באתר צה"ל פורסמה אתמול כתבה על תפיסת נק"ל ע"י לוחמי הנדסה מגדוד 601 בגזרת עתניאל שבחטמ"ר יהודה. הייחוד בתפיסה זו הוא שלראשונה לא מדובר ב"קרלו" מאולתר ברמת פחחות רכב אלא בנשק מודפס שעל פניו נראה באיכות גבוהה. ניתן רק להניח שזוהי ההתחלה, ובעתיד (אולי אפילו הקרוב) נראה התגברות של השימוש באמל"ח כזה ואולי גם גידול בתכן לרמת רוס"ר שלם. כמו במקרה של משפחת קרלו לדורותיה, גם כאן המכשול העיקרי ליצירת נשק איכותי הוא הקנה - בין אם ייצור מקומי בחריטה, ייבוא ע"י הברחה או גניבה/פירוק של נשק ישראלי.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "נק"ל מודפס ביו"ש - הדור הבא של אמל"ח טרור"
אני לא מבין גדול בתחום אבל חוץ מפלסטיקה וקוסמטיקה, מה החידוש פה לעומת מחרטות קרלו? איכות החומרים? עצם זה שזה "נראה" כמו רוס"ר?
לא ברור מה ההבדל בין זה לבין לקחת נשק תקני ולשים עליו פלסטיק של איירסופט. אתה עדיין צריך נשק תקני והפלסטיק עדיין מחומרים ירודים. ולא שחסר להם נשק תקני
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סיורניק
אני לא מבין גדול בתחום
חייל בלחץ מבצעי, אם יופיע לו משהוא עם נשק, יירה קודם, ורק אחר-כך, אולי יתפנה לבדוק את הנשק. לפחות כך אני מקווה. נשאר רק לקוות שלא יאשים את עצמו, אם זה יתגלה כצעצוע.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "נק"ל מודפס ביו"ש - הדור הבא של אמל"ח טרור"
לגמרי הפריט נראה כמו קרלו בחליפה בדומה לערכת "רוני" שעושים לגלוקים.
צר לי מלבד הכותרת הרועשת, אין פה משהו חריג, להדפיס מדפסים,קת, מעטפת לקרלו זה משהו שהיה ידוע מהיום הראשון שהמדפסת התלת-מימד הגיעה לגדה. כל עוד אין מדפסת שיכולה להדפיס/לעבוד עם מתכות אנחנו צריכים להגיד "תודה".
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי דגני בוקר שמתחילה ב "לגמרי הפריט נראה כמו קרלו..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי דגני בוקר
כל עוד אין מדפסת שיכולה להדפיס/לעבוד עם מתכות אנחנו צריכים להגיד "תודה".
הבעיה העיקרית עם הדפסת מתכת בתלת מימד היא שהמדפסות בסדר גודל שמתאים לשימוש ביתי או עסק קטן לרוב מייצרות מתכת יחסית פריכה - ולצורך הדיון כאן, קנה שמודפס במכונה כזאת לא יחזיק הרבה יותר מקנה של קרלו. ומצד שני, צריך לזכור שאנחנו רק בחיתולים של התחום הזה ובעתיד נראה שיפור והוזלה של חומרי הגלם והתוצרים הסופיים.
הסירטון ,ממקור גלוי.
חושף בשם חופש המיידע, הדרכה עם פוטנציאל לא פחות מרצחני.
אני מפרסם, רק כי מי שמעוניין, מצא\ימצא בעצמו. וכולי תקווה שהוא יגיע לאנשים שצריכים לדאוג מזה.
יש בזה שתי סכנות:
1) קשה לגילוי
2) קשה למעקב, מחוסר במספר מזהה ייחודי.
זה כבר עלה בשרשורי עבר זה סרטון בן כמה שנים והתקדמו מאז,
ויש מקורות יותר מתקדמים מזה,
רוב הסצנה בארהב מתמקדת בשימוש בערכות חלקים שמה שמודפס זה בעיקר גופים "ריהוט" ואביזרים.
במקומות ומקורות אחרים מתעסקים יותר לעומק.
רוב פינקוס תותח.
הרמה של הקרלו מאוד עלתה,
אם תסתכל בהסטוריה של פיתוח נשק במיוחד סביב מלחמת העולם השניה יש כמה וריאנטים מאוד פרמיטיבים ויעילים, החלק הקשה הוא יצור קנה ברמה גבוהה כל השאר די פשטני.
הנשק המאולתר זה מילא יש מלא הברחות וגנבות של נשק צבאי תקני, נראה שהמדינה והמחוקק ישנים בעמידה וגם הצבא והמשטרה לא ממוקדים באמצעי היצור כמו שהיו סביב חומת מגן.