האם אתרי בדיקות המהירות השונים "מבזבזים" את משאבי הרשת?
כידוע, לא מעט יוזרים ברחבי העולם בודקים את מהירות האינטרנט שלהם בתדירות כלשהי, ומסיבות תחביב או דיאגנוסטיקה. למיטב הבנתי, מה שבעצם קורה הוא הורדה / העלאה של מידע באופן רציף תוך שימוש בתעבורה המקסימלית האפשרית בניתוב לשרת. אני שואל, האם זה לא גורם לעומסים מיותרים בניתובים שאולי מנוצלים לדברים חשובים יותר מסתם לבדוק מהירות? למה בכלל צריך לבדוק באופן הזה ולא באופן יותר תיאורטי של יכולת החיבוור והספק שלך לספק לך אינטרנט מהיר מבלי באמת להוריד מידע מיותר ומכביד.
אני גם די סבור שצריכת החשמל העולמית מושפעת מזה ובאמת לחינם.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ramboli שמתחילה ב "האם אתרי בדיקות המהירות השונים "מבזבזים" את משאבי הרשת?"
אתה לא יכול לדעת מה מהירות ההורדה בלי לבדוק אותה בפועל מול מקומות שונים.
לרוב הבדיקה נעשית מול שרת קרוב גאורפית ולכן לא דורשת רוחב פס בינלאומי, אלא רוחב פס מקומי שממנו יש ממש בשפע גם כך. ראה ניצולת קווים פנים ישראליים: https://en.isoc.org.il/iix/cacti/we...tput/index.html (ואלה לא כל הקווים, יש ספקים שמחוברים ישירות אחד עם השני ועוקפים את ה IIX כדי לחסוך תשלום ל IIX)
אם אתה חושב שרוחב הפס הנצרך במשך כעשר שניות בודדות על ידי צרכן בודד משפיע מהותית על צריכת החשמל העולמית, אני לא רוצה לדעת מה אתה חושב על צפיית בינג' כל ערב בנטפליקס... (פרופורציות...), או אפילו על כמות תעבורת השטויות שעוברות בווטסאפ כל יום...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ramboli שמתחילה ב "האם אתרי בדיקות המהירות השונים "מבזבזים" את משאבי הרשת?"
ומה לגבי תעבורת הרשת בסרטוני חתולים? אין שום ספק שהם דורשים משאבי רשת הרבה יותר מבדיקות מהירות, וגם עליהם אפשר לומר שהם גורמים "לעומסים מיותרים בניתובים שאולי מנוצלים לדברים חשובים יותר מסתם סרטוני חתולים" ובכלל, אפשר לצפות בחתולים ברחוב, ועוד לא הגענו לפורנו שמהווה לפחות 30% מתעבורת האינטרנט, וגם עליו אפשר לומר את המשפט הנ"ל.
לגבי צריכת חשמל עולמית.. למי אכפת? כל אחד משלם את חשבון החשמל שלו.