לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #9  
ישן 18-02-2012, 23:11
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
צילום אויר בצבע או צילום בשחור לבן..
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Ronen_a שמתחילה ב "טל תמונות יפות , תודה על..."

השאלה אינה האם לווין זה או אחר "יודע לצלם בצבע". השאלה העיקרית בנושא הזה מתמקדת בנושא הייעוד של הצילום ומטרתו. יש כאן trade-off בין כושר ההפרדה של התמונה המתקבלת לבין נוחות הפיענוח.

צילום בצבע מקטין את כושר ההפרדה של התמונה. דרושים 3 פיקסלים לכל "נקודה" שעל הקרקע כדי לקבל את הצבע הנכון שלה, זאת לעומת פיקסל בודד אחד לאותה יחידת שטח בצילום בשחור-לבן. כך למעשה "מבוזבזים" פיקסלים לקבלת צבע המשבצת שעל הקרקע על חשבון כושר ההפרדה של התמונה. בהנחה כמובן שכל שאר הפרמטרים זהים !

אם מטרת הצילום הינה סריקה אורבנית, גיאודזית או חקלאית/כלכלית למשל, ניתן ברוב המקרים להתפשר על מידת כושר ההפרדה של המצלמה לטובת קבלת תמונה טובה מספיק לצרכים המתבקשים ע"י המשתמש.

ברוב המקרים, צילום מודיעיני מגובה רב מכתיב דרישות כושר הפרדה גבוה ככל שניתן. יתרונות הצבע הופכים למשניים בצילום שכזה.

ובהקשר הזה - חיל האויר היפני משתמש עדיין בתשלילי צבע (פילים) בחלק מהמצלמות המותקנות במטוסי הביון שברשותו. אלה תשלילים יקרים מאד, ונותר כיום רק מקור אחד כמדומני במערב לרוכשם. הסיבה שם בארץ השמש העולה הינה תיפעולית - חה"א היפני עושה שימוש במטוסי הקרב שברשותו גם לצרכי איסוף תצ"אות באזורים המועדים לפגעי טבע כגון רעידות אדמה, צונאמים למיניהם, הרי געש, שיטפונות וכדומה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 25-02-2012, 18:29
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
ועל צבע - דבריו של אלוף (מיל’) פרופסור יצחק בן-ישראל
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי מיקיטל שמתחילה ב "צילום אויר בצבע או צילום בשחור לבן.."

מתוך:
http://www.israeldefense.co.il/?Cat...ID=1909&print=1
יש ויכוח סביב השאלה האם להשקיע ביכולות צילום אופטיות בצבע?

“אכן. אחד מהערוצים למסחור של היכולות בחלל זה לקחת לוויינים, שבמקור נבנו לצורכי ריגול, ולהפוך אותם ללוויינים שמוכרים צילומי לוויין. בכל העולם יש שלוש או ארבע חברות שמוכרות את זה ואחת מהן ישראלית, חברת Image Sat.
“בהתחלה, זו הייתה אחת החברות היחידות בעולם והיה לה נתח שוק לא רע בתחום מכירת תמונות. עם זאת, לאט לאט הנתח הולך ויורד. אני דיברתי עם כל מיני צרכנים ושאלתי אותם למה אתם קונים את התמונות של חברות אחרות ולא של החברה הישראלית שמספקת תמונות ברזולוציה טובה יותר, והם אמרו לי, שהרזולוציה פחות חשובה להם מהעובדה שהתמונות האחרות הן בצבע.

“העין האנושית רגילה לצבע ואלו שיקולים מסחריים. מי שמפתח לווייני צילום לצרכים צבאיים מתעניין רק ברזולוציה. שיקולים מסחריים הם שונים, ושם מוכנים לוותר על הרזולוציה לטובת צבע. אז אתה אומר בוא נשים על הלוויין של Image Sat מצלמת צבע, ואני מדבר כאן על תהליך ארוך – צריך להשקיע בזה הרבה כסף. זו דוגמא מצוינת למימוש מטרות התקציב שקיבלנו מהאוצר – לפתח יכולות לטובת השוק האזרחי, גם אם הצבא אינו צריך אותן כרגע”.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 05-08-2013, 15:06
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.01.05
הודעות: 13,766
איראן מאיצה את מסלול הפלוטוניום לייצור הפצצה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "דו"ח עדכני ותצלומי לוויין של הכור הגרעיני ARAK באיראן"

במערב מעריכים שהכור באראק יוכל להפיק חומר בקיע לפצצה כבר בקיץ הבא, גם אם לא יצטבר בו מספיק פלוטוניום עד 2016. יועץ לשעבר לנשיא אובמה: המתקן - יעד לתקיפה ישראלית

************************************************** **********

בנימה אישית - בכל הפלונטר האיראני והיעדר הנחישות/מדיניות הכלה אירופאית אמריקאית. תודה לאל על אדם כמו אולי הינונאן, שלא מפחד לומר את האמת, לא מייפה ולא מעגל פינות, ממש המתריע בשער - אנטיתיזה מושלמת לתקופת השפל אל ברדעי והאיש שודאי עוזר לנו רבות מאחורי הקלעים, בהבנת הסכנה האיראנית .

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 05-08-2013, 17:00
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,691
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "איראן מאיצה את מסלול הפלוטוניום לייצור הפצצה"



אהבתי את המשפט :

"פצצות גרעיניות מפלוטוניום הן בעלות עוצמה גדולה יותר, וקטנות יותר בממדיהן, כך שקל יותר להרכיב אותן על טיל בליסטי. ואולם בשונה מפצצות מאורניום, הן מתכלות מהר יותר."

מתחרה בו רק המשפט:

"איראן מונעת מפקחי סבא"א גישה למתקן המים הכבדים, כדי לא לאפשר להם ליטול ממנו דגימות".

מה יעלו הדגימות? שמייצרים שם מים כבדים? על כך אפשר להשיב בשם האתר בו פורסמה ההברקה הנ"ל: "וואללה?!"
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 26-10-2013, 19:11
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,691
ידיעה סנסציונית מבית iHLS
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "דו"ח עדכני ותצלומי לוויין של הכור הגרעיני ARAK באיראן"

http://i-hls.com/he/2013/10/the-ira...ased-atom-bomb/

הדגשתי מספר קטעים בעלי עניין...

הכור הגרעיני באראק שכבר החל לפעול תחת שם הקוד IR-40 מסוגל להפיק 10 עד 12 ק"ג פלוטוניום בשנה. כדי לייצר פצצת אטום אחת דרושים כ- 6-10 ק"ג פלוטוניום. חשבון פשוט מגלה כי בסביבות יוני 2014 תהיה בידי איראן כמות מספקת של פלוטוניום לייצור נשק גרעיני. אירן אינה מאפשרת למפקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית לבקר בכור באראק ואף אוסרת ביקורי מפקחים במתקן הפעיל לייצור מים כבדים שהקימה בצמוד לכור המתודלק באורניום טבעי. על פי הערכות מודיעיניות במעצמות הגדולות היעד האסטרטגי של איראן איננו השמדת ישראל אלא השתלטות על המדינות המפיקות נפט: ערב הסעודית, עיראק ונסיכויות המפרץ הפרסי. שליטי איראן מאמינים כי אם יהפכו למעצמה גרעינית וישלטו בכל מקורות הנפט במזרח התיכון – איראן לא תהיה "עוד מדינה" אלא אימפריה אסלאמית עולמית.

בתום הופעתו החייכנית-פייסנית של נשיא איראן חסן רוחאני בעצרת הכללית של האו"ם נראה היה כי רבים מבין מנהיגי המערב ובראשם נשיא ארה"ב ברק אובמה, מאמינים שחזון אחרית הימים סוף סוף מתגשם: איראן מסכימה לדבר באופן "רציני" על פעילותה בתחום ייצור האורניום שממנו היא מתכוונת לייצר נשק גרעיני. למרבה הצער שוב מצליחה איראן, תחת הנהגה נשיאותית חדשה, לתעתע במערב ולהוליך אותו שולל.

בשעה שהשיחות על צמצום העשרת האורניום מתנהלות, כאילו בנתיבים של "הבנות", עוסק השלטון האירני, מאחורי מסך כבד של חשאיות ומניעת פיקוח בינלאומי, בהפעלת מערך מקביל של ייצור נשק גרעיני המבוסס על פלוטוניום (Plutonium) בכור הגרעיני שהקימה באראק השוכנת בצפון-מערב אירן, כ-260 ק"מ מטהרן. הכור הזה כבר פועל מאז יוני השנה ותפוקתו מגיעה ל-40 מגאוואט.

כדי להבין במה המדובר דרוש הסבר מדעי קצר. פלוטוניום הוא יסוד מלאכותי מתכתי ורדיואקטיבי מאוד, שסמלו הכימי Pu ומספרו האטומי 94. פלוטוניום קיים בטבע בכמויות מזעריות בלבד אך אינו קיים כעפרה מתכתית, כמו האורניום, והוא תוצר לוואי של תהליך הביקוע המתרחש בכורים גרעיניים המופעלים במערכות צינון של מים כבדים. פלוטוניום הינו יסוד מסוכן ביותר מבחינה קרינתית ושאיפה או בליעה של יותר ממיליונית הגרם ממנו יכולה לגרום למחלת הסרטן או למוות. רובו המכריע של הפלוטוניום על פני כדור הארץ נוצר בידי האדם. הוא התגלה לראשונה כתוצר מעבדתי בשנת 1941 במאיץ החלקיקים של אוניברסיטת קליפורניה בברקלי. חוקרי הגרעין בראשות חתן פרס נובל לכימיה גלן תיאודור סיבורג (Glenn Theodore Seaborg) הפגיזו את היסוד אורניום 238 בדאוטריום1. מההפגזה הזו נוצר חומר לא יציב הקרוי נפטוניום 238 בעל משך "מחצית חיים" של 2.1 ימים. לאחר ימים מספר דעך הנפטוניום והפך לפלוטוניום 238 שממנו ניתן להגיע לתגובת שרשרת בנשק גרעיני.

השאיפה של איראן להשיג פלוטוניום לייצור נשק גרעיני אינה חדשה. במשך שנים לא מעטות ניסתה איראן לרכוש בחשאי את היסוד המזיק הזה ממדינות שונות ובעיקר מן המלאים של הרפובליקות הסובייטיות לשעבר. קהילות המודיעין במערב חשפו מספר ניסיונות כאלה שנכשלו. כיוון שכשלו בשאיפתם לרכוש פלוטוניום ב"שוק השחור" החליטו שלטונות איראן להקים בעצמם מתקן להפקת מים כבדים. אירן אינה מאפשרת למפקחי סבא"א (הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית) לבקר בכור באראק ואף אוסרת על ביקורי מפקחים במתקן הפעיל לייצור מים כבדים שהקימה בצמוד לכור המתודלק באורניום טבעי. הטיעון האיראני למהות הסירוב לשתף פעולה עם סאב"א פשוט. על פי האמנות הבינלאומיות כור המתודלק באורניום טבעי - איננו חייב להיות נתון לפיקוח של סבא"א. עובדה זו מסייעת לאירן להסתיר את השימוש המעשי שהיא עושה ותעשה בכור באראק ששם הקוד שלו הוא IR-40. בתפוקה מלאה מסוגל הכור באראק לייצר 10 עד 12 ק"ג פלוטוניום בשנה. דרושים כ- 6-10 ק"ג פלוטוניום כדי לייצר פצצת אטום אחת. חשבון פשוט מגלה כי בסביבות יוני 2014 תהיה בידי איראן כמות מספקת של פלוטוניום לייצור פצצת אטום.


הכור באראק הוא מתוצרת איראן ומעיד על יכולתה הטכנולוגית המתקדמת ביותר של מדינת האייתולות בתחום זה, אף שלא מעט מהטכנולוגיות והחומרים הדרושים להקמתו ולהפעלתו הושגו במרמה ונרכשו ממדינות אחרות - בעזרת רשתות הרכש החשאיות שמפעיל המשרד למודיעין של אירן וחברות הקש שהקימו לצורך כך משמרות המהפכה. אחת הבעיות הניצבות בפני מי שמבקש להפעיל כור גרעיני המסוגל להפיק פלוטוניום היא מהיכן להשיג מים כבדים. מסתבר כי ייצור מים כבדים הינו תהליך פשוט יחסית הדומה לתהליך ייצור אמוניה, זיקוק אלכוהול, ועוד, שהידע על אופן הפעלתם מצוי בידי איראן. ניתן להפיק מים כבדים גם באמצעות שימוש במים רגילים. מים כבדים מיוצרים במספר מדינות בעולם כמו: ארגנטינה, קנדה, הודו ונורבגיה. קנדה היא המובילה בעולם בתחום ייצור המים הכבדים.

על קיומו של נתיב הפלוטוניום האיראני דיווח לא מכבר העיתון "לונדון טלגרף", שלידיו הגיעו צילומי לוויין שבוצעו על פי בקשת הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. וכך נכתב ב"טלגרף": "עמוד הקיטור שהיתמר מעל המתקן הצמוד לכור הוא הסימן המובהק לייצור מים כבדים. זו המחשה חיה לעובדה שלמשטר האיראני יש יותר מדרך אחת לייצור נשק גרעיני". לדעת מומחי סאב"א צילומי הלוויין מאראק מדגישים את ההתקדמות שעושה איראן במתקנים שמאפשרים לה להפיק פלוטוניום, ומספקים לאיראן חלופה שנייה לפיתוח נשק גרעיני מאורניום.

עיקר הסכנה בפצצה גרעינית אינו טמון בהדף העז ובטמפרטורות העצומות הנוצרות במוקד הפיצוץ, אלא בקרינה הרדיואקטיבית שעולה לאטמוספירה, נישאת לטווחים של אלפי קילומטרים על גבי עננים ויורדת אל הקרקע יחד עם הגשמים. מי הגשם הרדיואקטיביים חודרים לגוף האדם באמצעות מי השתייה ואכילת החי והצומח. קרינה רדיואקטיבית שורדת שנים רבות, ומעבר לרמה מסוימת של קרינה היא קטלנית ביותר, והופכת אזורים פורחים לשממה חסרת חיים. הנפגעים מקרינה כזו עשויים למות מסרטן העצמות, התנוונות הכבד או הרס תאי הדם. רובם נעשים עקרים, בתאי גופם נוצרים שינויים תורשתיים, והם מביאים לעולם צאצאים בעלי מומים.

פצצת פלוטוניום אינה המצאה חדשה. היא הופעלה בפעם הראשונה בתולדות האנושות בסוף מלחמת העולם השנייה, כאשר חיל האוויר האמריקני הטיל אותה ב-9 באוגוסט 1945 על העיר היפאנית נגאסאקי. הפצצה, ששם הקוד שלה היה "איש שמן" (Fat Man), הביאה למותם של כ-40 אלף איש ועוד רבבות שנפגעו מהקרינה הרדיואקטיבית.

אחת השאלות המרכזיות המעסיקה כיום את הזירה הבינלאומית היא מה, בעצם, דוחף את מנהיגי איראן למדיניות של פיתוח נשק גרעיני ומימון פעילות טרור עולמי – כמעט בכל מחיר - מדיניות שעל פניה נראית כלא רציונלית לחלוטין ועלולה לגזור השמדה על איראן. ומעל לכל: מדוע הם מפנים את חיצי תעמולתם דווקא לעבר ישראל שלדעת רבים אינה מהווה איום על קיומה של איראן. על פי הערכות מודיעיניות במעצמות הגדולות היעד האסטרטגי של איראן איננו השמדת ישראל אלא השתלטות על המדינות המפיקות נפט: ערב הסעודית, עיראק ונסיכויות המפרץ הפרסי.

שליטי איראן מאמינים כי אם יהפכו למעצמה גרעינית וישלטו על כל מקורות הנפט במזרח התיכון – איראן לא תהיה "עוד מדינה" אלא אימפריה אסלאמית עולמית. על מטרותיה האימפריאליסטיות האמתיות של איראן מעידה יותר מכל העובדה הבאה שעליה מצהירים בגלוי מנהיגי איראן: התשתית המדעית והמחקרית שהושגה בכור באראק עתידה לשמש גם את הכור החדש בהספק של 336 מגאוואט שאיראן כבר החלה להקים באתר דארחובין (Darkhovin) שליד העיר האוואז (Ahvaz). כור בעל הספק כזה, הגדול כמעט פי 10 מהכור באראק, יוכל להפיק 100-120 ק"ג פלוטוניום בשנה וכפועל יוצא גם פי עשר פצצות אטום מבוססות פלוטוניום.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:32

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר