23-12-2015, 11:06
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
לא חשבתי שתתרשם. המציאות אף פעם לא בלבלה אותך (אחרת לא היית יכול להחזיק בדעות שאתה מחזיק באופן כללי)
1+1 היא הגדרה שהגדירו בני אדם, כמו שפת הדיבור שלנו. היא דרך שלנו "לעשות סדר" בראש שלנו לגבי איך הטבע פועל. המדע, למיטב ידיעתי, אינו יודע להסביר מדוע כוחות הטבע פועלים כפי שהם פועלים - הוא רק שם אותם בנוסחה שמאפשרת לנו לחזות מה תהיה ההתנהגות של הטבע אם נעשה XYZ, שזה דבר חשוב מאוד כמובן, שהרי על זה מבוססת כל המודרניות שלנו - ובזכות זה אתה מצליח לקרוא עכשיו את מה שאני כותב למרות ששנינו בכלל לא מכירים. אני גם לא מכיר באופן אישי מישהו מאמין שטוען שהפיזיקה (המוכחת) שגוייה... אם כן, הוא כנראה באמת סובל מבערות, אבל הוא יוצא הדופן, ולא להפך.
אשר למה שכתבה טלי למעלה, לגבי רעידת אדמה כי החלטה, או רעידת אדמה כי תזוזה של לוחות טקטוניים - שוב - אף אחד לא סותר פה את הפיזיקה. בכלל לא מדובר פה ב"או". האדמה רועדת כי הלוחות הטקטוניים זזים. הלוחות הטקטוניים זזים כי יש שם לחצים. מדוע יש שם לחצים? כאן כבר יכולות להיכנס מספר תאוריות - האחת שגורסת שמאז שנוצר העולם אין בו שום התערבות (מה שנקרא אצל היהודים "אין השגחה פרטית"), והאחת שגורסת שכן (ומכאן - הקונספט של "ניסים" - דברים שקרו בניגוד לדרך הטבע), ואז אפשר, סטייל "אפקט הפרפר" לגרום לדברים שונים בגלל שינויי מאקרו. כמובן שצריך ראייה מאוד גלובלית כדי לגרום לאפקט הפרפר לפעול כדי להגיע לתוצאה רצוייה, והאנושות כנראה לא יכולה לייצר מחשב עם מודל שיוכל לחשב דברים כאלה בגלל כמות המידע האינסופית שצריך יהיה להכניס לאלגוריתם, אבל... בהנתן שיש ישות שאין לה הגבלות (ברור לי שאתה חושב שאין, אבל בהנתן!), מן הסתם היא מסוגלת גם לכך.
הבנת? נהדר. לא הבנת? לא נורא.
כל דבר שיציל חיים, כדאי לעשות אותו. כדאי לחשוב על פוליטיקה גם כן... ייתכן שמאמין מי שמאמין שהכנסת הטקסט הזה (שגם אני חושב שהוא מיותר, ללא קשר לאמונה בבורא עולם ובכוחו; שהרי חוברת הוראות צריכה לספק הוראות כיצד לעשות משהו, ואינה צריכה לספק הסברים מדוע - בשביל זה אפשר ללכת ללמוד איפה שרוצים) יגרום להכנסת החוברת למוסדות מסויימים בגלל שמקבלי ההחלטות שלהם מצפים לראות טקסט כזה (בצדק או שלא, זה לא משנה!!!) - ואם הצלת נפש אחת בישראל בזה שכתבת את הטקסט הזה, אז איך אני אנסח את זה... לא ממש מעניין אותי שזה לא מסתדר עם הדת של הגולש "מצפון"...
|