14-07-2016, 11:33
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
אני כמובן יודע מה זה קוסינוס פי, אבל אם זה צורך כללי של רשת חשמל תקינה, זה אמור להיות לא רק בתקן הישראלי לבקשת חברת חשמל, אלא גם בתקן האירופי ואולי האמריקאי. כנראה שזה לא, אם נאלצים להוסיף אותם בארץ (ואז, כמובן, האיכות תלויה ביבואן שמטרתו להוריד את עלות המוצר ככל שהוא יכול - כלומר לקנות את הרכיב הזול ביותר שהוא יכול למצוא שבסבירות גבוהה לא יגרום לתקלה במכשיר שבגינה הוא יצטרך לשלוח טכנאי בתקופת האחריות). אני כמובן יוצא מנקודת הנחה שהחשמל בישראל ובגרמניה (למשל) עובד באותה צורה. כרגיל, אם יוכיחו לי אחרת...
סך הכל, מקרר הוא צרכן בהספק נמוך יחסית... נכון שכולם פועלים "כל הזמן", אבל אין מה להשוות את צריכתם למזגן (שם באמת יש צורך בקבלים, ולכן המזגן גם מגיע איתם מהיצרן). אני מעריך שאם בכל המקררים בארץ יוציאו עכשיו את הקבל, כנראה שרשת החשמל לא תקרוס. חברת החשמל אולי תצטרך לייצר יותר והשורה התחתונה שלה תזוז לכיוון המינוס.
צעד הרבה יותר טוב אם רוצים לדאוג ל "scale" של רשת החשמל זה פשוט לאסור על ייבוא או ייצור מקומי ושיווק של מוצרים שיש להם דירוג אנרגטי גרוע (בייחוד - מזגנים!); כנראה שאלה מעמיסים על הרשת הרבה יותר ממקרר ללא קבל מתנת מכון התקנים הישראלי. כמובן שאם תראה לי חישוב מתמטי שמוכיח אחרת, אחזור מדברי בשמחה...
בכל מקרה, אם מכריחים לשים רכיב שהיצרן לא החליט שהוא נחוץ, לדעתי התקן חייב שהרכיב עצמו ייבדק עבור איכות (תנו גם לו תו תקן) ושיבואן יורשה לשים רק רכיבים שעומדים בתקן האיכות הזה. כמובן שכל אחד יוכל לקבל את התקן עבור הרכיב אם הוא יעבור את הבדיקות שצריך לעבור כדי לאשר את האיכות הזו.
אגב, לא בכל הצרכנים יש עומס מאותו הסוג, ולפעמים אפשר להגיע למצב שהקוסינוס פי שווה ל 1, שזה דבר רע. תמיד אפשר לשים משהו כזה על ארון החשמל: https://en.wikipedia.org/wiki/File:...renbatterij.jpg
|