17-10-2015, 20:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.05.13
|
|
כרגע נראה שיותר משחמא"ס מנסה לפגע בגזרת עזה, הוא מנסה בעיקר להשפיל את ישראל ע"י שליחת זרם של "פליטים" לא חמושים שמפרקים את הגדר בידיים, גורמים לחיילים עם הנשק להיראות או ככובשים אכזרים או כליצנים שלא מצליחים להגן על המדינה מפני נערים.
את ה"הצלחות" (חייל יורה במפגין בלתי חמוש) הם משווקים לרשתות השידור וגוזרים קופון פוליטי / דיפלומטי. לאירופאי הממוצע שרואה זרם של פליטים על הגדרות של המדינה שלו אין מושג ולא אכפת שזה צעד ציני ומכוון והם בעתיד עלולים להכניס מפגעים אמיתיים באותה צורה.
זו בעייה לא פשוטה גם מבחינת ההסברה וגם מנקודת המבט של החייל הפשוט בשטח - מצד אחד לא לתת לכל מי שרוצה לעבור את הגבול, מצד שני לא לירות כשאין סכנת חיים מיידית, וכמובן הכל לאור המצלמות, חשופים לירי צלפים מאחורי ומתןך הקהל וכו', כמו ששכנינו אוהבים לעשות.
אם היו מסתפקים בגרימת מבוכה לישראל מול העולם, ניחא, אבל לצערי אפשר תמיד לסמוך על הנטייה הערבית להגזים - הם כן יבצעו ירי, והם כן ינסו להחדיר אמל"ח ופצצות, לחדור ליישובים ולתקוף מוצבים, ועוד לא דיברנו על תקיפה אפשרית ממנהרות כשכל תשומת הלב נתונה ל"אזרחים" מול הגדר. הם רק מחכים להזדמנות המתאימה, ולפעולה שלא תיתן לישראל סיבה מספיק טובה לצאת לעוד מבצע בעזה.
לכן, אין לי שום בעייה שידכאו את ההפגנות האלו במהירות ובאגרסיביות, ואין לי יותר מדי סנטימנטים להרוגים בצד שלהם, גם אם לא אחזו נשק באותו הרגע שבו פרצו את הגבול. אני רק מקווה שהחיילים יעשו מה שצריך בצורה חכמה ובלי להסתבך עם חקירות וגורמים משפטיים עוינים שמחפשים אותם.