לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-05-2018, 17:51
  etio40 etio40 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.12.14
מידע "פרשה דרמטית שהסעירה את מערכת הביטחון הגיעה לסיומה"

דיווח באתר "תל-אביב טיימס":

פרשה דרמטית, שהסעירה את המערכת הביטחונית בעשור שעבר ושגררה הליכים משפטיים חסויים, הסתיימה לאחרונה עם שובו של המעורב הראשי בה לביתו במרכז הארץ.
"אני מרגיש מצוין", אמר היום, אך סירב להרחיב, מפאת איסור לשיחות עם התקשורת. "די לכם במה שאתם יודעים, ומה שאינכם יודעים - מוטב שלא תדעו".

הפרשה הביטחונית התרחשה באחד הגופים הממלכתיים ונהחקרה בידי מומחים מגוף ממלכתי אחר, שפיענחו אותה לאחר כארבע שנות מאמץ. נציגו של המעורב המרכזי בפרשה באותה תקופה היה עו"ד יהודה וינשטיין, לפני מינויו ליועץ המשפטי לממשלה.

למעורב המרכזי עבר ביטחוני עשיר ומגוון, שתחילתו בשירות בצוללות וסופו בעמדות מבצעיות בכירות.

http://www.tel-avivtimes.com/politi...tary/35609.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-05-2018, 07:44
צלמית המשתמש של dsho
  dsho dsho אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.07.09
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי דה-דה שמתחילה ב "אני תוהה האם מדובר באסיר איקס..."

מתוך "ישראל היום" 10-7-2013:
ציטוט:
אתמול טען עו"ד אביגדור פלדמן, הסניגור שנועד עם האסיר בן זיגייר יום לפני מותו, בראיון לרדיו 103FM כי "אני יודע על קיומו של לפחות אסיר חשאי אחד נוסף". בהתייחסו לבן זיגייר אמר: "יש מאפיינים דומים בין שני המקרים. הם בשר מבשרנו והם בשר מבשרו של אותו ארגון חשאי שאליו הם השתייכו". פלדמן הוסיף כי האסיר "איקס 2" הוא "איש מערכת הביטחון הסודית, פעולתו מיישמת פירצה ביטחונית איומה ונוראה ושבעקבות פעולתו, למיטב ידיעתי, שום ראש לא עף, אלא להפך, אנשים עלו בצמרת של אותו ארגון והשמירה על הסוד, בניגוד למה שאפשר לחשוב, שנאיבי לחשוב, שהיא נועדה לשמור על ביטחון המדינה - נועדה לשמור על מוניטין של אותו גוף, לשמור ולכסות בפני הציבור על פאשלות נוראיות שקורות ללא ביקורת ציבורית". לדברי פלדמן, העבירות שנעברו, לכאורה, בפרשה החדשה חמורות יותר מאלה של זיגייר. "הן הרבה יותר חמורות, הרבה יותר סנסציוניות, הרבה יותר מדהימות, הרבה יותר מרתקות. זו פרשה שמצביעה על כשלים הרבה יותר חמורים מהכשלים בפרשת בן זיגייר. כששמעתי את הסיפור כאזרח ישראלי פשוט קיבלתי הלם".

http://www.israelhayom.co.il/article/100419

נערך לאחרונה ע"י dsho בתאריך 07-05-2018 בשעה 07:53.
ישן 03-06-2021, 11:20
  Jaguar890 Jaguar890 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.02.16
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "אם כבר עוסקים בספקולציות..."

לא ברור לי איך קצין צעיר ומבטיח פתאום נהפך למרגל. נשמע כמו קשקוש.
אני באופן אישי מוטרד מאוד מהדפוס שחוזר על עצמו של עצירים עמומים, שמושלכים לכלא באיפול ובאישון לילה. עם האליבי המושלם של ביטחון המדינה. שיטה מצוינת להימנע ממשפט שיחשוף סודות מדינה ואולי גם את הרשלנות של המערכת
מתחיל בבן זגייר (שעד היום לא ברור מה היו ההאשמות נגדו, דבר אחד ידוע שמיד לאחד מותו המדינה שילמה למשפחתו פיצויי עתק במיליונים ,שלי נראו כמו דמי שתיקה) וכלה במקרה הזה ומי יודע כמה כאלה קימיים באמצע. הזקנים שבינינו זוכרים גם את פרשת עיזאת נאפסו הבוגד שלא בגד.
היועץ המשפטי לממשלה צריך לשים לדברים האלה סוף. ולהסדיר בחוק הליך שיפוטי מיוחד למקרים יוצאי דופן, עם פרוטוקול ברור מאלף עד תו וחובת דיווח לוועדת חוץ וביטחון. לא להשאיר את שיקול הדעת לפצר או ליועץ המשפטי לרוהמ שמתפקדים על תקן החוקר השופט והתליין.
ישן 04-06-2021, 08:46
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
מערכת הביטחון אוהבת לקבור את הבושה שלה
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי milumnik שמתחילה ב "כל הפרשה הזאת מוזרה לגמרי. אם..."

וכמה שהבושה גדולה יותר, ככה מעדיפים לקבור אותה יותר ויותר עמוק. הניחוש שלי הוא שאותו בחור ריגל ללא ידיעתו, או שגרם נזק ביטחוני כבד מאוד ברשלנות (נניח, איפשר התקנת רוגלה סינית במחשבים רגישים מאוד)... קל לראות למה יעדיפו להשתיק כזה דבר כמה שיותר זמן, וכמובן שהבושה והתחושה של האחריות לגרימת נזק כבד מאוד למדינה יכולים לדחוף אנשים לעשות מעשים קיצוניים כמו להתאבד.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 07-06-2021, 02:32
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "ריגול ללא ידיעה עדיין כמוהו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Jaguar890
ריגול ללא ידיעה עדיין כמוהו כריגול. נראה לי שהאופציה הזאת נשללה על הסף על ידי בית המשפט הצבאי אתמול
הניחוש הפרוע שלי הוא משהו על רקע כלכלי או רומנטי.
לגבי המניעים להתאבדות (אם באמת הייתה) - כל בן אדם שפוי אחרי שמונה חודשים בבידוד כאשר במהלכם שוחרר מהצבא אבל לא ממעצר בכלא צבאי, ללא תקשרות עם העולם החיצון, ובחוסר וודאות מוחלט לגבי עתידו היה נכנס למרה שחורה.
הענין הוא שכל הפרשה הזאת כרגע מסריחה מהראש. לא נראה שלמשהו יש אמון בגרסאות שצהל מספק. אם פירוט ההאשמות נגדו בשבוע הבא לא יספק הסבר לאופן הטיפול בו, יתפתח פה סקנדל סטייל קו 300 שיגיע עד הכיסא של הפצר.

"ריגול ללא ידיעה" הוא ממש לא ריגול. זה באמת א"ב של משפט פלילי. בלי מחשבה פלילית אין עבירות ריגול.
111. מי שביודעין מסר ידיעה לאויב או בשבילו, דינו - מאסר עשר שנים; היתה הידיעה עלולה להיות לתועלת האויב, דינו - מאסר חמש-עשרה שנה; התכוון בכך לפגוע בבטחון המדינה, דינו - מאסר עולם; גרם ברשלנות שתימסר לאויב או בשבילו ידיעה העלולה להיות לתועלתו, דינו - מאסר שלוש שנים.

112. (א) מי שמסר ידיעה והתכוון לפגוע בבטחון המדינה, דינו - מאסר חמש-עשרה שנים.
(ב) מי שהשיג, אסף, הכין, רשם או החזיק ידיעה והתכוון לפגוע בבטחון המדינה, דינו - מאסר עשר שנים.

וכך גם בשאר הסעיפים בסימן זה.

ומה זה ביודעין?
90א. בכל מקום בחיקוק שנחקק לפני תחילתו של חוק העונשין (תיקון מס' 39) (חלק מקדמי וחלק כללי), תשנ"ד-1994 (בפרק זה - חוק העונשין תיקון מס' 39), ושבו היסוד הנפשי שבעבירה בא לידי ביטוי במונח -

(1) "זדון" או "מזיד" - יהיה היסוד הנפשי הדרוש להתהוות העבירה - מודעות כאמור בסעיף 20(א) רישה, ולענין תוצאת המעשה הנמנית עם פרטי העבירה - גם פזיזות;

(2) "בכוונה" - מקום שהמונח אינו מתייחס לתוצאת המעשה הנמנית עם פרטי העבירה, יתפרש המונח כמניע שמתוכו נעשה המעשה או כמטרה להשיג יעד כפי שנקבע בעבירה, לפי ההקשר;

(3) "ביודעין" או מונח בעל משמעות דומה - יתפרש המונח כמחשבה פלילית כאמור בסעיף 20(א);

(4) "יש לו יסוד להניח" או ביטוי בעל משמעות דומה - יתפרש הביטוי כאדם שחשד, כאמור בסעיף 20(ג)(1);

(5) "התרשלות" - יתפרש המונח כרשלנות כאמור בסעיף 21.

אוקיי, ומה זה זה מחשבה פלילית לפי סעיף 20(א)?

20. (א) מחשבה פלילית - מודעות לטיב המעשה, לקיום הנסיבות ולאפשרות הגרימה לתוצאות המעשה, הנמנים עם פרטי העבירה, ולענין התוצאות גם אחת מאלה:
(1) כוונה - במטרה לגרום לאותן תוצאות;

(2) פזיזות שבאחת מאלה:
(א) אדישות - בשוויון נפש לאפשרות גרימת התוצאות האמורות;

(ב) קלות דעת - בנטילת סיכון בלתי סביר לאפשרות גרימת התוצאות האמורות, מתוך תקווה להצליח למנען.
(ב) לענין כוונה, ראייה מראש את התרחשות התוצאות, כאפשרות קרובה לוודאי, כמוה כמטרה לגרמן.

(ג) לענין סעיף זה -
(1) רואים אדם שחשד בדבר טיב ההתנהגות או בדבר אפשרות קיום הנסיבות כמי שהיה מודע להם, אם נמנע מלבררם;

(2) אין נפקה מינה אם נעשה המעשה באדם אחר או בנכס אחר, מזה שלגביו אמור היה המעשה להיעשות.

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 07-06-2021, 19:58
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "טוב נו אם כבר אתגרת אותי לפי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Jaguar890
טוב נו אם כבר אתגרת אותי לפי סעיף 111
גרם ברשלנות שתימסר לאויב או בשבילו ידיעה העלולה להיות לתועלתו, דינו - מאסר שלוש שנים
.= ריגול ללא ידיעה.

קצת מוזר שאני צריך להגיד את זה, אבל נדיר מאוד שמישהו יושב בכלא 10 חודשים בלי משפט על עבירה שאם יורשע בה יקבל לכל היותר, במקרה הכי קיצוני 3 שנות מאסר.

בנוסף, לדוגמה, לפי המקום החם ביותר בגיהנום, "המדינה ביקשה להשית על ת' עונש מאסר של עשר שנים".
https://www.ha-makom.co.il/post-galit-soldier-new/

בקיצור: לא קשור לכלום. לא על זה מדובר.

ולהדגשה: כתבת "ריגול ללא ידיעה עדיין כמוהו כריגול".
צריך להיות אדם מיוחד מאוד כדי להגיד ש-3 שנים בכלא "עדיין כמוהן" כ-15 שנים.

ישן 05-06-2021, 00:10
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
מוזר....ממש לא מתאים למדינה דמוקרטית. אולי היא כבר לא...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי etio40 שמתחילה ב ""פרשה דרמטית שהסעירה את מערכת הביטחון הגיעה לסיומה""

https://www.ynet.co.il/news/article/SkNOC2Iqd

אביו של הקצין שמת בכלא: "למדנו על יכולותיו רק אחרי מותו"
אביו של הקצין מאגף המודיעין שהואשם בעבירות חריגות ומת בכלא הצבאי דחה "דברים שקריים ולא נכונים" שיוחסו לבנו. מקורב למשפחה סיפר: "כל העתיד היה פרוש לרגליו". אמש הותר לפרסום שהקצין לא הואשם בריגול או בעבירה של בגידה, וגם לא במגע עם סוכן זר
|
קברו של הקצין. נקבר בחלקה אזרחית באופן חריג(צילום: גיל נחושתן)
אביו של קצין אגף המודיעין שמת לפני כשבועיים בכלא הצבאי אחרי שהואשם בעבירות חריגות, דחה אתמול (יום ה') את מה שהגדיר "דברים שקריים ולא נכונים שייחסו לו ומתפרסמים באתרים בעולם". האב סיפר שלמד על יכולותיו של בנו רק אחרי מותו, "ממנהלים ועובדים בחברת היי-טק שבה עבד". הקצין נקבר בקבורה אזרחית מכיוון ששוחרר מצה"ל כמה שבועות לפני מותו.
האב ציין עוד: "איבדנו את הבן הצעיר שלנו, ואפשר להבין כמה זה נורא". בסביבת משפחתו של הקצין אמרו שבניגוד לשמועות שהופצו, הוא לא שם קץ לחייו. במשפחה גם לא מפנים בשלב זה אצבע מאשימה כלפי הצבא. "משפחתו של הקצין מגנה את הפרסומים הזדוניים בעניינו של בנם ז"ל, פרסומים שאין קשר בינם לבין המציאות", מסר אמש הפרקליט שמייצג את המשפחה, עו"ד בני קוזניץ, והוסיף: "גם האשמות שיוחסו לבנם ז"ל מעולם לא הוכחו, כמו גם לא נבחנו עדיין טענותיו נגד האישומים. המשפחה עוסקת כעת בנסיבות מותו הטרגי של בנם ובמציאת האחראים לכך".
הקבר של הקצין שמצא את מותו בכלא

הקצין נטמן לפני כשבועיים באופן חריג בחלקת קבורה אזרחית ולא בחלקה צבאית. על תלולית העפר נותרו אתמול זרי פרחים נבולים, עם שלט קטן ועליו שמו. "מדובר בבחור שהיה מוכשר ביותר", סיפר אדם המקורב למשפחה, "הוא היה תלמיד מצטיין, חכם מאוד, בעל יכולת חשיבה מדהימה. הוא סיים את לימודיו באוניברסיטה בגיל מאוד צעיר ועבד בחברות היי-טק. כל העתיד היה פרוש לרגליו, אבל הכל הסתיים בדרך נוראית". אחד מחבריו של הקצין הוסיף: "הוא היה מקובל חברתית ובעל מוטיבציה וסקרנות יוצאות דופן. היה בו את הרצון העז להצליח בתחומים אותם אהב, ושמענו שהוא גם הצליח בהם".

אמש התיר בית המשפט הצבאי לפרסם כי "הקצין לא הואשם בריגול או בעבירה של בגידה, ולא היה במגע עם סוכן זר ולא הופעל על ידו". במסגרת הפרשה הוטלו צווי איסור פרסום וצנזורה כבדה. לבקשת ynet באמצעות עו"ד ירון חנין ממשרד עורכי הדין ליבליך-מוזר-גליק, הותר לפרסם תחילה הקצין נעצר והואשם בספטמבר בעבירות שאסור לפרטן. ביום שלישי הקרוב ידון בית הדין שבקריה בבקשת ynet וכלי תקשורת נוספים להתיר לפרסם פרטים נוספים. לפי שעה אסור לפרסם באיזה עבירות חמורות וחריגות הואשם הקצין, שנסיבות מותו בכלא עדיין נחקרות בצה"ל.

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

ישן 06-06-2021, 19:55
צלמית המשתמש של האזרח

בין השורות - תשובה ופתרון...
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "מוזר....ממש לא מתאים למדינה דמוקרטית. אולי היא כבר לא..."

בעיתונות כתוב : "שורה ארוכה של מכרים של הקצין סיפרו "להארץ" על אדם אידיאליסט ומבריק שהצטיין בכל תפקיד ובכל מקום שאליו הגיע. הוא נחשב עלוי בתחומו, עוד כשהיה בתיכון, אז כבר סיים תואר ראשון במדעי המחשב"

"לפני הלוויה, סיפרו קרובי משפחה, פנו כמה מפקדים מהיחידה שבה שירת ובקשו להיות נוכחים, אולם בני המשפחה סירבו"

אז מה יש לנו כאן עד עתה? הוא לא הואשם בריגול, או בגידה, לא היה במגע עם סוכן זר.
אך יש עוד דבר (בשיטת האלימינציה) קיים עוד מקרה שאליו אני מגיע שבגינה אדם עלול להכנס לכלא ולהעלם...

זהירות עם התשובה, הצנזורה עדיין לא מרשה...!!!

ישן 07-06-2021, 21:04
צלמית המשתמש של האזרח

נכון…
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "בשביל מערכת שהעלימה למשך..."

אם היה כאן ריגול או בגידה, ברור לי שהיו מפרסמים. עובדה שעד עתה מסתירים זאת וגם סיבת המוות, כי לא ייתכן שאין ממצאים לאחר 3 שבועות ממה בחור צעיר ללא רקע של מחלות נפטר.
באחת הפרסומים ראיתי שכאשר מצאו אותו נזל לו ריר מהפה….
תבדוק אצלך מה גורם לריר…

ישן 11-06-2021, 11:52
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

לפי מה שקראתי בכתבה הנ"ל, מדובר בקישקוש בעל גוון קרימינלי ברמה בינונית מינוס
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "פריצה, הצפנה ואיום במתקפה: מה עשה לפני גיוסו קצין המודיעין שנכלא ומת?"

אז הוא כתב משהו בג'אווה שמצפין טקסט ועושה עליו סטטיסטיקות (???). אלא אם הוא כתב את ההצפנה בעצמו והיא היתה פנומינלית (לא סביר בעליל) מדובר במשהו שכל מתכנת זוטר מסוגל לכתוב בשעות מעטות של עבודה.
הוא כתב פרוייקט של "פריצה לרב-קו"? מה זה בכלל אומר? הוא הצליח להטעין רב-קו בכסף או לחייב אותו, באופן לא מורשה? אני בספק. למיטב ידיעתי ה"תוכן" של כרטיס רב-קו הוא בסה"כ מספר מזהה של הכרטיס, כאשר כל הפרטים המהותיים עליו (סכום נטען, היסטוריית נסיעות וכו') בכלל שמור ברשת של משרד התחבורה. אם הצליח למשוך או לשלוח מידע בהצלחה מהרשת הזו, הרי שמדובר במשהו עם קצת יותר "בשר", אבל לא פירצה שלא ניתן לסגור במהירות.
איומים על "פריצה" (הוא באמת מסוגל?) או מתקפת DDOS הם איומים שנשמעים בעיקר מילדים קטנים, שהורידו איזה כלי LOIC עתיק וחושבים שהם מלכי העולם עכשיו, מבלי להבין שהם בעצמם המטרה של יוצרי הכלי.
על רקע כזה לא מקבלים מאסר של 10 שנים, אני בספק אם זה נכנס בכלל לשיקולים של מי ששפט אותו.

ציטוט:
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 11-06-2021, 13:21
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "לפי מה שקראתי בכתבה הנ"ל, מדובר בקישקוש בעל גוון קרימינלי ברמה בינונית מינוס"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
אז הוא כתב משהו בג'אווה שמצפין טקסט ועושה עליו סטטיסטיקות (???). אלא אם הוא כתב את ההצפנה בעצמו והיא היתה פנומינלית (לא סביר בעליל) מדובר במשהו שכל מתכנת זוטר מסוגל לכתוב בשעות מעטות של עבודה.
הוא כתב פרוייקט של "פריצה לרב-קו"? מה זה בכלל אומר? הוא הצליח להטעין רב-קו בכסף או לחייב אותו, באופן לא מורשה? אני בספק. למיטב ידיעתי ה"תוכן" של כרטיס רב-קו הוא בסה"כ מספר מזהה של הכרטיס, כאשר כל הפרטים המהותיים עליו (סכום נטען, היסטוריית נסיעות וכו') בכלל שמור ברשת של משרד התחבורה. אם הצליח למשוך או לשלוח מידע בהצלחה מהרשת הזו, הרי שמדובר במשהו עם קצת יותר "בשר", אבל לא פירצה שלא ניתן לסגור במהירות.
איומים על "פריצה" (הוא באמת מסוגל?) או מתקפת DDOS הם איומים שנשמעים בעיקר מילדים קטנים, שהורידו איזה כלי LOIC עתיק וחושבים שהם מלכי העולם עכשיו, מבלי להבין שהם בעצמם המטרה של יוצרי הכלי.
על רקע כזה לא מקבלים מאסר של 10 שנים, אני בספק אם זה נכנס בכלל לשיקולים של מי ששפט אותו.

די. פשוט די.

למה שלא תקרא את המסמכים של קליפסו או פשוט תריץ אפליקציה כלשהי שקוראת רב קו כשהמכשיר במצב טיסה?

ישן 11-06-2021, 21:49
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

מודה שאני מופתע ממה שכתבת
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "[QUOTE=efekt]אז הוא כתב משהו..."

אתה אומר שהכרטיס מחזיק מידע שהוא יותר מאיזה UID? אוקיי, לא מצאתי את הרב קו שלי (לא השתמשתי בו הרבה זמן) אז העברתי בקורא NFC את כרטיס האשראי שלי. מה אני אגיד לך, לא נפלתי מהכיסא. אם מה שמאוכסן ברב קו דומה, אז זה לא רחוק במיוחד מהניחש שלי. אוסף של נתונים שעל פניו אין יותר מדי מה לעשות איתו במידה ואתה מחוץ לקונטקסט של השירות שמיועד למידע הזה.
לא מתרשם מהסופרלטיבים בכתבה שלא מספרים יותר מדי ואולי אפילו מגזימים קצת עם ה"עובדות" שבסיפור - איך הבחור הציג את הנתונים? כמו שהאפליקציה שהתקנתי בסלולרי הציגה? אם כך אז זה שום כלום בריבוע. אם הצליח כאמור להציג אותם במלואם הרי שמדובר בהישג לא רע, ואני לוקח חלק מדברי בחזרה.

ציטוט:

ישן 12-06-2021, 23:39
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "מודה שאני מופתע ממה שכתבת"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
אתה אומר שהכרטיס מחזיק מידע שהוא יותר מאיזה UID? אוקיי, לא מצאתי את הרב קו שלי (לא השתמשתי בו הרבה זמן) אז העברתי בקורא NFC את כרטיס האשראי שלי. מה אני אגיד לך, לא נפלתי מהכיסא. אם מה שמאוכסן ברב קו דומה, אז זה לא רחוק במיוחד מהניחש שלי. אוסף של נתונים שעל פניו אין יותר מדי מה לעשות איתו במידה ואתה מחוץ לקונטקסט של השירות שמיועד למידע הזה.
לא מתרשם מהסופרלטיבים בכתבה שלא מספרים יותר מדי ואולי אפילו מגזימים קצת עם ה"עובדות" שבסיפור - איך הבחור הציג את הנתונים? כמו שהאפליקציה שהתקנתי בסלולרי הציגה? אם כך אז זה שום כלום בריבוע. אם הצליח כאמור להציג אותם במלואם הרי שמדובר בהישג לא רע, ואני לוקח חלק מדברי בחזרה.

מה יש להיות מופתע? זה הרי מובן מאליו. פעם נוספת: פשוט קרא את המפרט או בצע את הניסוי. זה מובן מאליו, אבל הניסוי כל כך טריוויאלי שבכלל לא ברור על מה יש לדבר.

זה כמובן לא דומה לכרטיס אשראי. בכרטיס אשראי באמת לא נשמר הכסף שלך בכרטיס עצמו. DUH.

שים לב שלא אמרתי כלום על הבחור. אתה יכול להסתכל בגיטהאב שלו לבד אם זה מעניין אותך.

אני אומר שהמידע המעניין כן שמור על כרטיס רב-קו ולא במשרד התחבורה, ולא אמורה להיות לך יכולת לכתוב לכרטיס כזה בעצמך.

ישן 13-06-2021, 21:54
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "[QUOTE=efekt]אתה אומר שהכרטיס..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
מה יש להיות מופתע? זה הרי מובן מאליו. פעם נוספת: פשוט קרא את המפרט או בצע את הניסוי. זה מובן מאליו, אבל הניסוי כל כך טריוויאלי שבכלל לא ברור על מה יש לדבר.

זה כמובן לא דומה לכרטיס אשראי. בכרטיס אשראי באמת לא נשמר הכסף שלך בכרטיס עצמו. DUH.

אז זה מה שחשבתי שיהיה ברב-קו - המידע לא נשמר על הכרטיס. כנראה שטעיתי.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
שים לב שלא אמרתי כלום על הבחור. אתה יכול להסתכל בגיטהאב שלו לבד אם זה מעניין אותך.

הייתי בטוח שכבר הורידו לו את ה-repo, אם אתה אומר שזה עדיין שם אני אחפש.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
אני אומר שהמידע המעניין כן שמור על כרטיס רב-קו ולא במשרד התחבורה, ולא אמורה להיות לך יכולת לכתוב לכרטיס כזה בעצמך.

זהו, שמאז שכתבתי את התגובה הראשונה קראתי עוד קצת רקע על הבחור ואני לוקח את דברי בחזרה, הוא כנראה היה ביחידה שלא לוקחת סתם אנשים לשורות שלה, אפילו לא כאלה עם פוטנציאל אלא רק כאלה שבאמת יש להם משהו כבר בידיים.
אני לא שירתתי ביחידות הטכנולוגיות, אבל יכול לנחש שליחידה הזו צה"ל קוטף את מה שנקרא the cream of the crop, אז כנראה לא מדובר באיזה DDOS kid, אם כי עדיין אני לא יודע עד כמה האיומים שהוא כביכול איים לגבי לפרוץ לכל מני אתרים הם איומים אמיתיים, אבל ניחא.

ציטוט:

ישן 14-06-2021, 19:37
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "[QUOTE=פסטן]מה יש להיות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
הייתי בטוח שכבר הורידו לו את ה-repo, אם אתה אומר שזה עדיין שם אני אחפש.
למה שיורידו? אכפת לגיטהאב מהשטויות של צה"ל ומערכת הביטחון הישראלית?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
זהו, שמאז שכתבתי את התגובה הראשונה קראתי עוד קצת רקע על הבחור ואני לוקח את דברי בחזרה, הוא כנראה היה ביחידה שלא לוקחת סתם אנשים לשורות שלה, אפילו לא כאלה עם פוטנציאל אלא רק כאלה שבאמת יש להם משהו כבר בידיים.
אני לא שירתתי ביחידות הטכנולוגיות, אבל יכול לנחש שליחידה הזו צה"ל קוטף את מה שנקרא the cream of the crop, אז כנראה לא מדובר באיזה DDOS kid, אם כי עדיין אני לא יודע עד כמה האיומים שהוא כביכול איים לגבי לפרוץ לכל מני אתרים הם איומים אמיתיים, אבל ניחא.

או שכן או שלא.

אולי בשנות ה-90 כשהיה מדובר במספר חד ספרתי של אנשים בתפקיד שני ושלישי או בשנות ה-2000 כשמדובר היה במספר חד ספרתי של מגויסים בשנה זה היה ככה. כשמביאים עשרות רבות מאוד של אנשים בשנה המצב משתנה.

כל זה בעיקרון, בלי להגיד דבר על המנוח.

אבל באחת הכתבות נטען כך:
היחידה בה שירת הקצין נחשבת ל"יחידה של גאונים" שבה מעודדים תחרותיות ויצירתיות. כבר בהליך המיונים שלו ליחידה, עלו על כך שמדובר במועמד עם אישיות מורכבת וילדותית, ושהוא לא בשל לשירות בה. עם זאת, מועמדותו הועברה לבחינה חוזרת - שאחריה החליטו כן לגייסו, עקב יכולותיו ועקב ההבנה שזהו אופיו.
האם זה נכון? לך תדע עם כל הדיסאינפורמציה המכוונת שמופצת פה שלא לדבר על הדימיונות של הכתבים שלא יודעים על מה הם מדברים (אלון בן דוד, אני מסתכל עליך).

ישן 06-06-2021, 12:11
  Jaguar890 Jaguar890 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.02.16
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "לפי הפרסומים על הפרשה הוטלו..."

הדבר האחרון שמטריד אותי הוא מי הדליף לתיקון עולם, שמו ותמונתו רצו ברשתות החברתיות כבר לפני שבועיים או יותר. יותר מטריד הוא למה יש צאפ על הצאפ עצמו במשך שמונה חודשים. בסופו של דבר במערכת עצמה נמצאים בעיקר אנשים ישרים והגונים, כך שאני מניח שקצב ההדלפות יגבר אם באמת מדובר על נסיון שימוש בצנזורה כבדה לצורכי כסתח. וההיפך, אם מטופל בעניין מהותי שטופל באמצעים מתאימים. הסערה תישכך, למרות שאני מאוד סקפטי שזהו המקרה.
סתם כקורא מהצד - הסיפור מופיע ככותרת ראשית גם בידיעות וגם בהארץ, זה סימן מובהק שיש פה סיפור עם בשר, לא רק רכילות. בטח בהשוואה לאופי הסיקור בפרשות קודמות (בן זגייר למשל) שהיה הרבה יותר מתון.

נערך לאחרונה ע"י Jaguar890 בתאריך 06-06-2021 בשעה 12:16.
ישן 07-06-2021, 19:40
צלמית המשתמש של האזרח

.... ולוקח שלשה שבועות לדעת את סיבת המוות....
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "לפי פרסום עדכני צה"ל: "הקצין..."

לפי הזכרון שלי והמידע מהעיתונות הקצין לא התאבד, זה ברור. עכשיו מחפשים מי אחראי למותו בכלא.

איך ייתכן כי לאחר התקופה הזאת אין תוצאת הבדיקה ולדעתי הפריטית והאישית גם לא יהיו...

ישן 08-06-2021, 13:48
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.03
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "לפי פרסום עדכני צה"ל: "הקצין..."

יש עוד אפשרויות חוץ מסבוטאז' בקוד. אם הבחור היה פעיל בפורומים של האקרים, למשל, אז האקרים יעשו הרבה למען הכבוד שהם מקבלים מהאקרים אחרים. כדי לקבל כבוד כזה אתה יכול, למשל, להראות פרצת אבטחה שגילית או דרך לנצל פרצת אבטחה; אם הוא, למשל, חשף פרצה שגוף ישראלי משתמש בה כדי לתקוף או חולשה שקיימת במערכות שלנו הוא היה יכול לגרום נזק אדיר. דוגמה אחרת היא שהוא היה יכול להריץ קוד מבחוץ (למשל כלי מגניב לחשיפה ותקיפה של פרצות) על המערכות שלנו - מה שללא ספק אסור באיסור חמור, והוא לא היה מודע לכך שהקוד הזה מכניס סוס טרויאני. הוא היה עשוי לפרסם או לחשוף שיטות פעולה, כשנדמה לו שלא יודעים מה השיוך שלו ושיש כאלה שיידעו שהשיטות האלה משמשות את ישראל.

עולה לי בראש הקמ"ן ממוצב החרמון: כשמניפולטורים מוכשרים מצליחים להתלבש על אדם שהוא מבריק טכנית אבל לא מבין בבני אדם מספיק כדי לקלוט את המניפולציה, הם יכולים לגרום לו לעשות בשבילם הרבה מאד - בלי שהוא מבין את חומרת הארוע.
ישן 08-06-2021, 20:29
  double_o double_o אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.09.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי etio40 שמתחילה ב ""פרשה דרמטית שהסעירה את מערכת הביטחון הגיעה לסיומה""

פרטים חדשים על הפרשה שמסעירה את הצבא • התביעה הצבאית התכוונה לדרוש עונש מאסר של 15 שנים, אך החלה בהליך גישור שבמסגרתו הקצין יודה במיוחס לו בתמורה להקלה משמעותית בגזר הדין • מחקירת מותו עולה כי הקצין מהיחידה המסווגת נטל כדורים בכלא, אך השומרים לא זיהו זאת בזמן אמת והבחינו בכך רק בדיעבד

מעצרו ומותו של הקצין מהיחידה המסווגת בחיל המודיעין נותרו חסויים, אך הערב (שלישי) אנחנו מפרסמים לראשונה פרטים חדשים בפרשה שמסעירה את צה"ל: מתברר כי בזמן ההליך המשפטי תכננה התביעה הצבאית להקל בעונשו של הקצין בתמורה להודאה שלו במעשיו. כמו כן, בתחקור של נסיבות מותו התגלה כי הקצין נטל כדורים בתאו, אך בכלא לא זיהו זאת ומצבו הבריאותי הדרדר לאחר מכן.

בהתאם לדרישת משפחתו של הקצין והעניין התקשורתי הרב בפרשה, דובר צה"ל התיר אתמול לחשוף פרטים נוספים על התיק, ומהם התברר כי הקצין ביצע באופן מודע וממניעים אישיים כמה פעולות שפגעו בביטחון המדינה. הוא היה עצור בבסיסי כליאה שונים של הצבא, ובלילה שבין ה-16 ל-17 במאי הוא נמצא במצב רפואי קשה בתאו, ומותו נקבע זמן קצר לאחר מכן בבית החולים.

https://www.mako.co.il/news-militar...ign=mivzakimnet
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:37

הדף נוצר ב 0.28 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר