09-12-2012, 21:04
|
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית
|
|
חבר מתאריך: 17.03.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שרקן
אכן, כפי שכתבו כאן, מחסנית של 30 כדור נועדה ל 30 כדורים בדיוק כמו שמחסנית 15 כדורים בגלוק 19 נועדה ל 15 כדורים (וזו עם ה"פלוס 2" נועדה ל 17 כדורים למרות שלא מוחלף בה הקפיץ).
בארץ נהוג לקחת "מקדם ביטחון" אווילי בתחומים בהם הוא לא נדרש.
דווקא פעולות זכורות לרע כמו ה"מכה בעקב מחסנית - ליתר ביטחון" בכלים מסוימים (הבולט ביניהם היה אקדח הברטה מודל 71 בקליבר 0.22 שעיטר בעבר את מותני קציני צה"ל) גרמו נזק לשפתי המחסניות.
יש יצרנים שמשתמשים בחלקי נשק מאיכות גרועה ואז - לא יעזרו תרגילי "מקדם ביטחון" כי (למשל) קפיץ מחסנית באיכות זבל שמתפקד גרוע עם 30 כדור, יהיה גרוע גם עם 29 או 10 כדורים.
רוב הנזק למחסניות ה M16 בצה"ל נגרם כתוצאה מאחזקה לקויה, קורוזיה ובלאי עקב מגע עם כימיקלים שונים, נפילות על אבנים באימונים וכו' ולחלקן יש בעיית הזדקנות טבעית כי אחרי עשרות שנים של שימוש רציף, יש עייפות חומר ונזק מצטבר טבעי לחלוטין.
עוד גורם ישיר לנזק למחסניות ולכלים עצמם הוא הנוהל הדבילי שמחייב ריקון מחסניות מדי פעם באימונים ומילויין מחדש. הריקון מתבצע באמצעים לא מותאמים (לרוב באמצעות לדרמן, תרמיל ריק, מברג וכו') וכך נוצר חיכוך מיותר בשפתי המחסניות. הכדורים שהוצאו מהן מתעקמים מדי פעם, מאבדים אטימה, אוספים חול ואבק (עקב שימון מיותר) ומשבשים את פעולת המחסנית או הנשק כשהם מוחזרים למחסניות.
|
שרקנסקי
אל תבלבל אותם עם עובדות - אז מה אם כשביקרתי בפורט בניננג ראיתי שמלמדים לטעון מחסנית ב 30 כדור - כך גם עשו בארץ מי שהיה לנו איתם שת"פ.
כתבו לך שביחידות אמריקאיות ממלאים 29 ו 28 !!! אז לא משנה בכמה תערוכות חו"ל היית וכמה הסברים מלומדים שמעת. אל תתן לעובדות לבלבל אותנו.