20-08-2018, 20:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.09.09
|
|
לא שונה בכלל.
ציטוט:
כיום המון עניים הם אתיופים, ובצבא הם [עניים אתיופים] לא ממש משתלבים:
...
חלק לא זניח מאותם עריקים - ערקו כדי לעבוד. לפרנס משפחה קורסת כלכלית.
...
בדיוק באותם מקרים בהם מדובר על האנשים הכי עניים והכי מסכנים - הצבא דורס באופן הכי גרוע,
במקום לזמר "כור היתוך" ולזרוק אנשים לכלא, הצבא צריך להתחשב, ולאפשר דחיית שירות בשנה (ולחדש, כל עוד המצב לא משתפר).
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
שונה כמו יום ולילה.
מובן שהיא תלושה, אחרת למה שינית אותה הרגע?
|
זה שלא הבנת - לא אומר ששיניתי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
זה ש"שישית מהחיילים האתיופים הופכים לאסירים" (נשים שנייה בצד שעדיין לא סיפקת מקור לכך, או שמחבוש בצבא זה לא קרוב אפילו לסוף הדרך) זה כשל - אין ויכוח (אם זה אכן נכון), אבל זה לא אומר שאתיופים לא משתלבים בצבא. שמח שביססנו את זה.
|
הבאתי - תבדוק.
ציטוט:
אני אפילו לא יודע איפה להתחיל.
1) לכל העניים קשה להשתלב בצה"ל, לא משנה מה המוצא שלהם.
2) אין לי מושג מאיפה הבאת את הנתון ש"בקרב האתיופים שיעורי העוני והמסכנות הכי גבוהים", או איך בכלל מודדים "מסכנות".
3) להרבה מאוד אנשים שירות בצה"ל הוא סבל, לא רק לאתיופים.
4) במקרים ספציפיים של מצוקה כלכלית, בלי קשר למוצא, צריך לשחרר מהצבא, אמרנו כבר. (אני מניח שזה היה המשפט האחרון שלך כי הוא מנוסח לא ברור).
5) הדיון הוא לא על עוני קיצוני בלבד, אלא אנשים עם קשיי הסתגלות, בעיות התאמה- אמרנו כבר.
|
אכן - לכל מי שסובל מעוני קיצוני קשה בצבא - והבאתי את האתיופים רק כדוגמא.
אם אתה לא מודע למצבם של האתיופים - אתה כנראה גר בחו"ל ולא בארץ ישראל.
קרא את הכתבות שהבאתי.
העוני באופן כללי, והעוני הקשה - חמורים במיוחד אצלם, והפיתרון הוא לא צבא - אלא חינוך והשכלה גבוהה בקרב הצעירים (וכשאתה מגייס אח גדולבמשפחה ממוטטת, האחיו הצעירים נאלצים לעבוד במקום ללמוד) - וכך צה"ל מחריף את העוני, ומנציח אותו,
תוך שירי הלל לכור ההיתוך.
ציטוט:
זה יפה שאתה מחליט בשבילם, אבל רבים מהם יגידו לך שאתה לא מייצג את הדעה שלהם ושהם כן רוצים להתגייס, בגלל אותו כור היתוך.
|
לא אמרתי שלא.
אמרתי שצה"ל - צריך לאפשר דחיית גיוס לכל מי שעומד בקריטריון עוני.
לא "לעשות טובות" עם נדבות של ת"ש.
ציטוט:
ושוב- מקא"מ זה לא רק עוני אמרנו כבר? אמרנו.
|
ושוב - כתבתי על זה - אלו 2 בעיות שונות, שבשניהם הטיפול החובבני בצה"ל רק פוגע.
ציטוט:
ברשותך אני מדלג על כל הלא רלוונטי כי כבר נמאס.
פה אנחנו משלימים מעגל לפוסט הראשון. כן - מקא"מ הוא מערך עם הרבה חסרונות. הפתרון הוא לא להגות אוטופיה בלתי מושגת בעליל סטייל לימודים גבוהים חינם לכולם או דירה חינם לכל זוג צעיר.
|
נכון - כי במקום לקרוא מה שאני כותב - אתה עסוק בלחזור על עצמך.
מערך דיור מוגן - זה מערך קיים, שמוכיח את עצמו בשיקום.
במקום להלל את כור ההיתוך, ולבזבז חיים של האנשים הכי חלשים בצבא,
בהחלט כדאי לשקול להפנות את התקציבים - לגופים חליפיים,
את זה ניתן לעשות - רק אם מלכתחילה המימון לא יהיה על חשבון משרד הביטחון,
וכך המשרד המתאים - יוכל לבחור במנגנון השיקום המתאים.
ציטוט:
אני לא יודע לכמת את הבעיה, אבל אין לך יכולת כלכלית לספק את מה שאתה אומר למספר משמעותי מספיק של אנשים גם אם תסגור את מקא"מ 70 פעם.
יש אנשים עם בעיות קיצוניות שדורשים טיפול מיוחד. אבל יש הרבה מאוד אנשים בספקטורם של בעיות פתירות ברמת המפקד בצה"ל.
|
בהחלט יש יכולת כלכלית - ומספקים טיפול כזה להרבה יותר אנשים ממה שאתה חושב.
אם היה מספיק טיפול ברמת המפקד - לא היה צריך את מסגרת נערי מכא"ם מלכתחילה.
ולא היה צריך מערך פקידותי מיוחד לטיפול בבעיות.
אני אומר - שאם מערך הת"ש לא מספיק, אז צריך מערך מקצועי במקום כלא או מערך המורכב מחיילות סדירות.
ציטוט:
אז הקומץ שפגשת שובצו להיות פקידים, מזה מקישים על כל העולם?
ושוב- צה"ל לא מתיימר לתת הכשרה תעסוקתית מלבד מקרים יוצאי דופן, מערך המקא"מ נועד להכניס לתלם אנשים שנזרקו מכל מסגרת קודמת. זה אנשים שעוד לא בשלב של הכשרה תעסוקתית, שאם הם יגיעו אליה עכשיו הם יכשלו מידית, צה"ל מקנה להם את ה-הכנה להכשרה תעסוקתית כדי שהם לא יכשלו בעתיד.
|
קלירלי - אתה לא מכיר את מערך הדיור המוגן,
ואיך הם לוקחים את מי שנחשבו "אבודים", שרק ארגוני הפשע מנסים לגייס אותם לעבודה, והופכים אותם לאזרחים תורמים.
ציטוט:
קלירלי אתה לא יודע מה זה מקא"מ, וגם נראה שלא בהכרח שירתת בצה"ל - או שכבר הספקת לשכוח, אם זה מה שאתה חושב.
|
בהחלט שירתתי בצה"ל - בסיס בס"א 18 בצריפין. שירות של 42 חודשים.
אלו חיילי המקאם שפגשתי.
אולי אצל אחרים המצב היה פחות גרוע - אבל זה הרושם שקיבלתי.
אני מכיר גם בוגרי חינוך מיוחד שגרים בדיור מוגן,
ואיך המנגנון הזה (דיור, סיוע ועבודה במקום שיעסקו בפשיעה או מרעב) עובד ומוכיח את עצמו כלכלית.
|