02-02-2013, 13:45
|
|
מומחה בתחומי התעופה הצבאית והלוט"ר, ונגיעה אישית לנושא בניית דגמי מטוסים
|
|
חבר מתאריך: 10.11.02
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "GHAHER 313 - איראן מציגה מטוס קרב בעל תצורה חמקנית"
במבט בעין בלתי מזויינת בתמונה שפורסמה ב- YNET, וכן בסרטון שהוא שם, אפשר להבחין, לדעתי, בכך שגם פה כמו בסיפור עם המל"ט האמריקאי שלכאורה הופל, מדובר במוקאפ מושקע. הפגמים בייצור נראים כאילו הדגם מצופה בנייד, כונסי האוויר נראים כחסרי פונקציונאליות לחלוטין ולי אישית נראה שבזווית מסויימת הם יאבדו לגמרי את יכולת אספקת האוויר אליהם, והחופה נראית כאילו היא עשוייה מפוליקרבונט זול.
זווית נוספת, שימו לב לפרופיל הכנף הראשית שמתאים אולי למטוס מסרט, אבל אין לו שום משמעות אוירודינאמית אמיתית למטוס שטס במספרי מאך חלקיים או נמוכים מאוד (ולדעתי אין סיכוי שהדבר הזה, עם המנוע שלו, טס מהר...)
שוב, פרופיל הכנף... ומה עם הבמה המסתובבת שעליה הוא מוצב? זה נחמד שהיא מוגבהת ומסתובבת, אבל איך בדיוק העלו אותו לשם? (לא בעיה מסובכת אבל סתם עוד אינדיקציה, אולי, למשקל של הדבר הזה).
מבט מקדימה מהסרטון, שוב רואים את הגימור הלא מספיק טוב, את הכונסים הלא-משמעותיים הנמצאים אחרי שפת ההתקפה של הכנף, ואת מה שלי נראה כמו כן נסע לא מתפקד.
תמונה של הגימור הגרוע על מייצבי הכיוון:
מבט מאחורה על פתח הפליטה של המנוע.
תמונה שממחישה את צורתו של המטוס, את המיקום של כונסי האוויר, ואת הצורה של הכנף. שימו לב לקנארדים הגדולים. אני לא אומר שכזה דבר לא יכול לטוס מבחינה אוירודינאמית כי כבר ראינו מטוסים, מל"טים, כטב"מים ומדגימי יכולת "מוזרים" יותר מבחינה אוירודינאמית, אבל אני כן אומר שכדי לשמור עליו באוויר המטוס הזה יצטרך מערכות אוויוניקה מתקדמות מאוד שספק גדול אם ישנם בדבר הזה.
תא הטייס נראה כאילו הוא אחד מהפאנלים האלה שנמצאים אצל מתקיני מערכות סטריאו, שם הם מדגימים יכולות של כל מיני מערכות לאוטו... משהו בכיסא המפלט נראה לי פישי לגמרי, ואהבתי גם איך שה"טייס" שם את הקסדה מקדימה... הגימור של צדדי תא הטייס, איפה שהחופה אמורה להיסגר נראה לי כמו ה"חלליות" האלה מפיברגלס שילדים נוסעים בהן בלונה פארק... שימו לב ל"צלעות" החיזוק של הדופן...
ככה לא נראה תא טייס, וככה לא נראה כיסא מפלט. תראו את החומר של החופה...
כאלה ספוטים יש לי בסלון... תראו את הפגמים בציפוי החיצוני של הדבר הזה:
כל קנה המידה של הדבר הזה נראה שגוי...
דעתכם המלומדת?
נערך לאחרונה ע"י מיצו בתאריך 02-02-2013 בשעה 14:01.
|