28-11-2011, 08:06
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
|
|
וודאי. בייחוד בזכות הליהוק המצוין שכלל גם את הרמטכ"ל לעתיד מופז...
בסצינת הפתיחה שמתרחשת בטקס הסיום של צוערי חי"ר בבה"ד 1, צועדים הקצח"ר דאז, איציק מרדכי, ומפקד בה"ד 1 דאז, שאול מופז, לעבר הקצינים המצטיינים ולוחצים להם ידיים. מופז אפילו אומר משפט שלם (המשפט הראשון בסרט כמדומני...): "אני רואה שהתפוח לא נופל רחוק מהעץ...תמשיך להצטיין".
המשחק של ה"קצינים" בסרט-מהמג"ד והמשך במ"פ ובמ"מ, מאוד אותנטי ובייחוד ראוי לציון שאול מזרחי בתור המ"פ. הוא מגלם דמות מאוד מציאותית של מ"פ מוצלח בצה"ל. מאוד מאוד שונה מהדמות ההיסטרית והילדותית שגילם אושרי כהן ב"בופור". אינני יודע אם זה משום שמזרחי היה באמת קצין חי"ר בלבנון או פשוט משום שהוא שחקן הרבה יותר טוב. מן הסתם צירוף של השניים.
יש בסרט גם פנים מבצעיים שנראו לי, כמי ששירת עשור מאוחר יותר, כלא אמינים: למשל, רוב הפעילות המבצעית בסרט, כולל המרדף בסופו, מבוצעת על ידי חוליות של קצין ומספר חיילים בודד (נמוך עד שלושה),ללא חובש, ללא קסדות על הראש ועם שיפצורים מאוד עלובים. אבל אלו הם באמת זוטות.
אפרופו שאול מזרחי-הסרט "אחד משלנו" הוא בדיוק ההיפך מ"שתי אצבעות" בכל הקשור לאמינות, אותנטיות או איכות משחק. ככה זה כשהתסריט עלוב וכולל משפטי מחץ כגון
שאלה: "ירית בו בגליל?"
תשובה: "לירי סלקטיבי (לטווח ארוך, יש לציין...קגנס) אני תמיד מעדיף את ה-38 ספשייל
|