02-07-2020, 14:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "להפך: האלוף בריק ראה במשבר הפיקודי-ניהולי והכשרתי את לב הבעיה"
"אבל לכולם ברור שמדובר בתירוצים, שהרי גם בעבר היה נמוך, וגם אז השירות היה ארוך וכפוי ושוחק."
אתה מניח שבעבר לא היו בעיות מוטיבציה, מקצועיות ושביקורות היו חשובות לא רק בשבוע שלפני. לדעתי דווקא היום הצבא הרבה פחות חפיפניק ממה שהיה פעם, גם אם היום הוא לא ברמה מי יודע מה.
"זאת ממש לא הפעם הראשונה שהאלוף מתלונן על "הנחתת פקודות". זה לא נובע מכך שהמ"מ הוא "איש מקצוע" - אלא מהעדר מקצועיות מצד מנהל/מפקד גרוע. "
אני מסכים, ולכן אני מרגיש שזה יותר עניין פרסונלי - האם המפקדים הם טובים, ולא בעיה מערכתית של איך רואים תרגילים או איפה הצבת היעדים.
אם יש לך קצין טוב - אתה תרגיש חלק מהתרגיל, אתה תעלה לשמירה עם מוטיבציה ואתה תיקח ברצינות את השירות שלך. יהיה לך קצין חפיפניק? האווירה ביחידה שלו תהיה חפיפניקית, כולם יזרקו והרמה המקצועית תצנח.
זה נכון תמיד, בלי קשר לתקופה האחרונה ובלי קשר לביקורת של בריק על הצבא בשנים האחרונות.
"שהרי פקודים שלא הבינו מה רוצים שהם יעשו, או שחושבים שהפקודות גרועות ומנותקות מהמציאות - יבצעו את המשימה באופן גרוע, ולעיתים ימנעו לחלוטין מביצוע (האם לדעתך חייל אמור להקריב את חייו על מזבח האגו של מפקד? האם סחבת בביצוע פקודות אינה תוצאה ישירה מהנחתת פקודות לא סבירות?)."
מסכים איתך, אבל לא ראיתי שהחייל במכתב כתב שהוא קיבל פקודות לא סבירות (אולי פספסתי), אלא שהוא קיבל פקודות שהוא הרגיש שלא היה לו "סיי" בהן, ושהן הונחתו עליו.
אני כן חושב שחשוב לשתף חיילים בתהליך קבלת ההחלטות ברמה מסוימת, אני כן חושב שחשוב להסביר לחיילים למה הם עושים את מה שהם עושים, ואני בהחלט חושב שחייל שמרגיש שהוא מקבל פקודה לא סבירה צריך לנסות לקבל עליה הסבר, אבל יש הבדל בין כל זה לבין "להתייעץ" עם החיילים על כל פקודה שמורידים, שזה הסנטימנט שאני קראתי מבין השורות של אותו חייל.
אולי זה רק אני, אבל ככה אני קראתי את זה. אם זה לא נכון, והכוונה דומה למה שאתה כתבת - אני מסכים איתך.
"ארגון איכותי פועל לשפר את איכות מנהליו, לזהות תקלות נפוצות ולתקנן. בצבא אין תהליכים כאלו. התהליך היחיד שקיים - זה נציב הקבילות (משמע האלוף בריק) - וטיפול בבעיות שהוא העלה."
זה נשמע לי קצת מחמיר, אבל בכל מקרה מלבד הנקודה שהחייל העלה לגבי זה שחיילים לא מקבלים פידבק אחרי אימונים (אגב, נכון גם לקצינים במילואים. אצלי ביחידה בדרך כלל מביאים חונך אחד בקושי ליומיים מתוך שבוע של תרגיל, על 8 קצינים, בתפקידים שונים. המקסימום פידבק שנקבל הוא הערות כלליות מאוד). מלבד זה לא ראיתי שהחייל מתייחס לתהליך הפקת המסקנות והלמידה.
לגבי הביקורות - דווקא על זה יכולתי לומר שזה חלק ממה שהצבא הגדול עושה כדי ללמוד ולהשתפר, וזו בעיה של הקצינים בשטח שמתייחסים לביקורת לא כאל משהו שמכתיב סטנדרט, אלא כאיזה קונץ שצריך אחת לכמה זמן לעבור, סטייל בחני כושר.
"אתה צריך להבין - המכתב הזה הוא אחד מתוך מאות פניות דומות שהוא קיבל לאורך השנים. האלוף בריק פרסם אותו - בגלל שהוא מנוסח באופן ברור, אבל הוא בכלל לא חריג. הבעיה היא קודם כל ארגונית"
אני מבין, ואני בטוח שזה נכון, אבל בעיני להתעלם מזה שיש גורמים חוץ צבאיים לבעיה זה גם שגוי. נכון שאי אפשר לומר את זה כדי להתחמק מהבעיות שיש בתוך התרבות הארגונית בצבא (שוב, אני מסכים שיש כאלה, בעיני החייל כמעט לא העלה דברים שנוגעים בהן), אבל גם אי אפשר למחוק אותן. אי אפשר לפתור בעיות מוטיבציה של חיילים רק עם קצינים תותחים - כי אין מספיק כאלה, כי החיילים יודעים שבזמן שהם טוחנים חברים שלהם נמצאים בממר"ם או ב8200 ומקבלים מקצוע ויוצרים קשרים, אם הם משרתים בכלל, וזה משפיע.