29-02-2016, 17:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.05.13
|
|
הרעיון של משמידי טנקים מוצנחים הוא רעיון חביב, ומי יודע אולי עדיין רלוונטי למקומות כמו הגבול בין הקוריאות או איזור קרים. הרבה יותר קשה (בוודאי לטנקים) להתמודד עם חימוש שכבר נמצא מוטמע בשטח ורק מחכה שתעבור בטווח המתאים.
במקום המפלצות שבסרטון, אולי יותר ריאליסטי להשתמש באמצעים "פאסיביים", כמו מיקוש פזיר או אמצעי נ.ט. מתקדם הרבה יותר קטן.
אני בטוח שעם הטכנולוגיה של היום ניתן לתכנן מעין "מוקש חכם" שאפשר לפזר אותו בעשרות (מתוך מטוס או מתוך רקטה כבדה) שיודע לזהות טנק מטווח קצר יחסית (גם אם לא נמצא ישירות על המוקש) ולשלוח אליו חימוש ח"ש (טיל בסגנון מיני-ספייק או מטען קלע). הבעיה העיקרית תהיה זיהוי המטרה, מערכת נעילה כלשהי (לזירה, מכ"מ וכו') וכמובן גודל החימוש. ככה אין לטנק במה "להילחם" אלא רק לספוג אש מעשרות מקורות שונים ומוסווים.
אולי זה לא ישמיד את כוח העתודה האוגדתי, אבל בדומה לשדה מוקשים זה יכול לייצר שחיקה, לעכב התקדמות, ובמקרה הטוב ביותר לנתב כוח אויב לשטח השמדה ולאפשר ליחידות תמרון או אש אחרות לפעול במקביל לחיסולו.
דווקא החצי דקה הראשונה של הסרט יכולה להיות רלוונטית לישראל - כבר דובר פה בפורום על קונספט של שימוש במטוסי תובלה כ"משאית פצצות" - נניח שיש לחיל האוויר "בנק מטרות" בלבנון או עזה, מטוס תובלה עם פצצות או טילים מונחי GPS יכול לשייט מעל הים או מחוץ לטווחי האיום (אני לא מדבר על S400 אבל יש לנו אויבים שיש להם בעיקר סטרלות / סטינגרים וכדומה) ולהשמיד בגיחה אחת כמה עשרות של מטרות סטטיות (עמדות, בנייני מפקדה, תחנות כוח, גשרים, מכ"מ ימי וכו').
אני מניח שזה לא וורסטילי מספיק בשביל שיטת ההפעלה של חיל האוויר אבל הרעיון לא מופרך.
נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 29-02-2016 בשעה 17:18.
|