03-12-2019, 11:54
|
|
|
חבר מתאריך: 09.09.06
|
|
"רובה אנגלי"
שאלה זריזה וקצת מידע היסטורי שאשמח לקבל:
כשנתקלים במונח "רובה אנגלי" הכוונה ל SMLE? או ה N' 4? או שזה שם ג'נרי לרובי ה 303 מייצור בריטי?
בתמונות השונות של הנוטרים והבריגדה בולט הSMLE כרובה העיקרי, ותמונות שלו מופיעות גם ביחידות עורפיות בצה"ל בשנים הראשונות. עם זאת נראה לי שנמתקלתי לפחות בתמונה אחת של חברי קיבוץ חמושים ב N' 4 בתוקפה המקבילה. שני הרובים היו זמינים תודות לנוכחות הבריטית כשכוחות מקומיים מקבלים את הSMLE (נוטרים, לגיון ערבי, פלוגות הפרשים המקומיות ויחידות Commonwealth אחרות) וה N'4 בידי הכוחות הבריטיים וככל הנראה שיירים מהקרבות בצפון אפריקה (במסגרת הברחות הנשק).
ואם כבר עוסקים ברובים אנגלים, מה עלה בגורלם לאחר קום המדינה? המאוזר ("רובה צ'כי") שנקלט בכמויות גדולות במהלך מלחמת השחרור, ולאחר מכן הוסב ל 7.62, שימש יחידות כמו צלפי המשא"ז עד האינטיפאדה השניה. השימוש באנפילד מצד שני דאך לו די מהר עם המעבר לנשק אוטומאטי, אני מניח בגלל זמינות כלים ותחמושת? או בגלל שה 303 לא התאים לשאר התחמושת הצה"לית ולא היה טעם לתחזק אותם במערך? על פי הוויקופידיה בעברית הגרסה לצלפים (N' 4 -T) שירתה בצה"ל עד תחילת שנות ה 70 אבל לא מצאתי תמונות, ועד כמה שידוע לי, חוברות הדרכה קיימות רק עבור המאוזר.
בקיצור, אשמח למידע עבור הרובה וההיסטוריה שלו בארץ
|