אם המטרה לעשות את צבא היבשה ללא רלוונטי מבחינת יכולתו, אזי צהל "בדרך הנכונה", אם רוצים לעשות שינוי מבני בחטיבות השריון אזי זו לא הדרך.
הנושא של חטיבת מילואים מסופחת לאוגדה זו או אחרת כבר דובר בו לפני עשרות שנים אם זכרוני אינו מטעה אותי. אז לפחות גדודי המילואים התאמנו פעמיים בשנה, כיום זה סיפור אחר. אם רוצים לבצע פעולה כזו צריך לדאוג שיתבצעו 3 דברים:
1. כח המילואים יתאמן עם הגדוד/חטיבה פעמיים בשנה. אני לא חושב שחטיבת שריון סדירה תוכל לעבוד ביעילות עם גדוד מילואים שלא התאמן מספר שנים.
2. עם 2 הגדודים שנזרקים מהחטיבות, ובמקרה זה הייתי פוסח על חטיבה 7, הייתי מקים חטיבת שריון נוספת, כך שיהיו 3 חטיבות שריון סדירות, עם 6 גדודים של טנקי מרכבה 3,4 וחטיבה נוספת (7) עם 3 גדודים של מרכבה 2. במבנה כזה כח הטנקים של השריון לא יפגע.
3. אשר לפלוגה המסייעת, שתוקם במקום פלוגת טנקים, הרעיון מעולה רק הביצוע הולך להיות גרוע.
אני הייתי בונה את הפלוגה המסייעת בצורה שונה. את המחס"ר הייתי מוציא מהמסייעת, המחס"ר הוא ת"פ של המג"ד בלבד. בפלוגה המסייעת יהיו 2 מחלקות מתוגברות: מחלקת מרגמות ומחלקת נ"ט.
א. את מחלקת המרגמות הייתי בונה על השילדה של המרכבה-2, כאשר הצריח יהיה כדוגמת הצריח שנקרא Nemo. בין הפצמ"רים ברכב יהיו פצמ"רים חכמים שמתבייתים על כתם לייזר כדוגמת ה- Fireball שמגיעים לטווח של 15 ק"מ.
ב. מחלקת הנ"ט גם כן תהיה בנוייה על מרכבה-2, כאשר הצריח יוחלף או ישודרג, ותותח ה-105 יוחלף בתותח 35 מ"מ וטילי נ"ט. צריח דומה לזה הוא הצריח של רפאל שנקרא Samson-MK2".
רק אם נקים חטיבת טנקים סדירה נוספת, ונשלב פלוגה מסייעת עם עוצמת אש רצינית, נוכל לשדרג את עוצמת השריון בהנחה שזה מה שהצבא רוצה לעשות.