06-11-2019, 16:47
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
|
|
מתבקש תיקון...
הציר אליו התכוונת בין תעוז "מצווה" לבין מעוז "ליטוף" (במפות קוד "סיריוס") איננו ציר המיתלה אלא זהו ציר הג'ידי. ציר המיתלה עובר, מזרח למערב, כ- 20 ק"מ דרומית לציר הג'ידי.
המתחם המסומן במפות הקוד סיריוס בשם "עופרה" היה מתחם מצרי נטוש מימי מלחמת ששת הימים ושימש את המצרים לאיכסון תחמושת. על כן נקרא בז'ארגון הצ"הלי של אותם הימים: "בסיס תחמושת".
במתחם הזה היו כתריסר (+) מבנים קבורים בחול בחציים התחתון כיאה למחסני תחמושת...
בהתשה שימש לנו כמוקד לתצפיות ארוכות טווח (יום), לאזורי הגיזרה הדרומית של עבר התעלה כמו גם לפעילות עויינת אפשרית (מארבים מצרים אם הוצבו בשיטחנו בלילה) בין המעוזים בגזרה ולסיוע בטיווח ארטילרי לעומק השטח המצרי. עם עלות שחר היו מגיעים לוחמי סיירות למתחם, מציבים משקפות 20X120 בתוך אחד המבנים, מסתירים את ג'יפי הסיור מאחורי המבנה, פורסים רשתות הסוואה ונכנסים לתורנות תצפיות במשך כל היום. עם רדת ליל היו מתקפלים מהמקום.
לא זכור לי שמישהו כינה את המקום "המחנה הפולני", הגם שלא היתה סיבה לכך בממצאי המתחם עצמו (שלא כמקרה ה"חווה הסינית" מצפון, שם נמצאו ב"ששת הימים" מכונות לשאיבת מים ועליהן שלטים ב... יפנית, והלוחמים קראו למקום בטעות "החווה הסינית"...).
להלן מפת קוד סריוס אותה סימנתי ואיירתי מעט להקלת ההתמצאות בנושא הנידון:
בשעתו העליתי כאן בפורום מפה (בקוד "יופיטר" - קוד שקדם ל"סיריוס") בה איירתי את גיזרת התצפית מהמקום ב"התשה". הנה היא שוב:
נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 06-11-2019 בשעה 17:03.
|