22-03-2016, 17:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.04.11
|
|
1.
הנדסת חשמל זה מקצוע בעייתי בישראל, כי יש יחסית מעט מקומות עבודה (לאו דווקא משרות)... ובגלל זה לפעמים הרבה יותר קשה למצוא עבודה. במדינות עם תעשייה יותר מפותחת יש הרבה יותר הזדמנויות למהנדסי חשמל.
אין לי נתונים, אבל אני מנחש שבישראל היחס של ארגונים שמחפשים מהנדסי חשמל, לעומת מדמח/תוכנה, יהיה לפחות 1 ל 10, אם לא יותר. שים לב, שאני לא מדבר על מספר המשרות.
2.
נדיר שמתייחסים לציונים בצורה כזאת... ציונים מודדים את היכולת של סטודנט לדחוס הרבה חומר לראש, ולהקיא / ליישם אותו בפרק זמן קצר, ולבד, ובלי שום עזרה. והוא עושה את זה לחומר של 5-6 קורסים, או עובד תוך כדי....
זה מדד ממש רע להצלחה בעבודה בתחום התוכנה... בהייטק אתה בד"כ חלק מצוות, ויש לך פרקי זמן הרבה יותר ארוכים להתמודד עם משימה. שכל, יצירתיות, יכולת להבין אנשים (לקוח/ דרישות), יכולת ללמוד לבד, הסתגלות לעבודה עם אנשים, וחשיבה מופשטת, ושוב שכל, אלה דברים הרבה יותר חשובים, מאשר לדעת להקיא הוכחות למשפטים במתמטיקה, או למצוא סיבוכיות של אלגוריתם...
לדעתי, אני יכול בראיון (שיחה, שאלות עם לוח, ולתכנת משהו שהמועמד לא מכיר) להעריך בצורה הרבה יותר טובה ורלוונטית מה מועמד שווה כמפתח תוכנה, לעומת מה שגיליון הציונים מראה.
מצד שני, נורא קל להשתמש בגיליון ציונים בשביל לסנן... אם אני מחפש מועמד למשרת סטודנט, או בוגר, יש לי שעתיים להתעסק בטלפונים, ומולי 20 קורות חיים, אני אזרוק את כל אלה שנראים לי ממש לא מתאימים, ולשאר אני אתקשר לפי הציונים שלהם בסדר יורד, עד שימאס לי....
|