17-02-2016, 11:05
|
|
|
חבר מתאריך: 15.02.16
|
|
מדעי החרטבונה (דעה אישית בעקבות כתבה שפורסמה הבוקר)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4766939,00.html
לפי דעתי, לבזבז ארבע שנים מחייך ועשרות אלפי שקלים מכספך על תואר אקדמאי במדעי הדשא שבסופו של דבר אפשר רק לקנח איתו את האף זו טיפשות. בעולם של ימינו, מה התועלת בלמידה של מחקרים משנת קוקוס ובזבוז שעות בספרייה למטרת הכנת עבודות סמינריוניות שלא מעניינות אף אחד ושערכן הוא כקליפת השום? ואגב, על כל הנ"ל אני יכולה להעיד: Been there, done that, ומתחרטת.
התייחסות לשני נתונים בכתבה שמפליאים אותי:
1. זינוק של 174% (!) בשיעור הסטודנטים ללימודי מזרח אסיה ב-25 שנה: אלא אם מדובר בפנסיונרים עם כסף מיותר שאשכרה מעניין להם את העכוז ללמוד על אסיה, לא ברור לי מי באמת הולכים ללמוד את זה, ולמה.
2. קפיצה של 150% בעשורים האחרונים בשיעור הדוקטורנטים במדעי הרוח: נו, אני מניחה שאלה חבר'ה שהתחומים הזה הוא באמת בנפשם והם מעוניינים ללמד ולהפוך למרצים, או להשתלב במחקר (השאלה היא כמה מחקר כבר יש בימינו בארץ, ומה הערך שלו בכלל... מעניין כמה מהדוקטורנטים האלה עזבו לחו"ל), אז איכשהו מתאים להם להשקיע כל כך הרבה שנים וכסף על למידה. לבריאות שיהיה להם..
בקיצור: לפני שאתם הולכים לעשות את אחת הטעויות הכי גדולות של החיים שלכם (אם לא ה...), מומלץ שתחשבו טוב טוב: האם אתם באמת צריכים תואר בשביל מה שאתם רוצים לעשות בחיים? אולי אפשר לקחת קורס מקצועי קצר במקום? האם לתואר שלכם יהיה בכלל ערך? האם הוא נדרש בשוק העבודה של היום? האם הוא יהיה כזה בעתיד? אלה חלק מהשיקולים שאתם חייבים לקחת.
החלטתם בסוף כן ללכת ללמוד היסטוריה, ספרות ימי הביניים או פילוסופיה? אל תבכו אחר כך.. רק אומרת
|