03-11-2022, 14:47
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.12
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ai22
אני מניח - שכל המינויים יבחנו בדחיפות ע"י נתניהו ושר הביטחון החדש
עם דגש על: איראן, פנסיות.
מי שצפוי לשים מקלות בגלגלים - לא יקודם.
עם החלק הראשון אני מסכים - גלנט הוא מועמד טוב, שלא ישגע את נתניהו מול ממשלת ארה"ב.
זה גם אומר שאקסודוס כזה יתבצע - רק במצב בו המטכ"ל מאוד מוטה.
שום סיכוי. ההתנגדות היא מאוד עקרונית וחד-משמעית:
המשמעות של הזינוק בפנסיות הבכירים היא שלא נשאר כסף לשום דבר אחר.
החלופה היא שרוב הכסף הזה יועבר לתוספת משכורת לקבע זוטר - ויש בעיות קשות של אובדן כח אדם.
זה כ"כ עקרוני - שאם גלנט לא מתגייס לעניין הזה,
ככל הנראה ימונה שר אחר.
לגבי 2 אלו אני מסכים, עם הסתייגות:
לגבי החרדים מדובר בדגל פוליטי מובהק, ולכן מן הסתם השינוי הזה יטורפד. היעדים שנקבעו בעבר ימחקו.
אבל - הבעיות הגדולות עם גיוס חרדים הם פנים-צה"ליות,
לא מצליחים למצות את כח האדם שכן התגייס,
ובתחום הזה יכול להתבצע שיפור משמעותי.
בכל הנוגע ללוחמות - הקמפיין המגדרי לשלב בנות בכל מסגרת צבאית - יטורפד,
שהרי מלכתחילה הוא היה מאוד פוליטי ולא מקצועי.
ועכשיו - הדגשים יחזרו להיות מקצועיים.
מול גלנט הדתיים שבממשלה יתקשו להרים קמפיין של "לוחמות הן מזימה שמאלנית".
|
בכל הנוגע ללוחמות - הקמפיין המגדרי לשלב בנות בכל מסגרת צבאית - יטורפד,
שהרי מלכתחילה הוא היה מאוד פוליטי ולא מקצועי.
אשמח לדעת כיצד הקמפיין המגדרי יטורפד כאשר מיד יעלו תביעות כנגד הצבא לבג"צ על ידי חיילות נפגעות וארגונים פמיניסטיים? נניח שיחוקק חוק ההתגברות, אינני רואה פוליטי קאים מפעילים אותו בסוגיה זו אלא אם בחרו להתאבד אלקטוריאלית.
לגבי הרצי הלוי ישנה בעיה קשה. מדובר בקצין בכיר שאמר שהגרעין האיראני אינו בעיה של ישראל במיוחד אלא של העולם, והעולם אמור לפתור את הבעיה. (ידוע שחליבה, ראש אמ"ן, תומך בהסכם עם איראן למול עמדה נוגדת של ראש המוסד.) האם אנו חוזרים לסיפור 2012 בו יצאו הרמטכ"ל וראש המוסד מול רצונם של נתניהו וברק לתקוף באיראן והצליחו. נתניהו שחושש מאד מן הפצצה האיראנית ובצדק יצטרך למצוא אדם שמכיר את המערכת כדי לנטרל השפעתם. (אי אפשר לבטל את מינויו של הלוי ואני חושש שגנץ מינה אותו גם בשל עמדתו בעניין). גלנט היחידי שמסוגל לעשות משהו בעניין וכך יסגור חשבון עם אשכנזי, שבלם את נתניהו וברק, וניסה לטרפד את מינויו - פרשת הרפז.
|