"האדם הוא הפלדה "
"האדם שבטנק ינצח"
"השריון עשה הסטוריה"
"במקום שבו יעצרו הזחלים שם יקבע הגבול"
"השריונאי רואה מבין ראשון פועל ראשון ומנצח"
" נוע נוע סוף"
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "אני לא מבין מדוע לא מורידים את כל התשתיות לבונקר"
להזכירך, "חומות של תקווה" החל בשנת 1998 למיגון של מוצבים חודרים ברצועת הביטחון שהסיכון בהם היה באותה תקופה חמור פי כמה מהסיכון במוצב באזור החרמון. רוב המוצבים עדיין היו מוקפים בסוללת בטון ובונקר בלי מיגון יעיל למגורים ולאזורי המחייה.
אני אף פעם לא אבין את הצורך הבלתי ניתן לשליטה כנראה של דו''צ ושל עוד כמה גורמים לפרסם נתונים מן הסוג הזה.
אין לי בעיה עם זריקות מוראל מדי פעם אבל שמישהו יסביר לי, אולי אני לא רואה את כל התמונה למי לעזאזל זה מועיל שמרקו יודע איפוה נמצא המתקן הכי אפקטיבי ומגניב של המודיעין??
הכתבה מדברת על שדרוג יכולות התקשוב לאורך כל גבול הצפון ולפיה אסטרא הוא רק אחד מהמתקנים ששודרגו.
ואגב, אסטרא א' שעליו מדובר בשרשור המקורי ואסטרא בו מדובר כעת אינם אותו מוצב. עד כמה שזכור לי א' פונה ופוצץ במסגרת הנסיגה מלבנון.
הייתי באסטרא א' באמצע שנות התשעים וזכור לי הנוף המדהים מעמדת התצפית שלו. אתה מתחת לאדמה ופתאום נפתחת לך מרפסת עם נוף מדהים.
הרי לפני פחות משבועיים הזהרנו אותך, לא?
כבר שכחת?
במהלך השבוע הקרוב, שבו לא תוכל לכתוב בפורום, אתה נדרש לקרוא את דבר המנהל של הפורום וכן את האשכול לגולשים החדשים.
תגובה זו מתייחסת גם לשאלה הקודמת שלך כאן באשכול, שאלה שנמחקה משום שהיא עוברת על ב"מ.
באחד המקומות היפים בארץ, ממש בפסגת הר החרמון נמצא מוצב אסטרא שצופה על משלוש הגבולות - ישראל, לבנון סוריה • החיילים שצריכים לשמור על כשירות מבצעית מתכוננים לקור העז ולשלג שצפוי לרדת שם ממש בקרוב • איך מצליחים לשמור החיילים על ערנות כשהטמפרטורה יורדת מתחת לאפס?