לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-10-2019, 14:34
  rpi rpi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.02.17
הקונפליקט הנסתר בין מתינות לקיצוניות בציונות הדתית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רן55 שמתחילה ב "מתנחלים יידו אבנים ביצהר ופצעו לוחם צה"ל באורח קל"

לציונות הדתית אין יכולת להכריע בשאלת גבולות מדינת ישראל, והם עוברים כל הזמן מפתרון של מדינה אחת לפתרון של שתי מדינות לשני עמים.

המציאות הולכת וטופחת על פניהם: הם רואים את כמויות הפלסטינים העצומות בשכם חברון ג'נין וירושלים ומבינים שאין לזה פתרון והשמיים לא ממהרים להעדיף את העם הנבחר. אין להם יכולת להציג את המציאות למצביעים, אז מחליטים לא להחליט, או במילים אחרות ממשיכים את מצב הכיבוש והחוק הצבאי בשטחים, תוך שמירה קפדנית על הסכמי אוסלו מצד אחד, והשמצת "בוגדי" אוסלו מהצד השני.

ויש להם בעיה: לא קשה לזהות את התמורות בחברה הערבית. הצעירים נהפככים לאט לאט יותר מערביים ויותר ישראלים. אני נדהם מהכמויות העצומות של ערבים המסתובבים בתוככי הערים הישראליות הגדולות, והדרך היחידה לזהותם רק כשהם מדברים עם חבריהם בערבית. ההשלכות על התבוללות בעתיד מובנת לחלוטין. גם הם קוראים את דבריו של הבעל של לוסי האריש הסמל של הישראלי הלוחם מפאודה.

הרבה ערבים כבר פחות מוטרדים מענין המדינה הפלסטינית. מצידם אפשר לדבר על מדינה אחת ואת סוגיות זכויות האזרח לפתור בעתיד.

אחד הדברים שהדהימו אותי ששלוש נבחרות הבית בארה"ב שתומכות במאבק הפלסטיני, אומרות בצורה ברורה שפתרון שתי המדינות מת. הפתרון שהן מציעות הוא פתרון מדינה אחת.

והפוליטיקאים שנמצאים בממשלת המעבר מתנדנדים בין רעיונות של סיפוח לצורות משונות של מדינה פלסטינית. רק איך תאלץ את הפלסטינים לקחת מדינה שלא מתאימה להם?

ומה עם תוכנית המאה של טראמפ? יש לי תחושה שגם הוא, כמו אובמה, מתחיל להתייאש מהיכולת של ביבי לספק את הסחורה. לא קשה לראות שטראמפ לאט לאט נוטש את המזרח התיכון עם ה"מלחמות הטיפשיות האין סופיות".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-10-2019, 18:50
  rpi rpi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.02.17
שומר נפשו ירחק
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי רן55 שמתחילה ב "לאחר הצתת האוהל ביצהר: עשרות צמיגים נוקבו וכתובות נאצה רוססו באל בירה"

לפני כמה חודשים ישבנו לשתות קפה ברעננה והא עדכן אותי שהוא החליט לעזוב את הגדוד- מנסה לקבל ג׳וב להיות חונך אי שם ולהשתחרר בסיום תקופת החתימה. הסתקרנתי. זכרתי שבעזה וגם בבט"ש בצפון עשה עבודה טובה.
אז הוא סיפר שהבט"ש האחרון הם הוצבו בשטחים והיו הרבה עימותים. הוא קרא להם דוס טרור. "לא בשביל זה חתמתי" הוא אמר.
לאט לאט אני מפנים שאין סיכוי. שומר נפשו ירחק. גם טראמפ כבר מבין, מה שאובמה הבין לפניו, שזה אידיוטי להתערב במריבות בין משוגעים. לזה צריך פסיכיאטרים ואולי אשפוז כפוי.

נכון שזה שטח כבוש אבל צריך להרחיק את הצבא שמבוסס על גיוס חובה מהתמודדות עם הסדר הציבורי: לשם כך יש שב"כ ומג"ב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:11

הדף נוצר ב 0.50 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר