אז פתחתי שרשור בפורום אחר,שם לא ידעו לענות,וכאדם שמתגייס ככל הנראה לחיל השיריון חקרתי והתענייתי בכל מה שנוגע בנושא,באחד מהסרטונים שהציג את מעיל רוח ואת אופן הפעולה שלה,קפץ עוד חלון נכנסתי אליו והופתעתי לראות משהו שלא ציפיתי אליו,אשמח לקצת מידע בנושא
יותר דומה למערכת חץ דורבן. על כל פנים, קונספטים של מערכות Hard-Kill יש למכביר, גם לאמריקאים, גם לרוסים, גם לגרמנים וגם לטורקים. עד כה, רק "מעיל-רוח" הוכחה ועובדת בשדה הקרב, אך זה בלתי נמנע שבעתיד תהיינה מערכות Hard-Kill מתוצרת מדינה זרה בשדה הקרב...
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם." -בנג'מין פרנקלין
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 06-06-2017 בשעה 23:47.
יותר דומה למערכת חץ דורבן. על כל פנים, קונספטים של מערכות Hard-Kill יש למכביר, גם לאמריקאים, גם לרוסים, גם לגרמנים וגם לטורקים. עד כה, רק "מעיל-רוח" הוכחה ועובדת בשדה הקרב, אך זה בלתי נמנע שבעתיד תהיינה מערכות Hard-Kill מתוצרת מדינה זרה בשדה הקרב...
תודה על התשובה,שמננה עלתה לי עוד שאלה 😁,הבנתי שמערכת חץ דורבן התחרתה במעיל רוח אבל מעיל רוח בסופו של דבר נבחרה,יש איזשהן סיבות שמעיל רוח נבחרה ולא חץ דורבן? או שהבחירה הייתה רנדומלית?
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Lightnigstrike שמתחילה ב "[QUOTE=efekt]לצפייה במקור..."
מעיל רוח הייתה בשלה טכנולוגית יותר באותה תקופה. כלומר אם בעת בחירת מעיל רוח היו יכולים להיות בטוחים שלדוגמה תוך שנתיים הטנק הראשון יצא מהליין עם המערכת, אז עם חץ דורבן זה 4 שנים. שוב, סתם דוגמה גסה.
לחץ דורבן היה יתרון אחד בודד עם מעיל רוח וזה יכולת להתמודד עם איום קינטי. למעיל רוח לעומת זאת זמן תגובה נמוך יותר וחימוש קטן יותר. עם זאת, מסתבר שמערכת מעיל רוח הבאה - מעיל רוח 2.0 אם תרצה, תשלב מיירטי חץ דורבן במקום המיירטים הנוכחים.
שיתוף פעולה בין תע"ש, תעשיה אווירית, ורפא"ל החל עוד בשנת 2014.
לא הבנתי מה הטענה שלך פה. כל מה שכתבת לא סותר את דבריי אך גם לא בדיוק מתקשר אליהם.
בנוגע לכותרת תגובתך, אני מניח שאתה לא מסכים עם הניסוח שלי לגבי המיירטים של מעיל רוח? ובכן הם כן קטנים בהשוואה למערכות אחרות, מאחר ומדובר בעצם בלוח קטן וקל היוצר MEFP, בטרמינולוגיה לועזית.
היתרון שלו הוא ככל שמשקל המיירט קטן יותר, הצידוד מהיר יותר וכך זמן התגובה נמוך יותר.
סתם עובדה מעניינת: חץ דורבן תוכנן בהתחלה עם 3 מיירטים על כל משגר, אך זה הוכח כאיטי מדי.
מעיל רוח לא מבוסס על רסיסי טונגסטן אלא על משהו הרבה יותר חכם ומרשים - Multiple Explosively Formed Projectile. וריאציה מתקדמת של מטען חלול שלא מייצרת ליינר אלא slugs שעפים במהירות דומה לליינר.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "מעיל רוח לא מבוסס על רסיסי..."
MEFP זה בדיוק זה. בהסבר הכי פשוט, המיירט מורכב מ-2 לוחות. האחד עשוי טונגסטן והוא מחורץ על מנת לאפשר פיצול הלוח לרסיסים רבים (לפי רפא"ל ישנם 17 רסיסים, לפי מקורות אחרים 35).
השני הוא חומר הנפץ. כמובן שמאחוריהם לוח מגן שימנע רסס מיותר אחורה ויאפשר פיזור אנרגיה אופטימלי.
EFP הינו חודרן המקבל את צורתו ע"י פיצוץ מבוקר. מעיל רוח רק מוסיף מספר חודרנים. כל חלק קטן הופך לחודרן בכך שהאנרגיה שניתנת להם הופכת אותם למעין חצים.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "MEFP זה בדיוק זה. בהסבר הכי..."
לא. זה לא אותו דבר.
EFP אינו רסיס ואינו דומה לרסיס. זה לא איזה קליימור. רסיס נוצר מפירוק מכני של גוף, פירוק שיכול להיווצר באופן מבוקר אם הוא מחורץ. EFP הוא דבר הרבה יותר מורכב, הוא נוצר מגל הלם שמתיך את הגוף ומעצב אותו. כדי לייצר MEFP יעילים באופן מבוקר צריך חישובים והדמיות ברמה גבוהה ודיוק רב בהרבה בייצור אבל התועלת רבה מסתם פיזור רסיסים - EFP יכול להיות בעל אנרגיה קינטית גבוהה משל רסיס, טמפרטורות גבוהות וכבונוס אפשר גם לעצב אותו כך שיאבד אפקטיביות מעבר לטווח הרצוי לפעילותו וכך ימנע נזק סביבתי.
זה דומה ללוח טונגסטן מחורץ בערך כמו שחלולן דומה לח"ש-חץ
לא היית פה כבר תחת 4 שמות שונים?
בבקשה, אם אתה מתכוון לעבור על החוקים של הפורום, לפחות תנצל את הזמן הקצר שנותר (עד שתיתפס ע"י מנהל) כדי לכתוב משהו אינטליגנטי ומועיל, או שאלה ראויה.