05-07-2021, 13:38
|
|
|
חבר מתאריך: 11.03.10
|
|
המדריכים של היום זה לא מה שהיה פעם
אומר מראש - אני לא מזלזל במדריכים של היום מה גם שאני לא מכיר את כולם מן הסתם, ולא את כל הכלים.
אני נהג האמר קרבי.
ברענונים בשנים האחרונות, המדריכים גויסו מלכתחילה להדרכה ועשו את כל שירותם בהדרכה. הם עבדו "לפי הספר" בלבד, ורצו לבקש אישור מהקצין על כל דבר. היינו צריכים להסביר להם את מה שלמדנו בזמנו - "אתה בשטח, אתה מחליט". הקצין לא יודע בדיוק מה המצב, והנהג הוא המקצוען במקום. לדוגמה: הגענו למצב אבסורדי, כשהאמר נתקע באמצע עלייה והיה צריך לחלץ אותו, משהו פשוט שכל נהג מבצעי התמודד איתו. מפקד השיירה התקשר לקצין שבבסיס כדי לבקש אישור לחלץ. אנחנו, המתורגלים, לא חיכינו לתשובה ופשוט חילצנו.
הרגשנו שהם נורא... אנמיים? וללא מחשבה עצמאית.
כשעשיתי את קורס הנהיגה המבצעית לפני עשרים שנים (אני לא מאמין שאני אומר את זה ) המדריכים היו ערבוביה של חבר'ה שהגיעו מיחידות שונות. הם לא עשו קורס מדריכים מסודר, ולמעשה כתבו את המקצוע ליחדות השדה דרך הידיים עם אילתורים איפה שהיה צריך, ואת כל החומר הם העבירו ישירות אלינו הנהגים בהתנסות, לא בהרצאה.
האם המדריכים של היום, שמגוייסים לנושא, שעוברים קורס מסודר והכל כתוב להם יותר טובים מהמדריכים של פעם? לדעתי לא.