30-07-2022, 01:22
|
|
|
חבר מתאריך: 09.07.22
|
|
תודה רבה שימי.
בנוסף לעצתך, ניסתי לקרוא קצת בפורומים ומדריכים שונים, אך נראה שאני מפספס משהו בסיסי, כי על פניו, כל ההגדרות נכונות..
כרגע המצב הוא כזה:
- מודם/נתב ראשי מחובר לסיב האופטי ולכן מחובר גם לאינטרנט (למען הנוחות, אכנה אותו להלן "מודם").
- הנתב המשני (זה שאני רוצה שישמש כ-AP קווי ואלחוטי) מחובר בחיבור קווי למודם (למען הנוחות אכנה אותו להלן "הנתב המשני"). החיבור מהנתב המשני למודם נעשה מהצד של ה-LAN.
- ה-WIFI במודם מכובה.
- DHCP מופעל רק במודם ומכובה בנתב המשני.
- ה-Default Gateway בנתב המשני הוגדר ככתובת המודם.
רשת ה-WIFI בנתב המשני הוגדרה כ-AP (מתוך האפשרויות הבאות: AP, CLIENT, CLIENT BRIDGE, ADHOC, REPEATER ועוד). תחת Advanced routing האפשרות שנבחרה היא: Gateway
- הנתב המשני קיבל כתובת IP ידנית באותו ה-SUBNET כמו המודם, אך מחוץ לטווח של ה-DHCP המופעל במודם (כך שכרגע יש לי גישה במקביל למודם ולנתב המשני).
- מחשב המחובר לנתב המשני בחיבור קווי מצליח לגשת לאינטרנט ללא בעיה.
- כל מכשיר המתחבר ל-WIFI של הנתב המשני, למרות שמקבל כתובת IP (פנימית) מהמודם (לא מהנתב המשני), נשאר ללא גישה לאינטרנט. אציין שכל מכשיר המתחבר ל-WIFI לנתב המשני מופיע בממשק של המודם כאילו מדובר במכשיר LAN המחובר לאותו ה-PORT (יוצא ש-3 מכשירים מחוברים על אותו ה-PORT: א) נתב משני, ב) מחשב המחובר לנתב המשני בחיבור קווי ו-ג) מכשיר המחובר ל-WIFI של הנתב המשני).
- ניסיתי לשחק עם CLIENT ISOLATION והגדרות נוספות, אך הדבר לא עזר. נראה שיש משהו בסיס שאני מפספס
אודה לכל עזרה או הכוונה.
שיהיה אחלה סופ"ש!
|