13-07-2015, 12:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.08.07
|
|
2 הסנטים שלי לדיון...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "מתקפה מתוכננת וממומנת היטב נגד קציני צה''ל או "מקריות"?"
אין כאן קונספירציה רב-מערכתית, מתוזמנת וממומנת בתחכום. מה שכן יש זה דרג מדיני, משני צידי המפה, שהזניח את הנושא הפלסטיני זמן רב מדי.
אני שותף לתסכול שלך. מאוד קשה לנהל מלחמה מול טרור, כשבצד אחד יש דמוקרטיה חופשית וחופש לצלם ולדווח על כל דבר ובצד השני יש ידור מוחלט ואיפול תקשורתי על הנעשה. אז מה גילינו, שהחיים לא הוגנים? זה ידענו כבר ביסודי...
אייזנר עוכב בדרגות וקידום כי הגיב בלהט באירוע שסמח"ט קרבי לא אמור להיות בו מלכתחילה. ישורון נחקר כי דיבר בצורה לא חכמה. על ברבור יתר בקשר בוודאי שלא צריך להעמיד לדין. מח"ט בנימין ירה בזורק אבנים. "ניסה להרוג אותו"? זה מה שבית מפשט ינסה לבדוק... שוב, מצב שעדיף שקצין צבאי לא יהיה מצוי בו. כפי שקגנס ציין, שנים אמרו לנו לא לירות לאחר שחלפה הסכנה. כשאמרנו שחשבנו שהיה לו סכין ביד, לבנה נוספת וכו'. תמיד נזפו בנו... מה גרם למח"ט בנימין לירות? לא יודע. אני לא שופט אותו כי הייתי עד ליותר מדי מקרים בהם מי שהיה בשטח רואה דברים אחרת ממי שיושב בניאונים ומתחקר לאחר האירוע...
הלקח העיקרי הוא – צבא אמור להילחם. הוא לא יודע לאבטח בט"ש לאורך זמן. לא בצפון אירלנד, לא בעירק ולא באפגניסטן. שום צבא לא הצליח לנהל עימות מול אוכלוסייה אזרחית לאורך זמן.
או שיכניסו משטרה כחולה ומג"ב המתורגלים בטיפול באוכלוסייה אזרחית, או לחברי הכנסת שלנו יפסיקו לטפל בשטויות ויפתרו את הסוגיה העיקרית שמפריעה לחיים בישראל = הסכסוך הערבי-ישראלי, למען ביטחון מדינת ישראל. אבל זה כבר פוליטי ואת זה אנחנו מנסים לא להכניס לפורום...
יש כל כך הרבה איזורים אפורים בבט"ש היום-יומי באיו"ש ועזה, אפשר לכתוב עליהם דוקטורט על דיני מלחמה וניהול שטח כבוש. כל מי מאיתנו שלא הועמד לחקירה במהלך שירות הסדיר והמילואים שלו, זה פשוט נס או מזל, כי כולנו ראינו אירועים שהיו על הגבול בין נכון ולא נכון, מותר ואסור. מה לעשות, מי שכתב את הנהלים, לא תמיד רץ בקסבה לידך...
זה גם לא עניין של כמה אתה אינטליגנטי, זה כל כך מורכב... אין לאף אחד את היכולת לעמוד במשימה ולהרתיע וגם לא להסתבך. השטח אפור מדי.
אישית, ולמרות שאני מאוד חלוק עליהם, אני גאה להיות אזרח וקצין במילואים במדינה בה יש ארגונים כגון שלום עכשיו, נשים בשחור, שוברים שתיקה ובצלם. האלטרנטיבה היא גרועה בהרבה.
אז לא כדאי להפעיל סיור?
יוכנס פרק "הפעלת מערך האיסוף" בקורס מג"דים ומח"טים מיד ולאלתר (פברואר 2008)
|