02-01-2022, 12:21
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_last_Apachi
תקשיב, אתה יכול להאמין במה שנוח לך, אבל כתוצאה מהיירוט הרוסי, תחנת החלל הבינלאומית שמאויישת בין היתר גם על ידי רוסים, נאלצה להכנס לכוננות ספיגה. ולמרות ההכחשות של משרד ההגנה הרוסי, אזהרת חירום שלאחר המעשה יצאה גם מרוסקוסמוס.
|
אין לי כוח לכתוב תגובה מורחבת ומפורטת, ולכן אני אציין רק כמה נקודות שעליהם אני מסתמך, ואני אודה לך אם תוכל להשיב לי האם הן הבוססות אמונה או ידיעה, ואם פיספסתי או לא הבנתי משהו.
1. כוננות ספיגה היא תוצר של חוסר וודעות, ותמרוני מילוט היא תוצר של ידע מדוייק וספציפי אותות האיום המסלולו.
2. פיקוד על צוות תחנת החלל מתחלף בין רוסי לאמריקאי, וכל צוות התחנה אמור להישמע לפקודות המפקד (אלא אם כן הוא חורג מסמכותיו).
3. "רוסקוסמוס" ומרכז פיקוד טיסות [חלל] או TsUP רוסי הוא גוף שאינו צבאי ונפרד ממשרד ההגנה הרוסי. ולכן מה שיודע משרד ההגנה לאו דווקה מה שיודעים ב-TsUP.
4. הגוף שהיה לו מידע הכי מלא בזמן היירוט ובשעות שלאחריו הוא משרד ההגנה הרוסי, כיוון שידע לאן לרכז את תשומת לבם של אמצעי הגילוי והעקיבה הקרקעיים שלו, וכן יכל לבחור מקום וזמן נוח מבחינתו (למערך עקיבה אחרי עצמים בחלל הרוסי יש כוסוי טוב של החלל מעל לשטחם, אבל לא מעל חצי כדו"ה הדרומי או אמריקה, למשל).
5. כתוצאה מהיירוט ומיד לאחריו, כל עצם (רסיס, שריד) מקבל את המסלול שלו שאינו משתנה משמעותית אלא בטווחי זמן ארוכים של שנים או יותר. וכיוון שזמן מחזור של תחנת החלל הבינלאומית סביב כדו"ה הוא כ-90 דקות, וכל עצם שנע במסלול סיבובי סביב כדו"ה בגובה פחות או יותר זהה, גם זמן מחזור שלו יהיה דומה (אלא אם כן מדובר במסלול מאוד אליפטי). אם כך, תוך חודש וחצי שעבר אחרי היירוט, אנחנו נראה אותו מצב חוזר על אצמו שוב ושוב. אם הייתה התקרבות מסוכנת בין תחנת החלל לשרידי היירוט, היא הייתה חוזרת כבר כמה וכמה פעמים.
6. במצב של חוסר ידיע ומידע מלא, ההחלטה שתתקבל תהיה על הצד הבטוח. כלומר, אם בנאס"א גילו פתום את היירוט, ולא היה להם זמן לארגן את המידע הזה ולחשב את המסלולים בשעות הראשונות של האירוע, הם לא יקחו סיכון, קטן וזניח ככל שיהיה, ויוציאו הוראה להיכנס לכוננות ספיגה, עד שהמצב יתברר.
7. לאחר ימים ושבועות שעברו מאז היירוט, אמריקאים אספו מספיק מידע על העצמים ומסלולם כדי להגיד בצורה וודעית, האם הרסיסים מהווים סכנה, וגם האם סיכנו בעבר או יסכנו בעתיד. ולא שמענו על הסכנות האלה מאז.
ואם כל מה שאמריתי למעלה הוא נכון ואין לך התנגדויות חריפות או מידע אחר, אז אפשר להסיק שהאיסטריה בתקשורת הייתה מנופחת מעבר למה שידעו, תוך התעלמות ובז למידע רשמי שפירסמו הרוסים. וכיוון שלא יצאו לשלול את האמירות על הסיכון לתחנת החלל וצוותה גם אחרי שהדברים התבהרו, אפשר להבין שמטרת הידיעות הייתה פרופוגנדה שמופנת נגד רוסיה.
ציטוט:
לגבי המקראים שהבאת:
פגסוס - חלק גדול שנמצא תחת מעקב ודווח בזמן אמת - רוטינה.
פלקון - אותו הסיפור בדיוק.
|
אמרת דבר תמוהה מאוד בעיניי. סכנה וודעית אינה סכנה, אבל סכנה מדומה כן?
ציטוט:
"המחאה העממית הא-פוליטית הסינית" נגד ספייס איקס אינה עממית והיא פוליטית לחלוטין.
בשני המקרים - אלה חלקים גדולים שניתן לערוב אחריהם בקלות ולחזות את המסלולים שלהם, בניגוד לכאוס של יירוט והשמדה של לווין במסלול שיתר על כן - לא ניתנה לגביו שום אזהרה מלבד NOTAM.
|
לא הבאתי את הידיע בגלל הגוונים הפוליטיים שלה. מבחינת פוליטיקה ראינו הרבה יותר רעש מצד האמריקאים, שזה משום מה לא מפריע כאן לחברים. הבאתי את הידיע בגלל המידע על שיגורים שמסכנים חיי אדם. ואין פה חילוקי דעות או הכחשות, לפחות לא ממה שראיתי. יש כן עובדה אמיתית: שיגורים אמריקאים מסכנים את תחנת החלל הסינית עד כדי כך שנאלצו לבצע תמרוני התחמקות פעמיים. או שאולי תטען שתמרוני התחמקות היו החלטות פוליתיות?