26-12-2015, 12:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
ביקורת מלאה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי meac שמתחילה ב "מלחמת הכוכבים 7- תקווה חדשה שהאימפריה תכה את שובו של הג'די- ספויילרים"
אז ככה,
אני אתחיל ואפתח בכך שאני מבין למה הסרט נראה כמו שהוא נראה, ולא נראה כמו שחשבתי שהוא יראה - גי גיי אברהמס אמר באחד הראיונות שהוא יצר את הסרט עבור ילדים (קיל מאשין וכ'ו...) אבל גם שכדי מבוגרים יהנו (או לפחות חלקם...).
פייר?
התאכזבתי, אומנם הסרט סוחף, מכיל המון סצינות יפות, אפקטים מרהיבים, ורגעים של "וואו", אבל הוא בוודאות לא הסרט הכי טוב שיצא בסדרה, וחבל - כי היה לו פוטנציאל להיות אחד כזה.
למשל בסצינה הפותחת של קיילו-ראן, הקטע שהוא עצר את הירי באוויר היה מדהים - כי אף לורד סית' או ג'דיי מעולם לא עשה את זה.
אברהמס היה צריך להבין שקיילו-ראן הוא האס שלו והוא היה צריך להכניס אותו בהרבה יותר סצינות.
קצת צרם לי שריי הפכה לכוכבת הסרט, וקצת ההתקדמות שלה היה פשוט מטאורי (ממלקטת גרוטאות בעולם נגב, היא הפכה לטייסת הכי טובה בגלקסיה, וללוחמת שמצליחה להביס את קיילו-ראן - גם בסייפות וגם בשליטה ב"כוח").
מספר דברים נוספים שעיצבנו אותי זה חוסר הלוגיקה בסרט, סבבה זה מלחמת הכוכבים, אבל ראבק - למה לזלזל באינטליגנציה של הצופים?
דוגמאות:
1. פין ופו בורחים ממשחתת חלל עם חללית אחת, ומצליחים על הדרך לנטרל סוללת תותחים - כאילו ראבק, זה נראה לכם הגיוני?
פאקינג משחתת עם איזה 50 סוללות תותחים לא מצליחה ליירט חללית מסכנה אחד?
בטכנולוגיה של היום מצליחים להפיל אותו.
וגם כשהוא התרחק ונעלו עליו טורפדו או מה שזה לא יהיה, זה רק גרם לפגיעה קטנה והתרסקות בכוכב - יש יותר עלוב מזה?
2. ההתקפה על כוכב המוות - מאוד מאוד מאכזב, מדובר כביכול במיקום האסטרטגי ביותר של האימפריה, ואין אפילו חללית אחת בשמיים שמגינה על הכוכב, מעבר לזה, טייסת מסכנה של מורדים (לא טרחתי לספור - מניח שהיו פחות מ15 חלליות) מצליחה להשמיד את כל הכוכב, ובקושי לספוג אבידות.
איפה כל הנ"מ שלכם?
ואני יכול להמשיך...
בעניין השילוב על פורד:
מצטער, לא דיבר אליי.
נראה מלאכותי ולא קשור (היה צריך למות ביחד עם סרטי העבר), המוות שלו בידי קיילו-ראן בכלל לא היה מפתיע, ולמעשה היה די שקוף (עוד בשלב שהוא אמר לליאה שהוא הולך להחזיר את הילד שלהם הבייתה).
לסיכום:
בוודאות הסרט הטוב ביותר בזמן האחרון, והרבה יותר טוב מכל סרט בסדרה ה2 והמזעזעת שלוקאס יצר, אבל לא מתקרב לדעתי לאף סרט בסדרה המקורית.
לאברהמס הייתה אפשרות להפוך את הסרט לאגדי אם הוא היה פשוט שם זין על הילדים, ובונה את הסרט כמותאם למבוגרים, חבל.
10\8