04-09-2017, 17:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.09.09
|
|
למיטב ידיעתי - יש כוחות כאלו
וגם לשיטתך אין להם תחליף.
בגבולות שקטים, בהם לרוב גם אין ישובים סמוכים לגבול - מדובר בכח בהיקף של גדוד לגזרה (700 ק"מ: רוב גבול מצרים, הערבה, עמק הירדן),
מה שאומר שאם הולכים לפי חלוקה דומה לזו שהצגתי (סתם כניחוש), כל נקודה מקבלת פלוגה/חצי פלוגה רכובה, המהווה כוחות לגיבוי הסיורים.
במצב של אירוע - לא כל הכוחות יוזנקו (אחרת תהיה חדירה אחרת ללא שום הגנה), אלא הזנקת חלקם והעלאת כוננות בגזרה.
בגבולות חמים כמו עזה, לבנון והגולן (300 ק"מ סך הכל) - מדובר בצפיפות רבה יותר, בכוחות מיומנים יותר.
אם האוייב יצליח להציב סד"כ חטיבתי בגבול, ללא התרעה,
מדובר במחדל של אמצעי הגילוי,
ולא יעזור כח מוסק קטנטן,
אם מדובר בכח בגודל פלוגה או אפילו גדוד, עם גילוי מקדים - המענה אמור להיות מספק.
ובכל מקרה כח מוסק לא יעזור.
בגבולות חמים,
בהם יש ישובים ישראלים סמוכים לגבול, או ישובים עויינים סמוך לגבול,
אין חלופה לכוח קרבי היושב במקום ככוננות.
פעם, לפני שהיו כוחות ייעודיים, היה פטנט כזה של אנשי מילואים בכשירות נמוכה.
היום - אין בפטנט הזה שום הגיון.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו גנוט
מה הזמן המקסימאלי שצה"ל מוכן להתייחב לסיום האירוע (ואני לא מדבר על סריקות שאחרי שיכולות להימשך שעות רבות אלא לסיום של האירוע/ים המרכזיים וחיסול עיקר הכוח התוקף). נניח שצה"ל אומר שעתיים (אני סתם זורק כרגע לא לתפוס אותי במילה). כמה אזרחים ימותו בשעתיים האלו? עכשיו נניח שתקימו את היחידות שהועלו פה (כיתות כוננות ישוביות מוגברות/רכובות) בכמה זה יצמצם את הזמן הזה/מספר ההרוגים. מול זה תעלו את ההצעה שלי (שימו רגע את התקציב להחזיק מסוקים בכוננות בצד רגע) נניח שאתה מחזיק כוח מוסק במרכז הארץ שמגיע תוך פחות מחצי שעה ויכול לסגור את האירוע בזמן מהיר בהרבה. עכשיו זה נכון שהכוח הזה יכול לפעול בנקודה אחת או אם יספקו לו רכבים מהאזור כמו שהצעתי אז אולי אפשר לכסות שתי נקודות (נניח 10~ לוחמים פר נקודה).
|
אין שום הגיון בהתחייבות לסיום האירוע תוך X דקות - יש צורך בתזמון לטיפול ראשוני.
לפי סד"כ גדודי לגבול, מדובר בעשרות לוחמים, שמכירים את האזור, לכל נקודה בגבול "קר", שיתנו מענה ראשוני מהיר יותר מכח מוסק ארצי.
נכון - הם לא יסיימו את האירוע בחצי שעה,
אבל הם ימנעו התקדמות, והתוקף בכלל לא יגיע לכדי איום על אזרחים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו גנוט
כמה הכוח שהצעתי יועיל במקרה שאנו מדברים עליו? אני חושב שנקודת המחלוקת שלנו היא הערכת החסר שלכם ליחס בין העלות של הכוח ליכולת שלו להועיל ולו במשהו לצמצום משמעותי של ההרוגים. זה תלוי בהרבה גורמים - כמה זירות יהיו במקביל, כמה מורכבת תהיה כל זירה, כמה הכוחות הקיימים בשלב א' יצליחו או לא יצליחו לנטרל חלק מהתוקפים ועוד.
בכל מקרה אני בוודאי לא חושב שההצעה שלי היא לא הגיונית - יכול להיות שיחס העלות תועלת שלה הוא שונה מהצעות אחרות (תלוי כאמור בתנאים התחלתיים מסויימים) אבל זה ממש לא מופרך על פניו.
|
עיקר הבעיה - היא שהמקרה שהצגת בכלל לא הוגדר.
הבנו שהוא חסר משמעות כשמדובר בתקיפה שאינה נקודתית,
הבנו שהוא חסר משמעות כשמדובר בתקיפה שאינה מינורית.
אם מדובר בתרחיש כיבוש יישוב, מדובר בגבול "חם" - והוא מיועד לסייע לכח סדיר, בהיקף שאינו זניח, שהוא חייב לחבור אליו אחרת מדובר בכח שהולך ברגל מול כח פולש שעשוי להיות רכוב.
ולכן - הוא גם חייב להיות מתואם עם אותו כח סדיר.
והעלות - לא זניחה בכלל. שקולה לציוד כל נקודת כוננות בנגמ"ש איתן, אך הרבה פחות אפקטיבית.
איזו בעיה אתה מנסה לפתור?
איך הפיתרון שלך טוב יותר מהפיתרון הטריוויאלי?
|