08-04-2022, 11:51
|
|
|
חבר מתאריך: 06.12.14
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סירפד
הברדק התקשורתי שראינו אתמול הוא חלק מתמונה גדולה בהרבה. לא זכור לי מקרה בו בעת אירוע פיגוע ירי/פיגוע מיקוח שבו לא היתה סגירה הרמטית ע"י משטרה ופיקוח עירוני. רק להזכיר - לאחר פיגוע אוטובוס הדמים ב1978 הוטל עוצר על צפון ת"א ורמת השרון לטובת סריקות. הכאוס אתמול נולד מכך שלא היה אף "צ'יף" שלקח פיקוד ואחריות בלעדיים - ואם כן, אז בכנות זה ממש לא ניכר. מה שראיתי אתמול הזכיר לי מאוד את הקרקס שהיה בפיגוע ביה"ס בביסלן, שבו הורים ושכנים באו עם נשק מהבית.
מה שהיה צריך להיות אתמול הוא מאוד פשוט: סגירה כלל הרחובות שתוחמים את הזירה, הוצאה החוצה של כלל האזרחים שאינם תושבים, חוכמולוגים שלא רוצים להקשיב להוראת השוטרים - מעצר מיידי והוצאה מתחום האירוע, ואז כמובן גם בקרה על נוכחות עיתונאים וגורמי חוץ בזירה. זה אולי יישמע כמו גבורת מקלדת וחוכמולוגיה בגרוש, ועדיין לטעמי האירוע אתמול מקבל ציון נכשל מהרבה מאוד בחינות.
|
האירוע נראה כמו קרקס.
שוטרים, מג"ב, ימ"מ, יחידות אלו ואחרות של הצבא\ מהב"ט, חובשים, פקחים, סתם אזרחים... קבוצה של מאות עם נשקים שלופים שמתערבבים ורצים עם כוחות מיוחדים בין בניין לבניין או שכחלק מחשיבות עצמית שאיננה מחוברת למציאות, חוסמים דרכים, גישות וכו'.
אני לא יודע אם זה בגלל המצלמות, הרצון להרגיש חשוב, או המחשבה שאתה בעצם משפיע על האירוע, אבל רגיל שזה קיים בכמות מצומצת בקרב אנשים בעלי דפוסי אופי זה או אחר. הכמות אמש הייתה מטרידה. זה היה יכול להסתיים באסון נוראי.
שאפו ללוחמי היח' המיוחדות ואלו שביצעו את הציד אחרי המחבל שבאנדרלמוסיה המטורפת שהייתה שם לא היה נזק סביבתי נוסף. זה באמת לא מובן מאליו.
לגביי התקשורת, התנהגות מביכה של כתבים וכתבות בטוענה של "זכות הציבור לדעת".
חבל שלוחמים צריכים להתמודד עם להזיז כתב זה או אחר או למנוע ממנו לסכן את חייו או חיי הסובבים שלו בזמן שעשרות שוטרים ופקחים נראים עומדים בסמוך לססלים כמו עציצים.
הרדידות רק מתפשטת במטרה לזרוק עוד איזה משפט ולמלא עוד כמה שניות של זמן אוויר בשטויות.
חבל רק שתוך כדי מפרטים על תנועת הכוחות, מיקומם לפי כתובת מדוייקת וכו'. חבל שגם הכתבים המנוסים שהיו בסביבה לקחו חלק מהטיפשות הזו ולא הראו בגרות.
|