במקור נכתב על ידי 334yaron
לפותח האשכול, אתה סתם מבזבז אנרגיה לשווא, אני מציע לך לראות את האשכולות והדיונים שערכתי איתם, עם משתמשי הפורום הזה, בימים האחרונים, כך שתבין שכל מסעי השכנוע שלך האלו לא יעזרו, לא יחדירו בהם היגיון שמאלני, שלפיו, יש צורך חיוני בשינוי המדיניות שמונהגת על ידי הימין.
דרך אגב, אני לא מאשים אותם בכך לחלוטין - כמו שזה אולי יצטייר בהתדיינות בינינו, גם משום שהשקפת עולמי הייתה דומה לשלהם בעבר, כך שאני מבין אותם, וגם מהסיבה שזהות, השקפת עולם, אידיאולוגיה פוליטית, אלו דברים שקשה לשנות, זה מצריך משהו עמוק, של אתה עם עצמך - וכל הגורמים האלו, שהיו נתונים גם לשינוי בהשקפת העולם הפוליטית שאני עברתי, אינם יכולים להתבצע על ידי דיון מהסוג הזה, בפורום כלשהו, עם דעות לא מוצקות ומבוססות מספיק, וזה גם תלוי בנוסף מול מי אתה עומד, עד כמה דעותיו של שותך לדיון הם נחרצות, אישיותו, פתיחותו לרעיונות אחרים, מאיזה רקע הוא בא.
כך שכאמור, עצתי לך היא שאין טעם לנסות, אל תיכנס לזה אפילו. לך, תבלה בים, הנה חזר הקיץ, תראה איזה מזג אוויר מדהים בחוץ, מלא כוסיות יש בחוף, מלא. לך... תהנה. עזוב שטויות.
אחרי הכול, כולם מסכימים, גם ימנים וגם שמאלנים, שטובת מדינת ישראל היא בראש סולם העדיפויות שלנו, ההבדל הוא, שלכל אחד מאיתנו יש דעה שונה לגביי מימוש בטחונה והצלחתה של מדינת ישראל, בכל התחומים. וזה בסדר, זו דמוקרטיה, ככה זה צריך להיות.
ומי שלא יודע לכבד את זה, מי שתוקף את יהונתן גפן, מי שנוקט אלימות פיזית, רק בגלל דעה והשקפת עולם פוליטית שונה, ולא משנה כמה היא קיצונית, כמה היא שונה משלך, כמה מזיקה אתה חושב שהיא, מקומו מאחורי סורג ובריח. פשוט ככה. (שכונה, כפיים)
|