור כרוני בחמ"מ ותו"ל ההפצצה של שניהם תקוע בלולאת זמן כנראה איפשהו בשנת 1960, אז כנראה שאין ברירה, וכנראה שגם ערכות פשוטות "טיפשות" כאלו זה לא משהו שיש בנמצא יותר מדי.
גם אני לא מבין את ההחלטה של המפקדים לסכן טייסים ככה בשביל מטרה עם חשיבות אסטרטגית אפסית, עם כל הכבוד לסימבוליקה של אי הנחשים, אבל אם זו הפקודה שהטייסים האוקראינים קיבלו אז אני מניח שהם מספיק חדורי מוטיבציה כדי לחרף את נפשם בצורה מסוכנת שכזו.
בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "[QUOTE]מאוד לא הגיוני שיפציצו..."
ציטוט:
בכל מקרה, בטרם כניסתן לשימוש של ערכות מהסוג הזה, זה היה חלק מסיכוני המקצוע של טייסי קרב בחילות אוויר רבים (לא יודע אם בשלנו, תגיד לי אתה).
בהמשך לדברי לעיל,בסרטון הבא החל מ14:50 ישנו תיעוד של כמעט אסון במהלך תרגיל ניסוי מהתקופה שקדמה לכניסת ערכת הsnakeye לשימוש מבצעי:
מרעום ההשהייה של פצצה אחת כשל והיא התפוצצה מיד עם פגיעתה בקרקע , מה שלא אפשר למטוסים מספיק זמן כדי לברוח מהרסס.
הטייסים הספיקו בסופו של דבר להפעיל כיסא מפלט ושרדו. המטוסים עצמם לא.
תיעוד נוסף של הפצצת skip bombing של מטרות קרקעיות במהלך אימון במלחמת העולם השנייה.
אם היה כאן שימוש במרעום השהייה, אז זה לא ניכר.
מנחש שמדובר בפצצות קטנות יחסית, הן מבחינת משקלן הכולל והן מבחינת אפקט הפיצוץ והרסס, אחרת קשה לי להבין כיצד המטוסים שרדו את הטלתן בגובה כה נמוך כאשר הן מתפוצצות מיד עם פגיעתן בקרקע.
סרטון ערוך על פגיעה בספינות סיור רוסיותm/UAWeapons/status/1523248496954032128?s=20
#Ukraine: More footage has come from the famous Snake Island - this time, as we believe, two more Russian Project 03160 "Raptor" patrol boats were hit by Ukrainian Bayraktar TB-2 drones. Both of them appear to be at least significantly damaged. pic.twitter.com/a5iWvyFqY8
— נ÷נ¦ Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons)
#Ukraine: More footage has come from the famous Snake Island - this time, as we believe, two more Russian Project 03160 "Raptor" patrol boats were hit by Ukrainian Bayraktar TB-2 drones. Both of them appear to be at least significantly damaged. pic.twitter.com/a5iWvyFqY8
אם מישהו תהה פעם, למה חייבים לקפוא במקום כשנכנסים לשד"מ
אז זה למה:
Russian army standard procedure when running over a mine and still not being totally fucked up: Keep exploring the minefield by moving back and forth until you are gone. pic.twitter.com/AUTosep5Eh
— Julian R�¶pckeנ÷נ¦ (@JulianRoepcke) May 8, 2022
בהמשך לדיון על הקשר בצבא הרוסי. עוד דוגמה לשימוש במכשיר קשר אזרחי - מכשיר Yaesu FT-3DR יפני (לטענת מקור התמונות) בשימוש "כוון אוירי קדמי" (המקביל לקס"א או לבקר אוירי קדמי, אני מניח) רוסי. יתכן ומדובר בחייל ביחידה מיוחדת או בשכיר חרב.
נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 08-05-2022 בשעה 22:34.
ניסיון צליחה כושל של הסוורסקי דונץ חירב ל-Oryx את הסופש.
כמות הכלים המושמדים מגיעה לפי דיווחים מסויימים לסביבות החמישים.
לא ברורה השתלשלות העניינים, אבל אם אני צריך לנחש, ניסו לצלוח בלי אבטחה בגדה ממול וכנראה גם בלי סיוע אש קרוב.
Russia lost at least *32* armoured vehicles in a single incident after they were struck and destroyed during a failed river crossing attempt in NE Donbas https://t.co/ddlKgvduuS
בתגובה להודעה מספר 98 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "ניסיון צליחה כושל של הסוורסקי דונץ חירב ל-Oryx את הסופש."
הרוסים במזרח אוקראינה חטפו מכה רצינית מאוד: צוות קרב גדודי שלם הושמד במהלך נסיון צליחת נהר. וכשאני אומר 'הושמד' אני מתכוון לזה: לפי התמונות ((מפה:
A tally of Russian losses from the infamous failed Russian Siverskyi Donets river crossing near Bilohorivka. In total 73 Russian equipment were destroyed/abandoned, including a BTG worth of AFVs.
Great thanks to J.P. for counting and sending it to me.
לצפייה בציוץ המקורי באתר Twitter, לחצו כאן.) בסביבות 70-75 כלים, רובם של הגדוד אבל גם ציוד הגישור והגשר עצמו, הושמדו. לא ראיתי כזה דבר מרוכז מאז הקרב הראשון בגרוזני, וזה היה ב-1995. בתי הקברות לרק"מ שראינו לאורך הכבישים באוקראינה היו קטנים יותר.
לצוות קרב רוסי בעדיפות חי"ר יש בד"כ 50 כלים משוריינים פחות או יותר, מתוכם עשרה טנקים - פה יש שבעה טנקים, פלוס מינוס 15 משאיות וכלי גישור שרובם לא שייכים לגדוד, פלוס הגשר, פלוס כמה כלי רכב גלגליים, פלוס נגמ"ש של צנחנים שלא ברור לי מה הוא עושה, פלוס כל השאר. לדעתי יש שם גם כלי אחד לא מסומן בתמונות, בין מס' 15 למספר 27 ולמטה משניהם.
איך זה קרה? מהתמונות עולה בבירור שהתשובה היא המון ארטילריה, חלק גדול ממנה רסיק-אוויר, כלומר מתפוצץ מעל פני הקרקע ולא בהקשה, וכן פצצות אוויר. אפשר לראות את סימני הפיצוצים, את הנזקים לצמרות העצים, וכהנה, וזה פלוס תוואי השטח מלמד אותנו שעיקר הנזק הוא ארטילריה ופצצות ולא חימוש מדוייק ממל"טים.
באופן כללי שמנו לב באוקראינה לכך שהארטילריה גובה מחיר די גבוה מהצבא הרוסי, יותר ממה שהייתי מצפה - ארטילריה בד"כ לא נחשבת יעילה מול טנקים למעט בפגיעה ישירה או מטענים ייעודיים.
אבל יש לנו עוד דבר מעניין: חשבון טוויטר של פלוני מקסים, שמציג את עצמו כקצין הנדסה אוקראיני במילואים; הוא כנראה באמת כזה. הוא מתאר את החלק שלו בקרב.
כאן יש לי כמה מילות זהירות, כי זה מוזר. האיש מצד אחד בבירור יודע על מה הוא מדבר, אבל מצד שני לא הייתי מצפה שהאוקראינים יאשרו לפרסם את מה שהוא מפרסם. בנוסף, הוא על הדרך עושה מגבית ליחידה שלו ואפילו ישמח לתרומות כדי שיהיה לו אחרי המלחמה איך לחזור לחיים אזרחיים - לא בדיוק מה שהייתם מצפים בדיווחים כאלה. אבל הוא מקבל סיוע דרך אוקראיני שבאמת עוסק בזה. אני לא יודע אם זה אמיתי או ניסיון לסחוט כסף (גם האוקראיני המסייע, לכו תדעו, היו תקדימים). הוא גם קצת שחצן, למשל כשהוא מסביר שקראו לו כי הוא "אחד מהמהנדסים הקרביים הטובים ביותר", שזה בד"כ משהו ששומעים כלפי פנים ופחות כלפי חוץ. וכל חשיפת הפרטים הזו - חשוד מאוד בעיני. אבל התמונות שהוא מפרסם קודם לכן הן כאלה שגם אותנטיות וגם פחות נפוצות, אז בהחלט ייתכן שזה הוא.
אלה היו ההסתייגויות, ובכל זאת - נראה שהאיש יודע על מה הוא מדבר, ומה שהוא מדבר תואם את מה שנראה בתמונות, אז אמנם לא אקבל את מספרי ההרוגים הרוסיים שהוא זורק (יותר ממה שהיו שם כנראה) אבל איך זה קרה?
אז לפי התיאור שלו, ככה, אם נוריד את הקישוטים ונתרכז במהות, יש תיאור די סביר.
1. האוקראינים זיהו ריכוז כוחות רוסי ליד נהר סיברסקי דונייץ, והתחילו לחפש - איפה הם יכולים לצלוח?
2. סיור הנדסי זיהה נקודות צליחה אפשריות, והעריך גם איזה ציוד רוסי יידרש לטובת הצליחה.
3. הראות הייתה גרועה, אז האוקראינים חיפשו רעשי כלי רכב - וכשמצאו, העלו לאוויר רחפן לאיתור מטווח קצר (שימו לב: רחפן אמנם מרעיש, אבל כשיש לכם גדוד מרעיש - לא שומעים אותו).
4. הרוסים בנו את רוב גשר הדוברות (7 מתוך 8 שלבים) ואז האוקראינים הורידו עליהם מטח ארטילריה כבד.
5. הרוסים לא ויתרו והשלימו את הגשר (זה לא כתוב אצלו, אבל זה ברור מכך שרוב הכלים המושמדים הם בצד האוקראיני של הנהר. לחילופין, ייתכן שהוא לא מדייק והאוקראינים נתנו להם לעבור ואז הפגיזו את הגשר).
6. האוקראינים הוסיפו לשמחה הפצצות אוויר (פה אני קצת ספקן כמה ואיזה חימוש - בטוח לא פצצות של טון, נאמר ככה, אין סימנים מתאימים)
7. יום שלם של לחימה, ובסופו הגשר מושמד, ועשרות כלים רוסיים מעבר לנהר בלי איך לסגת. ככל הנראה הפגיעות הקשות הן כבר בשלב זה אחרת ההגיון אומר שהרוסים היו צריכים לנסות להתפרס ולהתקדם הלאה מראש הגשר, ולהשאיר לכוחות ההנדסה להתמודד עם התיקון. אין היגיון להשאיר את הכוחות בשטח השמדה אם אפשר להוציא אותם משם. ייתכן גם שהאוקראינים, בניגוד למה שהנ"ל טוען, מראש תכננו לתת לרוסים לעבור ואז להשמיד אותם.
8. הרוסים מנסים לבנות גשר חדש כדי להוציא את (שרידי) הכוחות.
9. עוד הפצצת אוויר אוקראינית, השרידים מושמדים + ציוד הגישור.
10. הניסיון הרוסי לחצות את הנהר ולכתר כוח אוקראיני - נכשל.
מסקנות ביניים נוספות שלי (ושל עדו הכט, שדיברתי איתו על זה):
1. האוקראינים זיהו אזור צליחה צר, שקשה להתפרס בו מיד אחרי הצליחה, וטיווחו אותו במרוכז.
2. הרוסים נכשלו באש נ"ס - כתנאי למבצע צליחה כזה הם היו צריכים לשתק או לפחות לפגוע קשות בארטילריה האוקראינית, וזה לא קרה.
3. כמו כן אנחנו לא רואים נ"מ טקטי בין הכלים הפגועים, וכנראה שהם לא צירפו הגנת נ"מ ראויה לנסיון הצליחה.
4. יש סיבה לא רעה לזה שרצוי לבנות שני גשרים מקבילים במרחק-מה, אם יש לך את המשאבים, ויש סיבה עוד יותר טובה לזה שבטרם צליחה צריך מודיעין ואיסוף מה נמצא מולך.
כרגע יש כל מיני דיווחים על צליחות אחרות שהתבצעו או לא, אני לא באמת יודע מה קורה. אבל בטוח שזו חתיכת מכה, וקשורה גם להצלחה מבצעית אוקראינית רצינית וגם לשלומיאליות רוסית. או כמו שאמר פאטון, כדי להיות חניבעל בקאנה, אתה צריך וארו בצד השני.
איך חימוש רסיק אוויר משמיד רק"מ?
ובטח לא נורו כאן פגזים עם מרעומי הקשה כי אין אף מכתש.
מה שגרם לכל הנזק הזה היה בעל יכולת חדירת שריון.
יכול להיות שנורה גם חימוש רסיק אוויר כדי למנוע מהצוותים לצאת מהכלים, אבל לא רק.
לדעתי יותר סביר שהפגזים/רקטות היו מצרר נ"ט, או כמובן טילים מונחים.
בהמשך לשאלותיו של איש123,
למה אף אחד לא חושב גם על מארב שיריון?
מארב כזה ביחד עם אש ארטילרית, יכול להתאים למה שאנחנו רואים.
אני כן רואה, או חושב שרואה, פה ושם מכתשים של פגזים, ניתן לראות מספר בין העצים ויש גם פגיעות על חלקי הגשר. יש המון עדויות להשמדת/הוצאה משימוש של רק"מ, כולל טנקים, על ידי פגיעה של פגזי ארטילריה בין אם ישירה או בסמוך מאוד.
לגבי הטענה לגבי העלווה והנזק לעצים, מה מונע מחלק גדול מהנזק להיגרם מפיצוצים של הרק"ם שנפגע ולא מחימוש רסיק אוויר?
האוקראינים תפסו אותם בנקודה הכי רגישה שיש, בכניסה וביציאה מהגשר ואני חושב שכל בוגר כיפור בפורום יוכל לאשר זאת.
לגבי ההתנהלות החובבנית של הרוסים במלחמה הזו, אני כל פעם מופתע מחדש.
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
הסיבה לשאלה שאף אחד לא חושב על מארב שריון\נ"ט,
בתגובה להודעה מספר 101 שנכתבה על ידי assafx שמתחילה ב "בהמשך לשאלותיו של איש123,
למה..."
היא שהשטח מוגבל ראות בצורה רצינית. זה עוד מתחזק מהתמונות שנטען שצולמו שם על הקרקע:
#Ukraine: The first on-ground photos from the infamous pontoon bridge near Bilohorivka, #Luhansk Oblast starting to appear. Here we see a destroyed BMP-1 infantry fighting vehicle and T-72B tank - for sure belonging to the Russian army. More expected to come soon. pic.twitter.com/ys5l3j01t0
— Polymarket Intel (@PolymarketIntel) May 14, 2022
לצפייה בציוץ המקורי באתר Twitter, לחצו כאן.
גם נ"ט וגם שריון היו מתקשים לפגוע במשהו בשטח כזה. כוונות תרמיות היו יכולות לעזור, אבל גם כאן - יש גבול.
הם טוענים לשני T64 Bulat ועוד רק"מ.
#Ukraine: A CNN camera team visited near this crossing in the vicinity of Bilohorivka. They showed some Ukrainian losses from the battles also- although much smaller than Russian, still worthy of note: 2x T-64BM "Bulat" tanks, plus likely Ukrainian BMP & MT-LB. https://t.co/GGWWMPMzmjpic.twitter.com/BP3cOGWjtZ
— נ÷נ¦ Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons)
#Ukraine: A CNN camera team visited near this crossing in the vicinity of Bilohorivka. They showed some Ukrainian losses from the battles also- although much smaller than Russian, still worthy of note: 2x T-64BM "Bulat" tanks, plus likely Ukrainian BMP & MT-LB. https://t.co/GGWWMPMzmjpic.twitter.com/BP3cOGWjtZ
— Polymarket Intel (@PolymarketIntel) May 18, 2022
— Polymarket Intel (@PolymarketIntel) May 18, 2022
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
בהחלט ייתכן כוח שריון אוקראיני *באזור* - האבדות הנ"ל הן הרי די קטנות גם כן -
בתגובה להודעה מספר 103 שנכתבה על ידי assafx שמתחילה ב "לפי הטענה כאן היה באזור שיריון אוקראיני"
אבל רוב הכלים הפגועים הם במקומות בהם לא הייתה ראות מספקת לטנק למעט מירי מטווח כמעט אפס, וזה לא מה שקרה פה.
לא יודע לזהות אותם ולא יודע של מי הם אבל יכול לנחש שאם היה לאוקראינים מידע מוקדם על הצליחה אולי יכלו להניח מיקוש ולמנוע מהכלים שכבר חצו את הנהר מלהתרחק אחרי שהתחילה ההתקפה עליהם.
אז אכן רואים שם מיקוש. לגבי הזבילים - אלה RPG מסדרת ה-22/26, ככה נראה.
בדקה 1:42 רואים 3 כלים צמודים מאוד ומאחוריהם המבנה (שלפניו גם כלי מושמד).
אתה יכול לזהות אותם בתצ"א ככלים 56-58, כלומר זה כן אותו אירוע.
שמתי לב אליהם כי גם בתצ"א זה היה נראה מוזר הצמידות שלהם.
שוב, מוזר לי שאין מכתשים.
יש פגזי נ"ט עם הכוונה מגנטית בסוף המסלול (בעיקר מצר"ש). יש כאלו לאוקראינים?
אני מניח שזה או פגזים כאלו או מצרר בצפיפות מאוד גבוהה.
אגב, שניהם יכולים להסביר את העצים הקצוצים.
קשה לי להאמין שסתם פגזי רסיק אוויר יגרמו לרק"מ כזה נזק.
אגב, בשניה 22 זה מכסה של רק"מ שעף מעוצמת הפיצוץ וננעץ בעץ?!?!
בתגובה להודעה מספר 108 שנכתבה על ידי איש123 שמתחילה ב "בדקה 1:42 רואים 3 כלים צמודים..."
יש אופציה במרעומי קירבה לפיצוץ סמוך לקרקע בגובה של משהו כמו פחות ממטר, זה לא משאיר מכתשים.
אולי טנק ישרוד פיצוץ של פגז ארטילרי בקרבתו כשהמרעום נמצא במוד סמוך-קרקע, אבל לא בטוח ששאר כלי הרק"מ.
בכל מקרה, עפ"י התיאור והאינטאוציה של התבוננות באוקראינים עד כה, הם יודעים לעשות שימוש מושכל בשדה הקרב המשולב ולסייע לח"יר שלהם במאמץ אש כמו שצריך.
בקיצור זה לא "או זה או זה",מדובר בשילוב, וגם התיאור שבסרטון לעיל תומך בכך.
אם כבר יש כוחות באזור עם היכולת להשמיד גדוד שלם, כלומר מספיק נ"ט ו/או מספיק טנקים בשביל כח אש כזה, להשמיד גשר פונטון זה המעט שהם יכולים לעשות בעצמם בסוף הטבח.
אין הגיון להזמין אש ארטילרית במצב כזה, רק בשביל גשר מאוד עדין.
בתגובה להודעה מספר 110 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "הוכחה לכך שלפחות הגשר עצמו..."
בסרטון הראשון נראה פיצוץ מצד שמאל של הגשר, יש חור בגשר הפגוע בערך באותו מקום.
יתכן והפגז חדר את הגשר והתפוצץ במים.
בסרטון השני יש שני פיצוצים - פיצוץ ליד הטנק, נראה לי כמו פגיעת פגז\רקטה. הסרטון נקטע שם בחדות.
הפיצוץ השני מעל המים, עשן רב והרבה פגיעות במים, מנחש שרסיק אוויר.
בתגובה להודעה מספר 110 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "הוכחה לכך שלפחות הגשר עצמו..."
2 דברים מהסירטון השני:
1. אחרי שהחייל קופץ למים נראים נקודות לבנות במרחקים שונים ממנו.
זה לא נראה כמו השפרצות של מים מהשחייה שלו.
לי זה נראה כמו פגיעות של ירי נק"ל, כלומר היה מישהו במרחק של כמה מאות מטרים מהמקום (שוב, להערכתי).
2. בסוף הסירטון הטנק בחלק העליון של התמונה נוסע. כלומר בכל התופת הזאת הוא עמד כמו פוץ בלי לנסות לתפוס עמדה, לסגת או לחלץ החוצה משטח ההשמדה.
ואז זז באופן חצי אקראי.
לא ברורה התנהגות כזאת של צוות הטנק.
זה משהו שמאפיין את ההתנהלות הרוסית מתחילת הלחימה. לא ניתן לדעת אם הכלים נטושים, או מאויישים בצוות שלא עושה שום דבר. בקרוב ל 100 אחוז מהסרטונים של תקיפות של כלים רוסיים הם לא מראים שום תזוזה, גם אם תקפו אותם ופיספסו. לדוגמה בסרטונים של הטלת הרימונים מרחפנים, במשך דקות ארוכות הרחפנים מכוונים, מפספסים וכלום, אין אפילו תזוזה של התותח, עד שיש פגיעה. זה בכל הסרטים אותו הדבר.
סתם תהייה... כייוון שאי אפשר לשמוע רחפן מתוך רקם, וכשיש פיצוצים מסביב התרגולת היא דווקאלסגור מדפים ולהישאר בכלי, חשבת שאולי הם עושים את הדבר הנכון מזוית הראייה שלהם?
בתגובה להודעה מספר 114 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "סתם תהייה... כייוון שאי אפשר..."
לא טענתי שהם צריכים לברוח בריצה מהטנק. סגירת מדפים היא דבר מאוד הגיוני, אבל זה לא מונע מהנהג לנסוע לכיוון כלשהו כדי שהטנק לא ישאר סטטי במקום בזמן שיש פיצוצים מסביב.
להישאר עומד במקום בזמן שיש פיצוצים מסביב, אם כבר זה מנוגד לכל אינסוינקט והיגיון.
בתגובה להודעה מספר 114 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "סתם תהייה... כייוון שאי אפשר..."
לא טענתי שהם צריכים לברוח בריצה מהטנק. סגירת מדפים היא דבר מאוד הגיוני, אבל זה לא מונע מהנהג לנסוע לכיוון כלשהו כדי שהטנק לא ישאר סטטי במקום בזמן שיש פיצוצים מסביב.
להישאר עומד במקום בזמן שיש פיצוצים מסביב כדי שיהיה יותר קל לכוון ולפגוע בטנק, אם כבר זה מנוגד לכל אינסטינקט והיגיון.
פינלנד קרובה להחלטה להצטרף לנאטו: בינתיים משתתפת בתרגילים (בתמונה מטוסי מיראז' 2000 מצרפת המוצבים באסטוניה יחד עם הורנטים של פינלנד)
ועוד מטוסים של צרפת באימון עם גריפן של צ'כיה
הפולנים מתרגלים הצנחה בעורף האוייב, מי נותן להם סיוע צמוד? A-10 של המשמר הלאומי.
שימו לב לנשק של החייל FN SCAR עם רכיב אימונים אלקטרוני (סירפד יסביר יותר טוב) ויש לו גם נ"ט
"א. במשך השנים איבד צה"ל את כוח התקיפה שלו, כי כושרו ההגנתי הולך ונחלש, ועליו לעבור רפורמה מקיפה כדי שיוכל להתמודד עם האתגרים שיעמדו בפניו.
ב. למרות הלקחים של ששת הימים, יום הכיפורים ולבנון, שב הצבא וחוזר על השגיאות שנעשו במלחמות קודמות ברמת חומרה הולכת וגוברת, ולכן לא השיג את המטרות הצבאיות שהוטלו עליו, ונגרמו לו אבדות מיותרות.
ג. יותר משעסק צה"ל בחשיבה ובפעולות לתיקון טעויות, השקיע מאמצים וכסף רב בניפוח מפקדות ושירותים על חשבון הכוח הלוחם.
ד. המטה הכללי לוקה בתסמונת "הראש הקטן", מוביל את צה"ל לאובדן הגמישות הצבאית והופך אותו לגוף מסורבל וכבד תנועה.
ה. הדרג המדיני נמנע מלקבל החלטות אסטרטגיות, מלקבוע תפיסת ביטחון שתתמודד עם התמורות שחלו באזור ומלשאת באחריותו למחדלים בניהול הביטחון הלאומי."
ניתוח של תוצאות התקיפה האוקראינית של הגשר אתמול.
ניתוח התמונות מהרחפן האוקראיני מגלה 73 כלים רוסיים באזור הגשר. חלקם הרוסים וחלקם במצב לא ידוע, מניחים שהם נטושים, אבל לא ראיתי תמונות שמראות שעדיין אין שם חיילים רוסיים.
A tally of Russian losses from the infamous failed Russian Siverskyi Donets river crossing near Bilohorivka. In total 73 Russian equipment were destroyed/abandoned, including a BTG worth of AFVs.
Great thanks to J.P. for counting and sending it to me.
ה- BMPT בדונבאס. ספירה לאחור להשמדת בכורה של הכלי.
The first reported sighting of Russian BMPT tank support combat vehicles in Ukraine near Severodonetsk. The Central Military District recently stood up a BMPT company in the 90th Tank Division. https://t.co/qLpjIZlffgpic.twitter.com/N9AVDruEvU
האוקראינים טוענים לתיעוד ראשון של הברימסטון נותן עבודה
במזרח אוקראינה.
אם הם הגיעו לבשלות מקצועית עם המערכת הזו זו יכולה להיות חתיכת מכה בשביל הרוסים ושדרוג רציני ליכולת ההתמודדות של האוקראינים עם שריון רוסי מטווחי העסקה שעד כה לא היו על הפרק
BREAKING| This is a game-changer. Personally knew some of the minds that worked on the integration of Brimstone on the GR4 Tornado. Never seen it ground-launched. Itגs massively accurate due to the active millimetric-wave radar seeker in the head. A nightmare for Ru mobility. https://t.co/ozt4dwFWQE
— Mikey Kay נ´ף*§ף*¢ף*·ף*¬ף*³ף*� (@MikeyKayFilms) May 17, 2022
תחשוב כמו טיל אוויר אוויר אמראאם, הטיל מנווט לנ"צ מסויים ואז מפעיל את המכ"ם. אם מקבל החזרים ממטרות רלוונטיות כמו רק"מ, תחנות מכ"ם, ספינות וכדומה אז הוא תוקף אותם. לטילים יש יכולת לתקשר ביניהם בזמן מעוף כדי לחלק מטרות באופן יעיל. השיטה הזו מאפשרת תקיפה אוטונומית מרחוק של מטרות רלוונטיות שניתנות לגילוי ע"י מכ"מ מילימטרי, אבל אתה לא יכול לפגוע "בחלון מצד שמאל בקומה השלישית, ליד העציץ" כמו שאפשר עם טילי תמוז. כדי לגשר על הפער הזה הוסיפו ביות לייזר בחלק מהגרסאות, על חשבון היכולת האוטונמית (כי אתה צריך גורם צד ג' שיסמן את המטרה).
הבריטים דקווא נטו להתרחק מברימסטון בשנים האחרונות, התרחיש הנישתי אליו בנוי שהוא בעקרון תקיפה בנחילים של טורי שריון רוסי לא היה צפוי עד לפני שלושה חודשים והטיל לא מספיק גמיש למטרות אחרות - תקיפה ע"י ביות לייזר אפשר לעשות בזול יותר עם הלפייר, ותקיפה מרחוק של כל סוגי המטרות אפשר לבצע עם ספייק NLOS. נראה אם התחדשות האיום הרוסי וההתעניינות הבינלאומית (ע"ע פולין) יחזירו את הברימסטון למרכז העניינים
השמדת מרגמה כבדה מתנייעת 2S4 Tyulpan לאחר שלפי האוקראינים ה"כתבים" הצבאיים הרוסים הסגירו את מיקומה. ולדעתי זה גם סיפתח.
#Ukraine: Apparently we have the first loss of a very potent 2S4 Tyulpan 240 mm self-propelled heavy mortar - the Ukrainian forces destroyed a Russian example in Rubizhne, #Luhansk Oblast recently. A catastrophic explosion included. pic.twitter.com/ftwlhpNUj6
— Polymarket Intel (@PolymarketIntel) May 21, 2022
בתגובה להודעה מספר 142 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "השמדת מרגמה כבדה מתנייעת 2S4..."
וספסיבה בולשוי לתקשורת הרוסית על האיכון.
A story in two parts: First part a #Russian reported excitedly reports on the Russian army shelling Ukrainian position using a 2S4 Tyulpan self-propelled mortar, revealing its position pic.twitter.com/JcFZWrpQzD
איך אומרים "נחשון" באיטלקית ?
וגם הגלובל הוק ממשיך לגהץ את השמיים
כנראה שפוקחים עין על הפעילות בדרום אוקריאנה
יש גם פעילות בפולין וליטא סמוך לגבול עם בלרוס ומערב אוקריאנה - שומרים על המשלוחים המיוחדים ???
וגם השוודים כבר בתמונה ???
נערך לאחרונה ע"י winner בתאריך 24-05-2022 בשעה 12:40.
בתגובה להודעה מספר 147 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "טוב, מצב השריון הרוסי בקאנטים אם ה-T62 עושה דרכו לחזית"
לפי וויקיפדיה הטנקים יוצרו בבריה"מ עד 1975,
השתתפו בלחימה בגאורגיה 2008, ואח"כ הוצאו משירות.
כמות מסויימת הוחזרה לשירות והשתתפו בתרגיל גדול ב2018, במיוחד כדי לבדוק החזרה לכשירות.
כמה עבודה וכוח אדם נדרשים להחזרת נניח כמה עשרות כלים לכשירות?
אחרי שלושה וחצי חדשי לחימה נגמרו הT72?
זה לא רק עניין של החזרת הכלי עצמו לכשירות. אל תשכח שאתה גם צריך לאמן צוותים (ונדרשים ארבעה אנשי צוות לכל כלי בניגוד לטנקים סובייטיים יותר מתקדמים) או לחילופין, למצוא מספיק מילואימניקים שידעו לאייש אותם.
עוד נקודה מעניינת, היא שבשנים האחרונות הרוסים תרמו עשרות טנקי T-62M (הדגם/שדרוג הכי צעיר) לסוריה להשלמת אבידות השריון (אאז"נ, 2018 זו בערך התקופה שבה ההספקות הללו החלו). לנקודה המעניינת הזאת מצטרפת עובדה שמעטים דיברו עליה, והיא תנועת אוניות המשא הרוסיות מהים השחור אל סוריה ובחזרה, שטורקיה לא מונעת בניגוד לאוניות המלחמה, ויש לי תחושה שאני מנחש מה הם מביאים משם
וכמובן עניין לא טריוויאלי נוסף הוא תחמושת. ברור לי שהרוסים צברו מלאים, אבל בכל זאת מדובר בקוטר שלא נמצא בשימוש כבר זמן רב ואני מניח שגם לא מיוצר כבר כמה עשרות שנים. שילוב של זה עם העדר מיגון ומחסור בצוותים מיומנים או מאומנים די הופך את הטנקים האלה לכלים חד פעמיים.
נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 25-05-2022 בשעה 23:08.
בתגובה להודעה מספר 150 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "זה לא רק עניין של החזרת הכלי..."
אם נניח לרגע שיש עתודות של טנקים מתקדמים יותר, למה להשמיש ולהחזיר לכשירות טנקים ישנים? אולי לחימה בסגנון סוריה - לתת אותם למיליציות מקומיות, וואגנר וכדומה.
כך אפשר לתחזק מלחמת התשה לאורך חודשים ואולי שנים יחסית בזול.
בסוריה יש מי שיודע לתפעל את הטנקים, ייתכן שגם בלוב.
אולי הספינות מביאות לא רק ציוד
בתגובה להודעה מספר 153 שנכתבה על ידי Nargila Dwarf שמתחילה ב "עריכה: אחרי מבט במעקב של..."
על פי היצרן (UVZ) מאז 1974 ועד 1990 יוצרו מעט יותר מ- 20 אלף טנקי T-72 על שלל דגמיהם (היה גם ייצור ברשיון במספר מדינות לווין, אבל אין לזה משמעות לעניינו כי הם לא סופקו חזרה לברה"מ). נכון, זה הרבה, אבל אל תשכח שהוא גם סופק בכמויות אדירות לכל דיכפין קומוניסטי-סוציאליסטי ולפעמים אפילו קצת קפיטליסטי, כך שלא כל הכמות הזאת נותרה בברה"מ. תגזור מתוך הכמות הנותרת את כל אותם טנקי T-72 שנותרו ברפובליקות אחרי פירוק ברה"מ. מתוך מה שנשאר ברוסיה תוריד את אבידות שתי המלחמות הצ'צ'ניות, המלחמה בגאורגיה, מאות טנקים שנמכרו ללקוחות זרים מהמצאים והימ"חים, את שכתבתי בתגובה אחרת לגבי ה"בדלנים", את האבידות הטריות ותראה שגם 20 אלף הוא בסופו של דבר מספר סופי.
נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 26-05-2022 בשעה 18:24.
זה גם נושא מעניין. אני מניח שאם המצב לא היה חמור, לא היו משנעים "כלים חד פעמיים". לא חושב ש- T-72 או T-80 נגמרו אחרי שלושה חודשי לחימה, אבל האבידות בהחלט משמעותיות וכמובן שישנן עוד גזרות אחרות במערב (ובמזרח) שבהן נדרשת מצבה של טנקים יחסית מתקדמים.
תחשוב על זה שמתחילת העימות "ההיברידי" ב- 2014, הרוסים שיגרו למזרח אוקראינה מאות טנקים עבור "הבדלנים" ואני משאיר מחוץ למניין זה את השריון הצבא הרוסי שנכנס לקראת הסתיו 2014 ומאז עשה רוטציות פנימה, החוצה ובחזרה. בהתחלה היו אלה טנקי T-64 על שלל דגמיהם, כדי לנסות לטשטש את המעורבות הרוסית, כי זה טנק המערכה העיקרי בצבא האוקראיני. אחרי שהללו אזלו בימ"חים (לפחות כאלה שעוד ניתן היה להשמיש), הרוסים החלו לשנע לשם דגמים מוקדמים של T-72 (ובאופן כללי החלו לזלזל בטשטוש מהלכיהם). כך שיתכן שכל ה- T-72 הישנים שהרוסים יכלו לספק לפרוקסי שלהם, הם רוקנו מהימ"חים במהלך שמונה השנים האחרונות.
עוד דוגמה למצב הלא מזהיר של השריון הרוסי, נראה לי שהזכרתי באחד האשכולות הקודמים, היא מצבת טנקי T-80U של דיוויזיית השריון הרביעית (היחידה שמפעילה אותם). לפי ההערכות הכי אופטימיות שהיו, ברשות רוסיה היו לא הרבה יותר מ- 200 טנקים כאלה ואני מניח שאף פחות. רק על פי המעקב של אוריקס, הרוסים איבדו יותר מ-70 טנקים הללו, כלומר לפחות שליש מהסד"כ הכללי לדגם!
יש הערכה לכמה טנקים הועברו לבדלני דונצק ולסוריה? עשרות? מאות?
הולימולי, לפי ORYX אבדו 730 טנקים. רובם ווריאנטים של T72. אז כן, יתכן ונגמרו הטנקים.
בקשר לאבידות הטנקים המתקדמים - זו מלחמה מודרנית על כל המשתמע וטנקים אלה היו בחזית.
לפי הסרטונים לאורך האשכולות מדובר פחות בחולשות הטנקים ויותר בהפעלה גרועה ויעילות הטקטיקות האוקראיניות.
בתגובה להודעה מספר 158 שנכתבה על ידי Nargila Dwarf שמתחילה ב "יש הערכה לכמה טנקים הועברו..."
הערכות לגבי ה"בדלנים" נעו באיזור ה- 400-700 טנקים נכון ללפני פרוץ המלחמה הכוללת. רובם T-72. חלק מזה הוא באמת שלל, אבל הדיעה הרווחת שהרוב המוחלט זאת תמיכה רוסית.
לגבי סוריה, אני בכנות מתעצל לחפש, אבל סתם כהמחשה, הנה, רק ביום מסוים בספטמבר 2019 עמדו בנמל בטרטוס 40 טנקים - 14 מתוכם T-62/55 והשאר משהו ממשפחת T-72, אני מניח, וכאמור עדויות להעברות רק"ם לסורים קיימות כמעט מתחילת המעורבות הרוסית.
אנחנו בטוחים שהסרטון הוא: 1. מעכשיו, 2. של כלים שנוסעים לאוקראינה?
בתגובה להודעה מספר 147 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "טוב, מצב השריון הרוסי בקאנטים אם ה-T62 עושה דרכו לחזית"
כי לא רק העדר טענים הופך את הסיפור ללא מסתבר כל כך, אלא הלוגיסטיקה שכרוכה בפגזי 115 מ"מ בניגוד לכל שאר הטנקים שמסתובבים שם עם אותה תחמושת 125. האם אנחנו בטוחים שלא מדובר באיזו שיירה לכיוון הכללי של סוריה, או משהו לא מעכשיו?
תודה!
בתגובה להודעה מספר 162 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "בטוחים. הטנקים כבר נפרקו..."
אייפה האייקון של פייספאלם?
קרב הרימונים בין החיילים שבתחתית התמונה לחייל הבודד ממחיש את מה שעובר שם על הלוחמים. בקולאז' המצורף: רימון (מסומן באדום) שנופל לשוחה של החייל (דקה 3:15) והוא מספיק להשליך אותו החוצה בזמן. כנראה שבהמשך הסרטון הוא כבר לא הצליח...
In the first months of 2022, dozens of western civilian and military cargo aircraft delivered aid for Ukraine to Ukrainian airports. However, it‘s not just Ukraine that is receiving uncommon foreign cargo flights: Russia is too. In the three months following Russia’s invasion of Ukraine, at least 23 Iranian cargo flights flew from Iran to Moscow. In this blog post, I will first shortly summarize the Western Airlift to Ukraine. Afterwards, I will show how three cargo aircraft from Iran regularly visit airports around Moscow. I will also provide further background information about these aircraft and provide visual evidence for their visits.
צוחקים כאן על זה שהרוסים מביאים T62 לחזית.
הידיעה הזאת הזוייה לא פחות.
טייס מתנדב ביילרוסי נהרג.
הוא היה בן 67
(חישבתי את זה 8 פעמים כי הייתי בטוח שאני טועה).
וקצת אחריו הופל גנרל רוסי בדימוס בן 63, שפוטר ב-2013 מחיל האויר הרוסי בגין ריסוק פלנקר דו מושבי ושב לפני זמן קצר לשורות הצבא כדי להתרסק שוב, הפעם לתמיד.
יש לי מכר שסבא שלו, שמתסכל על גיל שמונים מלמעלה, היה טייס היינד בפלישה לאפגניסטן. הוא עדיין מחזיק באזרחות רוסית וביטל נסיעה לרוסיה לפני מספר ימים מחשש לגיוס.
כשהבוראטינו לא מושמד בסדרתיות ע"י האוקראינים ומקבל הזדמנות להשתתף בלחימה, הוא די מרשים.
בשימוש נכון יכול להוות נכס שלא יסולא בפז לפיצוח קווי ביצורים וחפירות, במתאר לש"ב ועוד.
בתגובה להודעה מספר 179 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "כשהבוראטינו לא מושמד בסדרתיות..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי liorif
כשהבוראטינו לא מושמד בסדרתיות ע"י האוקראינים ומקבל הזדמנות להשתתף בלחימה, הוא די מרשים.
בשימוש נכון יכול להוות נכס שלא יסולא בפז לפיצוח קווי ביצורים וחפירות, במתאר לש"ב ועוד.
https://twitter.com/PierreCrom/status/1530080530913406976[/url]
אגב, בחלק מהאתרים נכתב שמדובר בפצצות תרמובאריות. לא בהכרח שאכן זה כך.
האפקט שרואים בעת הפיצוץ אופייני לכל הפצצות אבל בד"כ לא ניתן להבחין בו אלא אם כן מדובר במזג אוויר לח, כמו בסרטון.
נערך לאחרונה ע"י yaari בתאריך 29-05-2022 בשעה 16:38.
החימוש default של הבוראטינו הינו רקטות תרמובאריות.
נראה לי שניתן להבחין בגל ההדף הגדול יותר בהשוואה לפיצוץ של מקבילים לא-תרמובארים גם בסרטונים שלא כוללים לחות, אבל אני לא אקבע נחרצות על סמך הרשמים הסובייקטיבים שלי.
מרים להנחתה לדיון.
נראה שבתקופה האחרונה סגנון המלחמה הרוסי משתנה, גם הם הפיקו כנראה כמה לקחים כואבים.
האם ייתכן שצבא הגרילה והמתנדבים מתחיל למצות את הפוטנציאל מול צבא כבד עם עומק ועתודות עצובות ככל שיהיו?
שליטה רוסית בסגנון קרים ברצועה המזרחית והדרומית תיחשב אצל הרוסים כהישג של שטח משוחרר.
בינתיים אני מתעודד מהעובדה שהאורקים מדשדשים בחזיתות שיותר קריטיות לאוקראינים, והכי חשוב שלפחות בינתיים האיום על קייב וצמרת ההנהגה הוסר.
מזכיר כאן את דברי מתחילת המלחמה, שקיוויתי וממשיך לקוות שיתבדו ולפחות ממהלך העניינים עד כה יש סיבה לא רעה לשמור על אופטימיות בעניין:
ציטוט:
אין ספק שהציפיה של פוטין ל"הליכה בפארק" נתבדתה, אולם מניח שהרבה כאן מעריכים גם כן שהוליום יפצה על האיכות במוקדם או במאוחר יותר.
מזכיר שהאבידות הרוסיות המשפילות בפינלנד וצ'צניה לא מנעו מהם את השגת מטרותיהם בסופו של דבר (במקרה של צ'צניה, הכוונה למספר 2 כמובן).
באשר למגמה הנוכחית, בניגוד לכשלון בפאתי קייב והדישדוש הרוסי בחרקוב בצפון מזרח ובקו החזית בין חרסון (שהרוסים עדיין מחזיקים בה) וניקולייב (שהאוקראינים הצליחו להשתלט עליה מחדש) בדרום, מגמת ההתקדמות הרוסית בדונבאס עקבית באופן רציף מתחילת המלחמה, לא רואה פה שינוי.
בין השאר פונקציה של הקצאה גדולה יותר של כוחות ומשאבים צבאיים אוקראינים לחזיתות הנ"ל הנמצאות בעדיפות גדולה יותר מבחינתם, אבל מעבר לזה יש להודות כי הכוחות הרוסים/בדלנים מבחינת מורל וביצועים טקטים הם סיפור אחר מהביזיונות שראינו בחזיתות האחרות.
מבחינת ציוד, צחקנו בהתחלה על התמונות שלהם עם מוסין נגנט, אבל ממה שאני ראיתי לפחות המצב שלהם בהיבט הזה הרבה יותר טוב ממה שניתן לחשוב.
באופן כללי ניכרת הפקת לקחים רוסית, שזה הגיוני, רק העניין שבמחירים של תבוסות ביזיוניות.
גם "סטאווקה" במלחמת העולם השנייה בסופו של דבר הפיקו לקחים אחרי כשלונות קולוסאלים מול הגרמנים, אבל צורת הפקת הלקחים הזו היא כנראה פריבילגיה של מדינות עם עתודות כוח אדם/בשר תותחים.
לגבי מה יחשב עבור הרוסים כהישג, כבר לא עוקב מי יודע מה אחרי הרפש בתוכניות תעמולה, אבל מהקצת שראיתי לא ברור לי עד כמה הם סגורים על תמונת הניצחון שהם רוצים להציג.
מצד אחד נותנים ליאשה קדמי לגעור (בעקיפין) על פוטין שהוא לא יכול על זלנסקי וצריך מלחמה טוטאלית, מצד שני עדיין ממשיכים לקרוא לזה "מבצע מיוחד" לשחרור הדונבאס, מצד שלישי כל מיני ליצנים ממשיכים להתלהב משימוש בנשק גרעיני, מצד רביעי נותנים במה לקולונל בדימוס מיכאיל חודארנוק שאומר שצריך להפסיק את המלחמה ולסגת.
הקיצר לא ברור כל העסק, והאמת שלא מעניין אותי.
אבל מעבר לזה יש להודות כי הכוחות הרוסים/בדלנים מבחינת מורל וביצועים טקטים הם סיפור אחר מהביזיונות שראינו בחזיתות האחרות.
רק הבהרה, הפיאסקו הרוסי בחציית הסיווירסקי דונייץ הוא אמנם אחת ההצלחות הבולטות של האוקראינים עד כה, אבל לא משנה את העובדה שהמגמה בדונבאס נוטה לטובת הרוסים.
אמנם בקצב זוחל ועם הראש בקיר כמיטב המסורת, אבל למי שיצא לצפות פה ושם בתיעוד של הלחימה של הרוסים שם נראה לי שיסכים איתי לגבי עניין המורל והאיכות העדיפים לעומת מה שרואים בחזיתות האחרות.
T-62 כבר מסיירים ברחבי חרסון בלבוש מעט חושפני, אך עם הגריל מקולקציית האביב-קיץ 2022 מבית האופנה של משרד ההגנה הרוסי.
ונראה כאילו לפחות כלי אחד כבר הלך לנוח לו בצידי הדרך.
ומעט הרחק משם, באיזור סיינט פטרסבורג, נצפה משלוח טנקי T-80 חשופים עד העצם שנראה כאילו הוצאו מבית קברות ולא מימ"ח. היעד לא ברור, אבל הניחוש מספיק בטוח לאור האירועים. לא לגמרי סגור על הדגם. זה בטוח לא A, אבל אני מתלבט בין B ל- BV.
נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 05-06-2022 בשעה 17:27.
בתגובה להודעה מספר 187 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "לא יודע אם עלה ברחבי השרשורפלצת הזה אבל יש לכלובים בסיס טכני לא רע"
יש תמונה ישנה שהציגו לנו בתחילת התואר והיא מסבירה טוב מאוד את כל העניין של "הבסיס הטכני". תאורתית - אולי, בפועל - צוותי הטנקים הרוסים מורידים את הגרילים האלה בעצמם, כי הם מקשים על חילוץ מהטנק בעת פגיעה ומגבילים מאוד את הצידוד וההגבהה של מקלע המפקד.
נחמד מאוד,
במיוחד לאור העובדה שאכן יש דגמים כאלה.
מוסבר בוידאו שככל הנראה גם מה שיש זה אילותורים מבזנ"טים.
לדעתי מוכוון בכלל ל RPG לסוגיו במתווה העירוני.
בתגובה להודעה מספר 189 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "נחמד מאוד,
במיוחד לאור העובדה..."
הוידאו עושה סלט מכמה דברים בו-זמנית. מיגון רשת זאת לא המצאה מודרנית ו- NII Stali לא הראשונים לחקור את העניין. מיגון הרשת זקן בערך כמו הרש"ק החלול עצמו, אולי מעט פחות, אבל לא בהרבה. המטרה בעיקר זה מה שהוא אמר - דפורמציה של הרש"ק או יזימה מוקדמת, שכן מרחק היזימה מהמטרה מאוד חשוב ברש"ק חלול.
עכשיו, כל הקיטים של מכון המחקר המדובר אלה לקחים מאפגניסטן וצ'צ'ניה (ושאר הקונפליקטים בני זמנם) וזה משהו שה- NII מציע ללקוחות כבר לפחות 20 שנה (כמו גם עוד המון חברות אחרות בכל העולם).
הגריל על הצריח הוא "לקח" ממלחמת נגורנו-קרבאך לפני שנתיים. הקופ-קייג' הראשונים הופיעו על הטנקים הרוסיים בחצי האי קרים מתישהו בין חודשי האביב של שנת 2021. הרציונל מאחורי זה היה מיגון של צריח הטנק מפני פצצות דואות קומפקטיות בסגנון ה- MAM הטורקיות וטילי נ"ט "תלולי המסלול" כמו התמוז (או הג'וולין), לאור השמות שהאמל"ח הזה עשה בשריון הארמני, שכן כבר היה ידוע שאוקראינה רוכשת מל"טים טורקיים חמושים, והרעיון של הגנה ממטולי RPG בשטח בנוי זאת המצאה של יוצר הסרטון. מאוחר יותר נודע גם שאוקראינה תקבל טילי ג'וולין והתהליך הואץ עד שהאלתור הפך לסוג של תו"ל, אבל כפי שאפשר לראות לאורך המלחמה הנוכחית, השימוש בגריל הלך ודעך עד כי נראה שהטנקים היחידים שעדיין ממותקנים עם המיגון הזה, אלה ה- T-62 שהגיעו לאחרונה לחזית חרסון.
בסופ"ש האחרון נחתו בשד"ת Lajes לחניית ביניים 10 מטוסי הורנט ושני מתדלקים של חיהא"א
יצאו מבסיס Lask בפולין לכיוון בסיסם MCAS Beaufort בד.קרולינה.
המטוסים יצאו בתחילת 2022 לתרגיל Cold Response 2022 בנורבגיה ואז המלחמה באוקראינה תפסה אותם.
הם מייד הועברו לפולין על מנת להשתתף בפעילות נאט"ו.
לא ברור אם ארה"ב מצמצמת או מרעננת כוחות והמטוסים האלה יוחלפו באחרים (צילום: Miguel Santos)
כן, אי אפשר לשחוק את הכוחות והכלים, חייבים לרענן אותם.
- הכוח הזה של המארינס מוחלף ע"י מטוסי הורנט מבסיס Miramar ע"י אחת משתי טייסות הבסיס (VMFA-323,VMFA-232)
- מטוסי הגראולר הנמצאים בבסיס Spangdahlem בגרמניה מתוכננים לחזור מחר לארה"ב
- הדיוויזיה ה 82 עדיין באירופה, בתכנון 101 תחליף אותם https://www.army.mil/article/256658...es_and_partners
סה"כ הפנטגון מתכנן להחליף בחודשים הקרובים כ 10000 אישה ואיש.
אם הלחימה באוקראינה תימשך אנחנו נמשיך לראות את המגמה הזו, צריך לזכור שכל כוח זז עם הכלים שלו וזה אומר הרבה טיסות מטען ואולי גם עם כלי שיט. https://www.defense.gov/News/News-S...rces-in-europe/
מאמץ אדיר לאמריקאים וכל זה לצד אימונים מתמידים הכוללים אירועי בטיחות: לפני כמה ימים התרסק סופר הורנט מבסיס Lamoore והטייס נהרג, ל F-16 היתה תאונת נחיתה ובצבא ארה"ב התרסק מסק"ר אפאצ'י, אך הצוות שרד את התאונה ופונה לבי"ח.
:
זה שהולך - גראולר בנחיתה ב Rota בספרד במהלך העברה מגרמניה לארה"ב
וזה שבא - הורנט מבסיס Miramar בשד"ת פרסטוויק בסקוטלנד במהלך העברה מארה"ב לגרמניה
כוחות מהדיוויזיה ה 1 יחליפו כוחות מהדיוויזיה ה 3 הנמצאים בגרמניה מאז תחילת האירועים
כוחות מהדיוויזיה ה 101 יחליפו כוחות מהדיוויזיה ה 82 הנמצאים בפולין מאז תחילת האירועים
ההחלפות כוללות כלי רכב, ציוד ומסוקים
לגבי מטוסי ההורנט, 10 מטוסים עזבו את מיראמר בדרכם לפולין.
5 נחתנו בסקוטלנד ו 5 הופנו לנחיתה באיסלנד, לא ברור למה.
יחד איתם מטוסי הרקולס של המארינס ומתדלקים של חיהא"א
מתוכננים מחר בבוקר לצאת לכיוון פולין..
שימו לב למשהו מעניין, חיהא"א מתדלק בשיטת הבום והצי בשיטת הסל, אולם המתדלקים של חיהא"א הותאמו לתדלק עם סל
בסירטון נראה KC-135 נוחת כשהסל משתרך מאחוריו, תקלה?
ישראל מונעת העברת אמלח ישראלי ממדינות צד שלישי לאוקראינה
טוב, זה עדיין לא מייצר כותרות בעולם, אבל כבר לא עובר מתחת לרדאר ומעבר לעניין המוסרי, יש כאן גם עניין של תעשיית הנשק הישראלי ואמינותה מול לקוחות ממזרח ומרכז ארופה, אם (או יותר נכון כאשר) יתפתח עימות מול רוסיה.
בשורה התחתונה, אם אני אסטוניה, פולין, ליטא או פינלד, הרכש הבא של החמ"מ שלי, היה הכל חוץ מחמ"מ ישראלי.
לא יהיה קשה לנחש שהאמריקאים די ירכבו על זה בעתיד על מנת לקדם את התעשייה שלהם.
1. גם גרמניה נמצאת בביקורת חריפה על העניין הזה. נראה לי שגם מהם מדינות מזרח אירופה לא ייקנו יותר...
2. ונגיד שאתם טוענים ל OPSEC ודליפת מידע, למה מכרתם לאזירבג'ן ? ולסין ? ולרוסיה עצמה ?
1.
2. ונגיד שאתם טוענים ל OPSEC ודליפת מידע, למה מכרתם לאזירבג'ן ? ולסין ? ולרוסיה עצמה ?
הטיעון הוא לא החשש לדלף מידע אלא החשש מעימות מול רוסיה אשר לה נוכחות בסוריה.
מן הסתם הטיעון הזה נשמע כל כך מפגר כאשר מעלים אותו מול מדינות כמו פינלנד או אסטוניה, להן אשכרה יש גבול עם רוסיה והן לא חוששות לספק נשק באופן ישיר לאוקראינים.
זה קצת יותר מזה... הפחד הוא לא מהסד"כ הרוסי בסוריה עצמו, אלא משת"פ של רוסיה עם איראן וגרורותיה כנקמנות נגד ישראל. כרגע רוסיה בצפון היא חלק מהמשחק, האינטרסים שלהם לא חופפים במלואם לאלה של איראן ושות' ואין להם אינטרס להיות עוינים לנו. ברגע שאתה משנה את הפרדיגמה הזו ונותן לרוסיה קאזוס בלי להצטרף לציר האיראני, תוך התעלמות אם לא גיבוי לפעולות של איראן וחיזבאללה בסוריה אז מצבינו הביטחוני בצפון יתדרדר פלאים. לאסטוניה יש את נאטו ולפינלנד שאמנם עדיין לא חברת נאטו אך יש לה את הגב של המערב, אנחנו די תקועים לבדינו עם טבעת של כוחות עוינים.
בתגובה להודעה מספר 207 שנכתבה על ידי TheOneMech שמתחילה ב "לא שמעתי על משהוא שהרוסים מנעו מהאיראנים"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי TheOneMech
אם כבר הרוסים בעיקר מגנים עליהם
שמעתה גם שמעתה מזה שנים.
אחרת איך תפרש את זה שהרוסים לא מונעים תקיפות נגד מטרות ואינטרסים אירנים?
כפי שזה כה נפוץ באזור, רבים נותנים\מאשרים\ממריצים ואף יוצרים אחרים שעשו להם את עבודתם... והם לא צדיקים
נערך לאחרונה ע"י 2liviu בתאריך 12-06-2022 בשעה 16:50.
אחרת איך תפרש את זה שהרוסים לא מונעים תקיפות נגד מטרות ואינטרסים אירנים?
הממ.....יש כמה אפשרויות...חוסר יכולת למנוע זאת היא אחת מהן.
העניין פה הוא לא מה היה טיב התיאום מול הקרמלין עד כה, אלא ככל הנראה חוסר ההסתגלות הישראלי למציאות בה שוב יש שני גושים עולמיים.
לקות הראייה הזו עוד תעלה לנו ביוקר.
נערך לאחרונה ע"י lior432 בתאריך 12-06-2022 בשעה 18:52.
הרבה מדברים על מה רוסיה תעשה לישראל אם נתמוך יותר באוקראינה, בהקשר הפעילות שלנו בסוריה.
דיברתם גם על העניין של הגנה על איראן, בתוך סוריה.
אני אומר, בואו שנייה כולנו נסתכל על העובדה שלאיראן אין מטוסי Su-35 ו-Su-34, מערכות הגנ"א מסוג S-400, וכלי נשק אסטרטגיים אחרים שיכולים לפגוע עד כדי מניעה ביכולת שלנו להשמיד את תכנית הגרעין של איראן.
בתגובה להודעה מספר 210 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "הרבה מדברים על מה רוסיה תעשה..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ariel_zuk
אני אומר, בואו שנייה כולנו נסתכל על העובדה שלאיראן אין מטוסי Su-35 ו-Su-34, מערכות הגנ"א מסוג S-400, וכלי נשק אסטרטגיים אחרים שיכולים לפגוע עד כדי מניעה ביכולת שלנו להשמיד את תכנית הגרעין של איראן.
ואני אומר - את כל אלו יש לרוסיה.
אז מה?
זה לא מונע ממדינה עם צבא קטן פי 2 לגרום לה לאבדות פי 3-4.
וזה כאשר המדינה צמודה לרוסיה עם גבול ענק משותף.
הרוסים הוכיחו במלחמה הזו שיש להם צבא של נייר, וגם הטכנולוגיה שלהם לא ממש מפחידה.
כן, זה יטריד אם יהיה לרוסיה ואיראן כלים כאלו.
זה לא ישנה את התמונה ובטח לא יצור שיוויון.
כן, לפעמים קורה שגם אנחנו לא תמיד עירניים או קוראים כל תגובה. זה עדיין לא משנה כמה חוקי בסיס מאוד ברורים של הפורום, שאחד הראשונים בהם הוא שלא מכניסים לכאן פוליטיקה. וכן, הבא בתור שיתחכם וינסה להכניס פה ענייני ימין ושמאל יעזוב אותנו לפרק זמן לא ברור.
אני לא חושב שזו פוליטיקה במובן הצר,
זו הצבעה על אירוניה שמצביעה על העובדה שהפוזיציה הפוליטית סופר חשובה בעסקאות האלה.
עולם סחר הנשק מושפע מאסטרטגיה מדינית, פוליטיקה מקומית וגיאופוליטיקה לא פחות מצדדים טכניים או כלכליים של מערכות כאלה ואחרות.
ולא חסרות דוגמאות מהאץ ומהעולם היסטוריות או רלוונטיות.
זה לא בר הפרדה ונראה שכולם, גם אלה שנעלבו מבינים את העולם הזה הרבה יותר טוב עכשיו.
למען הסר ספק לא היתה כוונה לפגוע בשמאל הציוני שכמובן מבין את המציאות הבטחונית והכלכלית ששזורה בתעשיה הבטחונית.
בתגובה להודעה מספר 200 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "ישראל מונעת העברת אמלח ישראלי ממדינות צד שלישי לאוקראינה"
פיספסנו הזדמנות לעשות חברים חדשים במזרח אירופה ובמערב, בגלל פחד ערטילאי "מה רוסיה תעשה לנו ותגיב", כאשר רוסיה תמיד הייתה ותמיד תהייה מדינה שתומכת באוייבים שלנו.
בתגובה להודעה מספר 217 שנכתבה על ידי TheOneMech שמתחילה ב "בשורה התחתונה פיספסנו הזדמנות"
גם סין תמיד עם האויבים שלנו,אז?זה לא הפריע למדינה לתת לה פה דריסת רגל בהשקעות אסטרטגיות.וכל המדינה קונה בסין כאילו אין מחר.גם טורקיה היתה לא משהו איתנו,זה לא מפריע לכל רשתות המזון לקנות מהם בכמויות.העולם הוא לא שחור לבן,אתה מתבלבל בין משחק במגרש משחקים בין ילדים לבין פוליטיקה גלובלית
מיצבה את עצמה בעיני עצמה אולי. בסופו של יום, את המגעים הנוכחים מנהלים הטורקים. מי שיסיים שם את הסיפור לדעתי יהיו הסינים כי אולי היחיד שמסוגל לכפות על פוטין משהו זה שיי גי'אנפינג.
וישראל? קשה לראות מדינה מזרח ארופאית אחת שתיכנס למסע רכש כאן אחרי הסיפור הזה, כי די ברור להם שבזמן אמת מול רוסיה, שהיא האיום האמיתי היחיד במרחב הזה, ישראל מבטלת את עצמה.
וישראל? קשה לראות מדינה מזרח ארופאית אחת שתיכנס למסע רכש כאן אחרי הסיפור הזה, כי די ברור להם שבזמן אמת מול רוסיה, שהיא האיום האמיתי היחיד במרחב הזה, ישראל מבטלת את עצמה.
דווקא בנושא זה אני לא מסכים איתך. אם כבר אז להיפך. ישראל הרי לא סירבה לספק לאף לקוח קיים נשק ואמל"ח. אוקראינה לא רכשה מישראל לפני העימות ובזמן העימות ישראל לא התירה לאלו שכן רכשו להעביר את הנשק לאוקראינה. הווה אומר - אם אתה רוצה נשק ישראלי בזמן עימות, אתה צריך לקנות היום ולא לחכות לרגע העימות.
בתגובה להודעה מספר 221 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=lior432]
וישראל? קשה..."
הטיעון נכון במידה מסוימת.
במקום זלנסקי לא היית תוהה שבמידה ורכשתי קודם לכן, מה הסיכוי שישראל תחדש לי את המלאי אם יופעל לחץ? לא יהיה לו ספק בנוגע לרכש מערכות מבריטניה, ארה"ב או פולין.
האם ישראל אינה סחיטה גם בעסקאות רכש?
לדוגמא ב 2024, לאחר סיום המלחמה, רוסיה מאיימת שאם אוקראינה תקבל טילי ספייק ומערכות הגנה נגד טילים, היא תספק מערכות מתקדמות לאיראן וחיזבאלה.
המורכבות הפוליטית והאנושית ברורה לכולנו.
מאמצי תיווך לא יצליחו כי שני הצדדים נעולים בעמדותיהם, אוקראינה לא תסכים לוותר על שטח ומוכנה, לפחות על פי מה שאני רואה, לקורבנות רבים, בדומה לצד שלנו ב-48. פוטין נעול כי כל הודאה בתבוסה או בהצלחה חלקית, תוביל לסופו.
מבחינתנו ,השאלה היא האם אנחנו יוצרים משוואה של איזונים עם מדינה טוטליטרית ומבודדת, בעלת מנהיגות בעייתית, על חשבון עמדה מוסרית ברורה שלה יש השלכות גם לגבי האיומים עלינו, אך גם מבחינה גיאופוליטית. אני חושב שבטווח הארוך אנחנו נפסיד יותר מהעמדה הנוכחית שלנו ואני מודה שבחלקה, עמדתי נובעת מהמרכיב הרגשי. עם זאת גם התגובות של המדינות שמספקות נשק ותומכות באוקראינה נובעות ממרכיב רגשי, בין אם של המנהיגים או של האוכלוסיה שמאפשרת להם את התמיכה במהלכים הללו.
לדעתי, אם ישראל רוצה להמשיך ולהישאר במצב הנוכחי אך גם להרוויח נקודות, במיוחד בצד האוקראיני, עליה לספק סיוע הומניטרי משמעותי, לאורך זמן וגם לפרק זמן מוגדר לאחר סיום המלחמה.
תראה, אם כוונתך לרכישות ממדינות מזרח אירופה בלבד - אולי אתה צודק, אם כי גם בזה אני בספק (ר' התגובה שכבר הגיבו קודם לעניין). אבל, כשאני מסתכל על מדינות רבות בעולם (והנחת המוצא שלי היא שאנחנו מדברים על סחר הנשק העולמי של ישראל ופוטנציאל ההתרחבות שלו, בסהכ, לא רק על שוק ספציפי במזרח אירופה), גם במערב וגם באסיה, המצב מבחינת ישראל מוצלח מאוד. אני אומר את זה בפסקנות שאולי נשמעת מוגזמת אבל זה מה יש...
לגבי המגעים - אני לא חושב שמישהו היה עד כדי כך אופטימי לסבור שהתיווך הישראלי יביא שלום עולמי במהרה בימינו... זו לא הנקודה. הנקודה היא מיצוב במגעים הגיאו-אסטרטגיים העולמיים (כן, מילים גדולות, סורי), ומכאן גם שיפור עמדות כללי (ושוב, לצערי עליי להסתפק בפסקנות שנראית מוגזמת, ואבין לגמרי ביקורת על כך).
אוסיף לסיום, שגם סין יוצאת פה, בינתיים, לא מי יודע מה, ונשיא סין, שי ג'ין-פינג, לא יכפה דבר על רוסיה, ומקסימום ינסה להמשיך לתת לה גזר פה וגזר שם, ולעשות עליה קופה קטנה, לא מעבר לזה. סין מאוד מאוד מוטרדת גם מהמהלכים הרוסים, גם ממה שהיא רואה בצבא הרוסי, גם מהתגובה המערבית (לנושא שהיה נדמה שולי למדי), וגם מהאופן בו היא עצמה מצאה את עצמה מגיבה ופועלת. לא משהו.
אוסיף לסיום, שגם סין יוצאת פה, בינתיים, לא מי יודע מה, ונשיא סין, שי ג'ין-פינג, לא יכפה דבר על רוסיה, ומקסימום ינסה להמשיך לתת לה גזר פה וגזר שם, ולעשות עליה קופה קטנה, לא מעבר לזה. סין מאוד מאוד מוטרדת גם מהמהלכים הרוסים, גם ממה שהיא רואה בצבא הרוסי, גם מהתגובה המערבית (לנושא שהיה נדמה שולי למדי), וגם מהאופן בו היא עצמה מצאה את עצמה מגיבה ופועלת. לא משהו.
אתה יכול אולי להרחיב קצת בנושא הזה. באיזה מובן סין מוטרדת ממה שהיא רואה בצבא הרוסי? למה היא מוטרדת מהאופן שבו היא מגיבה (ואם היא מוטרדת, למה היא לא משנה כיוון?).
איזה אינטרס יש לה שהתלות הזו תנותק?
הם האיום היבשתי העיקרי על סין מלבד הודו, הם רואים אותם נשחקים באוקראינה ו
נערך לאחרונה ע"י jhonny בתאריך 16-06-2022 בשעה 15:59.
בתגובה להודעה מספר 200 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "ישראל מונעת העברת אמלח ישראלי ממדינות צד שלישי לאוקראינה"
האם באמת ישראל מונעת או יש ארצות מסוימות שממש רוצות שישראל תמנע מהם ...
הציוד הצבאי שישראל מוכרת לארופה ומדינות אחרות הוא לרוב יקר וייחודי , אם זה טילי הנ"ט , מלט"ים או אמצעי כמו מערכות קשר, הרבה פעמים הוא מלאי אסטרטגי.
לוקח זמן לספק אמצעים כאלו (מספיק לראות את הזמן שלוקח למילוי החוזים) ולהתמחות/להתאמן באמצעים כאלו.
האם מדינה שקנתה נניח 200 ספייק LR תרצה להעביר 100 מהם לאורקיאנה ולחכות X חודשים כדי לחדש את המלאי ? בטח ובטח לגבי ספייק NLOS שאותם האוקראנים רוצים במיוחד.
אותו הדבר לגבי הבקשה לקבלת כיפת ברזל , גם אם היינו רוצים להעביר להם , כמה סוללות ישראל יכלה להעביר לאוקאיינה שישפיעו על משהו מבלי לסכן את הגנת המדינה ?
הכל בולשיט בנתיים סיפקו להם דברים שלא משתמשים בהם ויחידות בודדות מאחסנות יבשות או מלאים ישנים שגם ככה תכף היו הולכים להשמדה.
כיפת ברזל זה ספין ככ מטומטם שחבל בכלל להתייחס אליו
בתגובה להודעה מספר 231 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "טיעונים פרוצודורלים הםמנהדרים..."
אצל הגרמנים ככל הנראה זה קורה פחות (בירוקרטיה זזה הצידה וזה עוד לפני הבירוקטריה של נאטו והאחוד הארופי)
נראה שבמפתיע מאוד מאוד,
אף אחד לא שש לגרוע יכולת קרבית אמיתית שלו בשביל מישהו אחר..
ובנתיים תגובה רוסית מולנו בגזרה אחרת שוב למי שחשב שאפשר להפריד פוליטיקה ממדינאות מנושא אספקת הנשק:
תקיפה בזירה הדיפלומטית: https://www.maariv.co.il/news/politics/Article-925856
#Ukraine: Excellent footage of this Russian Mi-35M taken down today by a MANPADS at very low level.
Conflicting locations & missile ID are given by different sources: either way this is among the most clear shootdown footage yet & shows the danger that wide MANPADS usage poses. https://t.co/8m4e7P5fEzpic.twitter.com/yrANRfS7TV
#Ukraine: Excellent footage of this Russian Mi-35M taken down today by a MANPADS at very low level.
Conflicting locations & missile ID are given by different sources: either way this is among the most clear shootdown footage yet & shows the danger that wide MANPADS usage poses. https://t.co/8m4e7P5fEzpic.twitter.com/yrANRfS7TV