לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-06-2015, 01:14
צלמית המשתמש של maorhag
  maorhag maorhag אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.01.06
שלח הודעה דרך MSN אל maorhag
רק ששנינו יודעים
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "זנות היא לא חוקית בבולגריה"

שהזעזוע הגדול מהמעשים שלו,כמו גם הזעזוע בזמנו מפרשת אייל גולן, הוא לא בגלל החוק שמתיר או אוסר משהו. לצורך העניין אם הוא היה נוסע במהירות מופרזת ובלי חגורת בטיחות זה היה לא חוקי באותה מידה ובכל זאת לא מרגש אף אחד.
רק שהרעש הגדול נובע מאיזשהו חוש מוסרי,כזה שטוען שיש מעשים שלא יעשו,ואז בא הכלל הקדוש האומר "חיה איך שבא לך כל עוד אתה לא פוגע באדם אחר" ומשתיק את הרעש הזה.
בקיצור,חוק לא חוק,הוא לא פגע באף אחד,לא גנב מאיש,לא אנס,עזבו אותו בשקט-הרי אתם אלה שצועקים השכם והערב שלא ניתן לכפות ערכים על אדם.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-06-2015, 23:17
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "כאשר הכל נגמר וזה פורסם בערוץ..."

מוזר שחשדני כמוך פתאום מקל ראש.
אבא של אייל גולן לא היה אבא שלי אייל גולן בלי אייל גולן.
אייל גולן היה עם נערות וכן ידע או לא ידע, זה חלק מהעניין של חוסר ראיות או דיל עם האבא.
כאן זה לא אמריקה, ואם אבא של אייל גולן מזיין את הגרופיות שלו ומסרסר בהן כולל לאייל, ואייל לא יודע מכלום הוא צריך להיות ממש ממש מטומטם, אטום וגם אידיוט.
שלושתם הוא לא, באחריות.
הוא ידע.
הוחלט לא להגיש תביעה.
מכאן ועד זיכוי יש דרך ארוכה מאד, השם שלו הוכתם ובצדק.
מכאן ועד סליחה ופיצוי ?
סליחה ?
הוא יכול להתבייש, אז שיבקשו ממנו סליחה ??

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

ישן 11-06-2015, 16:54
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אתה צריך להיות ממש ממש ממש..."

אם אייל גולן היה מכניס את ה"כלי" שלו לקטינה באחת מ 3 הדרכים האפשריות או מנצל משהי גם נשיקה עם אופי מיני לקטינה היו מגישים נגדו כתב אישום, ראה את את מקרה חיים רמון עמד לדין אחרי הכנסה של לשון לאותה חיילת. אין לטיעון שלכם נגד אייל גולן בסיס למעשה, אם נעבור על תיקים של הטרדה מינית.

בכל הנוגע לאבא שלו ולחברים הנהדרים שלו חבל שהם לא קבלו עונש קשה יותר

אגב בגרמניה ועוד כמה מדינות באירופה המערבית, רוסיה ומדינות הגוש המזרחי לשעבר כנ"ל ועל מדינות של מוסלמים בכלל כבר אין מה לדבר, היו מקרים קשים כמו בארה"ב, ככה שהטיעון שלך שמדובר בתופעה אמריקאית שגוי באופן מוחלט.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 10-06-2015, 22:41

בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "מאחל לך שאייל גולן ״יפנק״ את הבת שלך"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
האבא הפדופיל של אייל גולן היה מזיין ילדות חדר ליד אייל, כאשר כולם יודעים טוב מאוד מה הלך שם.

אייל גולן הוא בעצמו מרוקאי מסריח שמזיין ילדות.

התקשורת שתתה לו את הדם בצדק, וחבל שהוא לא התמוטט לגמרי.

אתה מבין שרשמת שמזרחיים הם תת אדם (בפורום הזה באחד האשכולות הרבים של חצרוני), בבונים, טיפשים (בכמה פורמים של פרש) ועכשיו הוספת גם אנסים לרשימה הזאת... לא נשכח את הטיעון שלך שיש להם iq נמוך ואתה לא רוצה אותם בשכונה שלך בגלל שהם לא "איכות" בניגוד למגזר שלך.

אתה וחצרוני תהיו אחלה חברים
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 10-06-2015, 06:45
צלמית המשתמש של ShoobyD
  משתמש זכר ShoobyD ShoobyD אינו מחובר  
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות

חבר מתאריך: 04.06.06
שלח הודעה דרך MSN אל ShoobyD Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "ורק אני לא מבין על מה כל הרעש"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי maorhag
סולם הערכים המערבי שבו הערך היחיד הוא "אל תפגע בזולת".

לא נו, אתה כאילו.. רציני?
ממש, ממש, אבל ממש לא נכון.
לו זה היה המצב, היינו חיים בעולם הרבה יותר טוב; הצרה היא שכל אחד רוצה לנסות "לתקן" אותו בדרכו (ואם הוא מחוקק זו צרה כפולה ומכופלת).
אחוז האנשים שבאמת דוגלים בחופש פרט מוחלט (כל עוד אינך פוגע בזולת) הוא מזערי.
הרצון לשלוט בכולם לא מוגבל רק לדתות..

מערביים (גם חילוניים) שתופסים זנות באופן שלילי עושים זאת עדיין מתוך תחושת שמרנות מינית שנבעה בעיקר מכמעט אלפיים שנות נצרות.
אתה קורא לזה "חוש מוסרי", אך זהו מושג נבוב, כי אין דבר כזה מוסר שהוא אחיד לכלל האנושות, מכאן שתוכל להכניס תחת השם הזה כל אידאולוגיה שהיא.

מדוע בצרפת תחנות רדיו מחויבות לשדר לפחות 40% מהשירים שלהן בצרפתית בשעות השיא? –מתוך "חוש מוסרי".
מדוע בדנמרק מגבילים מזונות מועשרים (בוויטמינים ושיט, כמו דגני בוקר מסוימים, משקאות חלב כאלו ואחרים וכד׳‎)? –מתוך "חוש מוסרי".
מדוע בדנמרק גם מספקים להורים מלאי מוגבל של כמה אלפי שמות לקרוא לילדיהם, וכל שם אחר דורש אישור רשמי של כנסיה אזורית? –מתוך "חוש מוסרי".
מדוע בסין אסורים סרטי מסע בזמן? –מתוך "חוש מוסרי".
מדוע סוציאליזם? –מתוך "חוש מוסרי".
הצד השווה שבהם – שכולם הזויים.

ישן 10-06-2015, 14:04
צלמית המשתמש של maorhag

בקיצור,כבודו בעד לגליזציה של זנות
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "[QUOTE=maorhag]סולם הערכים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ShoobyD
לו זה היה המצב, היינו חיים בעולם הרבה יותר טוב

לפחות לך יש מספיק כנות כדי לשים את הדברים על השולחן-מי שתומך בחופש מלא של הפרט צריך לאפשר בחוק זנות ואפילו גילוי עריות.
מי שמתנגד לזנות שיסביר לי למה המחאה נגד הומוסקסואליות היא "גזענות", "השתקה","פגיעה בחופש הפרט", ואילו המחאה נגד זנות היא לגיטמית.

ועכשיו ששמנו את הקלפים על השולחן,בוא נפיץ את זה בריש גלי מול כל אזרחי מדינת ישראל: איזו גישה אתם מעדיפים? כזו ששמה גבולות לאדם,או אולי אחת שאצלה זנות וגילוי עריות הם דבר שבשגרה...

ישן 10-06-2015, 18:02
צלמית המשתמש של ShoobyD

בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "בקיצור,כבודו בעד לגליזציה של זנות"

ציטוט:
לפחות לך יש מספיק כנות כדי לשים את הדברים על השולחן-מי שתומך בחופש מלא של הפרט צריך לאפשר בחוק זנות ואפילו גילוי עריות.
כן. אם אישה מוכנה להשכיר את גופה, איזו זכות יש לך לומר לה לא?
בשם מה, ה"ערכים" שאתה מאמין בהם והיא לא?

גילוי עריות (בקרב בוגרים) היא כבר מותרת בחוק..

ציטוט:
או אולי אחת שאצלה זנות וגילוי עריות הם דבר שבשגרה...
יפה לך ניסיון המדרון החלקלק, אך כמו שכבר ציינתי, גילוי עריות מותרת בחוק, ובכל זאת היא אינה דבר שבשגרה.
גם לו זה היה הופך דבר שבשגרה, זה רק היה אומר שרוב האנשים היו רוצים בכך, ושאתה בתור מיעוט עדיין היית סובר שזכותך לכפות דעתך עליהם.

ישן 11-06-2015, 00:18
צלמית המשתמש של maorhag

איכשהו אני חושב
בתגובה להודעה מספר 72 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "[QUOTE=maorhag]לפחות לך יש..."

שרוב הציבור בישראל מסתייג עמוקות הן מגילוי עריות והן מזנות. לא רק שהוא מסתייג,אלא שהוא בכוונה משאיר את הזנות מחוץ לחוק (לגבי גילוי עריות אני אקח את המילה שלך,לא ממש בדקתי).
רק שאותך דחקתי לפינה,כי לפי השקפת העולם המעוותת הרווחת בחוץ היום אין שום ברירה אלא להגיע לתשובה שאתה הגעת אליה.
עכשיו אולי אתה חי בשלום עם התשובה הזאת,אבל לרוב האנשים שיצא לדון איתם בזה יש קונפליקט עמוק בין ההתנהגות הזאת-שהיא בעיניהם לא מוסרית ואף מזעזעת עמוקות- לבין השקפת העולם הקובעת שחירות הפרט היא ערך עליון שאין בלתו.
את הקונפליקט הזה ניסיתי להציף,רק נזכור בדיונים הבאים שאתם בעד לאפשר זנות ולא רואים בכך בעיה,מאוד מעניין מה הציבור הרחב חושב על זה.

ישן 11-06-2015, 04:16
צלמית המשתמש של ShoobyD

בתגובה להודעה מספר 73 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "איכשהו אני חושב"

לא מבין איפה בדיוק דחקת אותי פה לפינה, כל אחד פה שקורא על דעותיי יודע שאני נוקט בגישה פחות או יותר ליברטריאנית.
וזה להבדיל, כמו שאמרתי לעיל, מהרוב המוחלט של הציבור.
לומר שחירות הפרט היא ערך עליון בתרבות המערבית זה לא פחות מבורות במקרה הטוב, ושקר גס לצורך דמגוגי במקרה הרע.
זו ממש לא "ההשקפה הרווחת", כבר ציינתי והראיתי זאת, ועדיין זה לא מפריע לך להתעלם ולחזור על השטות.
גם בתרבות המערבית ישנם "ערכים" שונים ומשונים, וגם בה לא בוחלים בכפייתם על אלו שלא מסכימים עמם.

כל הסוציאליסטים והשוויוניסטים למיניהם אינם כופים רעיונותיהם על הפרט? הרי זו בדיוק ההגדרה שלהם..
למעשה, רוב החוקים במדינה מיועדים בסופו של דבר להגבלה של חופש הפרט, באופן ישיר או בעקיפין.
מה לעשות, התרבות האנושית בכללה, גם המערבית, ניסתה מאז ומתמיד לכפות את האידאולוגיות שלה על אחרים.
אז וואו, כל הכבוד לך שהצלחת לספק לנו מסקנה כל־כך חדשנית שאיש לא ידע קודם.. |כפיים| |סמיילי אירוני|

לחילונים בדר״כ לא ממש אכפת מחירות הפרט הכללית, אכפת להם, בדיוק כמו דתיים, בעיקר מהחירות הפרטית שלהם; זה לא מונע מהם לנסות לנהל את השאר.
כן, רוב האנשים, דתיים מכל הזרמים וחילונים כאחד, הם אגואיסטים שחצנים שחושבים שיודעים יותר טוב מכולם איך כל השאר צריכים להתנהג.
וזו אמורה להיות לדעתך ההשקפה הטובה והנורמלית.. לדעתי רק הראית שכולכם גרועים פחות או יותר באותה מידה.
כל שאר הדברים שכתבת בדרך הם בולשיט; הצלחת "להוכיח" לנו ש־1+1 הם 2, אבל דרך סיפורי פיות ולפרקונים.

נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 11-06-2015 בשעה 04:21.
ישן 11-06-2015, 07:14
צלמית המשתמש של ShoobyD

בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אם רוב הציבור לא תומך בזה"

מה זה "במה הוא כן מאמין"? כמספר האנשים כך מספר האמונות (אולי אף יותר)

מהי ה"הצדקה" שלהם? בדיוק אותה הצדקה שיש לך, שהם סוברים שכך ראוי.
[על גילוי עריות בין בוגרים כבר ציינתי שאינו אסור, לפחות במדינה שלנו]

אני לא מבין למה אתה נתפס דווקא על זנות וגילוי־עריות. מה ההצדקה של סוציאליסטים? מה ההצדקה של טבעונים מיליטנטיים?
החסרות אידאולוגיות בעולם?
אדם לא חייב להאמין שמקור האידאולוגיה שלו באל כזה או אחר בשביל לחשוב שהיא נכונה ושראוי לכפותה.
איך ההצדקה שלך שונה מזו של מי שסובר שבלבישת תחתונים יש סגולה אנרגטית בין־גלקטית תלת־פאזית שגורמת איכשהו להתחממות הגלובלית, ועל כן ראוי לאוסרם?

ציטוט:
רק תסביר לי למה שכצד אחד פועל נגד כיוון מסוים (הומואים למשל) זו כפיה דתית חשוכה הפוגעת בחירות האדם כאשר לשיטתך הצד השני עושה בדיוק את אותו הדבר רק לכיוונים שחשובים לו?
לא הבנתי את השאלה. הרי אמרתי מפורשות שכל כפייה, לא משנה מאיזה צד באה, היא גרועה.
השאלה הזאת דווקא עומדת בעוכריך, כי אתה זה שמאמין שרק כפייה שתואמת את השקפותיך היא ראויה.
אז אנא הסבר לי, הכיצד איסורים עולמיים נגד ברית־מילה הם חשוכים ופוגעים בחופש הדת, כאשר הצד שלך עושה בדיוק את אותו הדבר רק לכיוונים שחשובים לו?
זה נחמד שאתה עושה לי את העבודה בכך שאתה מספק טיעונים שתוקפים את עצמך..

צביון "מוסרי" הוא מושג נזיל, כמו שכבר אמרתי; אתה לא יכול לכפות "מוסר" על מי שאינו מסכים עמו.
אתה יודע שזו טענת בולשיט, כי כאמור אתה תסכים עם צביון מוסרי רק כאשר יישקף את המוסר האישי שלך.
אם יחליטו שהצביון המוסרי בחברה יתנגד לברית־מילה או לשחיטה כשרה, אתה לא תקבל אותו.

כבר ניהלנו את הוויכוח על הסתירתיות בטענה הזו שלך..
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...589#post4508451

נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 11-06-2015 בשעה 07:17.
ישן 11-06-2015, 14:57
צלמית המשתמש של maorhag

אבל אם הם סוברים שכך ראוי
בתגובה להודעה מספר 76 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "מה זה "במה הוא כן מאמין"?..."

אז על מה בדיוק הצעקה הגדולה כשמגלים שח"כ או זמר תורן הולכים ומתפקרים מינית? הרי זה ראוי?
אמרתי: אני מבין את העמדה הליברטריאנית,מזדעזע עמוקות עד לאן הם הלכו כדי לקדש את זכויות הפרט אבל מבין,הטענה שלי היא כלפי השאר שמתנגדים לסרסורים,זנות וכו' אבל אין להם שום הצדקה לוגית למה.
במקרה עכשיו ראיתי שהלל גרשוני מנסח את זה הרבה יותר טוב ממני. :
ציטוט:
וכאן המחנה הליברלי מתחלק לשניים. המחנה הליברטריאני יטען שבאמת אין עם זה שום בעיה. אדרבה, כדאי לדאוג ללגליזציה של הזנות, ומדובר במקצוע ככל המקצועות שאין לזלזל בו. המחנה הליברלי-פרוגרסיבי, לעומת זאת, יוצא נגד זה, אבל לא מנימוקים מסורתיים-מוסריים חלילה (הס מלהזכיר!) אלא מנימוקים של מעמד האישה: הנשים העובדות בתחום לא עושות זאת מבחירה, מדובר בשימור הפטריארכיה, יש כאן ניצול של נשים במצב קשה וכן הלאה. אבל הטיעונים האלה, הגם שהם נפוצים מאוד וממלאים ספרות שלמה, אינם מחזיקים מים לטעמי. נתאר לעצמנו מצב היפותטי שבו חזן היה משתמש בשירותי "פרוצות חופש", כאלה שנבחן ונבדק שהן אכן עושות זאת מרצונן החופשי הגמור, עושות מזה כסף טוב ובכלל ביום הן מרצות למגדר באוניברסיטה. האם הזעזוע היה פחות?

נערך לאחרונה ע"י maorhag בתאריך 11-06-2015 בשעה 14:59.
ישן 11-06-2015, 15:14
צלמית המשתמש של Benjamin Willard
  משתמש זכר Benjamin Willard Benjamin Willard אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.11
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אבל אם הם סוברים שכך ראוי"

חשבתי לענות לך ברצינות, אבל הצדקנות הטרהרנות והיומרה שלך כמעט עשו לי שבץ.

בכל זאת אני אכתוב משהו שאולי יעזור לך להבין.

אם היה מתברר מעדויות שלפני שהוא נהיה ח"כ, חוזן היה בחופשה בבולגריה, ועשה אורגיה עם 4 נשים, 3 גברים, ו 2 טרנסקסואלים, והסניף שורות קוק משדיים של מלכת היופי של צ'כיה לשנת 2012, לא היה לי אכפת. אם כשהיו מעמתים אותו עם הגילוי התגובה שלו הייתה: "שיחיו הקנאים ויסבלו", הייתי שוקל להתפקד לליכוד ולתמוך בו.

הבעיה עם להיות סרסור היא שזה פוגע באנשים, לפעמים גם סחר בסמים (תלוי מה, ולמי) , ולכן זאת בעיה מוסרית. הבעיה העיקרית שלי עם חזן היא בכלל שהוא שקרן ודביל. גם שהוא סרסור, אבל זה מקום שלישי.

ושוב, אתה מבלבל בין מערכת הערכים המערבית, שנעה סביב הומניזם וליברליזם, לבין ניהליזם - אלה תפיסות כמעט הפוכות.

נערך לאחרונה ע"י Benjamin Willard בתאריך 11-06-2015 בשעה 15:23.
ישן 11-06-2015, 15:31
צלמית המשתמש של ShoobyD

בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אבל אם הם סוברים שכך ראוי"

מי אמר שהם סוברים שזה ראוי? לאורך כל השרשור אני מנסה להסביר לך שלאנשים יש דעות שונות ומשונות.

למעשה, בתגובה הראשונה שלי כבר התייחסתי ישירות לדבר:
ציטוט:
מערביים (גם חילוניים) שתופסים זנות באופן שלילי עושים זאת עדיין מתוך תחושת שמרנות מינית שנבעה בעיקר מכמעט אלפיים שנות נצרות.
כן, בעולם המערבי עדיין מין בכלליותו הוא בגדר טאבו.
פיטמה קטנה בתכנית טלוויזיה כלשהי תגרום לה לקבל דירוג הרבה יותר מחמיר מאשר אלימות מפורשת.
בחור שהניח ידו על ישבן של בחורה יקבל עונש חמור יותר מאשר אם היה נותן לה סנוקרת.

ישן 11-06-2015, 17:58
צלמית המשתמש של maorhag

אוקי אז זה לא ראוי,למה?
בתגובה להודעה מספר 79 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "מי אמר שהם סוברים שזה ראוי?..."

ציטוט:
מי אמר שהם סוברים שזה ראוי? לאורך כל השרשור אני מנסה להסביר לך שלאנשים יש דעות שונות ומשונות.

למעשה, בתגובה הראשונה שלי כבר התייחסתי ישירות לדבר:
כן, בעולם המערבי עדיין מין בכלליותו הוא בגדר טאבו.
פיטמה קטנה בתכנית טלוויזיה כלשהי תגרום לה לקבל דירוג הרבה יותר מחמיר מאשר אלימות מפורשת.
בחור שהניח ידו על ישבן של בחורה יקבל עונש חמור יותר מאשר אם היה נותן לה סנוקרת.

אני לא מבין את המונח "שמרנות מינית מאלפיים שנות נצרות" (למה דווקא נצרות? למה לא יהדות? נעזוב בצד),כאילו אני כן מבין אותו אבל איך הוא מסתדר עם עולם הערכים של האדם?
הרי אתה (לא אתה,אתה ליברטריאן מאושר,כרגע "אתה" סתם אדם מהשוק) ליברל דגול,אתה בטח מאמין שזכותו של כל אדם לעשות מה בראש שלו כל עוד הוא לא פוגע באחר,אז מה רע פה?
זה הרי בדיוק מה שאני שואל-למה זה טאבו? התשובה "אלפיים שנות נצרות" היא הסבר לתופעה,היא לא תירוץ אידאולוגי למה זה צריך להיות ככה. ואם זה לא צריך להיות ככה,אז לכל השדים והרוחות-תשנו את זה,תתחילו לקבל מין כדבר לגיטימי ותפסיקו לבכות כל פעם שאיש ציבור נתפס במצבים כאלה.

וזו בדיוק הסתירה שהצבעתי עליה מתחילת האשכול-או שזה לגיטימי ואין סיבה לעשות רעש,או שזה לא לגיטימי ובוא תסבירו לי למה,הרי לשיטתכם כל אדם רשאי להתנהג כבהמה ככל העולה על רוחו כל עוד הוא לא משתין לשכן על הדשא...

ישן 11-06-2015, 19:54
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.09
היהדות והנצרות שונות מהבחינה הזו
בתגובה להודעה מספר 80 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אוקי אז זה לא ראוי,למה?"

היהדות רואה במין דבר טוב כשהוא במסגרת הנורמטיבית והחיובית, ומגנה אנשים שבוחרים לא ללדת או לא להתחתן.
הנצרות רואה במין דבר רע מיסודו, ומעודדת התנזרות.
משם נבע אותו "טאבו" בעולם המערבי, ששואב את ערכיו מהדת הנוצרית, אבל מסרב להודות בכך.

הסוציאליזם - שניסה לבנות "מוסר חדש", נכשל קשות.
המוסר שלו התגלה כרצחני, ובגלגולו הנוכחי - כשמרנות אנטי-טכנולוגית קשה שמעוניינת להחזיר את העולם לימי הביניים ולכלות את משאבי המדינות.
בכל הנוגע למיניות - הם דוחפים החצנה קשה שלה ומתירנות קיצונית (שהרי המוסר הוא חדש), שהייתה אמורה לפי התיאוריה שלהם להעלים את הזנות,
הם לא מצליחים להבין איך זה נכשל - ולכן מייחסים שפל מוסרי אדיר לכל המעורבים בזנות.

הליברטנים - התייאשו מכל זה.
הם טוענים שכל הנסיון להכריח אנשים לפעול באופן מוסרי נידון לכשלון,
ומסתפקים בכך שאנשים יוכלו לחיות חיים טובים (פשיעה נמוכה, מיסוי נמוך), ובחינוך.
והמדינה - תתמקד בשמירה על מה שכולם מסכימים עליו כהכרחי.

במידה מסויימת - ניתן להגיד שהיהדות פעלה באופן דומה לליברטנים.
מצד אחד - היהדות הגדירה את הטוב והרצוי בצורה מאוד "כופה",
אבל מצד שני - היהדות ויתרה על סמכויות האכיפה.
בסוף בית שני - הפסיקו לדון בנושאי עריות, כי העברות הללו הפכו להיות נפוצות,
עונש המוות - הוגדר ככזה שסנהדרין שמשתמשת בו מעל פעם בדור - היא רצחנית.
ועונש אחר - אסור לתת.

הפיתרון היחיד לפלונטר הזה - היה "ערכאות המלך", גם אם מדובר במלך רשע וגוי,
רק שבשנים האחרונות די יוצאים נגד הפטנט הזה - ונשארים בלי כלום.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 11-06-2015 בשעה 19:58.
ישן 12-06-2015, 00:13
צלמית המשתמש של ShoobyD

בתגובה להודעה מספר 80 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אוקי אז זה לא ראוי,למה?"

רבאק, אני מרגיש שאני מנהל דיון עם אוטיסט. :S
אתה אשכרה לא מקשיב לאיש מלבד עצמך; מסבירים לך שוב ושוב ושוב, ושום דבר לא חודר פנימה.
מאור: למה <שקרכלשהו>?
שובי: אבל לא נכון ש<שקרכלשהו>..
מאור: אבל אני לא מבין למה <שקרכלשהו>.
שובי: שוב, <שקרכלשהו> זו שטות, הנה שלל דוגמאות נגדיות: א׳ ב׳ ג׳ וכן הלאה.
מאור: ואם <שקרכלשהו>, אז למה..
שובי: לא! אמרתי שלא <שקרכלשהו>!
מאור: כן, אבל איך <שקרכלשהו> מוצדק?
שובי: :\
אתה מתעלם מכל מה שכותבים לך, וחוזר שוב ושוב על אותם הבלים.
אותו הדבר למטה עם אשלי, כתב לך תגובה ארוכה על כך שבתרבות המערבית יש סולם שלם של ערכים, ושיש בה קצת יותר מ"מסיבה פרועה ביום שישי בלילה"
תגובתך: "תהנו עם קדושת הפרט" ו"תהנו לחיות את כל החיים ממסיבה למסיבה"..
היגיון חזק יש לך.

אחזור על כך בפעם האחרונה (אני מקווה, אבל מי יודע.. אם תמשיך להיות אטום ואני אמשיך להיות משועמם אולי אחזור על כך שוב):
בתרבות המערבית חופש הפרט אינו ערך עליון (אולי בכתב מודגש זה יצליח איכשהו לחלחל פנימה), יש בה אינספור ערכים שונים ומשונים שאנשים מוכנים ורוצים, ולרוב מצליחים, לכפות על אחרים, בדיוק כמו דתיים.
ה"סתם אדם מהשוק" לא מאמין שזכותו של כל אדם לעשות מה בראש שלו, רחוק מזה.

מאיפה באים ה"ערכים"? בעיקר מתוך תרבות היסטורית (שוב, בדיוק כמו דתיים); כשאתה גדל לתוך עולם שסובר שתאנים מיובשות הן מקור כל הרוע בעולם, אתה גם תסבור כך.
ההצדקה שלהם היא בדיוק אותה הצדקה שיש לך, שככה הם חושבים לנכון; זה מספיק להם כמו שזה מספיק לך.
זה עצוב שאתה אפילו לא קולט שבסיכומו של דבר הטיעון שלך הוא "כולם גרועים בדיוק כמוני"; אז מזל טוב שיהיה לך.

עריכה: זה לא שחור או לבן, זו מין סקאלה.
יש כאלה שבעד יותר חופש פרט ויש כאלו שפחות, כמו שאצל דתיים יש כאלו שיותר ליברליים ויש כאלו שממש לא (אני אישית מכיר גם חרדים ליטאים ליברליים, מעטים אך קיימים).

נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 12-06-2015 בשעה 00:28.
ישן 12-06-2015, 00:32
צלמית המשתמש של maorhag

כי אתה ממשיך וממשיך להתחמק
בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "רבאק, אני מרגיש שאני מנהל..."

אני בסוף מחפש כאן מקור סמכות ואתה פשוט לא מביא לי אותו...
1.אז חופש הפרט אינו ערך עליון? אחלה. מהם אותם ערכים אחרים, ומדוע לכל הרוחות הם דוחים את חופש הפרט? מי אתה שתגיד לי לא לצרוך סמים כל עוד אני לא פוגע בך?
אתה מבין,אני לא מתיימר לומר לך מה הערכים שלך,אני שואל אותך מה הם ומקשה עליהם,אם תשנה אותם כל תגובה אני אשנה את הקושיה.

2.אתה ממשיך לומר לי שאנשים פשוט גדלו עם זה בגלל התרבות ההיסטורית,מצטער זה לא טיעון,אתה אמור לבחון את מה שגדלת לתוכו ולהחליט אם זה נכון או לא,אם אין לזה שום ביסוס אז מה אכפת לי שככה עשו באלפיים שנות נצרות??? מה זאת אומרת אם גדלתי לתוך טמטום זה בהכרח אומר שאני גם מפגר? ככה אתה מחזיק מהמין האנושי?

3. אני ממש לא סותר את עצמי,אני טוען שהחוקים בתורה הם מסמכות עליונה ולכן הם מחייבים את כולם אפילו בכפיה,בשם איזו סמכות אתה טוען שהאמת שלך כ"כ טובה ונכונה יותר משלי עד כדי כפיה?

בלי להתפזר אתה מוזמן לענות על 1-3 ממוקד ואולי לא נמחזר טענות.

אגב,זריקת עידוד: בגמרא מסופר על רב פרידא (אחד מהאמוראים) שהיה לו תלמיד מתקשה שהיה צריך להסביר לו כל דבר 400 פעם עד שהוא מבין,עוד מסופר שם שהיה לו על זה שכר גדול.
לך תדע,אולי עוד תרוויח פה.

ישן 12-06-2015, 00:55
צלמית המשתמש של ShoobyD

בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "כי אתה ממשיך וממשיך להתחמק"

ציטוט:
1.אז חופש הפרט אינו ערך עליון? אחלה. מהם אותם ערכים אחרים, ומדוע לכל הרוחות הם דוחים את חופש הפרט? מי אתה שתגיד לי לא לצרוך סמים כל עוד אני לא פוגע בך?
גרבילים סגולים אינטר־גלקטיים לחשו להם בחלום.
זה מקור סמכות טוב בדיוק כמו שלך.

ציטוט:
2.אתה ממשיך לומר לי שאנשים פשוט גדלו עם זה בגלל התרבות ההיסטורית,מצטער זה לא טיעון,אתה אמור לבחון את מה שגדלת לתוכו ולהחליט אם זה נכון או לא,אם אין לזה שום ביסוס אז מה אכפת לי שככה עשו באלפיים שנות נצרות??? מה זאת אומרת אם גדלתי לתוך טמטום זה בהכרח אומר שאני גם מפגר? ככה אתה מחזיק מהמין האנושי?
כן, ככה אני מחזיק מהמין האנושי, וככה העובדות בשטח אומרות..
אילולא היה זה כך, פשוט לא היו נוצרות תרבויות קולקטיביות.
אם כל אדם שנולד לתרבות מסוימת היה באמת בוחן אותה, רובם היו נוטשים, כי הרי ישנם אינספור אמונות אחרות בעולם מלבדה ושהיו צריכים להתפלג עליהן, כך שמלכתחילה אותה תרבות לא הייתה מתפתחת..

ציטוט:
3. אני ממש לא סותר את עצמי,אני טוען שהחוקים בתורה הם מסמכות עליונה ולכן הם מחייבים את כולם אפילו בכפיה,בשם איזו סמכות אתה טוען שהאמת שלך כ"כ טובה ונכונה יותר משלי עד כדי כפיה?
בשם גארי יורופסקי האקו־טרוריסט הקדוש.
בשם השכל שלי שהוא עילאי על כל שאר האנושות.
בשם אותם גרבילים סגולים אינטר־גלקטיים לוחשי חלומות.
כל הסמכויות הללו שקולות לשלך; אם הן סתירתיות, כך גם אתה.

מצחיק שאתה מחפש לדלות ממני מקור סמכות עליון לערכים שראוי לכפות, בעוד אני לועג לכל מקור כזה. :\

ישן 12-06-2015, 01:14
צלמית המשתמש של maorhag

אוקי זאת התחלה.
בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "[QUOTE=maorhag]1.אז חופש הפרט..."

ציטוט:
גרבילים סגולים אינטר־גלקטיים לחשו להם בחלום.
זה מקור סמכות טוב בדיוק כמו שלך.
ומהם אותם ערכים? בפעם המיליון: מה פסול בזנות? לא מספיק לומר שיש ערך,צריך להסביר מה עומד מאחוריו. ואני לא מצפה ממך לקבל את מקור הסמכות שלי,אתה יכול לחלוק על עצם קיומו,אבל גם אתה תודה שלו הוא היה קיים אז יש לו סמכות,אבל למה שאני אודה שלו גרבילים סגולים קיימים יש להם איזשהי אמירה לגביי?

כן, ככה אני מחזיק מהמין האנושי, וככה העובדות בשטח אומרות..
אילולא היה זה כך, פשוט לא היו נוצרות תרבויות קולקטיביות.
אם כל אדם שנולד לתרבות מסוימת היה באמת בוחן אותה, רובם היו נוטשים, כי הרי ישנם אינספור אמונות אחרות בעולם מלבדה ושהיו צריכים להתפלג עליהן, כך שמלכתחילה אותה תרבות לא הייתה מתפתחת..
נניח כדבריך שזו המציאות,עדיין זה לא אומר שהטיעון תקף. לעשות משהו רק כי עשו אותו זה לא בסיס לכלום וגם אם כולם מתנהגים ככה אז כולם מפגרים,לא בעיה שלי,אתה עדיין צריך להסביר למה הטיעון תקף,לא איך הוא נולד.

בשם גארי יורופסקי האקו־טרוריסט הקדוש.
בשם השכל שלי שהוא עילאי על כל שאר האנושות.
בשם אותם גרבילים סגולים אינטר־גלקטיים לוחשי חלומות.
כל הסמכויות הללו שקולות לשלך; אם הן סתירתיות, כך גם אתה.

ראה למעלה,צריכה להיות טענה שמסבירה למה אותו גרביל אינטר גלקטי (באמת? לא יכולת לבוא עם משהו יותר סימפטי?) מחייב אותי. אני טוען שהקב"ה ברא אותנו ושולט עלינו ולכן אנחנו מחויבים אליו,תטען טענה דומה שהגרביל ברא אותנו ויוצא ששנינו מאמינים באל בורא רק קוראים לו בשמות שונים,נו שוין.

מצחיק שאתה מחפש לדלות ממני מקור סמכות עליון לערכים שראוי לכפות, בעוד אני לועג לכל מקור כזה. :\

בלי מקור סמכות כפיה היא פשוט רוע. אני יכול גם לחטוף לזקנה את האנרק כי בא לי,רק שאז אני אהיה אדם שפל כנראה.

ישן 12-06-2015, 01:46
צלמית המשתמש של ShoobyD

בתגובה להודעה מספר 91 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אוקי זאת התחלה."

ציטוט:
ומהם אותם ערכים? בפעם המיליון: מה פסול בזנות? לא מספיק לומר שיש ערך,צריך להסביר מה עומד מאחוריו. ואני לא מצפה ממך לקבל את מקור הסמכות שלי,אתה יכול לחלוק על עצם קיומו,אבל גם אתה תודה שלו הוא היה קיים אז יש לו סמכות,אבל למה שאני אודה שלו גרבילים סגולים קיימים יש להם איזשהי אמירה לגביי?
הפסול בזנות הוא עצם זה שהגרבילים טענו שזה פסול; נסתרות הן דרכי הגרבילים.
למה שתהיה להם איזושהי אמירה כלפיך? כי אלו גרבילים סגולים אינטר־גלקטיים, בעלי תבונה אינסופית היפר־מוסרית.

ציטוט:
נניח כדבריך שזו המציאות,עדיין זה לא אומר שהטיעון תקף. לעשות משהו רק כי עשו אותו זה לא בסיס לכלום וגם אם כולם מתנהגים ככה אז כולם מפגרים,לא בעיה שלי,אתה עדיין צריך להסביר למה הטיעון תקף,לא איך הוא נולד.
הוא תקף מעצם כך שאני מאמין שהוא תקף..
ברור לי כשמש בצהריים שאכילת חציל בטחינה היא מעשה בלתי מוסרי בעליל, כי אני החכם מכל אדם, ואם אינך מבין זאת זו כן בעיה שלך, אונה לך ואונה לך.
למה הטיעון שלך תקף מנקודת מבטו של האחר?

ציטוט:
צריכה להיות טענה שמסבירה למה אותו גרביל אינטר גלקטי (באמת? לא יכולת לבוא עם משהו יותר סימפטי?) מחייב אותי. אני טוען שהקב"ה ברא אותנו ושולט עלינו ולכן אנחנו מחויבים אליו,תטען טענה דומה שהגרביל ברא אותנו ויוצא ששנינו מאמינים באל בורא רק קוראים לו בשמות שונים,נו שוין.
הגרבילים אינם בוראי העולם והאדם, הגרבילים הם הבוראים של הבורא, וגם הוא כפוף אליהם.
אבל גם בלעדיהם הייתי מגיע לאותן מסקנות, כי נולדתי עם חוש צדק אולטרה־סנסיטיבי, ואני מסוגל לפענח את חוקי המוסר האבסולוטיים רק מתוך התבוננות בעולם.

ציטוט:
בלי מקור סמכות כפיה היא פשוט רוע..
כמו שהגבתי להלפרוסט, כל מקור סמכות כזה הוא סובייקטיבי, כך שכל כפיה היא פשוט רוע מנקודת מבטו של הנכפה.

ישן 12-06-2015, 02:14
צלמית המשתמש של maorhag

אני מבין שזה השלב שבו אתה מנסה לעשות צחוקים
בתגובה להודעה מספר 92 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "[QUOTE=maorhag]ומהם אותם..."

ציטוט:
הפסול בזנות הוא עצם זה שהגרבילים טענו שזה פסול; נסתרות הן דרכי הגרבילים.
למה שתהיה להם איזושהי אמירה כלפיך? כי אלו גרבילים סגולים אינטר־גלקטיים, בעלי תבונה אינסופית היפר־מוסרית.

יישר כוח,הם מאוד חכמים,ככה גם איינשטין,וגם הוא לא מהווה שום סמכות מוסרית עבורי.

הוא תקף מעצם כך שאני מאמין שהוא תקף..
ברור לי כשמש בצהריים שאכילת חציל בטחינה היא מעשה בלתי מוסרי בעליל, כי אני החכם מכל אדם, ואם אינך מבין זאת זו כן בעיה שלך, אונה לך ואונה לך.
למה הטיעון שלך תקף מנקודת מבטו של האחר?

חשבתי שנסכים על דבר בסיסי: צריך סיבה כדי לעשות דברים,זה שסבא שלי עשה אותם לא הופך אותם ליותר או פחות נכונים,אתה באמת לא מסכים עם זה? אז תוכיח למה עצם העובדה שנורמה קיימת הופכת אותה ליותר נכונה
למה הטיעון שלי תקף? כי כל אדם (מסתבר שכמעט כל אדם,למעט חסידי הגרבילים האינטר גלקטיים) יכול להבין שאם יש בורא לעולם והוא נתן חוקים אז יש לעמוד בהם,נק' המחלוקת בדר"כ מתמקדת על עצם קיומו/האם בכלל נתן חוקים.

הגרבילים אינם בוראי העולם והאדם, הגרבילים הם הבוראים של הבורא, וגם הוא כפוף אליהם.
אבל גם בלעדיהם הייתי מגיע לאותן מסקנות, כי נולדתי עם חוש צדק אולטרה־סנסיטיבי, ואני מסוגל לפענח את חוקי המוסר האבסולוטיים רק מתוך התבוננות בעולם.

נדמה לי שהבנתי,אתה טוען שכל אמת היא סובייקטיבית ואין אמת אובייקטיבית?

כמו שהגבתי להלפרוסט, כל מקור סמכות כזה הוא סובייקטיבי, כך שכל כפיה היא פשוט רוע מנקודת מבטו של הנכפה.

נכון,גם תינוק שמנעתי ממנו לאחרונה לשחק באש סבור שאני הרוע בהתגלמותו,הוא פשוט לא בשל להבין שעזרתי לו.

שמע,אתה אולי מביא לי טיעונים שנכונים בעיניך,אבל איכשהו אני מקבל את התחושה שאדם מן השוק לא היה מתקרב לדעות האלה.כבר סיכמנו שאיתך אין לי סתירה,אתה הרי תומך בלגליזציה של זנות (הייתי חייב),רק ששאר העולם לא יטען טיעונים בנוסח "זה נכון כי אני אמרתי שזה נכון".
וגם אם אני מבין אותך נכון אתה שולל את האמת האובייקטיבית וטוען שהכל סובייקטיבי,אז אני אחזור לשאלה הקטנונית והידועה שמעולם לא קיבלתי עליה תשובה: אם אין אמת אובייקטיבי וכל האמיתות שוות אז איך אתה שולל את האמת שלי הגורסת שיש לחייב אותך ואת דומיך לגדל זנב וללכת ערומים?

ישן 12-06-2015, 08:12
צלמית המשתמש של ShoobyD

בתגובה להודעה מספר 93 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אני מבין שזה השלב שבו אתה מנסה לעשות צחוקים"

זה רק השלב? חשבתי שברור למן ההתחלה שאני בז לאלו שחושבים שזו זכותם לנהל לאחרים את החיים..
גם הכרזתי מפורשות שאני לועג לכל "סמכות עליונה" כזאת.

ציטוט:
יישר כוח,הם מאוד חכמים,ככה גם איינשטין,וגם הוא לא מהווה שום סמכות מוסרית עבורי.
יישר כוח, בדיוק כמו שלאלוהים שלך אין שום סמכות מוסרית מבחינתם.

ציטוט:
חשבתי שנסכים על דבר בסיסי: צריך סיבה כדי לעשות דברים,זה שסבא שלי עשה אותם לא הופך אותם ליותר או פחות נכונים,אתה באמת לא מסכים עם זה? אז תוכיח למה עצם העובדה שנורמה קיימת הופכת אותה ליותר נכונה
וואט? להוכיח שנורמה קיימת "יותר נכונה"? אתה עד כדי כך חסר הבנה?
בפעם המי־יודע־כמה: אין דבר כזה יותר או פחות נכון באופן אבסולוטי, יש נכון בשבילך.
כן, עצם העובדה שנורמה קיימת גורמת לך להאמין בה, מה שהופך אותה ל"נכונה" עבורך.

אם לשיטתך המסורת התרבותית אינה הקובעת, אלא כל אדם בעולם בוחן את ערכי תרבותו, מדוע אינך ממיר דתך לאחת מאלו הגדולות?
הרי הרבה יותר הגיוני ללכת עם מאות מיליוני נוצרים/הינדים/<שקרכלשהואחר>ים שמוודאים את בסיס האמונה שלהם, מאשר בקושי 3 מיליון יהודים אורתודוקסים ברחבי העולם.
מה, הם לא באמת עושים זאת? הם פשוט מפגרים? ככה אתה מחזיק מהמין האנושי?

ציטוט:
למה הטיעון שלי תקף? כי כל אדם (מסתבר שכמעט כל אדם,למעט חסידי הגרבילים האינטר גלקטיים) יכול להבין שאם יש בורא לעולם והוא נתן חוקים אז יש לעמוד בהם,נק' המחלוקת בדר"כ מתמקדת על עצם קיומו/האם בכלל נתן חוקים.
גם כל אדם (למעט מאורים למיניהם) יכול להבין שאם יש גרבילים אינטר־גלקטיים בעלי תבונה אינסופית היפר־מוסרית, והם נתנו חוקים, אז יש לעמוד בהם.
המחלוקת מתמקדת בדר״כ על עצם קיומם, האם תבונתם אינסופית, האם נתנו חוקים, האם השפמים שלהם מאירים בחשכה.

ציטוט:
נדמה לי שהבנתי,אתה טוען שכל אמת היא סובייקטיבית ואין אמת אובייקטיבית?
וואו, רק עכשיו הבנת זאת?
כנראה ש־17 ההודעות שלי שחוזרות על כך שמוסר אחיד הוא פיקציה ושלאנשים יש ערכים שונים ומשונים היו די עמומות..
נו שוין, שהחיינו וגו׳.

ציטוט:
נכון,גם תינוק שמנעתי ממנו לאחרונה לשחק באש סבור שאני הרוע בהתגלמותו,הוא פשוט לא בשל להבין שעזרתי לו.
זה מה שאתה חושב, אך למעשה הוא לא שיחק באש, זו בסה״כ הייתה סוכרייה על מקל בטעמי תפוז־לימון, אז כל שעשית הוא לקחת מתינוק את הסוכרייה שלו.
הו, האכזריות! איך אתה יכול להביט על עצמך במראה בבוקר? :_

בנימה אחרת, לומר שכל העולם ינוקות ואתה על תקן המבוגר האחראי? היש יוהרה גדולה מזו?
זה הזוי איך דברים מגוחכים שאני כותב בציניות, על שכל עילאי ולהיות חכם מכל אדם, אתה כותב בניסוח אחר, אבל ברצינות תהומית. O_ם

ציטוט:
שמע,אתה אולי מביא לי טיעונים שנכונים בעיניך,אבל איכשהו אני מקבל את התחושה שאדם מן השוק לא היה מתקרב לדעות האלה.כבר סיכמנו שאיתך אין לי סתירה,אתה הרי תומך בלגליזציה של זנות (הייתי חייב),רק ששאר העולם לא יטען טיעונים בנוסח "זה נכון כי אני אמרתי שזה נכון".
שאר העולם יטען "זה נכון כי אני מאמין שזה נכון", שזו בשורה התחתונה גם הטענה שלך.

ציטוט:
וגם אם אני מבין אותך נכון אתה שולל את האמת האובייקטיבית וטוען שהכל סובייקטיבי,אז אני אחזור לשאלה הקטנונית והידועה שמעולם לא קיבלתי עליה תשובה: אם אין אמת אובייקטיבי וכל האמיתות שוות אז איך אתה שולל את האמת שלי הגורסת שיש לחייב אותך ואת דומיך לגדל זנב וללכת ערומים?
אם כל הדעות הן סובייקטיביות ולפיכך שקולות, זה לא אומר שכולן "אמתיות" מבחינה אובייקטיבית. :S
אם אני סובר שברוקולי זה הדבר הטעים ביותר בעולם, ואתה חושב שזה מגעיל ת׳שועלים, שתי הדעות הן לגיטימיות
אבל האם זה אומר שזכותי לכפות עליך לאכול מעתה ועד קץ הימין אך ורק ברוקולי?
היסקים "לוגיים" כאלה קיימים רק בהיגיון המשובח שלך..

נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 12-06-2015 בשעה 08:15.
ישן 12-06-2015, 11:54
צלמית המשתמש של maorhag

אני אפילו לא יודע איפה העיוות הזה מתחיל
בתגובה להודעה מספר 94 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "[B]זה[/B] רק השלב? חשבתי..."

אצל אנשים שטוענים בלהט כי אין אמת ושקר וכל אמת היא סובייקטיבית. ונכון,זה לא אומר שכל אמת היא נכונה אובייקטיבית אבל זה בהחלט אומר שאין לאחת יתרון על השניה,מה למשל תענה לנאצים (אחרי בקשת סליחה וכפרה ממנהלי האתר,אני ח"ו לא משווה את שובי לחיות האלה) שיטענו שגם האמת שלהם לגיטימית? ובשם מה החלטת להוציא מכלל האמיתות הלגיטימיות את הכפיה והאלימות? כשם שאתה טוען לאמת סובייקטיבית כך גם מי שדוגל בכוח,ואם אין שום אמת אובייקטיבית אז במה אתה יותר טוב ממנו,כלומר במה אתה שולל את הלגיטימיות של הטענה שלו?

למה אני לא הולך להיות נוצרי/מוסלמי? כי לפי החקירה שלי לא השתכנעתי שהן אמת,זה שרוב העולם עושה משהו ממש לא הופך אותו ליותר נכון. נתפסת סתם הערה שלי על המין האנושי כאשר הכוונה שלי היתה רק לטעון שזה שהוא מקיים אורח חיים מסוים לא בהכרח נותן לגיטימציה לאורח החיים הזה,על הדרך גם זרקתי הערה שלא יכול להיות שכולם מפגרים,על זה אני בהחלט מוכן לשמוע דעות שונות...

ושוב פעם העניין הקטן הזה: כשובי אתה מסביר את עצמך נפלא,רק שאותך כבר הבנתי. צא החוצה ל6 מיליון יהודים ותגיד לי שהם באמת סוברים שאין אמת ושקר וטוב ורע,ואז לך תסביר לי למה הם בוכים כל היום על שערוריות מין ומוסר כלומר מתבכיינים שהאחר עשה משהו רע. ולא,עוד לא הסברת לי מה מניע אדם שלא שומר תורה ומצוות לשלול מיניות מוחצנת (מלבד הסיפור המרתק על הגרבילים כמובן) ומהם אותם ערכים? ענית לי על מקור סמכות, אבל מהו הערך? למה לשלול מבחורה נאה את הזכות הטבעית שלה להפקיר את גופה לכל דכפין?

ישן 15-06-2015, 09:15
צלמית המשתמש של ShoobyD

בתגובה להודעה מספר 95 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אני אפילו לא יודע איפה העיוות הזה מתחיל"

באופן עקרוני "טבעי" אתה צודק; אי אפשר "לשלול" פשוט כי אין משמעות למושג שלילה בהקשר זה..
לו הנאצים היו מנצחים במלחמה ומפיצים את האידאולוגיה שלהם, אז כן, מעשיהם היו נחשבים "מוסריים" באותו עולם.
ולו העמלקים (הקבוצה האתנית) היו שורדים, גם הם היו מלינים על כמה בלתי מוסרי הטבח בהם.
אך זוהי מוסריות שמנוגדת לליברטריאניזם.
נקודת המוצא היא שאתה רוצה לקיים חברה, ולא ג׳ונגל שבו אדם יכול לשחוט את שכנו אם נראה לו מספיק טעים.
בהנחה זו, ומכיוון שמבחינה אובייקטיבית אין לאמונה אחת יתרון על השנייה, הדרך העקבית היחידה שבה תוכל לעשות זאת היא באמצעות מקסום חירויות שליליות, ומכאן בא עקרון אי־התוקפנות.
[ישנם כמובן גם הוגים ליברלים שנוקטים בגישה יותר דאונטולוגית שמדברת על "זכויות טבעיות" וכד׳]
יש אף שיטענו שעצם ההצדקה שלך לכפייה מוציאה אותך מכל דיון לגיטימי, כי הטענה שתוקפנות מהווה פתרון לקונפליקטים במקום דיון מהווה סתירה פרפורמטיבית כאשר אתה מעלה אותה בדיון.

ברור שאינך משווה אותי חלילה לחיות ההם, אך מה שעצוב הוא שאינך שם לב אפילו שאתה משווה את עצמך אליהם, שהרי אתה זה שדוגל באידיאולוגיה שלגיטימי לפגוע באחר אם אתה ממש ממש מאמין בזה.
יתרה מכך, אתה לא קולט שמבחינה אובייקטיבית אמונה דתית כפיינית אף גרועה מאידאולוגיה פילוסופית, כי הנכפה יעדיף שהכופה לפחות יהיה מונע מהחלטה "הגיונית" מנומקת, גם אם אינו מסכים עם אותו היגיון, מאשר סתם "האל דגון נגלה אליי בקערת דגני־הבוקר ואמר שכך צריך להיות!"
–"אהה כן? וואלאק יופי לך.."

איני מבין את הערתך על 6 מיליון יהודים ש"באמת סוברים שאין אמת ושקר וטוב ורע", עד כמה אתה יכול להיות אטום?
הלא חזרתי שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב על כך שלאנשים מכל הגוונים יש אינספור ערכים שונים ומשונים שהם רוצים לכפות על אחרים? לא?
אם יש ערך שאדם כופה על זולתו, מן הסתם שהוא סובר שאותו ערך הוא "טוב באמת". :\
ואיזה הסבר אתה רוצה לאותם "ערכים" מלבד תחושה אישית של נכונות? הרי ככלות הכול זהו ההסבר שיש לערכים שלך..

גם אם תטען שאכן קיים לו מוסר אובייקטיבי אלוהי, לכל הפחות תצטרך לטעון שלנו אין שום אפשרות לדעת אותו באופן מוחלט, כלומר שבסופו של דבר הבסיס שעליו אתה מסתמך הוא אמונה אישית.
אם למשל תגיע למסקנה ברורה ומוכחת שאלוהים נגלה לעמ״י במעמד הר סיני (דבר שמעשית אין באפשרותך לעשות, לא פילוסופית ובטח ובטח שלא היסטורית, אבל נניח שכן היית מסוגל), עדיין לא תוכל להפריך את הטענה שאותו "אלוהים" שנגלה הוא בכלל גרביל פאן־ממדי סורר שאוהב להסתלבט על בני־אדם.
"פחחחח היצורים מבוססי־פחמן האלה, עושים כל מה שאני אומר להם.. היי רגע רגע, אולי אנסה לגרום להם לקשור קוביות עור שחורות למצח ולזרוע, זה יהיה קורע!!"
שאר הגרבילים כמובן עצרו אותו על פשעים כנגד האנושות, מה שמסביר את היעלמותו באלפיים ומשהו השנים האחרונות.

ישן 15-06-2015, 15:06
צלמית המשתמש של maorhag

בתגובה להודעה מספר 96 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "באופן עקרוני "טבעי" אתה צודק;..."

ציטוט:
באופן עקרוני "טבעי" אתה צודק; אי אפשר "לשלול" פשוט כי אין משמעות למושג שלילה בהקשר זה..
לו הנאצים היו מנצחים במלחמה ומפיצים את האידאולוגיה שלהם, אז כן, מעשיהם היו נחשבים "מוסריים" באותו עולם.
ולו העמלקים (הקבוצה האתנית) היו שורדים, גם הם היו מלינים על כמה בלתי מוסרי הטבח בהם.
אך זוהי מוסריות שמנוגדת לליברטריאניזם.

כלומר המונח "מוסר" אצלך הוא משתנה מחברה לחברה ומזמן לזמן,בזמן נתון יכול להיות שאונס הוא לגיטימי כאשר 200 שנה אח"כ אותו אונס בדיוק הוא פשע מתועב. אתה בעצם הופך אותו למשהו חלש שאין לו עמידה עצמית ומשתנה בהתאם לקריזות של השליטים התורנים. אם זה כך,אז למה עלי להיות מוסרי? רק כי זו הקריזה השולטת?

ציטוט:
נקודת המוצא היא שאתה רוצה לקיים חברה, ולא ג׳ונגל שבו אדם יכול לשחוט את שכנו אם נראה לו מספיק טעים.
בהנחה זו, ומכיוון שמבחינה אובייקטיבית אין לאמונה אחת יתרון על השנייה, הדרך העקבית היחידה שבה תוכל לעשות זאת היא באמצעות מקסום חירויות שליליות, ומכאן בא עקרון אי־התוקפנות.
[ישנם כמובן גם הוגים ליברלים שנוקטים בגישה יותר דאונטולוגית שמדברת על "זכויות טבעיות" וכד׳]

ההנחה הזו היא שלך. באותה מידה אני יכול לטעון שיש השקפה אחת נכונה ועלינו להגיע אליה. אם היא נכונה אז ממילא יש לאכוף אותה.

ציטוט:
יש אף שיטענו שעצם ההצדקה שלך לכפייה מוציאה אותך מכל דיון לגיטימי, כי הטענה שתוקפנות מהווה פתרון לקונפליקטים במקום דיון מהווה סתירה פרפורמטיבית כאשר אתה מעלה אותה בדיון.

וזה למה בדיוק? אם יש אמת והיא נכונה אז מן הסתם צריך לנטרל את כל מה שסותר את אותה אמת. השמדת הרע היא לא רע בעצמה. כמו ששלטון החוק אמור להיות טוב ולכן כל מי שמהווה סכנה לשלטון החוק צריך להיות בכלא/למות,האם בעצם זה שאני מנטרל עבריין אני עושה רע?

ציטוט:
ברור שאינך משווה אותי חלילה לחיות ההם, אך מה שעצוב הוא שאינך שם לב אפילו שאתה משווה את עצמך אליהם, שהרי אתה זה שדוגל באידיאולוגיה שלגיטימי לפגוע באחר אם אתה ממש ממש מאמין בזה.

הרעיון של חתירה לאמת ואכיפתה על החברה לא הומצא ע"י הנאצים ימ"ש. הנאצים סה"כ מימשו אותו על אידאולוגיה גזענית,זה לא הופך אותו לפחות נכון בגלל זה.
ציטוט:
יתרה מכך, אתה לא קולט שמבחינה אובייקטיבית אמונה דתית כפיינית אף גרועה מאידאולוגיה פילוסופית, כי הנכפה יעדיף שהכופה לפחות יהיה מונע מהחלטה "הגיונית" מנומקת, גם אם אינו מסכים עם אותו היגיון, מאשר סתם "האל דגון נגלה אליי בקערת דגני־הבוקר ואמר שכך צריך להיות!"
–"אהה כן? וואלאק יופי לך.."

מדוע טענת גילוי אלהות אינה טענה רציונלית? מה כ"כ משולל מן היסוד באמירה שיש בורא לעולם והוא נתן חוקים? גם אם אני לא אוכל להוכיח שהוא נגלה אלי זה הופך את זה למקסימום אקסיומה,אבל לא כשל לוגי.

ציטוט:
איני מבין את הערתך על 6 מיליון יהודים ש"באמת סוברים שאין אמת ושקר וטוב ורע", עד כמה אתה יכול להיות אטום?
הלא חזרתי שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב על כך שלאנשים מכל הגוונים יש אינספור ערכים שונים ומשונים שהם רוצים לכפות על אחרים? לא?
אם יש ערך שאדם כופה על זולתו, מן הסתם שהוא סובר שאותו ערך הוא "טוב באמת". :\
ואיזה הסבר אתה רוצה לאותם "ערכים" מלבד תחושה אישית של נכונות? הרי ככלות הכול זהו ההסבר שיש לערכים שלך..

וחזרתי שוב ושוב שאותם אנשים חיים בסתירה. אם אתה מאמין שלכל אחד יש את הזכות לעשות מה שאתה רוצה אז בשם איזה ערך אתה תוקף אותו על חלק מהמעשים שלו? הערך "זה מגעיל אותי"? אז אל תאכל,מה אכפת לך שהוא אוכל?
במהלך כל הדיון הזה לא שמעתי טיעון אחד רציני למה לשלול מאדם גילוי עריות,אני מבין שזה מגעיל אותך (או שלא,ואז אל תספר לי) , אבל למה זה לא בסדר אם רוה"מ יעשה את זה?
אתה חוזר ואומר לי שיש להם "ערכים שונים". בוא נשמע ערך אחד. וכזה שמצדיק תקיפה של האחר על מעשיו.
מה גם שאני לא דן על נכונות הערכים,אני דן על הסתירה ביניהם. עולם הערכים שלי מסתדר מעולה אחד עם השני,אבל ערך החופש לא יכול לדור בכפיפה אחת עם שמרנות מינית במקרים מסוימים ובכל זאת אנחנו מוצאים את שניהם אצל רוב הציבור.

ציטוט:
גם אם תטען שאכן קיים לו מוסר אובייקטיבי אלוהי, לכל הפחות תצטרך לטעון שלנו אין שום אפשרות לדעת אותו באופן מוחלט, כלומר שבסופו של דבר הבסיס שעליו אתה מסתמך הוא אמונה אישית.
אם למשל תגיע למסקנה ברורה ומוכחת שאלוהים נגלה לעמ״י במעמד הר סיני (דבר שמעשית אין באפשרותך לעשות, לא פילוסופית ובטח ובטח שלא היסטורית, אבל נניח שכן היית מסוגל), עדיין לא תוכל להפריך את הטענה שאותו "אלוהים" שנגלה הוא בכלל גרביל פאן־ממדי סורר שאוהב להסתלבט על בני־אדם.
"פחחחח היצורים מבוססי־פחמן האלה, עושים כל מה שאני אומר להם.. היי רגע רגע, אולי אנסה לגרום להם לקשור קוביות עור שחורות למצח ולזרוע, זה יהיה קורע!!"
שאר הגרבילים כמובן עצרו אותו על פשעים כנגד האנושות, מה שמסביר את היעלמותו באלפיים ומשהו השנים האחרונות.

בהנחה שאלוהים התגלה על הר סיני ונתן תורה,הרי שהיא מחייבת. למה? כי מי שיצר אותך אמר. האם הוא גרביל פאן ממדי (האינטר גלקטים בשביתה?),"אללה" או הקב"ה? לא ממש מעניין אותי איך בני אדם מכנים אותו. מה גם שקיומו של בורא שיצר יצורים כדי להסתלבט עליהם הוא די משונה בעיני ובודאי מנוגד למה שאותו בורא כותב בתורה.

ישן 19-06-2015, 08:48
צלמית המשתמש של ShoobyD

בתגובה להודעה מספר 98 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "[QUOTE]באופן עקרוני "טבעי"..."

ציטוט:
כלומר המונח "מוסר" אצלך הוא משתנה מחברה לחברה ומזמן לזמן,בזמן נתון יכול להיות שאונס הוא לגיטימי כאשר 200 שנה אח"כ אותו אונס בדיוק הוא פשע מתועב. אתה בעצם הופך אותו למשהו חלש שאין לו עמידה עצמית ומשתנה בהתאם לקריזות של השליטים התורנים. אם זה כך,אז למה עלי להיות מוסרי? רק כי זו הקריזה השולטת?
זה לא המונח אצלי, זה כך המונח בעולם; כל חברה רואה את עצמה מוסרית.
אתה, לדוגמא, סובר שזה לגיטימי לחלוטין, ואף רצוי, לשחוט עולל עמלקי קטן שמתענג לו על סוכריית תפוז–לימון.
מכיוון ש"מוסר" הוא מושג נבוב ללא הקשר, איני מצפה ממך להיות מוסרי..

ציטוט:
ההנחה הזו היא שלך. באותה מידה אני יכול לטעון שיש השקפה אחת נכונה ועלינו להגיע אליה. אם היא נכונה אז ממילא יש לאכוף אותה.
אתה יכול לטעון זאת, אך כאמור טענה זו לא תהיה עקבית, כי ההשקפה הזו שלך היא השקפה אישית, ואם אתה יכול לכפות את דעתך, אז גם האחר יוכל לכפות את דעתו.
כמו שכבר אמרתי, גם אם נקבל שיש השקפה אחת נכונה איפשהו ביקום, עדיין אינך יכול לטעון באופן מוחלט שהיא אותה ההשקפה שאתה מחזיק בה; כל שתוכל לטעון הוא שאתה ממש ממש מאמין בזה, ואז אותה אמונה שלך אינה עולה על זו של כל אחד אחר.
מצד שני, אתה יכול לסבור שג׳ונגל (פוליטי או ממשי) הוא המצב הרצוי, וכל דאלים גבר; אך אז אין לך על מה להלין כאשר מישהו פוגע בך, שהרי זה גם מה שאתה רוצה לעשות לו, פשוט במקרה זה הוא גבר עליך.

ציטוט:
וזה למה בדיוק? אם יש אמת והיא נכונה אז מן הסתם צריך לנטרל את כל מה שסותר את אותה אמת. השמדת הרע היא לא רע בעצמה. כמו ששלטון החוק אמור להיות טוב ולכן כל מי שמהווה סכנה לשלטון החוק צריך להיות בכלא/למות,האם בעצם זה שאני מנטרל עבריין אני עושה רע?
קרא שוב, זה לא קשה. כאשר אתה טוען בעד שימוש באלימות, אתה עוקר את השורש מכל דיון שהוא; אתה למעשה מעלה טענה בדיון שעצם טיעונים בדיון אינם תקפים..
אם יש אמת היא ראויה לכפייה, אך שוב, לך אין אפשרות להסיק בוודאות מה היא אותה אמת; ואם אין בעייה עם כפיית האמת האמונית שלך, כך אין בעייה עם כפיית כל אמת אמונית אחרת.
כשאתה מנטרל עבריין פוגעני, אתה שומר על מקסום חירויות שליליות, כי אין לו החירות לפגוע; לעומת זאת בפשעים ללא קורבן (victimless crimes) הנטרול מהווה פגיעה בחירות שלו עצמו.

ציטוט:
הרעיון של חתירה לאמת ואכיפתה על החברה לא הומצא ע"י הנאצים ימ"ש. הנאצים סה"כ מימשו אותו על אידאולוגיה גזענית,זה לא הופך אותו לפחות נכון בגלל זה.
זה לא הופך אותו לפחות נכון, זה הופך כל מימוש שלו לסובייקטיבי.
כבר אמרתי, האנושות תמיד ניסתה לכפות את ה"אמתות" שלה על האחר.

ציטוט:
מדוע טענת גילוי אלהות אינה טענה רציונלית? מה כ"כ משולל מן היסוד באמירה שיש בורא לעולם והוא נתן חוקים? גם אם אני לא אוכל להוכיח שהוא נגלה אלי זה הופך את זה למקסימום אקסיומה,אבל לא כשל לוגי.
לא טענתי שזה כשל לוגי, טענתי שמבחינת הכלל האקסיומה האמונית הזו נחותה מהסקה פילוסופית; היא תקפה יותר רק כאשר זה בינך לבין עצמך.

ציטוט:
וחזרתי שוב ושוב שאותם אנשים חיים בסתירה. אם אתה מאמין שלכל אחד יש את הזכות לעשות מה שאתה רוצה אז בשם איזה ערך אתה תוקף אותו על חלק מהמעשים שלו? הערך "זה מגעיל אותי"? אז אל תאכל,מה אכפת לך שהוא אוכל?
במהלך כל הדיון הזה לא שמעתי טיעון אחד רציני למה לשלול מאדם גילוי עריות,אני מבין שזה מגעיל אותך (או שלא,ואז אל תספר לי) , אבל למה זה לא בסדר אם רוה"מ יעשה את זה?
אתה חוזר ואומר לי שיש להם "ערכים שונים". בוא נשמע ערך אחד. וכזה שמצדיק תקיפה של האחר על מעשיו.
מה גם שאני לא דן על נכונות הערכים,אני דן על הסתירה ביניהם. עולם הערכים שלי מסתדר מעולה אחד עם השני,אבל ערך החופש לא יכול לדור בכפיפה אחת עם שמרנות מינית במקרים מסוימים ובכל זאת אנחנו מוצאים את שניהם אצל רוב הציבור.

לא, די! זה כבר מוגזם. אני לא מבין אם אתה רציני או עושה את עצמך.
אתה אשכרה מצטט אותי מסביר לך למה טיעון x שלך הוא שטות, ואז שואל אותי איך טיעון x מסתדר עם המציאות?
בחייאת דינק, גם האוטיסט היה מפנים אחרי שאומרים לו את אותו הדבר 17 פעם. :S
אני כבר לא יודע מה לעשות מלבד לצטט את עצמי.
ציטוט:
לא נו, אתה כאילו.. רציני?
ממש, ממש, אבל ממש לא נכון.
לו זה היה המצב, היינו חיים בעולם הרבה יותר טוב; הצרה היא שכל אחד רוצה לנסות "לתקן" אותו בדרכו (ואם הוא מחוקק זו צרה כפולה ומכופלת).
אחוז האנשים שבאמת דוגלים בחופש פרט מוחלט (כל עוד אינך פוגע בזולת) הוא מזערי.
הרצון לשלוט בכולם לא מוגבל רק לדתות..
זה פאקינג הדבר הראשון שכתבתי לך באשכול הזה.
ציטוט:
לומר שחירות הפרט היא ערך עליון בתרבות המערבית זה לא פחות מבורות במקרה הטוב, ושקר גס לצורך דמגוגי במקרה הרע.
זו ממש לא "ההשקפה הרווחת", כבר ציינתי והראיתי זאת, ועדיין זה לא מפריע לך להתעלם ולחזור על השטות.
גם בתרבות המערבית ישנם "ערכים" שונים ומשונים, וגם בה לא בוחלים בכפייתם על אלו שלא מסכימים עמם.

כל הסוציאליסטים והשוויוניסטים למיניהם אינם כופים רעיונותיהם על הפרט? הרי זו בדיוק ההגדרה שלהם..
למעשה, רוב החוקים במדינה מיועדים בסופו של דבר להגבלה של חופש הפרט, באופן ישיר או בעקיפין.
מה לעשות, התרבות האנושית בכללה, גם המערבית, ניסתה מאז ומתמיד לכפות את האידאולוגיות שלה על אחרים.
אז וואו, כל הכבוד לך שהצלחת לספק לנו מסקנה כל־כך חדשנית שאיש לא ידע קודם.. |כפיים| |סמיילי אירוני|

לחילונים בדר״כ לא ממש אכפת מחירות הפרט הכללית, אכפת להם, בדיוק כמו דתיים, בעיקר מהחירות הפרטית שלהם; זה לא מונע מהם לנסות לנהל את השאר.
כן, רוב האנשים, דתיים מכל הזרמים וחילונים כאחד, הם אגואיסטים שחצנים שחושבים שיודעים יותר טוב מכולם איך כל השאר צריכים להתנהג.
וזו אמורה להיות לדעתך ההשקפה הטובה והנורמלית.. לדעתי רק הראית שכולכם גרועים פחות או יותר באותה מידה.
כל שאר הדברים שכתבת בדרך הם בולשיט; הצלחת "להוכיח" לנו ש־1+1 הם 2, אבל דרך סיפורי פיות ולפרקונים.
ציטוט:
בתרבות המערבית חופש הפרט אינו ערך עליון (אולי בכתב מודגש זה יצליח איכשהו לחלחל פנימה), יש בה אינספור ערכים שונים ומשונים שאנשים מוכנים ורוצים, ולרוב מצליחים, לכפות על אחרים, בדיוק כמו דתיים.
ה"סתם אדם מהשוק" לא מאמין שזכותו של כל אדם לעשות מה בראש שלו, רחוק מזה.
ציטוט:
מאור: למה <שקרכלשהו>?
שובי: אבל לא נכון ש<שקרכלשהו>..
מאור: אבל אני לא מבין למה <שקרכלשהו>.
שובי: שוב, <שקרכלשהו> זו שטות, הנה שלל דוגמאות נגדיות: א׳ ב׳ ג׳ וכן הלאה.
מאור: ואם <שקרכלשהו>, אז למה..
שובי: לא! אמרתי שלא <שקרכלשהו>!
מאור: כן, אבל איך <שקרכלשהו> מוצדק?
שובי: :\
צריך כבר להוסיף לפה עוד כמה שורות.

ציטוט:
בהנחה שאלוהים התגלה על הר סיני ונתן תורה,הרי שהיא מחייבת. למה? כי מי שיצר אותך אמר. האם הוא גרביל פאן ממדי (האינטר גלקטים בשביתה?),"אללה" או הקב"ה? לא ממש מעניין אותי איך בני אדם מכנים אותו. מה גם שקיומו של בורא שיצר יצורים כדי להסתלבט עליהם הוא די משונה בעיני ובודאי מנוגד למה שאותו בורא כותב בתורה.
דבר ראשון, אתה בוחר להאמין שהוא באמת יצר אותך, אולי סתם שיקר?
דבר שני, גם אם תניח שהוא אכן יצר אותך, זו עדיין לא סיבה לשמוע לו, שהרי כאמור יכול להיות שעשה זאת רק כדי ללעוג לך. לשמוע לבורא סאדיסט זה לא הכרח לוגי.
זה לא משנה לך אם מכנים אותו "אללה" או "הקב״ה", אבל אם נכנה אותו "שטן" על כל המשתמע מכך?
הרעיון אולי נשמע מוזר בעיניך, אך אין ביכולתך לשלול אותו, מכאן ששוב אתה תלוי באמונה אישית בלתי מבוססת שלא מציבה אותך מעל אף אחד אחר.

____

אם לדבר בכנות, באמת ובתמים שכבר נמאס עליי. אני מרגיש שכל מה שאני עושה פה הוא לחזור על עצמי.
פשוט איני יודע איך להתמודד עם בנאדם שמתעלם מכל מה שכותבים לו.

הסברתי כבר פעמים אינספור שלא קיימת אצל אנשים הסתירה שאתה מדבר עליה, כי הרוב המוחלט של האנשים אינו תופס את חופש הפרט כערך עליון
שיש להם ערכים שונים שהם מאמינים בהם (לאומניים, הומניים, שמרניים..) ושהם מוכנים לכפות אותם, בדיוק כפי שאתה מאמין בערכים שלך ושואף לכפות אותם
שכמו שאתה חושב שהאמת שלך היא אבסולוטית כך גם הם
שבסופו של דבר התחושה/אמונה אישית היא הבסיס אצל כולכם
שאין לך שום יתרון על פניהם
שיתרה מכך, אתה אף נמצא בעמדת נחיתות מבחינת הכלל, כי להבדיל מהם שלרוב מנסים לנמק את המוסר שלהם בטענות רציונליות שאחרים מסוגלים לתפוש, אתה מדבר על מוסר אלוהי שמראש אין לנו טעם לנסות להבין
שכל טענה שאתה מעלה פה כלפי "מוסר מערבי" עומדת בעוכריך, ושכל הצדקה שאתה נותן לעצמך היא הצדקה שאתה מספק להם
שאתה למעשה תוקף גם את עצמך.

אז כל עוד לא תספק סופסוף טענה כלשהי כנגד הדברים, אני חושב שאפרוש. :\

נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 19-06-2015 בשעה 08:50.
ישן 11-06-2015, 16:43

אתה מדבר על זונות בכפייה וכאלה שעובדות ברחוב בדרך כלל
בתגובה להודעה מספר 109 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "ואני חייב לומר לך שיש כאלו שמפוררות לחלוטין פיזית ונפשית"

לכן אני אומר שצריך להפוך את זה לחוקי. ככה יהיה מקצוע ששניתן לקבל בו הגנה במקרה של אונס/אי רצון לקבל לקוח כזה או אחר, זכויות של בריאות בהתאם (בתמורה לתשלום מס על הנושא כמובן) ופנסיה כאשר משלמים מס על כל לקוח.

זונות ברחוב או כאלה שמבריחים אותן בין מדינות וכולאים אותן בתוך מבנים, זה בכפייה לרוב וזה יכול לשבור את העובדת נפשית וגופנית, כשמצד שני זונה שעובדת בזה מבחירה והולכת הביתה בסוך היוםבעסק חוקי, מוגנת מאונס ואם משהו אנס אותה הוא יעמוד לדין על זה.

ישן 10-06-2015, 17:30
צלמית המשתמש של Narion
  Narion Narion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.08
תקרא קצת חדשות...
בתגובה להודעה מספר 113 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "בארה"ב איפה שאישרו את זה הסמים ובהולנד זה הצליח"

ההולנדים כבר הבינו שהם עשו טעות עם הזנות והמסים ובשנים האחרונות המגמה היא להפסיק עם החגיגה (בהדרגה).

זה הוביל לכך שהיו מחאות של זונות ושאר ירקות.

יצא לי גם לקרוא תחקיר שיותר מחצי מאותן זונות קשורות במידה מסוימת לארגוני מאפיה מזרח אירופאים.

אין הרבה זונות חופשיות בהולנד (מהסוד שלא שייכות לאף אחד, קמות בבוקר לעבודה וחוזרת בערב לילדים ומשפחה).

בעניין הסמים:

גם לזה כבר יש הקשחה בחקיקה.

אגב ההולנדים מאוד מאוד קשוחים בעניין סחר לא חוקי ברחוב, אם יצא לך לטייל באמסטרדם מתישהוא אתה תראה שכמעט בכל פינת רחוב יש גורילות של המשטרה שהתפקיד שלהם (בין היתר) זה לוודא שאין סחר בסמים קשים או אפילו מריחואנה לא חוקית.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 12-06-2015, 12:19
צלמית המשתמש של Narion
  Narion Narion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.08
בתגובה להודעה מספר 121 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "לדעתי הבעיה המרכזית עם זנות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Benjamin Willard
לדעתי הבעיה המרכזית עם זנות זאת הפשיעה הנלוות, וכל המסביב.
אם שני אנשים רוצים לקיים יחסי מין בתמורה לכסף זה עניינם הפרטי והאישי, ואני לא רואה שום הצדקה להתערב בזה בחקיקה.

השאלה המוסרית זאת שאלה נפרדת לחלוטין. וגם לגבי השאלה המוסרית יש כל מיני היבטים.

כן,
אבל אם אין לך יכולת אכיפה, אתה לא באמת יכול לוודא שאותה בחורה עושה זאת מרצון, ושהיא עושה את זה בשביל הכסף ולא בשביל סמים או תחת איומים (תקבלי 20 לקוחות ביום או שתמותי).

המצב הנוכחי שזה לא חוקי אך גם יש אפס אכיפה מצד המשטרה בתחום הוא הכי גרוע, מכיוון שהשוק מנוהל ב99% ע"י עולם תחתון.

*כתוצאה מכך המדינה מפסידה עמלות מיסים בהיקף של מאות מליוני שקלים אם לא מילארדים, כנ"ל בתחום הסמים הקלים.

במקום שהמדינה תרוויח כסף, ארגוני הפשיעה משגשגים, וחיזבאללה עושה הון תועפות (על חשבוננו כמובן).

ישן 10-06-2015, 21:53
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "ורק אני לא מבין על מה כל הרעש"

השאלה היא האם אתה מפגין בורות או דמגוגיה
אני חושב שזאת דמגוגיה.

כמו אנשים שחושבים שדמוקרטיה היא רק שלטון הרוב ולא סולם מלא של ערכים
כך גם אתה מאפיין את החברה המערבית רק במתירנות.
מתירנות היא חלק מהחברה המערבית.
אני לא היסטריון אבל למיטב הבנתי היסודות של החברה המערבית הונחו במהפכה הצרפתית.
זאת שדגלה בחירות, שוויון ואחווה.
החברה המערבית ממשיכה להתפתח משם. מאחר וכמו כל חברה היא עשויה מבני אדם מאחר והיא מתירה חירות לבני האדם לבחור אזי היא לוקחת את זה לכיוונים שונים.

אבל צר לי, המתנגדים הגדולים לסחר בנשים ולזנות בישראל מגיעים דווקא מהשמאל החילוני.
תפיסת העולם שנובעת מכך היא שאין אישה שבוחרת מתוך רצון חופשי לעבוד כזונה.
זאת מלכתחילה עסקה לא חוקית.
ותפיסת עולם שמבינה שמעבר לחירות יש גם שאיפה לשוויון ולאחווה.

התפיסה המערבית שמדברת על שוויון היא זאת שמנסה ללחום בשעבוד ובבורות.
אחווה שמדברת על ערבות הדדית בין בני אדם.
ומעבר לזה התפתחה תפיסת עולם הומניסטית מורכבת.

מאחר ואין לך עניין להכיל מורכבויות אין סיבה שתכיל את המורכבות הזאת.
אבל למרות מה שמספרים לך בישיבה ולמרות מה שנוח לך לחשוב. החברה המערבית זה קצת יותר ממסיבה פרועה ביום שישי בלילה.

ישן 11-06-2015, 04:40
צלמית המשתמש של maorhag

אוקי,אני מחכה לשמוע מהם הערכים
בתגובה להודעה מספר 123 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "השאלה היא האם אתה מפגין בורות..."

ומה בדיוק הבסיס המוסרי שלהם שבשמו אתה יכול לבוא לאדם אחר ולא לעשות מעשים מסוימים.
תסביר לי,באמת תסביר לי,מה הבעיה בזנות?
נניח מצב שבו אין שום ניצול והכל מרצון חופשי,מה הבעיה שלך שאישה רוצה לעשות כסף בדרך הזו?
יודע מה,עזוב זנות במובן הפשוט,נלך לכוכבות טלויזיה שמפיצות סרטים חושפניים במטרה להרוויח כסף (המכונה פורנוגרפיה),מה הבעיה פה? שום ניצול.
לא יודע מה אתה חושב שמלמדים בישיבות ולא יודע איפה אתה חושב שאני נמצא, אבל לא "סיפרו לי" כלום,אני רואה בעיניים שלי טוב מאוד.
אני רואה ילדות בנות 12 מתלבשות כמו דוגמניות באיטליה
אני רואה את אחוז ההטרדות מיניות והאונסים שרק הולך ועולה
אני רואה את השיח המיני המופקר שמתיחס לנשים כאל שק בשר
אני רואה בדיוק איך גברים מדברים על נשים מאחורי הגב שלהם בשפת ביוב שלא מכבדת את אחרון התגרנים בשוק
ואני גם רואה נוער שותה לשכרה ומתנהג כאחרון הבהמות אחר כך.

אז יודע מה? תהנו עם קדושת הפרט,תהנו עם "אף אחד לא יגיד לי מה לעשות" ותהנו לחיות את כל החיים ממסיבה למסיבה.
רק מה? אח"כ כשבטלוויזיה מתפרסמת הידיעה התורנית על ילדה בת 12 בהריון/תמונות עירום של ילדה שהופצו ברשת/זמרים ששוכבים עם קטינות וכו' וכו' תעשו טובה,תחסכו ממנו את ההלם המדומה,זה בדיוק לאן שהסו קולד "ערכים" האלה מובילים.

ישן 11-06-2015, 21:09
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 124 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אוקי,אני מחכה לשמוע מהם הערכים"

ציטוט:
ומה בדיוק הבסיס המוסרי שלהם שבשמו אתה יכול לבוא לאדם אחר ולא לעשות מעשים מסוימים.
תסביר לי,באמת תסביר לי,מה הבעיה בזנות?
נניח מצב שבו אין שום ניצול והכל מרצון חופשי,מה הבעיה שלך שאישה רוצה לעשות כסף בדרך הזו?
יודע מה,עזוב זנות במובן הפשוט,נלך לכוכבות טלויזיה שמפיצות סרטים חושפניים במטרה להרוויח כסף (המכונה פורנוגרפיה),מה הבעיה פה? שום ניצול.

באותה מידה אנחנו יכולים להניח שכדור הארץ מרובע.
אישה לא בוחרת לעסוק בזנות, רק שובניסט מטומטם יכול לחשוב שאישה תבחר לשכב עם 50 גברים שונים ביום ושיתייחסו אליה כמו אל רהיט.
יכול להיות שתוכל למצוא מקרים בודדים מאוד של נשים 'שבחרו' מתוך עמדת כוח ומתוך רצון חופשי להיות זונות. בפועל, אין ספור מחקרים יראו לך שהרוב המוחלט של הזונות מגיע מתוך השכבות החלשות ביותר של האוכלוסייה, לא פעם מדובר בנשים שסבלו מפגיעה מינית.
אז לא, למעט מקרים שהם יוצאי דופן בצורה קיצונית, לא מדובר בנשים שמתלבטות בין עובדה בתור אחות, מורה או זונה.
לגבי השאלה שלך מאיפה מגיע הזכות?
שוב אתה לא מבין מה הם הערכים הומניסטיים שאמורים לעמוד בבסיס החברה המערבית.
אבל אלו אותם ערכים שאוסרים על מסעדה לכתוב שאין כניסה לכלבים ויהודים.
אותם ערכים שאוסרים על אפליה של שחורים.
אותם ערכים שאומרים שאין סחר בבני אדם אוסרים גם סחר בגוף של נשים.

ציטוט:
ו
לא יודע מה אתה חושב שמלמדים בישיבות ולא יודע איפה אתה חושב שאני נמצא, אבל לא "סיפרו לי" כלום,אני רואה בעיניים שלי טוב מאוד.
אני רואה ילדות בנות 12 מתלבשות כמו דוגמניות באיטליה
אני רואה את אחוז ההטרדות מיניות והאונסים שרק הולך ועולה
אני רואה את השיח המיני המופקר שמתיחס לנשים כאל שק בשר
אני רואה בדיוק איך גברים מדברים על נשים מאחורי הגב שלהם בשפת ביוב שלא מכבדת את אחרון התגרנים בשוק
ואני גם רואה נוער שותה לשכרה ומתנהג כאחרון הבהמות אחר כך.

כפי שאמרתי לך יותר מפעם, אני יודע מה מלמדים בישיבות. אני מגיע מלב הציבור ומעולם לא התנתקתי.
אני מכיר את השיח בסעודה שלישית בישיבה. את הדיבורים מלאי התובנה שיש בהם לעתים חכמה ולא פעם דמגוגיה.
אבל אעזור לך, ילדה בת 12 שמתלבשת בצורה חושפנית היא לא זונה, היא לא מטרה לגיטימית להטרדה מינית. היא ילדה בת 12 שמתלבשת בצורה חושפנית. לא יותר ולא פחות.
אחוז ההטרדות המיניות קטן.
בסך הכל ברוך השם, הערכים של החברה המערבית מתפשטים. ומה שמשה דיין עשה לפני 40 שנים או הרב קופולביץ לפני 20 שנה, בימנו על הרבה פחות אתה נכנס לכלא במקרה הטוב או רק נהרסת הקריירה במקרה הרע.
לשמחתנו שלא כמו לפני 20 שנה, בימנו אשמאי מטונף כמו מג"ד צבר גומר את הקריירה שלו בגלל שהוא לא ידע לשמור על הידיים שלו. וזה לא מעניין אף אחד שהפקידה שלו הלכה בבגד ים חשוף.
וואלק, גברים מדברים על נשים מאחורי הגב? נו אז מה?
אתה רואה נוער שותה לשוכרה - כי כנראה אתה מסתובב במקומות בהם נוער שותה לשוכרה.
אתה יכול להסתובב במכון ויצמן ושם תראה נוער שוחר מדע, אתה יכול להסתובב בקונסרבטוריום ושם תראה נוער מנגן על פסנתר ואתה יכול להסתובב במועדון שחמט.
אבל אתה בוחר להסתובב בכיכר החתולות...
תרגיש חופשי רק אל תופתע שאחר כך אנשים ישפטו את תלמידי הישיבה על סמך אלו שכל היום מסתובבים בטרמפים...

ציטוט:
אז יודע מה? תהנו עם קדושת הפרט,תהנו עם "אף אחד לא יגיד לי מה לעשות" ותהנו לחיות את כל החיים ממסיבה למסיבה.
רק מה? אח"כ כשבטלוויזיה מתפרסמת הידיעה התורנית על ילדה בת 12 בהריון/תמונות עירום של ילדה שהופצו ברשת/זמרים ששוכבים עם קטינות וכו' וכו' תעשו טובה,תחסכו ממנו את ההלם המדומה,זה בדיוק לאן שהסו קולד "ערכים" האלה מובילים.

תהנה עם ההתנשאות המטופשת שלך - אנחנו עם הכיפות הסרוגות 'מלח הארץ' ושאר קישקושים שמבוססים על חלומות. רק תחסוך מאיתנו את הדיבורים הריקים מתוכן של אחדות העם וכלל ישראל...

ישן 12-06-2015, 00:17
צלמית המשתמש של maorhag

אתה שוב עוקף את הנק'
בתגובה להודעה מספר 125 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "[QUOTE=maorhag]ומה בדיוק..."

1.אתה ממשיך וממשיך לדון רק על פגיעה ומניח גם שב99 אחוז מהמקרים יש פגיעה בנשים. אז קודם כל אני בכלל לא בטוח מאיפה אתה מביא את הנתונים האלה,ומה כ"כ לא הגיוני בזה שיש נשים שרוצות לעשות כסף בדרך הזו,אבל בכל מקרה זו לא הנק',העניין הוא מה דעתך במקרה שאין פגיעה,חושב שזה לא קיים בזנות? אז לך לסרטי פורנוגרפיה,מועדוני חשפנות או שאר מחלות נפש שהמציאו במערב,אני בטוח שתמצא באחד מהם מקום שהוא בלי פגיעה בזולת ועדיין תת רמה,לא מצאת? אז נחזור למה שאתה בעצמך מסכים על האחוז הקטן (לשיטתך) שכן עושה את זה מרצון,מה דעתך לגבי זה?

2.נכון,אני לא מבין את הערכים האלה מספיק ובדיוק בשביל זה אני מבקש כאן הסברים: איך התנגדות להפקרות מינית (בפעם המיליון:במקרה שאין כפיה) עולה בקנה אחד עם העיקרון של חופש הפרט?

3. הדיון הוא לא על חייך המרתקים וההכרות שלך עם עולם הישיבות,אבל אם כבר נכנסת לזה, מקריאה בין השורות אני דווקא מסיק שאתה מכיר באופן חלקי את עולם הישיבות ובעיקר מן הצד המבקר אותו.
לו היית כ"כ בקיא בעולם הנ"ל לא היית ממהר להטיח בי "אשמה" ששוטפים לי את המוח בכיוון מסוים ולו רק בגלל העובדה ש"עולם הישיבות" הוא מונח אמורפי שבעצם לא אומר כלום: לא דומה תלמיד בישיבת מעלה גלבוע לתלמיד בעטרת ולא דומה אברך בעתניאל לחברו בקרית ארבע,ככה שאם ההכרות שלך כ"כ מעמיקה היית צריך לפחות לברר איפה למדתי ומה הקוו של הישיבה שלי (שאני כמובן נכנע לו אוטומטית בלי שום מחשבה מעמיקה,כאלה אנחנו). אני אחסוך לך את הטרחה: מעלה אדומים ואני דמות מאוד מאוד מאוד לא מייצגת ברוב הדברים.

4.לא קשור אבל בכל זאת:לא הייתי ממהר להסחף אחרי התקשורת ולהניח אשמה אוטומטית על מג"ד צבר בלי לדעת את כל הפרטים בגוף ראשון. אני למשל לא מכיר את כל הפרטים בגוף ראשון ולכן למרות ששירתתי בגדוד והכרתי גם את המתלוננת וגם את המג"ד אני לא חורץ דינים בלי הכרעה של בית משפט (והאמת,גם עם הכרעה של בית משפט לאור איך שהוא נראה בימים אלה).

5.תחליט,הרגע סיכמנו שאני מסתובב אך ורק בקרב דוסים עם זקן תיש וסנדלי שורש ומנותק לגמרי מהחברה.לא יודע מה איתך,אבל בכיכר החתולות לא הייתי הרבה זמן וההכרות שכתבתי היתה בסה"כ על 90 אחוז מהחיילים שראיתי בגדודים,ולא,הם לא חובשים שטריימל ביום כיפור ורחמנא לצלן אולי אפילו אוכלים התר מכירה...
בנוסף לא ממש הבנתי מה יש לשפוט את מי שנוסע בטרמפים,בתור אחד שעצר הרבה טרמפים בחייו ומשתדל תמיד לעצור לאחרים.

6.אולי כאן העניין האמיתי: בציונות הדתית לא אוהבים להכנס לנושאים קונטרוברסאלים,כמעט תמיד יעדיפו להציג לחברה את הצד הנחמד של התורה- "ואהבת לרעך כמוך" "מפני שיבה תקום" ועוד שאר מצוות יפות המראות כמה אנחנו אנושיים,הומניים ודואגים לכל זקנה שתעבור את הכביש אפילו אם היא לא רוצה בכך. מה שוכחים? את סוף הפסוק- "ויראת מאלוהיך אני ה'". אז צר לי,אבל לא אצלי. אני לא אגיד חצי אמת,התורה מצווה עלי לעזור לזקן ומצווה עלי לשמור על קדושה בתחום הצניעות, היא מחייבת אותי לכבד הורים ומחייבת אותי באותה מידה לשמור שבת. לא אוהב את זה? לא נשמע טוב? תתמודד.
אין שום חכמה ב"אחדות" כשמטשטשים את כל ההבדלים והכל נראה דומה,אחדות כזו היא שקר שסופו לקרוס בזמן קצר, חכמי ישראל כתבו שאחדות אמיתית באה מתוך הצגת התמונה השלמה ומתחילה דווקא בביקורת ובליבון עמדות,אחרי הכל תרצה או לא עם ישראל כולם אחים,זה ממש לא אומר שאני אסתכל לכיוון השני כשמישהו משתין מהמקפצה.
אני ממש לא מתנשא,לציונות הדתית יש המון מה לתקן,לי אישית יש בודאי עוד יותר מה לתקן ולעולם לא אבוא לאדם ואטען שאני כאינדיבידואל יותר טוב ממנו פשוט כי זה לא נכון,אבל הדרך? הדרך בלי שום ספק יותר נכונה ("יותר" זה מונח מטעה,אפשר לחשוב שהשניה אפילו קצת נכונה) ולמרות שאני יודע שכפרט אני נחות מאוד,באותה נשימה אני טוען שהדרך של תורת ה' היא היחידה ואת התוצאות של כל השאר פשוט אפשר לצאת לרחוב ולראות,בעז"ה שאזכה לממש אותה. התנשאות? תן לי דתי אחד שיגיד לך שדרך שנוגדת תורה היא נכונה,ושלח לי באותה הזדמנות את הישיבה שהוא למד בה...

נערך לאחרונה ע"י maorhag בתאריך 12-06-2015 בשעה 00:35.
ישן 12-06-2015, 14:36
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 126 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אתה שוב עוקף את הנק'"

ציטוט:
1].אתה ממשיך וממשיך לדון רק על פגיעה ומניח גם שב99 אחוז מהמקרים יש פגיעה בנשים. אז קודם כל אני בכלל לא בטוח מאיפה אתה מביא את הנתונים האלה,ומה כ"כ לא הגיוני בזה שיש נשים שרוצות לעשות כסף בדרך הזו,אבל בכל מקרה זו לא הנק',העניין הוא מה דעתך במקרה שאין פגיעה,חושב שזה לא קיים בזנות? אז לך לסרטי פורנוגרפיה,מועדוני חשפנות או שאר מחלות נפש שהמציאו במערב,אני בטוח שתמצא באחד מהם מקום שהוא בלי פגיעה בזולת ועדיין תת רמה,לא מצאת? אז נחזור למה שאתה בעצמך מסכים על האחוז הקטן (לשיטתך) שכן עושה את זה מרצון,מה דעתך לגבי זה?

1. אתחיל מהנקודה בה אתה רוצה לדון, האחוז הקטנטן - אתה מייחס את הזנות לעולם המערבי, אני מזכיר לך שיהודה, יצא לגזוז את צאנו ועצר לרגע אצל זונה. (במקרה הזה מדובר היה בתמר) כך שלייחס
זונות כרעה חולה של העולם המערבי זה שוב בורות - שמצער למצוא אותה אצל משהו שלומד אצל הרב סבתו. רעות חולות היו תמיד, התורה לא הייתה מצווה על הומוסקסואליות אם לא כבר אז היה מדובר בתופעה.
סרטי פורנוגרפיה - שוב מדובר ברוב המקרים בנשים שבאות מאותו מקום שממנו מגיעות זונות. (ורק שיהיה ברור, אני לא מדבר על סמך תחושת בטן, יש הרבה מחקרים בנושא. אנסה לשלוח לך כמה.

וזה שזה נשמע לך הגיוני שאישה תבחר מתוך רצון חופשי לעבוד בתור זונה, מעידה בעיקר עליך.

ציטוט:
1.]
2.נכון,אני לא מבין את הערכים האלה מספיק ובדיוק בשביל זה אני מבקש כאן הסברים: איך התנגדות להפקרות מינית (בפעם המיליון:במקרה שאין כפיה) עולה בקנה אחד עם העיקרון של חופש הפרט?

השאלה היא מה אתה מגדיר כהפקרות מינית? אתה צודק שחלק לא קטן מהתפיסות שאבחר לייחס אותן כאן לתרבות שהתפתחה ביחד עם המהפכה הצרפתית גרמו לזה שהחברה נהפכה להיות הרבה פחות פוריטנית. מין הוא לא כזה ביג-דיל וללא מעט הורים בחברה החילונית ירגישו בנוח אם זה שהבת שלהם תחזור לחופשה מהצבא ותישן אצלם בבית עם החבר שלה. שהם ביחד בקשר רק מספר חודשים.
חברה שמקדשת את זכויות הפרט מקדשת גם אחריות אישית. כזאת שגורמת לשימוש באמצעי מניעה, לגורמים המגנים מפני מחלות ועוד.
האם יש יותר פתיחות מינית ואפילו הפקרות מינית בחברה חילונית מערבית לעומת חברה מסורתית. חד משמעית כן.
רק שזה לא כל כך רלוונטי. זה לא רלוונטי כי יש גם יותר אכילת חזיר ויותר חילול שבת.
ההחלטה אם זה טוב או רע, היא החלטה של האיש שנמצא שם.
אבל הדיון החל בגלל התנהגותו של אורן חזן (שהוא איש מסורתי ששייך למפלגה מסורתית ימנית) ואתה ציינת את זה כהתנהגות המשקפת אורח חיים מערבי ליברלי. מתוך רצון שלך לייצר את המשוואה.
חילוני/מערבי = מושחת מוסרית.
ושוב המשוואה הזאת שלך היא נגזרת או של בורות או של דמגוגיה. (כנראה תערובת של שניהם)

[QUOTE=maorhag]1.]
3. הדיון הוא לא על חייך המרתקים וההכרות שלך עם עולם הישיבות,אבל אם כבר נכנסת לזה, מקריאה בין השורות אני דווקא מסיק שאתה מכיר באופן חלקי את עולם הישיבות ובעיקר מן הצד המבקר אותו.
לו היית כ"כ בקיא בעולם הנ"ל לא היית ממהר להטיח בי "אשמה" ששוטפים לי את המוח בכיוון מסוים ולו רק בגלל העובדה ש"עולם הישיבות" הוא מונח אמורפי שבעצם לא אומר כלום: לא דומה תלמיד בישיבת מעלה גלבוע לתלמיד בעטרת ולא דומה אברך בעתניאל לחברו בקרית ארבע,ככה שאם ההכרות שלך כ"כ מעמיקה היית צריך לפחות לברר איפה למדתי ומה הקוו של הישיבה שלי (שאני כמובן נכנע לו אוטומטית בלי שום מחשבה מעמיקה,כאלה אנחנו). אני אחסוך לך את הטרחה: מעלה אדומים ואני דמות מאוד מאוד מאוד לא מייצגת ברוב הדברים.

ראשית, אתה מכיר את עולם הישיבות הרבה יותר טוב ממני.
כבר הרבה מאוד שנים אני לא שם פיזית.
אבל בעתניאל היה לי חברותא, שיעורים מהרב רא"ם הכהן הם נכס יקר.
מצחיק אבל אפילו בישיבה במעלה אדומים הסתובבתי לפני כמה שנים כי הייתי באזור, היה לי זמן ואחרי הספרים של הרב סבתו קיוותי למצוא שם חברותא.
אבל לא, אני לא מתיימר להכיר את הדקויות.
את השיח של הכיפה סרוגה אני מכיר מהיישוב של ההורים, מעלוני השבת, מהעיתונים ומאנשים כמוך שאני פוגש.
חלק לא קטן מהם חברים טובים ואנשים יקרים וערכיים.
וחלק אחר, בנסיבות המתאימות ובגורל אחר היו מתאמים זמני רכבות, ממיינים בירידה מהרכבת, שומרים, או סתם כותבים או קוראים נלהבים בעיתון של המפלגה.
והכל מתוך רצון לדאוג לשלמות האומה, להביא טוב לעולם ולהיענות לצו מוסרי שדורש קשיחות וכוח בעוצמה מסויימת.

ציטוט:
1].
4.לא קשור אבל בכל זאת:לא הייתי ממהר להסחף אחרי התקשורת ולהניח אשמה אוטומטית על מג"ד צבר בלי לדעת את כל הפרטים בגוף ראשון. אני למשל לא מכיר את כל הפרטים בגוף ראשון ולכן למרות ששירתתי בגדוד והכרתי גם את המתלוננת וגם את המג"ד אני לא חורץ דינים בלי הכרעה של בית משפט (והאמת,גם עם הכרעה של בית משפט לאור איך שהוא נראה בימים אלה).

שוב אתה צודק, לא הכרתי.
ובמידה ויתברר כי היא תפלה עליו עלילת שווא אז אשמח לקחת את דברי בחזרה.
אבל, הנקודה היא אחרת. פעם היא לא הייתה מעזה להתלונן ואם היא הייתה מתלוננת היו מספרים על כמה גיבור הוא היה במהלך שירותו הצבאי.
היום, לשמחתי התמונה היא אחרת.
זכותו של האדם על גופו והטרדה מינית הם כמעט לחם חוקי בעבודה. בעיקר בתורנויות במיון אבל במחלקה אני נמצא במגע גופני עם בחורות צעירות. מי שמספר לך שלרופא אין יצר הרע כמובן משקר. לשמחתי, המודעות שקיימת היום עוזרת לחלק של תפילת הבוקר "אל תעמדני בפני נסיון ואל תעמידני בפני ביזיון" להתקיים.
הידיעה שכל מטופלת יכולה להרוס לי את החיים אם לרגע לא אזהר משרתת אותי ואותה, אני לא אבדוק אותה ללא נוכחות של אישה נוסף והמגע הפיזי בהכרח יצטמצם למינימום הנדרש. (תוצר של התרבות המערבית, בתרבות הדתית הרב דרוקמן יגן על הרב קופרמן שהטריד ופגע בנפשות של ילדים צעירים ויחזור ויעשה זאת עם הרב מוטי אלון - שלא לדבר על כך שבחברה החרדית אפילו לא ינסו למצוא פתרון)

ציטוט:
1.
5.תחליט,הרגע סיכמנו שאני מסתובב אך ורק בקרב דוסים עם זקן תיש וסנדלי שורש ומנותק לגמרי מהחברה.לא יודע מה איתך,אבל בכיכר החתולות לא הייתי הרבה זמן וההכרות שכתבתי היתה בסה"כ על 90 אחוז מהחיילים שראיתי בגדודים,ולא,הם לא חובשים שטריימל ביום כיפור ורחמנא לצלן אולי אפילו אוכלים התר מכירה...
בנוסף לא ממש הבנתי מה יש לשפוט את מי שנוסע בטרמפים,בתור אחד שעצר הרבה טרמפים בחייו ומשתדל תמיד לעצור לאחרים.

לא סיכמתי כלום. כפי שאמרתי או שאתה בור או שאתה דמגוג. אתה מצייר את הציבור החילוני ככזה שעסוק בלהשתכר וללכת לזונות. אז אתה מסתובב עם חבר'ה מאוד מסוימים.
לגבי עוצרי הטרמפים - ראשית מי שעסוק באמצע השבוע בנסיעה לטיול לצפון וחתום על תורתו אומנותו אז הוא בעל אומנות מחורבן. וכשאני מבקש מהם שילמדו אותי משהו בזמן הנסיעה מדובר לרוב בלימוד ברמה מאוד נמוכה.

ציטוט:
1].
6.אולי כאן העניין האמיתי: בציונות הדתית לא אוהבים להכנס לנושאים קונטרוברסאלים,כמעט תמיד יעדיפו להציג לחברה את הצד הנחמד של התורה- "ואהבת לרעך כמוך" "מפני שיבה תקום" ועוד שאר מצוות יפות המראות כמה אנחנו אנושיים,הומניים ודואגים לכל זקנה שתעבור את הכביש אפילו אם היא לא רוצה בכך. מה שוכחים? את סוף הפסוק- "ויראת מאלוהיך אני ה'". אז צר לי,אבל לא אצלי. אני לא אגיד חצי אמת,התורה מצווה עלי לעזור לזקן ומצווה עלי לשמור על קדושה בתחום הצניעות, היא מחייבת אותי לכבד הורים ומחייבת אותי באותה מידה לשמור שבת. לא אוהב את זה? לא נשמע טוב? תתמודד.
אין שום חכמה ב"אחדות" כשמטשטשים את כל ההבדלים והכל נראה דומה,אחדות כזו היא שקר שסופו לקרוס בזמן קצר, חכמי ישראל כתבו שאחדות אמיתית באה מתוך הצגת התמונה השלמה ומתחילה דווקא בביקורת ובליבון עמדות,אחרי הכל תרצה או לא עם ישראל כולם אחים,זה ממש לא אומר שאני אסתכל לכיוון השני כשמישהו משתין מהמקפצה.
אני ממש לא מתנשא,לציונות הדתית יש המון מה לתקן,לי אישית יש בודאי עוד יותר מה לתקן ולעולם לא אבוא לאדם ואטען שאני כאינדיבידואל יותר טוב ממנו פשוט כי זה לא נכון,אבל הדרך? הדרך בלי שום ספק יותר נכונה ("יותר" זה מונח מטעה,אפשר לחשוב שהשניה אפילו קצת נכונה) ולמרות שאני יודע שכפרט אני נחות מאוד,באותה נשימה אני טוען שהדרך של תורת ה' היא היחידה ואת התוצאות של כל השאר פשוט אפשר לצאת לרחוב ולראות,בעז"ה שאזכה לממש אותה. התנשאות? תן לי דתי אחד שיגיד לך שדרך שנוגדת תורה היא נכונה,ושלח לי באותה הזדמנות את הישיבה שהוא למד בה...

החברה הציונית הדתית לא עסוקה בלהדגיש דברים מסויימים אלא עסוקה בדואליות.
בעוד החברה החרדית אומרת במפורש שאנחנו נוצרנו אך ורק על מנת לשרת את לומדי התורה.
הציונות הדתית היא דואלית ודו-פרצופית. אלו שמספרים סיפורים על ממלכתיות מחד, ובוחרים להיות עבריינים בזויים במסגרת אותה עבריינות.
כי הקמת ישובים כנגד לרצון השלטון הנבחר, תשלומי שוחד על מנת לאפשר הרחבת התנחלויות (מסיקה ושות') זה בדיוק אותה דו-פרצופיות.
אני בהחלט מכבד אותך על כך שאתה מצהיר שאתה לא חלק מהדיבורים היפים הללו.
כי הדיבורים בהחלט יפים, המעשים - הפוך.

ישן 12-06-2015, 15:53
צלמית המשתמש של maorhag

בתגובה להודעה מספר 127 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "[QUOTE=maorhag]1].אתה ממשיך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי eshely77
1. אתחיל מהנקודה בה אתה רוצה לדון, האחוז הקטנטן - אתה מייחס את הזנות לעולם המערבי, אני מזכיר לך שיהודה, יצא לגזוז את צאנו ועצר לרגע אצל זונה. (במקרה הזה מדובר היה בתמר) כך שלייחס
זונות כרעה חולה של העולם המערבי זה שוב בורות - שמצער למצוא אותה אצל משהו שלומד אצל הרב סבתו. רעות חולות היו תמיד, התורה לא הייתה מצווה על הומוסקסואליות אם לא כבר אז היה מדובר בתופעה.

מבלי להכנס למעשה יהודה ותמר (שתלוי בפרשנות של הפסוקים) גם אם אתה צודק הרי שבדיוק משם ראיה הפוכה לדבריך: מדובר באינדיבידואל שעושה מעשה בניגוד לתורה (שוב,לפרשנות המחמירה) ולא רק שהמערכת במפורש נגד זה בכל מיני ציוויים מפורשים אלא שאותו אדם בעצמו מודה שהוא טעה וחטא,כלומר בתורה אולי תמצא יחידים שנופלים,אבל בטח ובטח אין כאן קריאה לסגנון חיים כזה. לעומת זאת בתרבות המערבית (לכל הפחות בגרסא הליברטריאנית שמציג שובי) אין שום מניעה מקיום אורח חיים כזה אפילו על בסיס קבוע.
בקיצור אל תביא לי ראיות ממקרים שקורים בכל חברה אלא מאיך החברה מתיחסת אליהם ומה יש לה לומר עליהם.

ציטוט:
סרטי פורנוגרפיה - שוב מדובר ברוב המקרים בנשים שבאות מאותו מקום שממנו מגיעות זונות. (ורק שיהיה ברור, אני לא מדבר על סמך תחושת בטן, יש הרבה מחקרים בנושא. אנסה לשלוח לך כמה.

וזה שזה נשמע לך הגיוני שאישה תבחר מתוך רצון חופשי לעבוד בתור זונה, מעידה בעיקר עליך.

למקרה שזה לא היה ברור: מנק' המבט שלי העובדה שאישה תבחר להשכיר את גופה תמורת כסף היא לא פחות ממזעזעת,רק שאצלי זה נובע מכל מיני תפיסות וערכים ידועים,אני כרגע בא להקשות על מי שלא מאמין באותם ערכים ולפי ההסתכלות הזו באמת שאני לא רואה מניעה (חוץ מאינטואיציה שמרנית ואז חזרנו לעולם שלי).

ציטוט:
השאלה היא מה אתה מגדיר כהפקרות מינית? אתה צודק שחלק לא קטן מהתפיסות שאבחר לייחס אותן כאן לתרבות שהתפתחה ביחד עם המהפכה הצרפתית גרמו לזה שהחברה נהפכה להיות הרבה פחות פוריטנית. מין הוא לא כזה ביג-דיל וללא מעט הורים בחברה החילונית ירגישו בנוח אם זה שהבת שלהם תחזור לחופשה מהצבא ותישן אצלם בבית עם החבר שלה. שהם ביחד בקשר רק מספר חודשים.
חברה שמקדשת את זכויות הפרט מקדשת גם אחריות אישית. כזאת שגורמת לשימוש באמצעי מניעה, לגורמים המגנים מפני מחלות ועוד.
האם יש יותר פתיחות מינית ואפילו הפקרות מינית בחברה חילונית מערבית לעומת חברה מסורתית. חד משמעית כן.
רק שזה לא כל כך רלוונטי. זה לא רלוונטי כי יש גם יותר אכילת חזיר ויותר חילול שבת.
ההחלטה אם זה טוב או רע, היא החלטה של האיש שנמצא שם.
אבל הדיון החל בגלל התנהגותו של אורן חזן (שהוא איש מסורתי ששייך למפלגה מסורתית ימנית) ואתה ציינת את זה כהתנהגות המשקפת אורח חיים מערבי ליברלי. מתוך רצון שלך לייצר את המשוואה.
חילוני/מערבי = מושחת מוסרית.
ושוב המשוואה הזאת שלך היא נגזרת או של בורות או של דמגוגיה. (כנראה תערובת של שניהם)

קודם כל אני אקח ברשותך את הדמגוגיה אם אפשר,עדיף דמגוג מטיפש לא?
את המונח "מסורתי" אני לא מכיר. תסלח לי על הדיכוטומיה אבל או שאתה מצהיר שאתה מחויב ב100 אחוז לתורה ומצוות או שלא. מי שעושה קידוש ומדליק סיגריה הוא יהודי עם זיקה לתורה,כמו שקיימת אצל כל אחד אגב,הוא בפירוש לא נתפס אצלי כאדם דתי שמייצג בצורה כלשהיא דבר קטן ביהדות.מהבחינה הזו אין הבדל בעיני בין פרופסור חצרוני לדודים היקרים שלי ששומרים כשרות אבל מחללים שבת.
תורה זה לא חצי,מי שלא נאמן ב100 אחוז לכל מצווה ומצווה (אפילו נלך על הפסיקה הכי מקלה בה) דינו כמומר לכל התורה כולה.
יותר מזה,גם אם יש מורכבות באדם הרי שמתי שהוא עושה קידוש הוא לוקח את הצד שלי-ואם יש קושיות במעשה הזה אז עלי לתרץ אותן,ומתי שהוא נוסע לים הוא לוקח את הצד של החברה המערבית-ואז עליה להסביר את הקושיות הנובעות מכך.
כשאדם עוסק בזנות הוא בודאי לא מבטא את הצד ה"מסורתי" שבו (כאמור,תהרוג אותי מה זה אומר) אלא את החינוך הליברלי מערבי שהוא קיבל. הוכחה פשוטה: החינוך הדתי שהוא קיבל (אם קיבל) הטיף נגד זה,החינוך המערבי לא בהכרח.

ציטוט:
ראשית, אתה מכיר את עולם הישיבות הרבה יותר טוב ממני.
כבר הרבה מאוד שנים אני לא שם פיזית.
אבל בעתניאל היה לי חברותא, שיעורים מהרב רא"ם הכהן הם נכס יקר.
מצחיק אבל אפילו בישיבה במעלה אדומים הסתובבתי לפני כמה שנים כי הייתי באזור, היה לי זמן ואחרי הספרים של הרב סבתו קיוותי למצוא שם חברותא.
אבל לא, אני לא מתיימר להכיר את הדקויות.
את השיח של הכיפה סרוגה אני מכיר מהיישוב של ההורים, מעלוני השבת, מהעיתונים ומאנשים כמוך שאני פוגש.
חלק לא קטן מהם חברים טובים ואנשים יקרים וערכיים.
וחלק אחר, בנסיבות המתאימות ובגורל אחר היו מתאמים זמני רכבות, ממיינים בירידה מהרכבת, שומרים, או סתם כותבים או קוראים נלהבים בעיתון של המפלגה.
והכל מתוך רצון לדאוג לשלמות האומה, להביא טוב לעולם ולהיענות לצו מוסרי שדורש קשיחות וכוח בעוצמה מסויימת.

אין לי עניין להכנס לתחרות מי יותר בקיא במה. רק שתקפת אותי בנימה עבה של זלזול על בסיס הכרות עם עולם הישיבות אז ציינתי שבעולם הזה יש המון ניואנסים,וזה בלי קשר לעובדה שאנחנו לא מאמצים כל דיעה ששמענו בישיבה,הלוואי והיינו.
הערה קטנטונת על מו"ר הרב סבתו: גם אני קראתי את הספרים שלו,מקריאת הספרים שלו קיבלתי תמונה מאוד חלקית שהפתיעה אותי כשהגעתי לישיבה וראיתי את כל המכלול של האיש המדהים הזה. בקיצור: הוא אדם עם מרחבי נפש אין סופיים אבל בשיח הישיבתי הוא אחד מגדולי השמרנים,לא מוותר על קוצו של יוד וממש לא המפלט של כל מיני דתיים ליברלים שמחפשים רב מיקל.

ציטוט:
שוב אתה צודק, לא הכרתי.
ובמידה ויתברר כי היא תפלה עליו עלילת שווא אז אשמח לקחת את דברי בחזרה.
אבל, הנקודה היא אחרת. פעם היא לא הייתה מעזה להתלונן ואם היא הייתה מתלוננת היו מספרים על כמה גיבור הוא היה במהלך שירותו הצבאי.
היום, לשמחתי התמונה היא אחרת.
זכותו של האדם על גופו והטרדה מינית הם כמעט לחם חוקי בעבודה. בעיקר בתורנויות במיון אבל במחלקה אני נמצא במגע גופני עם בחורות צעירות. מי שמספר לך שלרופא אין יצר הרע כמובן משקר. לשמחתי, המודעות שקיימת היום עוזרת לחלק של תפילת הבוקר "אל תעמדני בפני נסיון ואל תעמידני בפני ביזיון" להתקיים.
הידיעה שכל מטופלת יכולה להרוס לי את החיים אם לרגע לא אזהר משרתת אותי ואותה, אני לא אבדוק אותה ללא נוכחות של אישה נוסף והמגע הפיזי בהכרח יצטמצם למינימום הנדרש. (תוצר של התרבות המערבית, בתרבות הדתית הרב דרוקמן יגן על הרב קופרמן שהטריד ופגע בנפשות של ילדים צעירים ויחזור ויעשה זאת עם הרב מוטי אלון - שלא לדבר על כך שבחברה החרדית אפילו לא ינסו למצוא פתרון)

שוב אתה מתיחס להתנהגות של יחיד כמצביע על חברה. אני לא בקיא בפרטי הסיפור של אותו רב ולא ידוע לי למה הרב דרוקמן בחר להגן עליו,אני רק יודע מה כתוב בתורה ובדברי חכמים שהמעשה הזה מתועב מיסודו והתורה השוותה אותו לפיקוח נפש! לא פחות! דהיינו מותר לי להגן על אישה מפני אונס עד כדי נטילת חיי האנס במקום צורך.
כלומר התורה בפירוש נגד זה,מה שאדם כזה או אחר עשה עוד לא יכול לסתור את מה שכתוב במפורש. אני סמוך ובטוח שגם הרב דרוקמן מגנה בכל תוקף מעשים כאלה אלא שמן הסתם היו לו סיבות אחרות להגן על אותו אדם,אולי בגלל הכפשה מוגזמת,אולי הוא סובר שזה לא קרה ואז גם אם הוא טועה אז זו טעות במציאות,לא בערכים.

ציטוט:
לא סיכמתי כלום. כפי שאמרתי או שאתה בור או שאתה דמגוג. אתה מצייר את הציבור החילוני ככזה שעסוק בלהשתכר וללכת לזונות. אז אתה מסתובב עם חבר'ה מאוד מסוימים.

תיקון: אני לא מציג את הציבור החילוני ככזה,אני מכיר אישית כמה וכמה אנשים מקסימים שלצערי אינם חובשים כיפה,אני מצייר את התרבות החילונית כמאוסה. ככה אני כל פעם מתפלא מחדש איך גם אותם אנשים מקסימים הנ"ל לפעמים מטנפים את הפה שלהם או מדרדרים לשפל מוסרי אחר,זה לא אומר שכל היום הם עושים את זה אבל זה לא צריך לקרות בכלל.

ציטוט:
לגבי עוצרי הטרמפים - ראשית מי שעסוק באמצע השבוע בנסיעה לטיול לצפון וחתום על תורתו אומנותו אז הוא בעל אומנות מחורבן. וכשאני מבקש מהם שילמדו אותי משהו בזמן הנסיעה מדובר לרוב בלימוד ברמה מאוד נמוכה.

ראשית-צודק,לא דיברתי על אלה. חשבתי שאתה מאלה שמתנגחים בטרמפיסטים כמו אחרי חטיפת הנערים,טעות.

ציטוט:
החברה הציונית הדתית לא עסוקה בלהדגיש דברים מסויימים אלא עסוקה בדואליות.
בעוד החברה החרדית אומרת במפורש שאנחנו נוצרנו אך ורק על מנת לשרת את לומדי התורה.
הציונות הדתית היא דואלית ודו-פרצופית. אלו שמספרים סיפורים על ממלכתיות מחד, ובוחרים להיות עבריינים בזויים במסגרת אותה עבריינות.
כי הקמת ישובים כנגד לרצון השלטון הנבחר, תשלומי שוחד על מנת לאפשר הרחבת התנחלויות (מסיקה ושות') זה בדיוק אותה דו-פרצופיות.
אני בהחלט מכבד אותך על כך שאתה מצהיר שאתה לא חלק מהדיבורים היפים הללו.
כי הדיבורים בהחלט יפים, המעשים - הפוך.

שוב העיקרון של יחידים מול חברה. בעיני הקריטריון היחיד לבדוק מה דרך אומרת הוא לבדוק בManual שלה מה כתוב בו. במקרה שלנו להסתכל בחכמים הציוניים ובראשם הרב ולראות מהי משנתם. האם יש אצלנו גנבים? כן.כמו אצל כולם האם יש אצלנו אנסים? לצערי שוב כן,כמו אצל כולם
אבל כל אלה אנשים שסטו מהדרך.הדרך היא מה שכתוב,ברגע שאדם בוחר לא לקיים את מה שכתוב הוא אוטומטית מסיר את עצמו מתפקיד השגריר של הדרך,פשוט כי הוא לא נאמן לה.
מה גם שאתה מסתכל על חצי הכוס הריקה,יש מספיק דוגמאות למקרה ההפוך כדי שלא תתייג ציבור שלם כצבוע.
אתה טוען שיש פער בין האידאל למעשה? מסכים. פער עצום למעשה,הרבה יותר גדול מכל ציבור אחר בישראל,אבל הדרך עדיין נכונה ב100 אחוז.
ואני כן בהחלט חלק מהדיבורים היפים הללו,לא מחקתי לשניה את מה ששנוא עליך לחברך לא תעשה שהוא כלל חשוב מאוד בתורה,רק שאני לא הולך להסתיר בצד את שמירת שבת,אכילת כשר וטהרת המשפחה רק כי זה לא מוצא חן בעיני החברה.
ואם יש כמה אנשים שמעקמים את האף,איך אמר בגין? אז שיהיה להם אף עקום.
שבת שלום

נערך לאחרונה ע"י maorhag בתאריך 12-06-2015 בשעה 15:57.
ישן 14-06-2015, 09:54
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 128 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "[QUOTE=eshely77]1. אתחיל..."

ציטוט:
תיקון: אני לא מציג את הציבור החילוני ככזה,אני מכיר אישית כמה וכמה אנשים מקסימים שלצערי אינם חובשים כיפה,אני מצייר את התרבות החילונית כמאוסה. ככה אני כל פעם מתפלא מחדש איך גם אותם אנשים מקסימים הנ"ל לפעמים מטנפים את הפה שלהם או מדרדרים לשפל מוסרי אחר,זה לא אומר שכל היום הם עושים את זה אבל זה לא צריך לקרות בכלל.

ואתה לא כושל לעולם? לא מתדרדר? בשום פן בחייך? אז הנה, אני אישה חילונית שמרנית בדעותי (שמרנית ליברלית, במובן האמריקאי-רפובליקני של המילה). אני רואה עצמי כאדם טוב באופן כללי, טוב במובן של עושה מאמץ מודע לא לפגוע באדם אחר, לא פיזית ולא מילולית, ועדיין ברור לי שגם אני כושלת בלשוני, שוגה ברכילות ועושה דברים שפוגעים באחרים. גדלתי כחילונית גמורה. לחלוטין. עם זאת, בימי שישי אבא שלי נהג לעשות קידוש. למה? לא מתוך אמונה או דתיות, אלא כי זה חלק מהמסורת שהוא שאב מאבא שלו והיה חשוב לו להעביר הלאה. בדיוק מאותה סיבה אנחנו חוגגים את החגים. אז אני אזעזע אותך ואספר לך שאני לא צמה בכיפור, לא שומרת שבת, לא אוכלת כשר ואוכלת חמץ בפסח. למה? כי אני אגנוסטית, לא יכולה לומר שיש לי אמונה בבורא עולם (אבל גם לא שאין לי), ובטח ובטח לא יכולה לומר שהדת היהודית כדת היא היא האמת האוניברסלית (כי היא לא, אין דבר כזה). אני כן חלק מהעם היהודי והמסורת היהודית. התחתנתי בחתונה דתית, אם יהיה לי בן הוא יעבור ברית מילה ויעלה לתורה בגיל 13, ואני גם אקבר קבורה דתית.
מסורתי זה לא אומר דבר על היות אדם דתי, אלא על חיבור שלו לחלקים מהדת אותם הוא (כאינדיבידואל) רואה כחשובים לו לצורך שמירת המסורת.

ולגבי השאלה שלך על עשירית האחוז מהזונות, שעושות זאת מבחירה - יכולה להגיד לך כאישה, שקשה לי להאמין שמישהי באמת תרצה לשכב עם 40-50 גברים ביום ולא משנה כמה כסף היא תרוויח. מצד שני, אם היא באמת מעוניינת, ואין עליה כל כפיה והיא לא הגיעה לכך ממצוקה אישית - תפאדל. שיהיה לה לבריאות...

אגב, כל המתחסדים למיניהם ממחנ"צ ומרצ שיוצאים כנגד ח"כ חזן על מעורבותו בעסקי זנות, שוכחים שאיתם בתוך המחנה יושב ביגמיסט (ח"כ טאלב אבו עראר), ונגדו ורמת הזכויות לה זוכות נשותיו איש לא פוצה פה...

מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

ישן 14-06-2015, 21:58
צלמית המשתמש של maorhag

בודאי שאני כושל,סביר להניח שיותר מרוב האנשים
בתגובה להודעה מספר 129 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "[QUOTE]תיקון: אני לא מציג את..."

רק שאני מתיחס לזה ככשל,לא כדבר לגיטימי. כמו שכתבתי פה כבר כמה פעמים גם אני אוכל את החזיר היומי שלי בין 2 ל3 כל יום. רק שאני לא הולך ועושה את זה ברחוב,דקה אחרי אני כבר מתחרט שאכלתי ואם חבר שלי ישאל אותי מה אכלתי אתמול לצהריים מרוב בושה אני אשקר שאכלתי רגל קרושה. רק שאותם אנשים מתיחסים לניבול פה כדבר לגיטמי לחלוטין לפי השקפת עולמם וכאן הבעיה.

מסורתי זו סתירה שאף פעם לא הבנתי אותה,מה פשר הטענה "כי אבא שלי עשה?" אבא שלי שיחיה נוהג לקפץ עירום ברחבי חיפה עיר הקודש כל יום שישי שלפני ראש חודש,זו מסורת עתיקה שקיימו אבותיו ואבות אבותיו עד לג'וחא עליו השלום. התגובה הנורמלית שלי למנהג התמוה הזה היא לשלוח את כולם לאשפוז דחוף במחלקה פסיכיאטרית ולאסור עליהם כל קשר עם בני אדם לטובת החברה.
או בקיצור: אם יש טעם למצוות (אמונה בקיום בורא וכו')-שכוייח,אם אין-אז התירוץ "סבא שלי עשה ככה" לא תופס.
ובכלל ראוי שאדם יותר ישים לב למה שהוא אומר,אתה לא יכול לומר "זכור את יום השבת לקדשו" בקידוש ושתי דקות אחרי זה לחלל אותו,זה פשוט סתירה.

לגבי התפדאל שלך-איכשהו יש לי תחושה שאם ח"ו הבת שלך תגדל ותרצה לעסוק בתחום מתוך הנאה ובחירה חופשית אמיתית את תצטרכי חודש הרגעה בבית לוינשטיין לפני שתשלימי עם זה,אבל אני לא ממש מכיר אותך אישית אז זה רק ניחוש...

*רק לציין שלא רציתי להכנס לפינה הזאת כי בודאי ובודאי שאין לי עניין שיהודי יפסיק לקיים מצוות אפילו אם הוא לא מבין אותם,אבל לצורך הדיון אני מציג את האבסורד.

**זעזעת אותי קשות,חוץ מכל משפחתי מצד אימי,חצי משפחתי מצד אבי ורוב החברה בישראל לא שיערתי לעצמי שיש עוד אנשים שמחללים שבת,אוכלים לא כשר ולא צמים ביום כיפור. אם כבר מיתוסים,יש לך קרניים?

ישן 14-06-2015, 12:37
צלמית המשתמש של yishain11
  yishain11 yishain11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.08.05
בתגובה להודעה מספר 124 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אוקי,אני מחכה לשמוע מהם הערכים"

אני חושב שאפשר לפתור את הויכוח ביניכם ככה:
אני חושב שהחברה המערבית אוסרת על זנות מסיבות פרקטיות, ולא אידאולוגיות.
אידיאולוגית - אתה צודק. אין לי שום זכות לכפות על מישהו מה לעשות עם גופו, בדיוק כמו שאין לי זכות להכריח אישה לעשות הפלה, כי זה הגוף שלה והיא תחליט.
יחד עם זאת, אנחנו חיים בעולם מציאותי. כמו שאשלי אמר, הרוב המוחץ של הנשים שעוסקות בזנות הגיעו לכך בעקבות קשיים אישיים - כלכליים או נפשיים. אתה תמצא אחוז זעיר של נשים נורמטיביות שמגיעות לזה באמת מתוך בחירה חופשית.
הטענה של החברה המערבית היא שבשביל לאפשר לאחוז הזה את חופש העיסוק, אני מאפשר בפועל ניצול של רוב העוסקות בתעשייה, ולכן אני מעדיף שלמעט נשים ישלל חופש העיסוק בתחום הזה, כדי שלא תיפגענה נשים רבות עוד יותר, שייכנסו למעגל הזנות.
בנוסף, אפשר לומר שחופש העיסוק הוא ערך בחברה המערבית, אבל כדאי לחשוב על זה במונחים של אדם סמית': תחרות שווה. כלומר, לתת חופש עיסוק זה לא מספיק, צריך לתת גם אפשרויות זהות לבני כל המעמדות.
למשל - קפיטליסט טהור יאמר שעל הממשל לא להתערב בשום דבר של השוק הפרטי, ולתת ליד הנעלמה לנהל את העסק. אדם פרקטי יותר יבין שלמנקות שבאות ממשפחות מצוקה והן עובדות קבלן לא ממש יכולות לסמוך על השוק החופשי כדי למצוא עבודה עם שכר הוגן, ולכן נכנסת רגולציה.
אני חושב שזה דומה במקרה הזה - התרבות מניחה שאדם שהגיע למצב של למכור את גופו תמורת כסף, ברוב המוחץ של הפעמים, עשה זאת כי לא הוצגו בפניו אופציות אחרות כפי שקיבלו אנשים אחרים, ולכן אנו מוכנים לעשות רגולציה ולהתערב.
לעניין סולם הערכים ולתוצאות שהן מביאות:
אני חושב שההבדל המרכזי בין היהדות למערב הוא בקשר שבין המעשה לכוונה.
ביהדות יש קשר ברור של סיבה ותוצאה. "אחרי המעשים נמשכים הלבבות", "מתוך שלא לשמה יבוא לשמה", "תורה מביאה לידי מעשה"...
כלומר ברור, לפי היהדות, שאתה לא יכול לחנך לצורת התנהגות מסוימת, ולא לצפות שיהיה לזה מיד ביטוי מעשי בעולם התרבותי שלך. לענ"ד, הדוגמה הטובה לזה היא לא העלייה באחוז ההטרדות, שתמיד יש שאלה אם זה באמת השתנה או שהיום זה מדווח יותר, אלא העלייה באחוזי הגירושין במערב.
מאידך, החברה המערבית הליברלית מפרידה לחלוטין בין המחשבה למעשה. המחשבה היא עניינו הפרטי של האדם, זכותו לחשוב מה שהוא רוצה, כל עוד זה לא מתבטא בעולם המעשה בצורה שפוגעת במישהו.
לכן, אין שום קושי עקרוני להחפיץ ולשטוף לאנשים את המוח שיותר חשוף זה יותר טוב, ושאין במין שום דבר אישי ורגשי, אלא משהו שאפשר לצלם, להפיץ, לעשות בפומבי... ובכלל כל דבר.
העיקרון המרכזי הוא לא לפגוע, ולכן האמונה היא שגם אם התרבות הזו כן הופכת גברים לשטופים יותר במין ומועדים יותר לפשיעה מינית - זו בעיה של הגברים, לא של הנשים. אם הגבר פוגע - הוא האשם.
מי צודק?
כמו בכל דבר, גם ביהדות, לענ"ד יש אמת בשתי הגישות.
נכון שיש קשר בין המעשים למחשבות, ולכן קיים התחום של חינוך, שהוא חשוב והכרחי, ובעיני היהדות בהחלט מחנכת לערכים טובים ואמיתיים, בעיקר בתחומי צניעות (כשלא לוקחים את זה לקיצון. שמירת נגיעה בעיני, למשל, היא משהו דווקא בריא מאוד).
מצד שני, בעולם פלורליסטי, אני לא מרגיש שאני יכול לפעול באופן שסותר את זכותם של אנשים אחרים לחינוך משלהם ולעולם ערכים משלהם, ולכן אני לא יכול למנוע ממישהו להחזיק בהשקפותיו, אם זה לא מתבטא בפגיעה שאי אפשר לסבול במישהו אחר.
לכן הייתי אומר שבעולם החוקי - אני איש מערבי, שמחוקק חוקים שמטרתם לאפשר חיים משותפים ולמנוע פגיעה, בעולמי האישי אני יהודי, שמחנך את עצמו ואת האנשים שהוא אחראי עליהם לקשר שבין מחשבה למעשה.

ישן 14-06-2015, 22:12
צלמית המשתמש של maorhag

במחילה,נדמה לי שפספסת את הנקודה שלי
בתגובה להודעה מספר 133 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "אני חושב שאפשר לפתור את..."

לאורך כל הדיון אני משתדל להמנע מהטענה של נזק לאחר. למה? כי ברור לי שלא זה העניין. נכון,יש פה גם ניצול איום של נשים שבודאי רובן נפלו קורבן,אבל לא על זה הרעש. זה בערך כמו לומר שאני נגד שאדם יתאבד בגלל שאח"כ הקבורה תעלה כסף-נכון,אבל ממש לא העניין.
איך אני יודע שזה לא העניין? כי בכמה וכמה מקרים אחרים שהניצול לא בלט בהם גם כן שמענו את להקת המזדעזעים. לדוג' בפרשה של אייל גולן,בלי להכנס מי אשם ולמה וכמה,היתה פה צעקה איך אדם מבוגר,ידוע בציבור, "דמות לחיקוי", הולך ושוכב עם נערות קטינות. עכשיו יקום הצדקן התורן ויגיד לי שזה לא חוקי כי הן היו בנות 15. בחייאת,ואם הם היו כמה חודשים קדימה וכבר בנות 16 ובגיל החוקי שמותר להן להסכים,זה לא היה מפריע לכם? באמת ובתמים הצעקה כמה על חודש פה חודש שם שהחוק מגדיר?
ואפשר לשאול את השאלה שלי על שורה של מקרים שקורים בחברה והחברה מוקיעה את אלה שעושים אותם-אם היה מתפרסם למשל שאחד מראשי הציבור מקיים יחסים על בסיס קבוע עם אחותו אני מבטיח לך שהיתה קמה פה צעקה ולא רק מצד הדתיים,למה?

אגב,לא התחלתי אפילו עם יהדות,סה"כ ניסיתי לברר איך יכול להיות שאדם מאמין בX אבל בשטח בדיוק את אותו X הוא מגנה ללא הרף,זו סתירה לוגית שאחרון הגויים יכול להבין.

ישן 10-06-2015, 15:02
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
זנות הומוסקסואלית חמורה פי כמה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "עמית סגל: אורן חזן רועה זונות"

ואת צפי לבני היו צריכים לפטר מהכנסת מזמן , כי הלכה באמצע הלילה בשבת לרקוד במועדון של ההומואים.
http://www.fresh.co.il/vBulletin/t-...3%D7%99%D7%A 9

מעשה בארבע מאות ילדים וילדות שנשבו לקלון (הילדות לזנות והילדים למשכב זכר). הרגישו בעצמן למה הן מתבקשים. אמרו (הילדות שאלו את הילדים): אם אנו טובעין בים אנו באין לחיי העולם הבא? דרש להן הגדול שבהן (תהלים סח, כג) אמר ה' מבשן אשיב אשיב ממצולות ים. מבשן אשיב - מבין שיני אריה אשיב, ממצולות ים - אלו שטובעין בים. כיון ששמעו ילדות כך קפצו כולן ונפלו לתוך הים. נשאו ילדים קל וחומר בעצמן ואמרו מה הללו שדרכן לכך כך אנו שאין דרכנו לכך על אחת כמה וכמה! אף הם קפצו לתוך הים ועליהם הכתוב אומר (תהלים מד, כג) כי עליך הורגנו כל היום נחשבנו כצאן טבחה. (גיטין נז ב)

https://sites.google.com/site/hamedinai/

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 10-06-2015 בשעה 15:20.
ישן 14-06-2015, 12:24
צלמית המשתמש של yishain11
  yishain11 yishain11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.08.05
בתגובה להודעה מספר 137 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "זנות הומוסקסואלית חמורה פי כמה"

אתה אומר לאנשים להגיב עניינית ואתה בעצמך לא מגיב לעניין.
נושא האשכול הוא אורן חזן, והאם לגיטימי לאפשר זנות אם זה נעשה בלי כפייה (אם יש דבר כזה בכלל וכד').
אתה פתאום צץ, ואומר שזנות הומוסקסואליות היא יותר גרועה, ושלא עשו כלום לציפי לבני, שתמכה בזה.
אממה?
מועדון של הומוסקסואלים אינו מועדון של זנות - הוא מכניס בגירים, יחסי המין, אם יש כאלה שם במועדון, אינם תמורת תשלום (ככלל) ומתקיימים בהסכמה בין בגירים.
והראיה שלך לנושא? גמרא בגיטין... רלוונטי מאוד.
בקיצור, אין שום קשר למה שציפי לבני עשתה לבין נושא האשכול.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:44

הדף נוצר ב 0.38 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר