ביטיס,
מהנימוקים שאתה מעלה , אני מבין שה"אופני" זה רק חלק מהעניין. הבעיה היא בכלל במיגון ש - 30 טון של נגמ"ש שמקובל בעולם נותן - לא חשוב על מה הוא נוסע - זה לא הנושא שאנו דנים בו , הסוגיה על הפרק היא -במידה והחלטת כי אתה הולך על משוריין של 30 טון - האם הוא יכול להיות אופני.
וזו הנקודה הראשונה. ההחלטה לא קשורה למשקל, כי בניגוד למדינות אחרות, אנחנו לא צריכים לבצע חישובי היטס. ההחלטה היא על משוריין שיכול להניע חי"ר בתוך שדה הקרב
בניין כח זה עניין של פשרות וניהול סיכונים שנובעים ממגבלות תקציביות - אתה חוזר ואומר "שיקנו מינימום נמ"ר שהחרמ"ש נזקק" - אבל הזמינו את המינימום הזה - וביטלו את ההזמנה - אך אתה בשלך....
אז פתאום יש כסף לרכש?! ביטלו הזמנה כי אין כסף נקודה. לא לנמ"רים ולא לרק"מ אחר, ולא לסוסיתות.
לגבי "החזקת סטים לתנאים שונים" - בהחלט זה מה שאני מציע - כך זה נעשה בכל העולם, כולל בצה"ל - יש סוגי כלים שונים (עד תחילת השנה צה"ל החזיק פלטפורמות של T55, שוט, מגח לסוגיו, 4 דגמים שונים של מרכבה....) שיקולי עבירות השפיעו ומשפיעים על איזה כח עושה מה - הטענה שלי שמשוריין אופני מתאים ל 90% מהאזורים הגאוגרפיים שצה"ל פועל בהם
פשוט לא נכון. זה עלה ועולה הרבה כסף. איחוד לוגיסטי = חסכון בכסף. עד כדי כך. וכך גם פועל כל העולם. לגבי עבירות - לא מסכים בעליל
[
[/b]בבקשה = פיראנה 5 + מיגון אקטיבי - 28 טון על גלגלים.
http://www.army-technology.com/projects/piranhav/
תקרא, ותחזור אלי - אני יודע שזה פחות ממוגן מהנמ"ר ואני בעד לרכוש נמ"רים לכל מי שצריך - אם יש כסף. אם אין כסף - משהו "כמו זה" הוא הצעד הבא
ומה קורה כאשר מטען גחון הורס את הגלאים שלך? סוגרים את הבאסטה? מה קורה כאשר באמצע לחימה נגמרים לך המטענים של ההגנה האקטיבית? קרה, קורה ויקרה
אני עוקב רק אחרי ההגיון שלך - התחלת בלטעון שלא צריך כלום "שהחי"ר ילך ברגל", אח"כ עברתה לחרמ"ש שצריך ללוות טנקים, והמשכתה בכך שתפקיד הנמ"ר זה להביא את החי"ר למטווחי רימון מפיתה סורית.
לדעתי אתה עושה ערבוביה שלמה בין חי"ר לחרמ"ש - אבל אתה לא היחיד= כך זה בכל צה"ל ואת התוצאות אפשר לקרוא בלקחי יום כיפור ולבנון 2.
או שלא הבנת מה שאני כותב, או שאתה בונה דחלילים לרוב. מה שאמרתי במדוייק הוא שהחרמ"ש צריך ללוות טנקים ולנוע רכוב בתוך שדה הקרב בסביבה עתירת נ"ט - לשם כך הוא נדרש לרכב כבד ממוגן. שאר החי"ר לא צריך ללוות טנקים ולכן הניוד שלו בשדה הקרב יתבצע רגלית.
מכיוון שאתה מומחה - אולי תשכיל אותי לגבי צרכי חי"ר בשטח רווי נ"ט? (בניגוד נניח לשטח רווי במקלעים , ארטילריה ומרגמות ) ותסביר מה הצרכים של חרמ"ש ?
זה פשוט מאוד - חי"ר המנוייד בתוך שדה הקרב צריך מיגון ברמה של טנק. חי"ר הנע בתוך שדה הקרב רגלית יכול להסתפק ברכב בעל מיגון נגד רסיסים בשביל להגיע עד לשדה הקרב
"
אתה צריך לזהות את המין קודם. אני מדבר גם על לחימה סדורה, וגם על הלחימה של צבא ארה"ב ב-2003 מול כוח בלתי סדור חמוש בנ"ט"
לעומתך, וכתבתי זאת מההתחלה - אינני מדבר על לוחמה סדורה מול צבא אלא על לוחמה א-סימטרית - זה מה שעמד בפני צה"ל ואל מול לוחמה סדורה עוצמותיו של צה"ל בחיל אויר וחמ"מ יבואו לידי ביטוי. הבעיה היא כיצד מתחזקים ומאמנים כח שנותן מענה אופטימלי למלחמת לבנון 3
מלחמת לבנון 3 היא תרחיש היחוס היחיד. אתה צריך לבנות כוח שיוכל לעמוד בפני מגוון איומים.
[/b]זו נקודה סופר חשובה. כמה חוליות נ"ט השמיד השריון במלחמת לבנון השניה? זה לא פורסם בשום מקום והמבין יבין - לשריון לא היתה תחמושת מתאימה , לא היה תו"ל ולא היו אימונים מתאימים - אז התחמושת לא נגמרה.
המבין כנראה לא באמת מבין. פגזי כלנית היו בטנקים, והיעדר תו"ל ואימונים לא מנע ירי חופשי מאוד של יחידות השדה
[/b]אם רק צה"ל היה יכול להצטייד בכלנית - ב 30,000 ליחידה (!) הצבא קונה את החצב (חצי מחיר) זה הופיע גם בפורום:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...128#post4051574
אז יוצא שצרור של פגזי 30 מ"מ יתן אפקט דומה נגד מחסות (בתוך בתים, מאחורי קירות) , ויהיה אפשר להשתמש בתחמושת נפיצה נגד חי"ר מחופר וכו - כלומר ה 30 מ"מ יהיה יותר וורסטילי יותר בזול מאשר פגזי הטנקים.
איפה בדיוק יוצא? אני לא מוצא
"נ
א פרט והדגם מהי עלות התחמושת השנתית הנדרשת על מנת להכשיר ולשמר כשירות לכמות הנדרשת של נהגים, תותחנים ומפקדי כלים לכל הכלים אותם אתה מציע לרכוש. כמו כן אתה נדרש להסביר איך בסופו של דבר אתה מביא את החי"ר ליעד "
אז הגענו לכסף- מצויין.
מכיוון שאני מציע הכלים
חלף נמ"רים שאין כסף לרכוש וטנקים אזי בסעיף "הכסף" יש חסכון עצום - בתפעול, אימונים, תחזוקה ורכש אל מול האלטרנטיבה של לרכוש/ להפעיל נמ"רים / טנקים.
לא הבנתי את התחשיב שלך. אולי כי לא באמת ביצעת אותו
איך אני מביא חי"ר ליעד? איזה יעד? בלוחמה א סימטרית לא "כובשים" יעד כי אין יעד - אם היה היו זורקים עליו 10 טון פצצות מהאויר.....
אה, נכון... 10 טון פצצות מהאויר הצליחו טוב מאוד לפגוע ביעדים חפורים של החיזבאללה ברכס שקד (לדוגמה) או הכריעו לחלוטין את החיזבאללה בעייתא א-שעב, בינת' ג'בל ומרג' עיון... לפי הטיעון שלך הפעלת האש במלחמת לבנון השניה השמידה לחלוטין את החיזבאללה.
אך שיש יעד - איך חרמ"ש כובש יעד זה לא חדש - אך בניגוד לתו"ל הצה"לי של רתק טנקים , תותחי 30 / 20 מ"מ יעשו עבודה יותר טובה - יהיו יותר מהם, וקצב אש אין מה להשוות
מעניין, יש לך דרך לתמוך בזה? כי לי זה נשמע יותר טיעון של "אבא שלי חזק יותר"
[/b]בעליל אינה כלכלית? זו טענה מוזרה שהיתרון היחידי של "ההצעה שלי" היא הכלכליות . כנראה שכל העולם טועה בחישובים הכלכליים שלו שבונה משוריינים אופניים בטענה שבה יותר זול....
ברור שהיא כלכלית, היא כלכלית כ"כ שאני עדיין לא מוצא את התחשיב הכלכלי שלך. לגבי "כל העולם", אתה מוזמן לחזור ולבחון מהן הדרישות מהכוחות המדוברים ב"כל העולם". הציטוט של ששינסקי שהבאתי לעיל היה סותם את הגולל על הטיעון הזה.
לנייד חי"ר מול מטענים - זה מחזיר אותנו להתחלה - MRAP - שאתה טוען שאין דבר כזה, אבל איכשהו הצליחו למגן משאיות וכו' נגד מטענים / מוקשים - אין טעם לחזור
לנייד חי"ר מול נ"ט - כפי שכתבתי - שריון לRPG / טילי נ"ט זו בעיה משמעותית יותר
קלה מאשר נגד פגזי טנק ובעולם של הגנה אקטיבית זה נעשה עוד יותר קל.
ושוב אתה בונה דחלילים. הדרישה היא לפלטפורמה שתגן בפני כלל האיומים, לא בפני פלטפורמת בט"ש שמגנה בפני איום ספציפי.
אך אני מדגיש את הפגם בחשיבה שלך - המטרה אינה רק ניוד כח, המטרה זה כלי לוחמה קטלני שעצם הוספת מרכיב קטלניות מגביר את השרידות .
המטרה הראשונה, האמצעית והאחרונה היא ניוד ממוגן. יש המון אמצעים אחרים שיכולים לירות.
לגבי כל יתר "האפשרויות" - טוב שציינת את כולן, כך אפשר יהיה להשיב בסיבוב אחד -
טיל נורה בנקודה ממוגנת - הסיכוי של פגז 30 מ"מ לחדור דרך הפתח ממנו ירו
גדול פי 100 מאשר לפגז הטנק - אם יורים 100 פגזי 30 מ"מ מול 1 פגז תותח .
פי 100? אני בטוח שאתה תוכל לתמוך בטענה הזו
בניגוד לחימוש מיוחד של טנקים , צרור פגז 30 מ"מ יחדור כל מבנה נורמלי, באשר למטרות ממוגנות - בשביל זה יש טילים - מה גם שאלו מטרות נייחות
תימוכין
מכ"מ ניזוק ממטח מרגמות,- אלו הסיכונים של מיגון אקטיבי - גם מרכבה 4 בבעיה מול קורנט ללא מיגון אקטיבי - אבל מדוע אתה מודאג מהמכ"מ? מדוע אינך מודאג מהבק"ש האלקטרוני, מחשב ניהול המנוע האלקטרוני, מהמערכת שמניעה את הצריח, ממערכת הייצוב האלקטרונית - כולם פגיעות לנזק ואיכשהו דווקא המכ"מ מטריד אותך?
בבעיה, אבל עדיין ממוגן יותר מנגמ"ש. גם ללא מיגון אקטיבי הסיכוי של הצוות לשרוד פגיעה גבוה יותר מהשרידות שלצוות טנקים במלחמת יום כיפור. זו המשמעות של מיגון. לגבי השאר, טנק יכול להמשיך לפעול גם כאשר כל המערכות נפגעו. זה לחלוטין לא אידיאלי, אבל זה קרה וזה גם יקרה, וזה יותר טוב מהשבתה מלאה של הכלי
תחת ל"א, מופעל נגדו חימוש מונחה קרינה - אז זה הופך להיות בעיית ל"א - שזה מצויין לישראל.
"
שמשגר הטיל נמצא במרחק שעולה על הטווח היעיל של התותח הקטנטן" - הטווח של התותח הקטנטן הוא 3 ק"מ . אני מבין מגישתך שמכיוון שיש טילי נ"ט ל 7 ק"מ אתה ממליץ לצייד את המרכבה 5 בתותח ל- 7 ק"מ?
לא נגמר לך הקש? רוב טילי הנ"ט בזירה הם בעלי טווח שווה או גדול מ-3 ק"מ. קונקורס, סאגר, טאו, טופאן, קורנט - להמשיך?
==========
אשמח להבין מה אתה מציע לעשות אחרי שהרכש המסיבי של הנמ"ר בוטל - כלומר לא ירכשו נמ"רים כדי הצורך שהוגדר - זו נקודת הפתיחה - תמשיך ממנה - איך מלווים טנקים, איך מניידים חי"ר, איך מתספקים כוחות שקווי הלוגיסטיקה מאוימים בנ"ט / מטענים?