24-12-2017, 13:08
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 42,777
|
|
אפשר לחבר כמה מחשבים לאל-פסק אחד - בתנאי שהזרם שהוא יכול להוציא מספיק גדול עבור ההספק הנצרך על ידי כל הצרכנים. אני הייתי נותן מרווח בטחון של 50%, ולו משום שבאופן טבעי המצברים באל-פסקים כאלה גם הם גדולים יותר.
כלומר אם נניח שהמחשבים צפויים כולם יחדיו לצרוך 1000 וואט, הייתי לוקח אל פסק שיכול לתת 1500. אממה, שנתוני האל-פסק אינם לפי הצריכה בוואט אלא ב VA (וולט אמפר). בתאוריה אנשים היו מצפים שזה יהיה אותו דבר, אבל... זה לא. בלי להיכנס למה זה קוסינוס-פי ושאר קללות, לוקחים את ערך ה VA, מכפילים אותו ב 0.7, ומתייחסים לתוצאה כוואטים. במילים אחרות - אם המחשבים צורכים 1000 וואט, ובהנתן מקדם הבטחון שכתבתי - אזי זה יהיה 1000 * 1.5 / 0.7 כדי להגיע לערך הרצוי ב VA - אז 2142 זו התוצאה.
צריך לקחת בחשבון שלא בהכרח *כל* ציוד המחשב צריך להיות מוגן (שיקול של עלות תועלת). אפשר לחבר רק את המחשב עצמו, בלי מסך (שצורך לא מעט חשמל בעצמו), ואז אפשר לשים אל פסק קטן יותר.
אל פסק גדול לכמה מחשבים יש לו יתרון של עלות (הוא יותר זול מכמה קטנים שמגיעים לאותו הספק) - אבל מצד שני כשהוא מתקלקל (וכל דבר מתקלקל במוקדם או במאוחר. אני באופן אישי לא ראיתי אמינות גבוהה במיוחד ממוצרים של היצרן היחיד שהופיע בקישור שהבאת <ומחקתי, כמו שאני עושה בכל ההודעות שלך שמכילות קישור>... שהם למיטב ידיעתי "יצרן מדבקה") - אז הוא מתקלקל לכולם ביחד. אפשר גם לעשות פשרה ולחלק את הסיכונים - לקנות 2 שכל אחד משמש 2 מחשבים.
לגבי "גודל מצבר" - הדבר רק קובע כמה זמן גיבוי האל-פסק יתן למחשבים - כך שזה לא משנה כמה שעות הם דולקים ביום - זה משנה רק כשיש הפסקת חשמל בפועל. זה יכול להיות עשר דקות, חצי שעה... שעתיים... אבל אא"כ מדובר בבית חולים או משהו כזה (ואז הייתי ממליץ לקנות גנרטור שמתחבר אוטומטית ללוח החשמל) - בד"כ המטרה היא רק לאפשר למחשב לכבות בצורה מסודרת עד לסיום הפסקת החשמל. זה קורה באמצעות חיבור מיוחד בין המחשב לאל-פסק ותוכנה שרצה על המחשב ודוגמת את מצב הסוללה של האל-פסק. כשנותרו לפי ההערכה דקות בודדות (5? אולי ניתן להגדרה... תלוי בתוכנה) - התוכנה פשוט תפקוד על המחשב לרדת בצורה מסודרת לפני שהסוללה תיגמר. מהבחינה הזו שיתוף אל פסק בין כמה מחשבים יכול להיות בעייתי - בפשוטים שבהם בד"כ יהיה מדובר בחיבור של רק מחשב אחד למערכת הבקרה של האל-פסק...
לא כולם הם אונליין. הזולים הם לא. גם לא כל אלה שמצהירים שהם אונליין הם כאלה... פעם תמיד אמרו על "און ליין" שהוא "המרה כפולה" אבל שמעתי שיש כאלה שהם לא (לא יכול להגיד שאני מבין איך שני הדברים חיים ביחד).
ההבדל המהותי הוא זמן התגובה - הזמן שלוקח למתג את העומס מחברת חשמל למצבר (או בהעדר מיתוג בכלל). כמובן שמיתוג אפסי עדיף על מיתוג שלוקח זמן - אבל לאל פסק שמחובר כל הזמן יש בעייה אחרת בדמות מצברים שמתבלים מהר יותר כיוון שהזרם זורם דרכם כל הזמן. את בעיית זמן המיתוג אפשר למזער על ידי ספקי כוח איכותיים למחשב. למעשה, ייתכן מאוד שספק כוח איכותי יגן על המחשב לאורך זמן יותר מאל פסק. אני קניתי ספק איכותי שכזה לפני כמעט 8 שנים, והפסקתי להשתמש באל פסק - בין השאר משיקולי קרינה. בינתיים, טפו טפו, המחשב עובד.
מצד שני זה לא מחשב של עסק.
מצד שלישי, מחשבים לא כל כך יקרים בימינו, וצריך לחשוב מה העלות החלופית של אי קניית אל פסק. בעסק - גיבויים - בכל מקרה חייבים לעשות. כך שמידע לא אמור להינזק גם אם המחשב מת (ולא בהכרח שמה שימות זה הדיסק הקשיח!). מעניין מה היה המשבר המדובר?
|