קצת אופטופיק, ולא בהכרח קשור רק לכלים המוצגים כאן , אולם תהיתי מתי הצבא יעבור למערכות VR או אמצעי להצגת זווית צפייה ממבט ראשון (כמו שמוצג בסרטון מטה), אם זה עדיין לא קרה.
נדמה כי מסרטוני השיווק לפחות שזה טרם הפך למציאות. האם ייתכן כי השוק האזרחי עקף קצת את הצבא בעניין הזה? אין לי מושג, אני שואל בתמימות. ואם זה ביטחון מידע אז עדיף להתעלם.
בכל מקרה, למי שטרם נתקל בתופעה העולמית של מרוצי רחפנים, הסרטון הבא מספק הצצה בנושא:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rubb1sh שמתחילה ב "מעבר למערכות שליטה מתקדמות יותר"
מדליק!
לדעתי זיהיתי בליבה לוח ארדואינו או דומה לו.
לשימושים צבאיים נראה לי שרלונטי בעיקר לחימוש מדויק,
ולדורות הבאים של המזלטים הטקטיים.
מעניין אם בתצוגות העיליות בקסדה של אלביט(?) זה קיים.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "זה לא נראה כמו שום לוח שיש..."
לדעתי דומה מאוד לפרו מיני, למרות שבפעול היום אם תיכנס לDX או אלי אקספרס תמצא אינספור חיקויים עם מאפיינים שונים-החורים בלוח מאפיינים גרסאות לשימוש מקצועי יותר והלחמה ישירות אל הלוח.
ואווו, טוב, מעבר לזה שהדבר הזה נראה מגניב באופן יוצא דופן-
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rubb1sh שמתחילה ב "מעבר למערכות שליטה מתקדמות יותר"
יכולים להיות לזה כמה יישומים מאד מאד מעניינים בשדה הקרב:
- מודיעין (כמובן) בטווחים קרובים
- הטרדה והסחה של כוחות אוייב (לדמיין חוליה של חמאסניקים שפתאום אחד כזה מתחיל לזמזם מסביבם, כשהם יודעים שיש עליו מצלמה ואולי גם קצת חומר נפץ...)
- חימוש מדוייק בטווחים קרובים (פק״ל עם ארבע-חמישה חמודים כאלו שיכול להכנס דרך חלון או פשוט מסביב לפינה ולטפל בחמוש בעייתי).
דוגמה נוספת למערכת שליטה חכמה, אם כי נדמה שזה בשלבים ראשונים והשליטה מאד מוגבלת. ערכת שליטה היושבת על הראש ומסוגלת לקלוט אותות לביצוע פעולות החרפן מהמוח בעזרת סנסורים: