24-02-2016, 09:10
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
אני למדתי תור ראשון בממשל בבינ"ל של הבניתחומי. לא היה אז "קבלת החלטות" בתקופתי אבל זה מריח לי כמו החרטא השיווקית הרגילה של הבינתחומי ומקסימום יהיה לך עוד קורס של תורת המשחקים או שקר דומה.
האם כדאי לעשות את התואר? זה עניין אישי. זה לא מסוג התארים שיקדמו אותך בתחום ספציפי בחיים, אלא סוג התארים שמשמשים פשוט כתואר, ואז זה הכל פונקציה של האם התחום מעניין אותך או לא.
האם הוא שימושי והאם יש עבודה בתחום? ע"ע למעלה. אתה לא תסיים את התואר ותהפוך לראש ממשלה. בשביל להיכנס לפוליטיקה אתה יכול גם להיות נטול תעודת בגרות. כן יש עבודות ספציפיות שמותאמות לתחום הלימודים הזה אבל הן לרוב בכמות מצומצמת ובעיקר entry level.
התואר הוא למעשה שילוב של יחב"ל ומדעי המדינה (עם עוד נושאים אחרים) אז קשה להגיד שהוא קרוב יותר לתחום מסוים.
כמו כל תואר- הוא משני לעומד נסיון וויטמין P.
ההתניידות מבחינת תחבורה ציבורית לא נוחה לבינתחומי, למרות שלאט לאט משפרים. בתקופתי לפחות פתחו קו פנימי שרץ בין הרכבת למכללה ובין המכללה לת"א, אבל הוא מן הסתם מוגבל. מבחינת התניידות ברכב (מה שאני עשיתי) עקרונית אין בעיה, רק שבשנים האחרונות כמות הסטודנטים גדלה וגודל החניונים קטן, אז בצווארי בקבוק יש מצוקת חניה אמיתית.
|