26-03-2019, 21:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
זה נכון רק בכאילו.
כי אז אפשר יהיה לטעון שיש הצדקה לפעולות של חמא"ס לאור הדעות וההתבטאויות של קבוצות יהודים דוגמת אוהדי בית"ר, או או שהיהודים באמת שואפים להשתלט על העולם כי יש הרבה מהם שטוענים כי היהודים צריכים להיות אור לגויים, עם סגולה, העם הנבחר, שישראל צריכה להוביל את העולם ב...משהו.
ועוד דבר- את הרוב מקרב האנשים אינני מקביל בכלל לכמויות של אמצעי לחימה. על אמצעי הלחימה שולט מיעוט קטנטן ואלים. חשוב מכך, לא ניסיתי כלל לטעון שצריך לתת לרקטות להחליד על כני השיגור. הפוך!
את המיעוט הקטנטן והאלים ואמצעי הלחימה שלו צריך להוציא מכלל פעולה בכל דרך שמביאה תועלת לצד שלנו- ואלימות כלולה בכך.
כלפי הרוב שלא פועל נגדנו (אפילו אם חושב על זה וחולם על זה), אינני רוצה לפעול באלימות. בדרכים רכות יותר הייתי בחלט מעוניין לייצר אצל הרוב הזה שינוי תפישה. כצעד ראשון הייתי מפעיל את היכולות הישראליות כדי לעצור ולבטל את החינוך המסית אצלם.
אז בבקשה אל תייצר הקבלה בין רוב האנשים שלא מזיק לנו בעצם, לבין העובדה שיש הרבה נשק שמתוכנן לפגוע בנו, אבל נשלט על ידי מיעוט.
ואני זוכר שהרוב הדומם לא קובע אף פעם, שהמיעוט שפועל קובע את המציאות. לכן אני מאוד בעד לפעול כלפי המיעוט המזיק ולא כלפי הרוב שלא.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|