|
06-06-2015, 18:54
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.04
|
|
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "יא חביבי! לפני שאתה שולח אותי להתבגר הייתי מציע לכבודו לקרא שוב את מה שכתבתי!"
ציטוט:
שהרי אם העברית שלך היא כפי שאתה מגדיר זאת ״ברמה של שפת אם״ לא ברור לי מה לא ממש הבנת !
למען שלא תטרח לחפש (ובעיקר כי אשמח אם גם שאר חברי הפורום הנכבדים ינסו להבין היכן בדיוק וממה הבנת מה שהבנת) הנה העתקתי לכאן את דברי שנכתבו בתחילת האשכול בתגובה לכותרת (תשומת לב בבקשה לפסקה האחרונה):
|
זה לא עניין של הגדרה שלי זו עובדה מעשית.. קבלתי ציונים גבוהים בהרבה מהישראלי הממצע במקצועות הרלוונטיים, נבחנתי בבחינה הפסיכומטרית בעברית, כי אני קורא לא משהו ברוסית, וכמעט ולא כותב.
ציטוט:
....״יש את אלה שחיים בתוך עצמם, הם אלה שפשוט עשו ״קופי פייסט״ של החיים שלהם ברוסיה או אוקראינה לכאן, הם ימשיכו לקרא ולדבר רוסית, הם יתערו רק עם רוסים, יקנו רק באותן חנויות של רוסים ולא מעניין אותם במיוחד מה קורה כאן מימינם ומשמאלם היות והם ימשיכו לצרוך ולהתעדכן יותר בחדשות ואקטואליה של מה שקורה שם ולא כאן... זה כולל גם חגים, בילויים וכו,.. אגב, הסוג הזה של עולים מרוסיה, בגלל הניתוק וחוסר הבנת השפה והמנטליות תמיד חש שהמדינה רוצה רק לדפוק אותם, הם תמיד יהיו חשדנים ויחושו צורך ״לתחמן״ גם אם בפועל הכל בסדר.... עם זאת, מאידך ולשמחתי הרוב הם ישראלים פטריוטים לא פחות ולעיתים אף יותר מחלק מהישראלים שאני מכיר! הם ישרתו בקרבי, הם אלה שייחשבו כ״מורעלים״, הם מעורים היטב במציאות הישראלית , הם קצינים מעולים ואנשי מקצוע מבריקים ולשמחתי... זכיתי להכיר לא מעט שכמותם!״....
|
אני מדבר רוסית, רואה סרטים ברוסית, ומסתובב הרבה עם כאלה שדומים לי, אני לא מתעניין בחדשות מרוסיה, הקונפליקט הרוסי אוקראיני כלל לא עניין אותי, ומה שער הרובל, זה הדבר האחרון שמעניין אותי, אני די מתעניין באקטואליה שלנו כאן(אם כי בזמן האחרון פחות, כי אני עסוק מדי), ונחש מה? אני מדי פעם נהנה להיכנס לחנויות עם אוכל רוסי, כי יש שם דברים טעמים.
ציטוט:
מאיפה הבנת שיש לי (!) בעייה עם זה שאתה (!) אוהב לדבר רוסית/לראות סרטים ברוסית (אגב, מודה שעד היום לא הבנתי את הקטע של דיבוב הזה באותו קול מונוטוני), זה שאתה מעדיף לצאת עם רוסיות והמסקנה שהגדלת להגיע אליה ש״ יש לי שנאה לשפה הרוסית ו/או ש... יש לי בעייה לשמוע רוסית ברחוב״!!!!!
|
כי זה מה שהשתמע מהתגובה שלך, זה מה שהרגשתי כאשר קראתי את מה שאתה אומר, איך אתה בכלל מקשר את הרצון שלי לדבר ברוסית, לראות סרטים ברוסית, כחוסר רצון שלי להשתלב?
ציטוט:
אגב, אם עברית הייתה כנראה שפת האם שלך הנפנוף ב״עובדה״ המפוקפקת ש...״בשפה העברית מבחר הספרים הוא דליל ביותר״! היה נחסך, אבל עזוב, ניחא, אני מניח שיש לך אסמכתא ל״עובדה״ הזו....
|
בטח שמבחר הספרים הוא דליל, זה עניין אובייקטיבי לגמרי, אנחנו מדינה קטנה, ורבים מהספרים לא מתורגמים לעברית, לא תמצא כאן ספרים(כמעט), טובים לסטודנטים במדעים המדויקים, זו עובדה, ולכן גם נדרש ממך אנגלית, בכדי לסיים את התואר, אבל זה לא קשור רק לספרי לימוד, כך זה גם לגבי הספרות באופן כללי, רוב הספרים כלל לא מתורגמים לעברית.
ודבר אחרון לבני, אני גם לא אוהב סרטים מדובבים בקול מונוטוני אחד של גבר, אבל נחש מה?
1)הסרטים כבר מזמן מדובבים בדיבוב מלא.
2)כאשר אמרתי שאני אוהב לראות סרטים ברוסית, חשבת אולי בכלל שאני מתכוון לסרטים תוצרת רוסיה??(או שמחשבה זו לא עלתה בראשך?)
|
|