לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-07-2023, 19:12
צלמית המשתמש של דגני בוקר
  משתמש זכר דגני בוקר דגני בוקר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.02.18
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "חוקרת ישראלית נחטפה בעיראק על ידי ארגון טרור שיעי"

איך אומרים... אני חושב שכבר הינו בסרט הזה...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אם היא נמצאת בחיים בידיי ארגון שורר שכזה במדינה זרה, קשה להגיד עקב ההשלכות מתוך ידיעה שיש סיכוי שגם לוחמים לא יחזרו משם, אבל כן נכון יהיה לעשות הכל,אבל הכל במטרה להחזירה. יחידות רבות בצה"ל מתאמנות, מפתחות יכולות בדיוק בשביל רגעים כאלה, זה הזמן להוכיח שיש את היכולות והמסוגלות לבצע פעולה תוך כדי שילוב כלל האמצעים הקיימים בצבא שלנו,לוווינים, יחידות רגליות וחיל האוויר במטרה להחזירה הביתה, בפעילות שכזאת אנחנו נחזיר את "כבודו" וההרתעה שמגיע לצה"ל בדיוק כמו אחרי מבצע אנטבה. עזבו שזה גם תסריט טוב לסרט טוב

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-07-2023, 19:13
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "חוקרת ישראלית נחטפה בעיראק על ידי ארגון טרור שיעי"

הייתי שמח שבכל מקום שזה מדווח יצויין גם שהיא שונאת ישראל קיצונית ביותר והיא מאוד לא התביישה לפרסם את זה בכל הזדמנות.

מלכתחילה הקונספט של לשלם מחיר יקר מדי עבור ישראלים (כולל ישראלים שהם לא באמת ישראלים) שבוחרים במודע לעשות דברים מסוכנים בניגוד לכל האזהרות מפוקפק מאוד. להוסיף את העובדה שהיא מתנגדת ליישות הציונית ובכל זאת כנראה נשלם עבורה מחיר יקר זה יריקה בפנים ממש.

הייתי שמח אם פשוט היה אפשר לכבד את הבקשה שלה

לצפייה בציוץ המקורי באתר Twitter, לחצו כאן.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 06-07-2023, 06:14
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "אני לא טוען שהיא כן או לא כי..."

הדברים הראשונים שהיו בשלוף בחיפוש בסיסי (לא בהכרח הגרועים או העדכניים ביותר). היא אמרה דברים חמורים יותר בע"פ:

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 05-07-2023, 20:42
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "הייתי שמח שבכל מקום שזה מדווח..."

לצערי זה לא ממש משנה, לפחות מנקודת מבט של צבא ובטחון. לא חושב שמנהיגי המדינה יכולים להתחשב בפומבי בשיקולים כאלו.
בכלל לא ברור שחייבים או עסקת שבויים או מבצע חילוץ הירואי, תנו לדיפלומטיה לעבוד יש כל כך הרבה שחקנים באיזור.

גם לך תדע אם לא מעורבים גורמי ביטחון בפעילות שלה או בהיעלמות, מה שמדווח לא תמיד מדוייק.

עריכה - בלי קשר למקרה הספציפי הזה, נכון שאנחנו עושים הרבה מאוד מאמצים לשמור על ולהציל כל יהודי / ישראלי שמסתבך בחו"ל, גם על רקע פלילי וגם על רקע בטחוני. לא בהכרח זה תמיד הדבר הנכון לעשות

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 05-07-2023 בשעה 20:55.
ישן 06-07-2023, 06:23
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "לצערי זה לא ממש משנה, לפחות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סיורניק
לצערי זה לא ממש משנה, לפחות מנקודת מבט של צבא ובטחון. לא חושב שמנהיגי המדינה יכולים להתחשב בפומבי בשיקולים כאלו.

מצד אחד, ברור שזה אמירה של כאב יותר מאמירה לוגית.

מצד שני, אי אפשר להתחמק מהדיון הבסיסי על המחיר שצריך לשלם בעבור שחרור חטוף, כמו בכל אירוע, והתשובה לשאלה תמיד נגועה בקצת פוליטיקה (כמו הרבה שאלות אסטרטגיות אחרות בתחום הבטחון).

מצב ההתחלה של רוב הישראלים דומה והוא ש"צריך לעשות הכל" (הכל הוא ספקטרום בהקשר הזה) כדי לשחרר את החטופ/ים. זה האתוס שלנו ואני בעקרון שמח וגאה שזה הרפלקס של רובנו.

מכאן יש איזה מדרג. האם צריך לעשות הכל כשזה אדם שנסע למדינת אויב? למקום ספציפי שיש עליו אזהרת מסע קונקרטית? שעסק בפעילות לא חוקית?

כל אלה פקטורים שנכנסים למשוואה (וכנראה שטוב שכך). אז אם אדם הוא איש שמאל או איש ימין בוודאי שאסור בתכלית האיסור שייכנס למשוואה, אבל מהתנגדות מובהקת ופעילה למדינת ישראל כבר אי אפשר להתעלם, בטח כשהיא משולבת באחד מהפקטורים החמורים ביותר שיש - כניסה למדינת אויב.

(הבקשה הספציפית שלה לא להיות משוחררת בעסקה היא סתם פיקנטריה)

ציטוט:
בכלל לא ברור שחייבים או עסקת שבויים או מבצע חילוץ הירואי, תנו לדיפלומטיה לעבוד

גם בדיפלומטיה משלמים מחירים. לפעמים המחיר כבד יותר (אסטרטגית) מבשאר האופציות.
ציטוט:
גם לך תדע אם לא מעורבים גורמי ביטחון בפעילות שלה

מהיכרותי עם הגברת, הסבירות קרובה לאפסית.

ציטוט:
עריכה - בלי קשר למקרה הספציפי הזה, נכון שאנחנו עושים הרבה מאוד מאמצים לשמור על ולהציל כל יהודי / ישראלי שמסתבך בחו"ל, גם על רקע פלילי וגם על רקע בטחוני. לא בהכרח זה תמיד הדבר הנכון לעשות

וזה אני חושב, צריך להיות הדיון.
לאמריקאים היו שתי חוויות כאלה (כל אחת שונה מאוד אבל בעלת מאפיינים מסוימים דומים) בשנים האחרונות - בו ברגדאל ובריטני גריינר.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:40

הדף נוצר ב 1.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר