26-11-2011, 01:11
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
|
|
פרויקט "תלפיות" מסכם את המחזור הגדול ביותר בתולדותיו
http://www.idf.il/1133-13884-he/Dover.aspx
מסלול ההכשרה הארוך ביותר בצה"ל הסתיים השבוע, כשלמעלה מ-40 בוגרי הפרויקט קיבלו את דרגותיהם ממפקד חיל האוויר, שאמר להם כי הם "שותפים מלאים להגנה על ביטחון ישראל". למעלה מ-40 בוגרים טריים של פרויקט תלפיות עלו על הבמה באוניברסיטה העברית בירושלים ביום חמישי, וקיבלו את דרגותיהם מידי מפקד חיל-האוויר, האלוף עידו נחושתן, יחד עם ראש מפא"ת (המנהל לפיתוח אמצעים ותשתיות במשרד הבטחון) מר אופיר שהם. זהו המחזור הגדול ביותר בתולדות הקורס הארוך בצה"ל, שנמשך שלוש שנים וארבעה חודשים, ובמהלכו מסיימים החניכים תואר אקדמי בשילוב עם הכשרה מקיפה בכל זרועות צה"ל.
בקרוב ייפרדו רוב הבוגרים ממדי חיל-האוויר אליהם התרגלו ויתפזרו ביחידות המחקר והפיתוח השונות במשרד הבטחון ובצה"ל. "זה מרגש מאוד, אני שובצתי למשרד הבטחון ואני מאוד מרוצה", סיפר סגן טל, שסיים תואר במתמטיקה ופיזיקה. "מאוד קשה להיפרד מהחברים אחרי שלוש שנים, וכמובן שיש חששות, אבל אני מצפה כבר לתפקיד".
אחד המאפיינים הבולטים של קורס תלפיות הוא הקשר ההדוק שנוצר בין חברי המחזור, שמבלים יחד יום וליל במשך 40 חודשים. "הכל התחיל לפני בערך שלוש שנים וחצי, כשעמדנו בטקס החתימה, ואנשים חשובים הבטיחו לנו עתיד מזהיר. מפה לשם מצאנו את עצמנו בבא"ח צנחנים עם תוכניות עד גיל 27", אמר סגן מיכאל, שנשא דברים בטקס בשם הבוגרים. "למדנו הרבה דברים מאז, אבל הדבר הכי חשוב שגיליתי הוא מחזור ל'. גיליתי שיחד אנחנו יכולים לעשות הכל".
באירוע נשא דברים גם סגן דירקטור האוניברסיטה העברית, פרופסור עודד נבון, שפנה אל הבוגרים בבקשה להמשיך להוביל ולהנהיג גם מעבר לגבולות שירותם הצבאי. "מעבר למתמטיקה והפיזיקה, אני מקווה שלמדתם גם את סודות החשיבה הרציונאלית. השתמשו בה מבלי לשכוח את המוסר והרגש, הפיצו את דרך המחשבה הכוללת וקחו אחריות לשמור על מה שהוקם כאן בעמל רב".
הנואם האחרון בטקס היה מפקד חיל-האוויר, האלוף עידו נחושתן. "'תלפיות' מכוונת למיצוי טובי הנוער והכשרתם למנהיגות בטחונית", אמר האלוף. "אתם מצטרפים לחזית המחקר והפיתוח הבטחוני בתקופה רגישה ביותר, בה אין תחליף לכישורים שלכם. אתם העוגן ליציבות בימים אלו". בהמשך הודה מפקד חיל-האוויר למשפחות הבוגרים, שתמכו בהם לאורך תקופת ההכשרה הממושכת, ולסגל הפרויקט. "מעתה אתם שותפים מלאים בהגנה על בטחון מדינת ישראל", אמר לבוגרים, "חיל-האוויר וצה"ל גאים בכם".
|