02-01-2015, 14:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Prototype
אתה טועה, מטעה ובונה את הדעה שלך הנחות (ההיפך מחידוד נתונים) ככה שאין להם שום ביסוס.
אתה מניח שגם אם חמאס היה משגר עלינו 30,000 רקטות, הנזק היה נמוך מאוד, לפי מה החלטת? על סמך איזה ידע\ הנחה\ נבואה כלשהי שהיא קיבלת אתה זורק לאוויר משפט כלכך לא נכון (במילים עדינות)?
|
על בסיס זה שלמערכת יש 90% הצלחה ביירוט רקטות.
ציטוט:
באותה מידה, אני יכול להגיד שהחמאס היה שולח עלינו חלליות עם חייזרים - תלוש מהמציאות.
|
גם התגובות שלך קצת תלושות מהמציאות.
ציטוט:
הדבר היחידי שנכון שאמרת זה שאחוזי הפגיעה היו גבוהים. טוב, האמת אני לא יודע כמה גבוהים, אבל אתה משווה לי תקופות שונות. היום יש כיפת ברזל. ההשוואה לא רלוונטית כמו שבאותה מידה לא אשווה בין שיריונרים ללוחמי מרכבות רומיות ואטען שמה ששיריונרים היום עושים זה לא להילחם כי הרומאים נקטלו בשדות הקרב.
|
מה לעשות - כשהעורף נפגע על בסיס יום יומי במשך כמעט חודש וחצי יש משמעות אחרת למלחמה, מלבד לזאת נאלצנו במקביל לתמרן בשטח אויב, ולהתמודד עם קו חזית מורכב פי כמה וכמה מגבול עזה.
ציטוט:
אני לא יודע כמה אתה מכיר את נהריה ואם היית בה במלחמה. התיאור שלך של נהריה מוגזם. לא כל העיר הייתה בחושך ולא נעליים.
כן, אנשים פחדו, אנשים היו במקלטים, אבל שוב, יש הבדל עצום בין מערכת הגנה שמאפשרת לשמור פחות או יותר על תפקוד נורמלי של עיר (הווה) לבין, לא (עבר).
|
אני נהרייני במקור, ובלי קשר - במהלך המלחמה יצאתי ל"אפטר" של 24 שעות לאחד הבסיסים באיזור נהריה, כשאתה נוסע עם ההאמר בעיר ואתה רואה שהיא נראת כאילו זומבים השתלטו עליה זה אומר משהו.
ציטוט:
"במלחמת לבנון הכוחות שלנו נעו בארץ זרה, ונאלצנו להתמודד באופן תמידי עם מצבים של היתקלויות, שיגורי RPG לבתים שהתאכסנו בהם, ירי צלפים, תשתיות מים מורעלות, בבתים ממולכדים, חמורי תופת, מערכות מנהור בתוך הכפרים, וכ'ו..." תשנה את מלחמת לבנון לכניסה לעזה, אותו הדבר. אותו הדבר.
|
אותו דבר - רק בעצימות קטנה יותר, לא מבין איך אתה משווה בכלל את עזה ללבנון.
ציטוט:
לגבי ההערות (המביכות) שלך על תפקוד הדרג המדיני, על ביבי, יעלון, אולמרט או פרץ, תחסוך ממני ותן לי להשאיר אותך גיבור מקלדת שמקשקש בזנב.
|
גיבור מקלדת, אבל בסופו של יום השילוב אולמרט-פרץ היה אחד השילובים היותר גרועים בתולדות המדינה.
כמובן שהיה לנו לקינוח גם רמטכ"ל אוויר שהיה בטוח שנוכל לנצח במלחמה רק עם מטוסי קרב.
ציטוט:
אני רק טועה אם ככה, מה ההבדל מבחינתך בין מלחמה ל... מבצע גדול ומורכב?
הכלים שמשתתפים? משך הזמן? הקילומטרים שנסענו בשטח האוייב? המרחק מהמדינה שנסעת? כמות המילואים שגייסת?
|
*תוהה
וכן, מבחינתי הגדרה נכונה למלחמה זה סד"כ הכוח המופעל, החילות שלוקחים חלק פעיל ורציף בלחימה, העוצמה אשר מופעלת, גודל האויב, משך הלחימה, כמות האבידות, זירת הלחימה, וקושי הלחימה.
*אם אתה חושב שזה ראוי להנפיק אות מערכה למבצע צוק איתן, אז צריך להנפיק אותות מערכה גם לכל שאר המבצעים שהתרכשו בעבר (והיו קשים לא פחות).