14-11-2018, 19:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.03.15
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "הקלות הבלתי נסבלת של עברות פגיעה בבטחון המדינה ברשתות החברתיות וכייצד לטפל בה"
בכל יחידה יש קצין/מש"ק ביטחון מידע, או נע"ת ביטחון מידע, שחייב להחתים ו/או להדריך כל חייל חדש כחלק מטופס הטיולים. כנ"ל גם לגבי כל אנשי המילואים הג'ובניקים שמגיעים לתרגיל (ותאורטית, גם במבצעים). רק רבע מהסדירים, ואפילו פחות מכך במילואים, באמת מקדישים לזה שביב של רוחב פס- ולרוב אלו אותם אנשים שכבר מכירים את הנושא או שיש להם הבנה אינטואיטיבית של ביטחון מידע (הבחנה שלי: לרוב אלו יוצאי בריה"מ. אולי זה קשור איכשהו לתרבות תחת משטרים טוטליטריים).
לגבי רעיון הענישה... בשירות שלי נתקלתי בשתי עבירות שנעשו ע"י 2 אלופים שונים:
1) באירוע הראשון, הייתה זו עבירה על נהלים, וזהות העבריין התגלתה רק לאחר שהנושא נחקר. התקבלה הוראה מלמעלה פשוט לשכוח להשכיח את העניין, אבל כבר הספקתי להוציא דו"ח ראשוני, אז חטפתי על הראש. למזלי, לא הספקתי להפיץ את הדו"ח המלאה ברשימת התפוצה הרחבה, כי אחרת הבומבה על הראש היתה הופכת לספתח. כעבור כמה דקות התקבל טלפון מהמפקדים, שהסבירו שמתברר שהרל"ש אשם, למרות שידעתי שהוא בכלל לא היה בבסיס. הרל"ש הסכים לקחת אחריות ונשפט אצל מפקד היחידה שלו- האלוף העבריין שהעניש אותו בהתראה.
2) באירוע השני, אלוף אחר חשף ב"שידור חי", בטעות, מקור מודיעיני רגיש. כששאלתי מה עושים לגבי זה, באה תשובה, ומדרג דיי בכיר במערך ביטחון המידע: "בכח אתה רוצה שנמצא עבירה לשפוט אותך עליה?".
בצבא הזה אתה רוצה להכריז "הבא שמבצע עבירת ב"מ, אנחנו נכנסים בו"? יזכרו לעשות את זה פעם אחת, בעיקר בתור הצגה למצלמות התקשורת, ואז חוזרים לשיטה הישנה.
אין באמת בעיה של נהלים, או של חיילים טיפשים יותר מבכל צבא אחר, אלה רק היעדר רצון, היעדר עניין ותרבות שמעודדת נורמות של שחיתות והיעדר מוסר בקרב הפיקוד.
אני מאמין שפתרונות טובים נדחפים מלמטה, אבל במקרה הזה אני לא רואה אופציה ריאלית אחרת חוץ מאשר למצוא איזה קצין פריק, שהנושא הזה ממש בוער בו, ולהמליך אותו.
נערך לאחרונה ע"י gnopi בתאריך 14-11-2018 בשעה 19:51.
|