20-05-2009, 10:20
|
|
|
חבר מתאריך: 11.10.07
|
|
כלי הרק"ם עולים על המסלול הירוק
המגמה הזו לא תהיה שלמה ללא מעבר לשיטות הנעה נקיות יותר, כמו שנדונו באשכול שנפתח בנושא הנעה חשמלית לרק"מ.
http://dover.idf.il/IDF/News_Channe.../09/05/1901.htm
כלי הרק"ם עולים על המסלול הירוקיום רביעי, כ"ו באייר התשס"ט, 20 במאי 2009, 07:30
המהפכה הירוקה לא פוסחת גם על צה"ל: מערכת חדשה שמפותחת בימים אלה במחלקת ניסויי האיכות של החטיבה הטכנולוגית בזרוע היבשה תגרום להקטנת ענני האבק שיוצרים הכלים המשוריינים בשטח. היתרון המבצעי: קושי באיתורו של הכלי ממרחק
ארנון בן-דרור
נזקים סביבתיים הנגרמים מאבק שנוצר מתנועת טנקים וכלים משוריינים אחרים הם אחת מן הבעיות איתן צה"ל מנסה להתמודד, במסגרת המגמה ה"ירוקה" שקורמת עור וגידים בשנים האחרונות בשורותיו. במחלקת ניסויי האיכות (נס"א) בחטיבה הטכנולוגית של זרוע היבשה מאמינים שיש בידם את הפתרון: "מסלק האבק", הם מכנים אותו.
ענני האבק שנוצרים מטחינת גרגירי האבק על-ידי כלי הרק"ם (רכב קרבי משוריין) הנעים בשטח פוגעים בשטחים חקלאיים הסמוכים ובתהליך הפוטוסינתזה של הצמחים שבסביבה. האבק המיתמר מקשה על נשימתם של האנשים שנמצאים סמוך לכלי הרק"ם, ומונע מחיות קטנות לעבור בשבילים טחוני האבק. בנוסף, משרתת הקטנת עננת האבק היבט מבצעי: ככל שהכלי מפזר פחות אבק, קשה יותר לאתרו ממרחק.
המערכת, שפיתוחה החל לפני כשנה וחצי, אמורה להקטין את עננת האבק על-ידי טפטוף מים עקבי ש"משכיב" את גרגירי האבק ומונע מהם להתרומם באוויר. הרעיון: לחבר מתקן מים נגרר באחורי הרק"ם ולהתקין בו מתזי מים-אוויר שיפזרו טיפות על השטח בו עובר הרק"ם. בזבוב מים? בנס"א אומרים: לא רלוונטי, היות וניתן להשתמש גם במי-ים.
"אם נצליח בפיתוח המערכת", אומר סגן מפקד נס"א סא"ל רונן שטקלר, שגדל בחיל השריון ויזם את הרעיון החדשני, "כולם ירוויחו. גם צה"ל וגם מדינת ישראל בכללותה". הצלחה, הוא אומר, תיחשב אם יצליחו אנשי היחידה להקטין את כמות האבק שמייצרים כלי הרק"ם ביותר מ-30 אחוזים.
ובאשר להצלחה שכזו, מביע סא"ל שטקלר אופטימיות זהירה. "אם תקציבי הפיתוח יישארו כפי שהם, אני מקווה שהמערכת תהיה מוכנה כבר בשנה הבאה", הוא אומר. בכל מקרה, היות וכמות המים שיידרשו כלי הרק"ם לגרור אחריהם היא גדולה, המערכת תיועד בעיקרה לשימושים מבצעיים כאלה ואחרים, ולהגעת כלי רק"ם לשטחי כינוס.
(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)
נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 20-05-2009 בשעה 10:42.
|