01-05-2018, 10:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
זה עדיין רלוונטי, רק לדרגים למטה.
כל קצין יחשוב פעמיים אם ליזום או לא אם הגישה של המח"ט שלו או של האוגדונר שלו היא לא לגבות במקרה של טעויות.
האם המח"ט או האוגדונר מכיל טעויות? זה שוב עולה דרג אחד למעלה, עד להגעה לדרג המדיני.
ככלל, ככל שהולכים נמוך יותר השאלה אם ליזום או לא תלויה לגמרי בתוצאה ופחות אם זה נוסה כבר או כמה זה חדשני. צל"ש או טר"ש קלאסי.
בדרך כלל, המפקדים הבכירים שאיתם עבדתי הכילו שגיאות וטעויות, בתנאי שלא היו להן השלכות חמורות מדי. לרוב, כשיש השלכות חמורות, או השלכות שנוגעות ישירות לקידומו של אותו מפקד בכיר, הם מחמירים בהרבה.
אני ראיתי מפקדים רבים שדחפו פקודים שלהם ליזום פעולות התקפיות בבט"ש ואמרו שהם יאשרו ויגבו אותם, אבל אין לי ספק שאם אחת הפעולות הייתה משתבשת באופן נורא הם היו מוצאים את הדרך להראות איך הפיקוד הזוטר לא פעל כמו שאושר לו ולכן הוא אשם.
וסתם קוריוז: בבה"ד 1 הרצה לנו נציג של הפרקליטות הצבאית, ואחד הטיפים שהוא נתן לנו היה לא לסמוך לעולם על המפקדים שיגבו אותנו במקרה של חקירה צבאית. אני עדיין מתפלא שנתנו לו לדבר על זה.
נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 01-05-2018 בשעה 11:00.
|